Ako zvládnuť bolesť po rozchode ako slobodná matka?
Som slobodna matka- znie to priserne..pre mna je to tragedia a osobne zlyhanie..nechal nas, je tomu par mesiacov a ja som sa snazila zit dalej ale nejde to, strasne to boli to sklamanie, do vztahu som dala vsetko co som mala, vsetko..mala som poporodnu depresiu, vrcala a kricala som na kazdeho, potrebovala som podporu, nedostalo sa mi nicoho, odkopol nas ako odpadky, ako nadbytocne veci..neviem sa s tym zmierit, placem kazdy den a uz nevladzem
Reci typu zi pre dieta( zijem inak by som tu uz davno nebola), o dieta je maximalne postarane, milujem ho, ma vsetko co potrebuje, reci typu niesi prva ani posledna ma nezaujimaju ine zeny mna zaujima a trapi, ze sa to stalo mne, preco ja? Preco sa to stalo mne? Preco?
Nikto nas uz nikdy nebude chciet, sice mam skvele vzdelanie a pracu, ale niesom ziadna modelka, nikto ma uz nebude chciet a toboz s dietatom, nikto nechce kukucku, investovat cas do cudzieho dietata, ostanem uz navzdy sama- je mi z toho pomyslela az na vracanie
Mam cely zivot zniceny, cely zivot a ja neviem ako dalej, neviem takto dalej zit, nevladzem uniest to ponizenie, tu zradu, bolest..nevladzem uz, kazdy den je len utrpenie..
@evelynmozagalega je to tak. Ona do tej fázy príde, len sa k nej musí dopracovať... Toto, čo teraz prežíva je normálne a je to tak v poriadku. Len jej to dáva zabrať viac než by dalo inej žene... Preto by ten psychológ asi nebol na škodu. Pomohol by jej prejsť týmto obdobím. O tom hovadu, čo ich opustilo škoda písať.
Najdi si psychologa a hlavne treba zmenit pristup, lebo v tvojom prispevku nie je nic pozitivne len negativa a to kvoli jednemu chlapovi?
Urcite je to tazke, ale pises ze si vzdelana mas super pracu, to je dost dolezite a vyhra v dnesnej dobe, vediet sa zabezpecit, mas zdrave dieta, gratulujem a urcite nie si zlobor ked si mala uz muza, takze nie si urcite nadnesene taka skareda ako si myslis.
Deju sa naozaj horsie veci a otazky preco trapia asi kazdeho, ale su zial veci na ktore odpovede nedostanes nikdy a budes sa tocit v kruhu.
V dnesnej dobe je uz podla mna viac slobodnych matiek a otcov ako usporiadanych rodin, a povacsine najdu stastie. Ludia sa schadzaju a rozchadzaju
Hlavne naozaj zmen pristup, myslim ze ziadny muz nechce zivotom sklamanu, lutujucu sa zenu, ktora nevidim nic pekne. Ano polutuj sa poplac si, ale potom musis ist dalej.
Zachoval sa zbabelo, to sa bohuzial stava. Svedci to o ňom. Teraz je to hrozne, ale bude len lepšie. Prečo mám pocit že ta niekto blízky podpichuje rečami o kukucke a podobne blbosti? Utekaj od tých reči, ak zatiaľ nevies utiecť, tak filtruj. Plus urcite skus psychológa. Inak čo sa dieťaťa tyka, z môjho pozorovania muzi praveze skôr prijmu zenino dieta ako naopak, žena muzovo. Neviem koľko máš rokov ale najma v kategorii 30 + sú s tým muzi v pohode. Obzvlášť jedno dieťa je ako nič. Mladi chalani dvadsiatnici pravdaže nechcu dieta ani vlastne, jasneze že cudzie už vôbec. Ale časom ako clovek dozrieva sa to meni. A že nie si modelka? No uprimne, to by ludstvo vymrelo, vo vzťahoch ide o iné. Zase tu cas hra v tvoj prospech. Ak mas 25 tak ano, tvoji rovesníci hladaju fyzickú krasu, pribúdajúcimi rokmi je to už o inom.
