icon

Ako zvládnuť jednorodičovstvo bez zatrpknutia?

13. máj 2025

Ako dlho mamicky? Ako dlho vam trvalo zmierit sa, ze ste jednorodic? Ako dlho trvalo kym presla zlost a ublizenie ktore ste citili voci biolog otcovi dietata?
Presla som opustenim nie rozchodom kde by sme sa obaja na tom dohodli
Bojim sa zatrpknutia, snazim sa, pracujem na sebe, mam skvele okolie, ludi, rodinu, vsetci za mnou stoja
Mam zazemie, nemam existencne problemy ani co sa tyka financii ale ten pocit krivdy, bolesti je neskutocny
Preslo uz nieco vyse roka, poplacem si stale

jogy1984
13. máj 2025

To záleží na tebe ako dlho tieto pocity v sebe chceš živiť kým sa posunieš ďalej

usla35
13. máj 2025

Presne tak vsetko to zalezi od teba. Ale tak ti poviem, ze by som pri dietati(detoch) nemala cas sa rozculovat nad biol.otcom a jeho chovanim.Vybral si? Vybral. On bude a moze lutovat 😉

ika02
13. máj 2025

Ahoj, mne to trvalo 2 roky. Máš šťastie, že máš rodinu, ktorá Ti pomôže a drží pri Tebe. Ja som mala len sestru a bola som tehotná s 2. synom. Držím prsty! Nerieš ho, nesleduj, čo robí, nepýtaj sa naňho... Zíde z očí, zíde z mysle! Nech si vezme dieťa, keď sa stretávajú a viac nerieš. Nájdi si niečo, čo Ťa bude tešiť (šport, koníček, zvieratko..) Aby tvoje dieťa malo šťastnú, spokojnú mamu.

autor
13. máj 2025

Dakujem
Snazim sa, pracujem na sebe, robim co mozem
Dietatku nic nechyba, v podstate ani bio otec kedze stretavanie je tam minimalne
Chcem byt len stastna

lion777
13. máj 2025

Ty to píšeš trochu " strašidelne" - zmieriť z osudom jednorodiča. Veď si hádam ešte mladá a môžeš si znova niekoho nájsť. Toto je len prechodné obdobie, tvoj osud sa môže zmeniť , lusknutím prsta.

betulinka1
13. máj 2025

Prve dva roky pri babatku som ani nestihala mysliet na to, ze som jednorodic. V podstate som sa s tym zmierila hned. Rozisli sme sa, ked som bola tehu. Dieta nechcel. Ja Ano. Cize nejako som to neriesila. Okolo seba skvelých ludi, rodinu. Maly mal asi rok a pol, nastúpila som do prace, maly jasle a pekne sme si zili. Nemala som ani núdzu o nejake rande ale nemala som skor do mojho pracovneho harmonogramu, rozbiehala som firmu, plus dieta ako zaradit randenie. Potom mi vstúpil do zivota moj muz, maly mal 3 roky. Nemozes mat skor nejaku depku? Poznam vela slobodných mamičiek ale teda po roku ziadna neplače do vankusa. Po roku si uz ziju nove zivoty. Hmmmm skus vyhladat nejaku pomoc psychologicku. Alebo aspon 2x do tyzdna si vybehni niekde zašportovat sama bez dietata. Nejaku zmenu prostredia vymysli, kludne aj s rodinou, na chatu alebo tak. Na taketo lutovanie su najlepsie spravne veselé feministicke kamosky 😉😉😉. Prestať sa brat vazne aj cely ten zivot si tak viac uzivat. Druha dobra stranka je, ze mozes ist na MK a pozriet si pribehy s mužmi a hned sa musis citit lepsie 🤣🤣🤣 nikto ti nekeca do vychovy, den si spravis podla seba, ked mas bordel tak mas, nepride ziaden chlap, co si hundre, ze si nic nespravila, ziadne hádanie o striedavke, ziadna svokra, nemusis mat navarene. Uprimne tieto vyhody nie su na zahodenie.

autor
13. máj 2025
@lion777

Ty to píšeš trochu " strašidelne" - zmieriť z osudom jednorodiča. Veď si hádam ešte mladá a môžeš si znova niekoho nájsť. Toto je len prechodné obdobie, tvoj osud sa môže zmeniť , lusknutím prsta.

