icon

Ako zvládnuť život bez pomoci partnera?

15. jún 2025

Zdravím vás, píšem už sem pretože neviem kde si vyliať srdce 😢 mám tri deti ešte maličké 5,3 a 1 ročne. Pracovala som v obchode ako predavačka no žiaľ už više roka ako som ostala tehotná už nepracujem a dala som aj výpoveď kvôli manželovi. Pretože on potreboval pracovať a nie byť doma pri deťoch celé dni on potrebuje zarábať on zarába viac atď jeho slová .
Povedala som si dobre v pohode. Ja som sa doma starala o deti pretože nemáme kde ich dať ani komu postrážiť atď. Doma som sa starala o všetko variť, nákupy atď všetko čo do domácnosti treba. On pracoval a zarábal pekné peniaze staral sa o nás aby nám nechýbalo nič. A teraz k veci ... Pohádali sme dosť veľmi dokonca má aj udrel 😢 a deti to videli naštvala som sa a vyhodila ho z bytu od vtedy doma vôbec není už je to druhý mesiac prišiel si len po veci a odišiel .
Suseda mi povedala že vraj ho videla s nejakou babou na káve tak a je to tu čo som si aj myslela že má druhú o deti sa vôbec už nezaujíma a neviem ani kde je kde presne teraz býva. Ja do roboty nemôžem ísť kvôli nemu o deti sa mi kto postarať nemá žijem len s tej materskej platím nájom a všetko možné a on sa vôbec nezaujíma o nič dokonca ani či deti majú čo jesť .... Telefón mi nedvíha už som taká zúfalá že volám políciu na neho ja už fakt neviem ... Deti pomalí nemajú uz nič ani v chladničke jogurty atď čo odo mňa pýtajú aj dnes si pýtali keksíky, jogurtik no skadiaľ 😢😢 nemajú ani plienky proste nič. Prosím poraďte ako ďalej.

simca06022011
16. jún 2025

no a na case si aj ucet zriadit... moje nervy... ze sekom... vsetko online si vybav, aby ti fungovalo, si mama 3 malych deti, co sa budes vsade vlacit a vytahovat peniaze, platit ucty a vsetko sekmi?
A fakt, chlapa nakontaktovat, vymysli si hocico, nech pride domov, ze deti ho potrebuju, zle je nieco atd, nech dobehne a nejak to zacni riesit s nim. Ze ok, ak teda chce ist za inou, vpohode, ale financie a vsetko si musite dohodnut. Alebo proste prehltni trochu hrdost a ututlaj to, aspon kym ti deti nebudu v skolkach a riesit pracu, byvanie, skolky... aj potom to bude o drzku, tolko veci hradit z jedneho platu.

Este taky extremny napad mam: mozes zacat veci predavat z bytu cez bazos, ked uz fakt nebudete mat z coho fungovat, take co ti nebudu chybat/netreba atd

simca06022011
16. jún 2025
@maranco

@subartic minimálne elektrinu, telefón a internet by mala zaplatiť, lebo ju odpoja, no len to by mala vidieť pohyby na manželovom účte či je zaplatené alebo nie

a založiť si v banke bezplatný účet, snáď nechce stále utekať na poštu stáť v rade a platiť zbytočné poplatky pošte za šeky

@maranco zase predpokladam, ze ak je byt na neho a on platil byvanie doteraz, nenecha si elektirku a pod poodpajat, najmy neplatit... aspon teda nevidim v tom logiku, zapojenia atd by aj tak musel potom uhradzat. No len, kto vie aky je to typ cloveka.

brendaa
16. jún 2025

Ak si z obce kontaktuj obecný úrad, majú mať rezervu pre núdzový stav. Zavolaj na Charitu ci nemajú potraviny, drogériu a kontaktuj Centrum právnej pomoci aj UPSVaR.. V obci ti môžu pomôcť s nejakou zbierkou...

