Ako sa vyrovnať s návštevami bývalého partnera?
Ženy ako to zvladate? Lebo ja vobec…uz su to takmer 2 roky, co nas opustil ( prisiel na to, ze rodinu nechce az ked sme rodinu vytvorili) strasne ma to zlomilo, zranilo,proste som sa zlozila z toho
Ex pride pozriet dieta tak raz za 2-3mesiace medzitym “ani mu ani bu” nekontaktuje sa s nami- za co dakujem pretoze ked pride alebo ma prist tak to nedavam, dva dni som z toho roztrasena, boli ma hlava, som v strese, ked dojde nepozeram na neho, nebavim sa s nim vobec ani slovo, za ten cas co je tu sa celkom snazi dietatu venovat
Na jednej strane mi to je luto, ze niesme rodina, ze sme mu za to nestali, ze moje dieta vyrasta v nekompletnej rodine, na druhej strane mam zlost taku velku krivdu preco to urobil ked mame tak skvele dieta a ja som sa fakt snazila 😕
Citim sa v jeho blizkosti tak mala, tak bezvyznamna, tak trapna, skareda…ked odide vzdy placem a par dni sa musim davat dokopy, potom je zase dobre
Ale dokedy to tak bude? Psychicky ma to depta…
@hopsas nie nechodi casto
Nikde nepisem, ze to je jeho chyba praveze chvalsbohu ze sa tu netreba kazdy druhy tyzden, nemusel by vobec
Len ten pohlad ako sa s nim dietatko hra , ako by to bolo keby nas neopustil som citlivy clovek s emocie ma prevalcuju
@ada_alica presli takmer 2 roky a jednodznacne je to lepsie ako na zaciatku to sa neda ani porovnat
@tiezjedna ano toto som si vycitala dlho, ze som mu mala vtedy alebo vtedy prijeb..t po papuli jednak by si to zasluzil a jednak mne by sa ulavilo
ale to, ze on o vas nestoji neurcuje predsa kto si? To si urcujes ty sama. Mas to trochu popletene. Podla teba, co by ti pomohlo aby si sa citila, ze je vsetko v poriadku, aj napriek tomu, ze ste ostali sami. Za predpokladu, ze ho musis stretavat nadalej, pretoze je otcom.
Ja som to urobila 😂aj slečna dostala , stálo ma to 30 eur🤣🤣🤣🤣💪
@komplikovana netusim co by mi pomohlo, co by ma dokazalo zase tak ukludnit v zivote
@ada_alica asi najlepsie utratenych 30€
Dala by som aj 60
Bojim sa, ze uz neviem byt taka ako predtym
Avsak Chcem byt pre svoje dieta vzorom kedze otca za vzor brat nemoze co uz moze otec zbabelec, ktory zmizol od snubenice a dietata v tom najkrehkejsom obdobi a este kazdemu roztrubuje aky je na svoje rozhodnutie pysny pretoze nie kazdy chlap toto dokaze urobit a on take tazke rozhodnutie urobil pretoze dal na prve miesto seba nie rodinu
Ak si rovnako odmietava voči radám a postupom psychológa ako to prezentujes v tejto diskusii tak sa nečudujem že ti žiaden psychológ nepomohol... So psychológom treba spolupracovať a nemať stále nejaké ALE
Z vlastnej skúsenosti ti môžem poradiť len nový vzťah. Ja som to tak mala. Moje dieťa vyrastalo v rodine kde boli obaja rodičia. Videl vzor, má súrodenca a ex postupne prestal javiť záujem bez toho aby som čokoľvek povedala či zakázala. Keď si chce užívať nech si užíva no nebudú tým trpieť ďalší dvaja ľudia.😉 Mojim psychológom bol môj druhý manžel. Dokázal ma preniesť cez moje traumy a aj ukázať môjmu dieťati o čom je rodina a rodinné zázemie.
@kamatopo v tichosti a vsetkej ucte zavidim
Takeho partnera v zivote najst je ozajstne stastie
@autorka máš veľmi ťažkú povahu, nechcela by som byť tvoja priateľka, ide z teba veľmi zlá energia. Ľutujem tvoje dieťa, že musí vyrastať s Toxickou matkou.
Prepáč nepíšem takéto negatívne comenty, ale musela som.
Pre dobro svojho dieťaťa začni na sebe pracovať, veľa ľudí ťa ešte v živote sklame.
Žiť v nenávisti je vyčerpávajúce a ťažšie ako odpustenie, veľmi zlé pre psychické zdravie.