@lion777 ano samozrejme viem ze su aj take pripady ale povedzme si uprimne matka s dietatom nie je idealna kombinacia pre muza a len mizive percento si znova niekoho najde s kym realne este vytvori rodinu

autor
13. máj 2025
@betulinka1

Prve dva roky pri babatku som ani nestihala mysliet na to, ze som jednorodic. V podstate som sa s tym zmierila hned. Rozisli sme sa, ked som bola tehu. Dieta nechcel. Ja Ano. Cize nejako som to neriesila. Okolo seba skvelých ludi, rodinu. Maly mal asi rok a pol, nastúpila som do prace, maly jasle a pekne sme si zili. Nemala som ani núdzu o nejake rande ale nemala som skor do mojho pracovneho harmonogramu, rozbiehala som firmu, plus dieta ako zaradit randenie. Potom mi vstúpil do zivota moj muz, maly mal 3 roky. Nemozes mat skor nejaku depku? Poznam vela slobodných mamičiek ale teda po roku ziadna neplače do vankusa. Po roku si uz ziju nove zivoty. Hmmmm skus vyhladat nejaku pomoc psychologicku. Alebo aspon 2x do tyzdna si vybehni niekde zašportovat sama bez dietata. Nejaku zmenu prostredia vymysli, kludne aj s rodinou, na chatu alebo tak. Na taketo lutovanie su najlepsie spravne veselé feministicke kamosky 😉😉😉. Prestať sa brat vazne aj cely ten zivot si tak viac uzivat. Druha dobra stranka je, ze mozes ist na MK a pozriet si pribehy s mužmi a hned sa musis citit lepsie 🤣🤣🤣 nikto ti nekeca do vychovy, den si spravis podla seba, ked mas bordel tak mas, nepride ziaden chlap, co si hundre, ze si nic nespravila, ziadne hádanie o striedavke, ziadna svokra, nemusis mat navarene. Uprimne tieto vyhody nie su na zahodenie.

@betulinka1 dakujem peacujem na sebe denne sportujem vylety vsetko ale predsa…

deti95060810
13. máj 2025

mne to trvalo dlho. roky. až založením novej rodiny som úplne zabudla. už si vôbec nespomeniem a ani nič necítim - žiadnu nenávisť. NIČ.

autor
13. máj 2025
@deti95060810

mne to trvalo dlho. roky. až založením novej rodiny som úplne zabudla. už si vôbec nespomeniem a ani nič necítim - žiadnu nenávisť. NIČ.

@deti95060810 si jedna z tych stastnych, ltorym sa to podarilo na druhy pokus
Bohvie aka buducnost caka mna

lion777
13. máj 2025
@betulinka1

Inak si to hovor, teba čaka ešte krásny život . S chlapom či bez, benefity čo spomenula
@betulinka1 sú super. 🙂

mat1234
13. máj 2025

Odkiaľ si?

autor
13. máj 2025
@mat1234

Odkiaľ si?

@mat1234 zdaleka

mandarinka555
13. máj 2025

A prečo za každú cenu musíš mať po boku partnera? Píšeš, že si v poriadku, ani dieťaťu nič nechýba, tak prečo? Prečo musíš tvoriť rodinu s chlapom? S vlastným dieťaťom niesi rodina?

autor
15. máj 2025
@mandarinka555

A prečo za každú cenu musíš mať po boku partnera? Píšeš, že si v poriadku, ani dieťaťu nič nechýba, tak prečo? Prečo musíš tvoriť rodinu s chlapom? S vlastným dieťaťom niesi rodina?

@mandarinka555 sme rodina ale prepac jednoducho myslim, ze mam pravo aby som bola milovana ako zena nielen ako matka dietatom

autor
15. máj 2025

Ze mam dieta hned znamena, ze ked nemam chlapa skoncila som? Ze sa uz musi moj zivot tocit len okolo dietata? Preco by som mala byt sama? Som pokazena, ze uz nikoho nebudem vediet urobit stastym a on mna?
Preco by som mala byt odsudena na zivot v samote s dietatom?
Nie nic nam nechyba, rodina skvela, zazemie mam, byvanie mam, financie mam, skvelu pracu tiez a preco by som sa mala s tym zmierit, ze budem sama?

lion777
16. máj 2025

Ale veď to si nikto nemyslí. Prv by si si mala upratať minulosť a trochu sa upokojiť. Ak chceš začať nový život s partnerom, predsa môžeš. Ale nejde o to, byť s niekým, len aby si nebola sama. Niektoré ženy sú spokojné samé, alebo ešte v sebe uzatvárajú starú etapu, iné si nájdu niekoho a spokojne žijú.