greengirl
16. jún 2025

Ja by som to urobila tak, zacni si zariadovat zivot bez neho. Kontaktuj pravnu pomoc a socialnu pomoc zadarmo. Charitu. Uplne zabudni na neho. On sa boji prist domov. Cim ho budes viacej nahanat a prosit, tym viacej bude utekat prec. Vobec ho nekontaktuje, zabudni, ze existuje. Ak je on normalny zodpovedny muz, tak sa vrati spat. Ale ty musis byt uz samostatna, sikovna a posobit tak, ze si vies poradit vo velmi kritickej situacii. On sa ta proste boji teraz. Vie, co urobil. Ma strach proste, nevie, co s nim bude. Do 1 roka sa da zachranit kazde manzelstvo. Ale teraz sa snaz postavit na vlastne novy a kontaktuj kazdeho, kto ti vie nejako pomoct. S nim sa skus 30 dni absolutne nekontaktovat, nevolaj mu nic, akoby neexistoval. 30 bez kontaktu vyuzivaju top psychologovia vo svete a funguje to.

domkakvet
16. jún 2025

Treba ti stanovit vyzivne.

alickapusinka
16. jún 2025

Dať ho na súd na výživne a ak ste manželia myslím že do 2 rokov máš nárok aj TY na výživne.Ale nič nečakať.Isť hned a konať cez súd.Musi platiť ak nie je to povinna výživovacia povinnosť skonči v base.Takže áno treba penaize pýtať ak nie podaj navrh na súd.

slavka1988
16. jún 2025

Smer úrad a spísať žiadosť o výživné plus na seba.....a na takého chlapa co udrie ženu a nezaujíma sa o deti netreba ani slova....hneď zajtra zájdite na úrad pomôžu ti tam

katty123456
16. jún 2025

Priebežné opatrenie cez socialku..chod,porad sa tam..navrh na súd,pomôžu ti,stanoviť vyzivne a potom ,zrejme rozvod..

evansova
16. jún 2025
@vanilkovazmrzka

Tebe moze byt uplne jedno kde je a co robi - sud mu urco ake vyzivne ma platit na deti a on potom bude pekne na tie deti platit.

@vanilkovazmrzka Nielen výživné na deti, aj výživné na manzelku lebo ak je sama na také malé tri deti, nemôže nastúpiť do práce. Treba mu dať na vedomie že ženu môže opustiť, ale deti sú na veky jeho a tej zodpovednosti sa nezbaví, kým nebudú zárobkovo činné.
Možno mu zapne, ze mal viac používať hlavu a nie sa nechat ovládat pohlavným udom!

trisha_r
16. jún 2025

Však on chcel len hlupanu doma a keď si sa ozvala , si povedal že môže osr*ť, takú mu netreba čo bude odvrávať. Rozvod , na súd výživné ,a pýtaj riadne veľa.

autor
16. jún 2025

Tak ja som sa rozhodla, že pôjdem k otcovi bývať sama nezmožem nič mam maličké deti o ktoré sa treba starať dávať na ných pozor nemôžem ich nechať len tak niekomu koho dobre ani nepoznám. Len teraz ešte musím vybaviť co treba ešte aspoň dva týždne musím vydržať. Nemám sa ako dostať do mesta. Zatiaľ mi nikto nepomohol. V stredu musím ísť z malým na očkovanie. Takže to tiež nič nevybavim musím ešte počkať. Iné riešenie nemám predsa mi pomôžu aj z deťmi a ja môžem ísť do práce.

mantilka
17. jún 2025

Ešte si pytaj aj na teba výživné! Existuje potravinová banka...hľadaj kde je najbližšia. Choď na vás úrad práce a povedz v akej si situácii...pomôžu ti. Choď na vašu sociálnu poisťovňu a pýtaj sa, tiež najbližšia charita by ti mohla pomôcť s jedlom a oblečením.

mantilka
17. jún 2025

Zavolaj na najbližšiu charitu a povedz v akej si situacii ...možno prídu aj za tebou a pomôžu ti.