Hlavu hore všetko prebolí časom. Je to blbec ak ťa nechal zo zdravím dieťaťom. Koľko ľudia by dal všetko za to a majú choré deti. Píšeš že máš dobre vzdelanie aj prácu budeš mať dobrú. Uvidíš časom tvoje dieťa pôjde do škôlky do školy sa zamestnáš a bude sa na tom smiať. A nájdeš si niekoho kto by nechcel kukáčku. Ale chcel sú chlapi aj taký čo vlastne dieťa mať nemôžu zo zdravotných dôvodov. Bude ťa chcieť chlap never že nie určite áno. Tu na MK je tiež veľa žien čo ostali s deťmi sami a potom si vytvorili s partnerom rodinu. Tento tvoj nestojí za nič ak opustil dieťa to nie je otec. Uvidíš bude sa TI dariť. Teraz vidíš všetko čierne ale uvidíš polepši sa ta situácia. Asi si zrejme potreboval niečo dokázať. No TO TI poviem to je hrdina opustiť dieťa a partnerku. Píšeš ani bývanie nevedel zabezpečiť pozri taký by TI bol na nič. To by mi nestál ani za slzu. Každú slzu vyplakať pre takého blbca je zbytočné. ON nevie ani pojem popôrodná depresia, mal otvoriť knihu internet a dozvedieť sa o tej depresii. A ON namiesto toho vaše dieťa a teba opustil. U mňa by taký človek nemal ani šancu a nie to ešte plakať pre neho. Držím veľmi palce hlavu hore my ženy zvládneme kade čo chlapi TY nie česť výnimkám. Raduj sa zo zdravého dieťatka a nie tam myslieť na niekoho kto si to vôbec nezaslúži od teba ani slzu ver mi.
@evelynmozagalega vidite a to uz presiel nejaky cas
Asi ma boli viac ta predstava ze som dala do vztahu vsetko a nestacilo mu to
Dala som mu zdrave dieta a potrebovala som len podrzat v zaciatkoch materstva nedostalo sammi nicoho
@tiezjedna dakujem mate pravdu
Zije si svoj zivot ako predtym
@lili1313 mam 31
@evelynmozagalega to je vsetko pekne co hovorite ale clovek je spolocensky, neviem ako vy ale ked je clovek zamilovany naozaj svet je uplne iny, ten pocit ze mate niekoho kto vas miluje nie ako dceru, sestru, matku ale ako zenu, co mi z toho ked budem lietata hore dole a mat milon aktivit ked v konecnom dosledku bude sama kazdy vecer zaspavat
Otoc stranu v knihe zivota a netrap sa nad tym,co nevies zmenit.Musis najs silu a vstat z popola ako Fenix a zacat od znova.
Tak to bude už len lepsie, ako vazne mas super vek. Nemusis mat nového hneď, dost casu, dieťa už mas, nič ta netlačí... Ak stretneš bezdetneho najblizsich 10 rokov ešte mozete mat spolocne. Ak rozvedeneho s detmi a rozhodnete sa uz spolu nemat, tak si tiež v pohode. Proste všetky možnosti mas v osobnom zivote otvorene a každý výsledok pre teba bude OK. Hlavne sa teraz sustred na seba a daj sa psychicky dokopy.
"žijem, inak by som tu už dávno nebola" takže by si sa zabila kvôli dakemu hlupakovi? Také sú vzťahy, nie vždy vydržia a žiadny chlap na svete by mi nestál za trápenie. Ja neviem prečo každého slnko svieti iba pre jedného človeka. Opustil ta fajn, teraz môžeš ísť dalej a nájsť si normálneho chlapa a ver že za päť rokov sa budeš smiať že kvôli komu si sa to trápila a že vďaka tomu si spoznala niekoho úplne super (tvojho budúceho partnera)
@alickapusinka dakujem za tvoje slova
Ja to vsetko viem ale ta bolest je otrsna
Ja to všetko chápem, ale nemá zmysel trápiť sa a milovať človeka, čo Vás nepodržal, keď ste to potrebovali. Ako píšu kočky, nestojí Vám ani za jednu slzu a trápenie. Aj keď to teraz nevidíte, ale naozaj sú na svete oveľa lepšie veci ako tento konkrétny chlap. Veď predsa nemôžete milovať niekoho, kto Vám ublížil, to nedáva zmysel. Musíte sa od toho odpútať. Aj keď to teraz ide ťažko, lebo ste v smútku, ale naozaj Váš život nie je zničený, ešte sa zamilujete a niekto sa zamiluje do Vás. Toto je len chvíľkový stav.
to časom prebolí uvidíš je to čerstvé tak preto. To každý rozchod boli aj ak sa rozídu a deti nemajú. Načo plakať pre blbca. Teš sa s drobčeka a uvidíš časom sa TI polepši. Teraz je to veľmi čerstvé tak preto je to také. Ale odišiel a nechal ťa d dieťaťom na takého aj škoda reči. Vyjdeš s toho časom sa budeš smiať ako dobre si urobila. A hlavne si nenamýšľaj že si nikoho nenájdeš časom že máš dieťa to je hlúposť. Nájdeš veľa takých tu bolo a majú nove rodiny. Toto je čerstvé preto ťa to bolí ale taký človek čo opusti maličké dieťa aj teba by mi nestal ani za reč.
