icon

Ako si udržať psychohygienu pri deťoch?

2. feb 2025

Ženy aká je vaša psychohygiena pri deťoch? Mám dve malé deti(mladšie 2r) a som na ne sama bez pomoci rodiny. Ráno vstávajú skoro, večer už nemám energiu po uspávaní vstať z postele a ísť čosi robiť (predtým som cvičievala,plávala ,behala, čítala....) až občas na nedokončené domáce práce alebo hygienu ak nestíham cez deň.

anketkarka
2. feb 2025

@autorka máš to ťažké, ale kedy by si si vedela nájsť čas na psychohygienu? Každému zaberá niečo iné na toto. Mám pocit, že v Tvojej situácii pripadá do úvahy odriekanie mantry: Vydržať, vydržať, vydržať, každým dňom bude lepšie. A to celé pravdepodobne stihneš odriekať pri dopade na vankúš pred zaspatím. Prajem veľa síl.

autor
2. feb 2025

@anketkarka Snažím sa napr.cvičiť aj pri nich aspoň trocha. Malú si viem aj naložiť na seba ako závažie alebo zdvíham zadok a lozia popodmňa. Ale je to len také chabé cvičenie oproti tomu,čo som robila ,ale aspoň niečo. Skôr by som nejakú aktivitu niečo ,čo aj pri nich zvládnem. Lebo mám pocit ,že len nákup, deti, domácnosť, práca atď je môj život. Nič kde by som sa odreagovala aspoň na 15 min

sissy27
2. feb 2025

Ked bola dcera mala, tak som si v pripade potreby zaplatila opatrovatelku alebo sa dohodla s kamoskou a na par hodin som si spravila program bez dietata.

autor
2. feb 2025

@sissy27 Nad opatrovateľkou som rozmýšľala ,ale priznám sa ,že by som to finančne asi nezvládla. Možno raz mesačne ,ale nie každý týždeň. Kým som mala jedno dieťa ,tak mi ho postrážili aj kamošky ,ale dve malé deti + ich deti to už žiadna nechce pokiaľ nejde o niečo extra

stanulienkat
2. feb 2025

Poradit sice neviem, ale mas moj obdiv ako to sama stihas a zvladas.

ivangeline
2. feb 2025

Mala rada. Rob s deťmi veci, ktoré rada robíš ty. 🙂

sissy27
3. feb 2025

@ivangeline uz si skusala ist s dvoma malymi detmi na masaz alebo na yogu? Alebo si v klude precitat 20 stran z knihy bez toho, aby si 30x pocula mamiiiiii ? Pozriet si v kine film? Ona si potrebuje nachvilu od deti odpocinut, nie prisposobit svoj program potrebam deti…

Autorka: aj dve hodiny raz do mesiaca su lepsie ako nic. A casom sa to zlepsi, len potrebujes nejako preklenut to obdobie…

ivangeline
3. feb 2025

@sissy27 kino a knihu bežne 🙂

sissy27
3. feb 2025

@ivangeline tak asi nemas 2r 🤷‍♀️ alebo mas nejakeho zazracneho, co ti v kine obsedi 2hod na normalnom dospelackom filme a ani nemukne 🤷‍♀️ lebo fakt nepoznam 2r dieta, ktore sa bude potichucky bez problemov hrajkat same v izbe a ty o nom 2-3 hodky ani nebudes vediet, nemusis ho ist skontrolovat, vlastne si mozes aj odbehnut a vypnut hlavu.

matapo
3. feb 2025

...poznám, chápem, skús si tento čas užívať ako sa dá a tešiť sa na každý deň. Nebuďte len doma, vyrazte na nejaké nové miesta, hoci spoločnosť bude tá istá zmena prostredia tiež robí svoje, alebo hoc aj doma, zmeňte dennodenne rutinu a užite si niečo nové. Ja takto fungujem s troma deťmi a naučila som sa robiť s nimi všetko, preberajú moje koníčky, odmalička maľovanie, čítanie, bicykle, plávanie, turistika, cestovanie, dovolenky, ...dá sa to aj s najmenšími deťmi hneď od narodenia.

simkaaaa
6. feb 2025

Ahoj 🙂 napíš mi SS a môžme o tom pokecať, rada ti pomôžem ak to bude reálne