icon

Ako si udržať duševné zdravie?

13. jún 2025

Caute, uz dlho som sem chcela napisa. den co den citam problémy žien a reku dnes pridam aj ten svoj. Moje zdravie, ale duševne. som na dve deti sama a je to brutal

oslo1
13. jún 2025

Nepises, ako stare su deti.
Ja som sama na syna, ked zomrel manzel, syn mal 3,5 roka. Zajtra oslavuje 7 narodeniny.
Ja som si rok 2025 urcila ze:
nebudem uz plakat
zacnem sa sama starat o svoje zdravie, schudnem a budem fit
staram sa o svoje mentalne zdravie - cakam na diagnozu ADHD, takze pre mna je moja psychicka pohoda dolezita
ked zomrel manzel, tak som bola ako keby si ma hodila do mora k zralokm a ja som sa len topila a topila. Tych par ludi, co mi pomohli, tych si vo svojom zivote nechavam. Zbytok ide prec, lebo sa s kludom anglicana prizerali ako sa topim, hovorim aj o velmi blizkej rodine.
Nepustam si toxickych ludi do domu a pomaly ich odsuvam zo zivota.
Obklopujem sa ludmi, co maju ambicie, lebo ja som tiez ambiciozna. Vecnych plackov a stazovatelov, pre tych uz nemam pochopenie.
Stanovujem pevne hranice, boundaries a hovorim NIE.
Uz nie som people pleaser, ked sa ma niekto o nieco opyta a naozaj sa citim tlacena, tak poviem, ze doma sa poviem do diara, alebo si to este rozmyslim.
Nie hovorim aj synovi, ked mi chce nieco zjest, alebo nieco robim a on chce nieco odo mna, vzdy mu hovorim, ze aj ja mam svoje potreby. Budujem z neho empatickeho cloveka, pre ktoreho nebudem sluzka.
Nedavam sa do role obete.
Moje motto: No one is coming to save. Get up and save yourself.
Denne o 20:00 mam MY TIME, a toto vstepujem synovi, ze je to pre mna dolezite, aby som si oddychla.
Denne, pocas pracovneho dna sa idem po obede prejst.
Kazde rano cvicim.
Robim intermittent fasting a nejem UPF
Mam vyhodu, ze som sestricka a u nas v UK sa teraz velmi, ale ze velmi tlaci na dusevne zdravie, lebo sestricky su velmi vyhorete.

A na zaver, ked mi pride novy muz do zivota a bude mi za to stat, tak nepoviem nie.

marcellka32
13. jún 2025
@oslo1

Nepises, ako stare su deti.
Ja som sama na syna, ked zomrel manzel, syn mal 3,5 roka. Zajtra oslavuje 7 narodeniny.
Ja som si rok 2025 urcila ze:
nebudem uz plakat
zacnem sa sama starat o svoje zdravie, schudnem a budem fit
staram sa o svoje mentalne zdravie - cakam na diagnozu ADHD, takze pre mna je moja psychicka pohoda dolezita
ked zomrel manzel, tak som bola ako keby si ma hodila do mora k zralokm a ja som sa len topila a topila. Tych par ludi, co mi pomohli, tych si vo svojom zivote nechavam. Zbytok ide prec, lebo sa s kludom anglicana prizerali ako sa topim, hovorim aj o velmi blizkej rodine.
Nepustam si toxickych ludi do domu a pomaly ich odsuvam zo zivota.
Obklopujem sa ludmi, co maju ambicie, lebo ja som tiez ambiciozna. Vecnych plackov a stazovatelov, pre tych uz nemam pochopenie.
Stanovujem pevne hranice, boundaries a hovorim NIE.
Uz nie som people pleaser, ked sa ma niekto o nieco opyta a naozaj sa citim tlacena, tak poviem, ze doma sa poviem do diara, alebo si to este rozmyslim.
Nie hovorim aj synovi, ked mi chce nieco zjest, alebo nieco robim a on chce nieco odo mna, vzdy mu hovorim, ze aj ja mam svoje potreby. Budujem z neho empatickeho cloveka, pre ktoreho nebudem sluzka.
Nedavam sa do role obete.
Moje motto: No one is coming to save. Get up and save yourself.
Denne o 20:00 mam MY TIME, a toto vstepujem synovi, ze je to pre mna dolezite, aby som si oddychla.
Denne, pocas pracovneho dna sa idem po obede prejst.
Kazde rano cvicim.
Robim intermittent fasting a nejem UPF
Mam vyhodu, ze som sestricka a u nas v UK sa teraz velmi, ale ze velmi tlaci na dusevne zdravie, lebo sestricky su velmi vyhorete.

A na zaver, ked mi pride novy muz do zivota a bude mi za to stat, tak nepoviem nie.

@oslo1 pekne napísané

mantilka
15. jún 2025

Modlitba pomáha, čítanie biblie, rôzne podkasty najdes...hľadanie zmyslu života. Lebo k telu patrí aj duša a treba sa o ňu starať, aby nezostala ubolena.