Ako zvládnuť výchovu troch detí sama?
Ahojte ja viem ze uz to bolo vela raz ale neviem som zmätená manzel je mesiac doma v inej praci lebo som ostala tehu no len teraz mal depku ako svet lebo tu nezarobi tak ako bol zvyknutý...mame zatial dve deti 8rokov a dva roky a v decembri pride tretie...tak som mu dala zelenu nech teda pracuje tak ako bol spokojny len teraz sa vo mne biju pocity ci to sama zvladnem a neviem obavam sa najhoršieho ze sa od neho vzdialim ako zena ze sa radsej deťom budem venovat ako jemu ked pride...da sa to zvládnuť mozno som len histerka ale prajem pekny den 🍀
@michaelam2 Aj mna. Akurat ze ta zena v tom nie je az tak uplne nevinne. Ked dalsie dieta nechcem, tak ho mat jednoducho nebudem. Nezijeme v dobach davno minulych, chranit sa da roznymi sposobmi. Ale ako tu na MK uz pomaly 20 rokov strasim, zväcsa je to tak, ze chlap vonku, pride domo, zatr..... a dieta na svete. A potom dalsie a dalsie a dalsie. No a cim ich je viac, tym to chlapa domov menej taha.
@yanni ano jednoznacne, v takejto situacii, ze mam dve deti a chlap v zahranici by mi ani nenapadlo nemat antikoncepciu. Len ked uz sa stalo, pride mi to od neho uplne zbabele a sebecke takto utiect a nechat vsetko na nu.
Ono to veľmi záleží ako napíšeš úvodný príspevok.
Keby si napísala, že čakáte malé 3 dieťa a muž nezarobí/prípadne prišiel o prácu. Napíšu ti že má zdvihnúť rit a ísť robiť trebárs aj do zahraničia.
Keď napíšeš čo si napísala tak tu čítaš nezmysly o rozpadnutých rodinách, ako si chlap užíva bez rodiny a podobne.
Neexistuje pravidlo podľa, ktorého má niečo takéto fungovať.
Za mňa je všetko ok ak to vyhovuje obom.
Ak to jednému z páru nevyhovuje treba jednoducho otvoriť ústa a komunikovať.
U Vás ide jednoznačne o narušenú dôveru + porovnávanie kto "robí" viac.
Takže komunikácia je základ.
2000€ je veľa, 10 dní utečie. 4 dni je 24 hodín pravdepodobne s Vami a venuje sa naplno rodine.
@marcellka32 nemozem nie ze nechcem zo zdravotného hladiska nesmiem
@natalka30 zeny, co su same, rozvedene, vdovy, slobodne matky, ktore ostali ci uz dobrovolne alebo nedobrovolne s detmi same, tie si myslis, ze nazvladaju? Zvladaju, lebo musia. Casto dokonca aj v horsej financnej situacii ako ste vy. Ty si tak trochu protirecis. Na jednej strane chces aby bol doma, na druhej strane ide o prachy. Potom zase o prachy nejde, lebo to aj bez tych 2000 e zvladate. Ja som bola posledne tehotenstvo tiez dlhsie sama a jasne, ze som zvladala. A to muz bol vkuse prech. Nechodil domov kazdych 10 dni. Ale to bolo dobrovolne, z oboch stran odobrene a vedeli sme, ze je to len na dobu urcitu. Keby nieco bolo, tak bud sme vsetci tam alebo tu. Ja som bola bez muza od ca. aprila do septembra. Tehotensvo v 50 stupnovych horucavach nie je az tak suppper, takze ja som sa s detmi vratila do Europy. Akonahle sa ochladilo leteli sme 01.10. spät za muzom. A boli dalsie roky spolu. Okrem par tyzdnov v lete. Ale ak by som mala byt roky sama s deckami, vsetko riesit sama, na to by som nepripustila. A chlap sice donesie domov prachy ale za aku cenu? Decka otca ani poriadne nepoznaju, zenska sa v jednom kuse nahana a chlap po fajronte vala vaj....Nie, my sme si v tomto za jedno: bud vsetci alebo nik. Co ej to potom za rodinu? Ale tebe to asi tiez tak vyhovuje. Sama pises, ze si mala uz svoj rezim. Takze ten chlap ti to narusuje. Tak isto, ako si chlap uz na rodinny zivot nevie zvyknut. Tak male deti jednoducho nezavriet do izieb a dajte mi pokoj. MUsis si to s muzom porediskutovat. A poriadne. lebo na konci ostanes uplne sama s detmi. Muz uz ani domov nebude chodit. Lebo mu to bude vsetko vela. A ty bud sa prisposobis alebo zblaznis. Poscaj, budu vsetci chodit do skoly, mat kruzky atd. To uz len bude. Teraz je to este pianko. Malym nic netreba a 8 rocne dieta je uz ako tak samostatne (mam tiez 8 rocne).
@yanni to mas v podstatne kus pravdy ale vies ked ja nemam chut mu vysvetľovať ze sa to dá zvládnuť on si nevie predstaviť a tak si to musi sam urovnat mna len chytila panika ze ci to zvladnem lebo deti su deti...ale dakujem za slova a váš čas a ja verim ze to zvladnem aj ked obcas takto hlupo panikarim...
@natalka30
no tak skúste a uvidíš ako to pôjde. Nam sa ťahali choroby s max týždeň prestávka, od januára do apríla. Deti aj ja sme mali 2x atb, horucky a kasel nenormalny. Pokial su "len" deti chore, ešte sa dá. Ale oni a ja súčasne, k tomu kojim, tak ozaj masaker.
Ale na druhu stranu rozumiem jeho obavy, sranda to nieje, hlavne aj s hypo. Tak držím palce.
Radšej spolu a mať menej.

@natalka30 hmmm....zhrnieme si to, ty rodis deti ako jabloň, lebo nechceš antikoncepciu (inak sú aj barierove metódy), takže môžeš mať ešte aj ďalšie 3 deti ..tvoj muž a otec deti to nedáva, radšej ide preč ...čím skôr nasadiť antikoncepciu a muž práca na Slovensku