@alickapusinka az tak cerstve to nie je zase
No. Uvedme si to na spravnu mieru. Ak mas dobre vzdelanie a profesiu, si matka, nemusis byt modelka, aby ta chcel dobry muz. Aj modelky prejdu zubom casu. Zbavila sa si nejakeho nie dobreho muza. On debil ostane, ty mozes ist dalej. Byt slobodnou matkou zo zeny urobi silnu. O takych ako tvoh byvaly uz zrejme ani bycikel neopries, nie ze budes "kukucka". Toto je cisty blud. Muz potrebuje zenu viac ako zena muza - z prirody. To ty si ten pilier, ktory nejaky muz hlada. Zena zaklada rodinu, zena ju drzi...ziadna kukucka.
pozri. ja som si prešla tym istym. ostala som sama s detmi. mala som dve možnosti - bud sa z toho zbláznim, alebo idem žiť dalej. samozrejme, rozhodla som sa pre život. tu a teraz. život je dar, je a bodka. mam muža, ktory ma prijal do života s dvomi detmi, ja jeho s dietatom tiež. nie si prvá ani posledná. hlavu hore, žena milá ! začni cvičit, začni sa o seba starat, začni čítať, prehoď si nábytok. dost bolo lutosti, smutku. prosím Ťa ten tvoj kukučiak už si žije svoj život, tak si ži aj ty a poď si pre štastie. len tak ti nepadne z neba.
Treba si inak nastaviť hlavu, lebo z toho príspevku ide žiaľ čisté zúfalstvo. Už to musí len preboliet, ale keď si to budeš každý deň pripomínať a relatívne kvôli nemu, tak to neprejde. A nevidím dôvod prečo by si si nemohla nájsť partnera aj s dieťaťom. Mňa mamina mala v 19, otec nikdy nemal záujem videla som ho asi 5krat aj to z diaľky. A predstav si nasla si partnera keď som mala asi 3 roky, vzali sa a mali ďalšie dieťa. Nikdy medzi nami nerobil rozdiely a každému ma predstavuje ako svoju dcéru, hoci ňou oficiálne nie som. Takže nezúfaj a užívaj si, že si sa zbavila nezreleho chlapa.
tak si si mala dieťa naplánovať inak, a nie pokračovať s neželaným tehotenstvom. Teraz trpíte traja - ty, dieťa aj partner lebo musi platiť na decko ktoré nechcel...
Treba sa pripraviť, že ti teraz dlho bude zle, nejako to zniesť...možno rok, možno viac...píšeš, že si "škaredá"....ak ťa to ako tak prebolí, popracuj na sebe, pohyb, strava...uvidíš ako opeknieš a neboj, sama nezostaneš...a ten, kto vás opustil, je len chuj...s odstupom rokov to budeš vedieť.
Ja som mierumilovný človek, ale keď mi kamarátka s týmto pilovala uši, pritom je zdravá, má dobrú prácu, svoje auto, 3 izbový byt, plnú chladničku, veľa cestuje, tak som jej povedala, že nemám problém vytrhať jej pol hlavy, nakopem ju do riti a vyhodiím z bytu na noc, tak uznala, že vlastne aj keď nemá šťastie na mužov, tak vlastne má šťastie, že nie je nikto, kto by jej nedovolil byť šťastnou🫶
Naozaj jej to otvorilo oči😀 dovoľ aj sebe byť šťastná..
Poznám ženu ktorá sa rozviedla s 2 ma deťmi a obe mali diagnózy nepekne, mala po 30ke a nemala ani prácu lebo ešte bola na materskej... Neuveris, ale našla si muža ktorého nehladala a vzal si obe deti za svoje... Niekedy nevieme naplánovať veci ale vieme sa k tomu postaviť a ja som si istá, že nič sa ti nemohlo stať lepšie a naozaj niekto pravý či ľavý, čaká. 🙂 Len určite vyhľadaj pomoc, nie je to hanba.
Som jej dcera..🙂
Áno, určite to tak bude, veď všetky slobodne matky sú samé do konca života... Vlastne aj rozvedené. Aj ovdovené. Každá, ktorá má dieťa s chlapom, s ktorým už nie je, je už odpísaná. No a prečo? Hmm. Existuje odpoveď na túto otázku, ktorá by ti nejakým spôsobom pomohla prestať sa čvachtať vo vlastnej sebaľútosti?