mantilka
17. jún 2025

Katolícka charita Brezno sídli na ulici M. R. Štefánika 32. Môžete ich kontaktovať telefonicky na čísle 0915 238 822 alebo e-mailom na charita.brezno@gmail.com. Ich webová stránka je katolicka-charita-brezno.webnode.sk.

veronicka1901
17. jún 2025

Je to tvoj manzel, ak nepracujes, lebo sa staras o rocne dieta, ma vyzivovaciu povinnost aj voci tebe. Okamzite zacni konat, ja neviem, na co cakas. A over si, ci plati za byt, aby ste na ulici neskoncili o chvilu. A vyjadrovat sa k tomu, ze dospela zena nema vlastne financne prostriedky, atd sa radsej nejdem.

cacianka
17. jún 2025

ty si sa rozhodla - a vie vôbec otec že chceš ísť bývať k nemu s 3 drobnými deťmi ? vie o tom tá jeho žena, čo ti robila zle ?
toto nie je riešenie, neutekaj, nenechávaj prázdny byt tvojmu mužovi. Máš právo v ňom bývať aj ty aj tvoje/vaše deti (ty určite do rozvodu, a pri riešení bývania by súd prihliadal na deti). Chod na váš obecný úrad, tam zájdeš aj s kočíkom, netreba ti € na bus, popros ich aby ti poradili a pomohli. Starosta a poslanci, zamestnanci úradu poznajú a majú vedieť ako sa dá riešiť núdzový stav rodiny. Poradia charitu, potravinovú banku čo potrebujete urgentne, zavolajú na UPSvar a kolízna príde k tebe, ked vysvetlíš že nemáš na cestovné, aj tak potrebujú obhliadnuť domácnosť a stav detí, aj muža by mali kontaktovať a usmerniť. Volaj tých policajtov, ako som ti napísala - prečítaj si znova a rieš ako ti radím.
Neviem prečo chceš ísť k otcovi, bude ťa mať ako živiť a tvoje 3 deti ? ak áno, že má €, tak ti ich môže priniesť alebo doniesť nákup jedla. Nechaj deti v prostredí ktoré poznajú a rieš problémy tam kde si. zatiaľ.

veronicka1901
17. jún 2025

To ze utecies k otcovi tvoje problemy nevyriesi, len zhorsi. Dokedy chces cakat, kym a odhodlas k rieseniu svojej situacie?

autor
17. jún 2025

A čo keď ma z bytu vyhodí kde potom pôjdem??

maranco
17. jún 2025

Svoje deti z bytu vyhodiť nemôže a kým si manželka tak ani teba. Keď sa rozvediete budeš riešiť bývanie.
Za 2 mesiace si dávno mala mať vyriešené výživné a nečakať že to vyrieši Samo.

viera012345
17. jún 2025

S týmto problemom by som zašla čo najskôr na UPSVaR.Idealne je zobrať so sebou všetko o Vašich výdavkoch/byt, inkaso, poplatky v škôlke ,poplatok za odpad, daň, bločky o všetkom,čo kupujete deťom -jedlo, ošatenie, lieky/Oni Vám poradia ako postupovať.Vacsinou si rodiča, ktorý neplní vyz.povinnost prv zavolajú na pohovor,ak nenastane náprava,UPSVaR dáva podnet na súd Súd rozhodne o výživnom na deti.O výživné môžete žiadať aj na seba,ak nemôžete pracovať.O toto môžete žiadať, aj keď nie ste rozvedení

drobcek100
17. jún 2025

Platobnú kartu nemáte?Ani do IB sa neviete dostať, zriadiť si vlastný účet a previesť peniaze na nový účet? Ani v banke priamo vybrať hotovosť? Alebo je účet zriadený na jeho meno a je jediný disponent a tam chodia aj Vaše peniaze?

drobcek100
17. jún 2025

Do IB sa dostaneš aj cez počítač nie len cez aplikáciu v mobile.

drobcek100
17. jún 2025

Ach bože,ja toto nikdy nepochopím.

maranco
17. jún 2025
@drobcek100

Ach bože,ja toto nikdy nepochopím.