Prajem Ti, aby si našla v živote svoje šťastie 🙂
je zname ze ak sa rodic trapi, prenesie to na dieta, s tym, ze do buducna moze mat aj problem so sebavedomim. Uz len preto, by si mala naozaj so sebou nieco robit. Precitaj si co pises- casto bojim sa, bojim sa bojim sa. Prestan vytvarat strachy. Uz len tymto skodis dietatu. To, ze si mala 2 psychologov, neznamena, ze neexistuje nejaky iny, ktory by ti nevedel pomoct. Len musis chciet. Momentalne mas v sebe vela hnevu, ako som pisala a nevies sa preniest cez to, co vam ex urobil. Prestan riesit jeho - co urobil, ako sa choval, co povedal. Je to nepodstatne. To uz vsetko vies, nie je to nic noveho pod slnkom a tak to aj ostane. Ber to ako lekciu do zivota. Musim sa naucit fungovat zit aj v pritomnosti ex bez toho aby ma to nicilo. Ak budes stastna, bude stastne aj dieta.
@komplikovana ale ved ja tak zijem len ma pri nom prevalcuje ten smutok a sklamanie
Inak si zijem normalny zivot ked sa neozyva
Si ukrivdena, ze si vsadila na zleho kona. Videla si v nom arabskeho plnokrvnika a bol to len scipnuty osol a korunovany. Strateny cas s nim to nikto nevrati a rozumiem, ze desatrocie sa neda len tak vytesnit a dobre momenty sa vzdy vyplavia na povrch spolu zo stresovymi hormonmi... Pokazil ti zivot a ty si spravila vsetko dobre, akoby podla prirucky, mozno by sa chytil ako manzel a tatko po 5.rokoch,po 10.uz bol zabyvany vo svojom pohodlicku a smradecku a on sa predsa nebude obetovat pre decko.... To je generacia chlapov, ktori vyrastli s rozvedenymi mamickami, aky bol jeho tatko a co na jeho uprimne😅 spravanie hovori jeho rodina???
V kazdom pripade, tie 4* do roka navstevy mu chod naproti, niekde do mesta, pripadne si vybavte noclah a spravte s krpcom vylet. To by ma frustrovalo najviac, ze mi este lezie do sukromia🏡... Ako si to mohla navrhnut...? 🌸
Mne teda príde, že si absolútne zbytočne zatrpknutá. Boli ste spolu 10 rokov a aj tak si si s ním spravila dieťa, jediná zlá vec, ktorú spomínaš je, že opustil rodinu. Teraz ho nechceš s dieťaťom ani len na prechádzku pustiť. Prečo? Čo si myslíš, že mu urobí? Bol na teba niekedy zlý/agresívny? Ak áno, načo si si s ním to dieťa robila? Ak nie, čoho sa stále bojíš? Že ho unesie? Prečo by to niekto, kto nemá záujem sa o dieťa starať, robil? (Očividne sa starať veľmi nechce, keď za ním chodí raz za 2-3 mesiace). Nechaj ho s ním ísť na prechádzku a ty budeš mať aspoň kľud, bola si s ním 10 rokov, určite to nie je nejaký nezodpovedný trtko, ktorý by len tak ohrozil život dieťaťa.
Zdá sa mi, že si zbytočne tvrdohlavá, lebo chceš jemu nejakým spôsobom ublížiť a myslíš, že takto cez dieťa ho to bude bolieť. Ale nebude. Ubližuješ iba sebe. Dokým si toto neuvedomíš, ťažko ti tu bude niekto niečo radiť..
Autorka píšeš ze “ Dostane tu clovekajinu odpoved ako to, ze ma ist k psychologovi? Fakt ako velka vdaka
Aspon keby sa ozvali take co to zazili”
Lenze toto je ta úplne najlepšia rada akú môžeš dostať. Psychológ nieje ani hanba, ani to neznamená ze je človek nejaký vadný ked vyhľadá pomoc. Co si myslíš ze ti pomôže ked si dva roky nevieš sama pomôcť? Takto extrémne prežívať niekoho prítomnosť ?
Každý ma iny spôsob prežívania situácii, niekto vie veľa veci zahodiť za hlavu skôr, iny potrebuje viac času, ale naozaj treba vedieť úprimne zhodnotit ze už bolo dosť a ked sa z toho neviem vyhrabať sama potrebujem pomoc. Po dvoch rokoch si už mohla mať dávno vlastný spokojný život, nový vztah nie sa takto trápiť a motať v kruhu. Za tým ze sa nedokážeš preniesť cez jeden skončený vztah môže byt niečo viac, možno nejaké nespracovane traumy z detstva, niečo co si úplne vytesnila z vedomia.