Mne sa to stalo tiež. V júni od nás odišiel môj muž. Máme tri deti o ktoré sa nezaujíma. A dokonca mi povedal, že deti nechcel. Povedal mi to teraz, keď ich už urobil. Čiže tu niekde zlyhala svojprávnosť. A zistila som, že o mňa má kopu chlapov záujem a to mám deti tri. A žiadnemu to problém nerobí, že mám deti. Takže, ja ťa úplne chápem. Tie fázy bolesti a opustenia sú prirodzené, tiež som si s tým prešla. Tiež som si myslela, že budem sama. Ale zisťujem, že nie. A teraz s odstupom času zisťujem, že ten chlap si nezaslúži ani mňa a ani deti, keď nás dokázal opustiť. Jediná pravda je, že to chce čas. Prejdeš všetkými fázami bolesti, plač ak sa ti chce plakať, smej sa, ak sa ti chce smiať. A ver mi, že za pár mesiacov sa na to budeš pozerať ako ja. Nezaslúži si ťa. Máš doma poklad a je tam niekto pre teba, kto si ten poklad a teba bude vážiť a starať sa o vás.
Ak to takto cítiš, je Ti treba psychológa a nie MK. A to píšem v dobrom. Mimochodom - Moja teta si našla o 10 rokov mladšieho partnera aj s 3 deťmi a dlhmi po bývalom manželoi... život treba žiť a nie sa zahrabat.
Inak ten môj sa tiež vrátil k životu aký žil predomnou. Žije u rodičov, užíva si život a nič ho nezaujíma. Slobodný, bezstarostný chlap. Ja už nemám k tomu čo. Boli sme spolu 14 rokov. Pre mňa nezrelý nezodpovedný muž, už nič viac.
Úprimne keď si budeš takto nakladať,že ťa nikto nebude chcieť tak to si nepomozes ba naopak.Bud sa prestanes ľutovať alebo to bude len horšie.Ja som bola tiež slobodná matka,po x sklamaniach som povedala že už chlapa nechcem vidieť ale potom prišiel už môj manžel a všetko sa zmenilo.Vzali sme sa máme spolu 2 deti a syna berie ako svojho.Chcem povedať že všetko je vždy tak ako má byť...Zmen myslenie len toľko k tomu
Už dávno som nečítala takýto príspevok,toľko sebaľútosti a zlosti v jednom človeku.A napíšeš prosím ťa ,čo zle sa ti stalo?Mal ostať pri tebe aby si ty bola spokojná,že ťa nepodržal,no tak buď rada ,že sa opakoval a šiel preč,čo by si od neho chcela keď to nezvládol,ďalej by to bolo len a len horšie,nevieš sa zmieriť s tým ,že odišiel ,no budeš musieť,inak to nejde.Ocakavanie sú sviňa vec,nikdy nejdú tak ako chceme .Teda ešte k tej kukučke ,však má matku a chlapom je jedno či je alebo nieje dieťa,horšie je keď je žena naštvaná a chudatko ako má ona zly život,no takto si chlapa nenajdes a načo vlastne, už nad druhým rozmýšľaš,keď ešte niesi s jedným vysporiadania

@tiezjedna keď ich opustil, tak ich stratil. Aj keby sa chcel vrátiť, už je tá dôvera nalomená, čiže svojim činom stratil nádej na plnohodnotný vzťah, založený na dôvere, tak som to myslela. A keďže nie je z toho zničený, tak píšem, že to asi nebude bohvieaký muž a toto by si autorka mala uvedomiť aj v stave hnevu a sklamania. Obrátiť celú situáciu. Stojí mi taký chlap za môj hnev, sklamanie, nešťastie? Budem strácať čas myslením na niekoho, kto je schopný opustiť partnerku s dieťaťom? Ak bude nad tým rozmýšľať takto, rýchlejšie si uvedomí, že má na viac, že je zbytočné sa trápiť. Závislosť je vidno v tej vete - nikto ma už nebude chcieť, mám celý život zničený, ostanem už navždy sama- je mi z toho pomyslela až na vracanie, atď. Životné šťastie nezávisí od toho,či ma niekto chce, či som s niekým. To je smutné a chybné nastavenie, na svete je toľko vecí, ktoré nás robia šťastnými, bez ohľadu na to, či nás niekto chce či nie. Ona to teraz nevidí, čo chápem, ale čím skôr si to uvedomí, tým menej bude trpieť kvôli nejakému trtkovi, ktorý ich opustil.