@drobcek100 nič z toho nemá ona dostávala od neho len hotovosť na nákupy
do rovnakej situácie by sa dostala keby manžel tragicky zomrel, banka zablokuje účet a do dedičského konania by sa k peniazom nedostala aj na pohreb by si musela požičať

veronicka1901
17. jún 2025

Ja neviem autorka, vsetci ti napisali, ako sa da tvoja situacia riesit a ty si len ides svoje a este chces dobrovolne uvolnit byt a utiect. Ved sa k tomu postav ako dospela osoba a ries. Mas narok na vyzivne, aj ty, aj tvoje deti. Mas rodicovsky, PnD predpokladam tiez, s vyzivnym by ste v pohode fungovali, kym najmensi drobec nepojde do skolky. Zacni konat prosim ta, dobre, nemas peniaze, ale o par dni ti pride rodicovsky, tak sa hadam do mesta nejako budes vediet dostat. Nerobit nic, nie je riesenie.

ahhola
17. jún 2025

Prosim ta, neprenasaj problemy, ktire ti sposobil tvoj chlap na tvojho otca... Pekne si na to pockaj, az sa chlap zjavi a vyhodi svoje decka s tebou zo svojho bytu... To chcem vidiet, ci je take hovado! Ty mas 19.davky sekom? Stredu prezijete na cestovinach a vo stvrtok vas pekne vystroj, chodte vziat looove z posty a spravte si pekny den 🍒🍓🍇. V byte si "niekto" u otca budes rohozka a 2 gazdine lri jednom sporaku 🤕...to je na prasky, z bytu neodchadzaj a idealne, aby tam curevnik nevliezol a nevymenil ti zamok. Mozno v nom ostala stipka svedomia a bude byt platit aj s reziou❓Ako sa aktualne mas, co si porabas?

gnotek
17. jún 2025

Nájdi ho kde je. Zbaľ deti a odovzdaj mu ich.
Ak niekoho má, baba sa zdvihne a už jej nebude.

taktotedanie
18. jún 2025

Na druhy den si si mala napochodovat za pravnikom spisat navrh na sud kde chces deti do starostlivosti a platit vyzivne na ne a na teba
Pokial sa to uzavrie mas narok na vyplacanie z uradu bez penazi neostanes, neplac a ries
A bud rada, ak ta dokazal udriet a pred detmi nemas sa co dalej trapit. taketo nasilie sa neodpusta , nikdy
Policiu volas zbytocne

zuzikxx
19. jún 2025

na policiu, nahlasit, aby na teba este nezautocil. Potrebujes papier lebo este bude zly.. a ked budes chciet nabuduce volat policiu tak uz aspon budes mat papier a vobec sa uracia prist. Mestsky urad, pomoc pre jednorodica, urad prace tiez ma pomocne davky. Oslov nejake azylove centrum nech daju rady na koho sa obratit. ON NAPADOL MAMU 3 DETI!!!! Zbabelec vobec siahne na Teba a toboz je jasne, ze si Ta prestal vazit ked si to dovolil :((( ma pocit, ze je na koni ze ma prachy a z teba spravil zenu s 3 malymi detmi, velni dobre si uvedomuje, ze sa mas/mate zle A ESTE SI TO UZIVA, total PSYCHOPAT a tak s nim jednaj!!! necakaj uz nic dobre aj ked pridu manipulacie, nikdy viac ho nepustaj do bytu, nabuduce to moze skoncit horsie. Co je na 99% pravdepodobne ked sa takto s tebe co si mu dala 3 deti a k svojim detom zachoval!!!

lili005
21. jún 2025

určite si zriaď svoj bankový účet, choď na sociálku tam ti poradia, či sa mu to páči alebo nie bude musieť platiť na deti, inak ho čaká basa, odobratie vodičského a podobne