O co ti vlastne ide? Chceš si naozaj pomôcť a žiť šťastný život, alebo potrebuješ len potľapkat po pleci a poľutovať ake si chudatko a tvoj ex debil
ak by si bola vyrovnana, emocie by ta neprevalcovali po jeho navstevach. Takze nie, nemas to v sebe este vyriesene.
Pekne krásne na súd a docieliť pravidelne stretávania.Ziadne,že on si zmyslí.Dieta by si navyklo na ten režim a ty tiež.A nechávala by si aj same s ním.Dieta je už dosť veľké a tvoj strach je možno založený iba na tvojej skúsenosti.Ty nie si dieta
@autorka skus si to po sebe prečítať
“ keby nechodil vobec bolo by najlepsie ” čiže pre Teba by bolo najlepšie keby dieťa nemalo otca? Ak ti nevyhovuje že u vás veď mu daj dieťa nech si ho vezme. Nemusí chodiť k vám. A domov zostane domovom, kde sa cítite bezpečne.
“Bojim sa, ze uz neviem byt taka ako predtym”
Prepáč ale už nikdy nebudeš ako predtým. Predtým si bola len žena. Dnes si matka. Už len tento fakt Ta nesmierne zmenil. A bol by Ta zmenil aj bez ostatných udalosti. Proste treba akceptovať situáciu aka je, na minulosti nič nezmeníš a ísť dopredu. Prítomnosť aj budúcnosť ovplyvniť môžeš.
🥺 to mi je veľmi ľúto a viem si predstaviť aké to musí byť ťažké. Máš plne právo cítiť takýto hnev a vôbec sa ti nečudujem že to nedávaš. Skôr ta obdivujem že sa dokážeš ovládať a plačeš až po jeho odchode. Ja by som to asi nedala.
Neviem ako to je, ale musíš tie jeho návštevy tolerovať keď 2-3 mesiace sa ani neozve?
Ak nemáš inú možnosť, asi by som nazbierala všetku silu a každú návštevu pôsobila šťastne, vyrovnane, nech mu vrta v hlave, prečo si zrazu taka šťastná. A možno začne časom aj ľutovať.
Alebo by som vyuzila situáciu keď príde- postrazis aspoň hodinku? A odišla by som najstajlovana ako na rande.
@cookie29 niekedy je lepšie keď to dieťa toho otca ani nemá. O co prichádza? O hodinové návštevy 1x za 3 mesiace? Myslím ze to dieťa lepšie pozná už aj predavača v kauflande ako svojho otca
Autorka, zivot je taky, aky je, nie je ani spravodlivy, moze byt aj nestastny, ale v konecnom dosledku je taky, aky si ho urobime.
Co by som ja za to dala, keby ocko mojho syna prisiel aspon na 5 minutes.
Ano, vy ste sa v zlom rozisli, ale netahaj tuto nemavist medzi teba a dieta. Nemusis mu odpustit tie krivdy, co Ti napachal, ale naozaj to medzi nich dvoch netlac.
Ked ti je tak zle z neho, tak ked si ho naozaj chces pustit do domu, tak nech je tam namiesto teba tvoja mama alebo otec.
Ja mam z teba dojem, ze si na neho nahnevana, lebo SA ti rozsypal cely zivot a v podstate si sa vratila naspat k svojim rodicom.
Ked mas vodicak, preco nejazdis?
Riešili sme to ako priestupok voči občianskemu spolunažívaniu 🤦🏼♂️ s láskou som pokutu zaplatila ❤️🙈🤣🤪
@anketkarka veľmi dobre napísané!
Problém je, že autorka je emočne veľmi nezrelá a nie je schopná niečo také pochopiť, presne na to je psychológ, aby to, čo si tu napísala pochopila a uvedomila si to, žiaľ, ona nechce o tom ani počuť, radšej sa utápa v nenávisti, žiali a obviňovaní seba a jej bývalého partnera.

Tak už to chce len čas, ja som svojho ex pustila do bytu asi po 2 rokoch kvôli malej som to vydržala, minule sme išli spolu výťahom sme už 5 rokov rozvedení a zdalo sa mi,že sme príliš blízko pri sebe 🙄..... nič iné len čas a neobzerat sa čo bolo, len čo bude to vieme ovplyvniť 🥰