Ako zvládate samé život s deťmi v podnájme a dá sa to utiahnuť finančne?

jazmi3
22. jún 2020
bodka70
22. jún 2020

to je veľmi široko postavená otázka. dá sa to zvládnuť aj nemusí - závisí predovšetkým aký máš príjem, koľko ťa stojí prenájom, koľko máš výdavkov (detí), či máš pomoc rodiny alebo nie atď. atď.
Ja n napríklad to zvládam - aj finančne aj psychicky... som v prenajatom byte s 3 deťmi. ale to som ja a moja situácia.

arianna25
22. jún 2020

Presne tak, je to siroky pojem. Ja som mala pravu malo platenu z ktorej som vsetko poplatila a z brigady som zila. Tskze volna bolo malo. Trvalo to par mesiacov. Jedno dieta druhy stupen zs. Celkom to slo ale ta samota..
Teraz uz mam noveho muza a dalsie dieta tak uz nie sme sami.
Ale s dvoma detmi by to uz podla mna bola v mojej situacii odvaha. Ale niekde su najmy drahsie, inde lacnejsie, niekde sa zaraba viac, niekde menej.

sissy27
22. jún 2020

@jazmi3 jasné, že sa to dá. Len musíš mať taký príjem, aby ti dostatočne pokryl náklady.

arianna25
22. jún 2020

Ked su deti male, tak je to s pracou horsie lebo si musis sklbit pracu a deti. Ked su vacsie a samoststne, tak da sa v sisrom obzore rozhliadat po zamestnani, len potom kto vie co vystrajaju decka ked du same doma.

ajka0207
22. jún 2020

@jazmi3 velmi zavisi od tvojej situacie, ja nie som sice sama, ale moj prijem je okolo 1000 eur, naklady na podnajom garzonky su 300, cize ja by som to utiahla, ale ak žiješ v mieste kde su drahsie podnajmy a tvoj prijem je minimalka, tak to budes mat tazsie. Plus samozrejme zalezi ake velke mas deti.

jazmi3
autor
22. jún 2020

@arianna25
Ano, troska zle položená otázka. Myslela som to tak, že môj plat je cca 1100 podnájom 420, 2 malé detičky. Od muža cca / 100/ .
Chcela som vedieť, či si doprajete aj kino, výlet, dovolenka, alebo stále pozeráte do budúcnosti na horšie časy. Bývala som v dome dlhé roky, no žiaľ som musela ísť do podnájmu. Ešte sa nejako neviem nastaviť, že som v podnájme a budem asi navždy, že nebudem mat nikdy svoj, aj keď maly domček. Stále mám ešte pocit, že nemám domov. Ale to sú ešte asi take emicie, mám všetko čerstvé, hádam čas zahojí a budem to brat úplne normlane. Nie všetci, môžu mat vlastne domy a byty😉

arianna25
22. jún 2020

@jazmi3 ano urcite to chce cas kym si na vsetko zvyknes. Platovo si na tom skvele tak mozno si potom kupis nieco male na byvanie na zaciatok. Pomalicky sa usadis. Myslim si ze di mozes dovolit aj kulturu aj nieco odlozit. Nemas sa coho bat s tvojim prijmom. Tetaz si pocitovo v takej neostote ale to vaetko prejde. Bude dobre

mondolina
22. jún 2020

@jazmi3
Ak sa dá poriešiť vyššie výživné

paloma76
3. júl 2020

Ahojte, aj ja mam otázku 🙏 ..po vyplatení všetkých výdavkov by zostalo čistých 200-230€. Myslíte... vyzije matka s jedným 4rocnym dieťaťom? Stačí to na stravu? Matka zamestnaná, malý v škôlke. Dakujem za každý postreh, či skúsenosť.