icon

Ako zvládnuť život s 3-ročným dieťaťom po odchode od partnera?

6. máj 2025

Ahojte, dolahla na mna realita.. uplne paralyzovana a neviem premyslat. Odisla som od partnera kde sa to vyhrotilo a obojstranne. Nahromadilo sa to vo mne. Znechutil sa mi aj v sexe ked nechapal, ze nemam chut a potom boli vyhrazky.. cele zle, dcerka mala teraz 3 roky, mala ist do sukromnej skolky, teraz musim zhanat novu v inom meste a neviem financne vyjst. Dcerka ma zdravotne problemy tak dufam, ze schvalia predlzeny rodicovsky. V robote som menila pracovisko pocas rodicaku kvoli sefovi a ponukli mi len 0,5 uvazok, viac na novom oddeleni nie je. Musim sa vratit do bytu s hypotekou,. Neviem co robit lebo najst pracu po-piat nie je mozne mimo povodnej kde je len 0.5. Pomozu mi ciastocne rodicia ale nie financne, uz su dochodci a chorlavi.
Neviem ako som sa dostala do tejto krizy, Ako pracovat s malym dietatom ked mi nema kto pomoct?

autor
6. máj 2025

prepacte, fakt ma caka stahovanie a len sedim ako obarena zatial u rodiciv.. pred tym ako som stretla partnera som popri robote mala 3 brigady, proste s malou sa to neda aby som ju nezanedbavala, teraz este aj je velmi naviazana a bojazliva, asi z tych zmien a co by som mala byt silna tak ja som uplne bezradna a nespoznavam sa 🤯

tairyx
6. máj 2025

V živote sa veľa ľudí zvykne ocitnúť v ťažkej situácii. Sú maminy aj s 2, 3 deťmi, ktoré ostanú na všetko samé. Hlavne nevešaj hlavu. Z dcéry neubudne, ak nebude chodiť do súkromnej škôlky. Musíte si teraz utiahnuť opasky, vyjsť s tým, čo máte a čo momentálna situácia dovoľuje. U rodičov nemôžete ostať trochu dlhšie? To by pomohlo. Výživné máte vyriešené? Viem, že to nie je žiadna sláva ak otecko nie je nadpriemerne zarábajúci, ale každý peniaz dobrý.

autor
6. máj 2025
@tairyx

V živote sa veľa ľudí zvykne ocitnúť v ťažkej situácii. Sú maminy aj s 2, 3 deťmi, ktoré ostanú na všetko samé. Hlavne nevešaj hlavu. Z dcéry neubudne, ak nebude chodiť do súkromnej škôlky. Musíte si teraz utiahnuť opasky, vyjsť s tým, čo máte a čo momentálna situácia dovoľuje. U rodičov nemôžete ostať trochu dlhšie? To by pomohlo. Výživné máte vyriešené? Viem, že to nie je žiadna sláva ak otecko nie je nadpriemerne zarábajúci, ale každý peniaz dobrý.

@tairyx dcerka ma zdravotne a neodporucili skolku, dali odklad neuro+psycho, nic vazne a bojim sa, ze neprejde na urade, chcela som ju socializovat aspon v sukromnej. Mam pocit, ze som sa spoluehala ze rodicia viac pomozu ale akurat sa zhorsil mame stav a aj ten sok v praci. Neviem ci som z RD nejak vymleta ale citim sa, ze nevladzem a neviem co robit

summer23456
6. máj 2025

Autorka veľa z nás sa takto ocitlo na samom dne. Tiež to poznám... Dobrá správa je, že už nemáš kam padnúť, môžeš ísť len hore. Teraz všetko vyzerá beznádejne, neriešiteľne, myslíš si, že sa z toho nevyhrabes. Ale neboj sa. Si silná, všetko sa časom vyrieši. Krôcik po krôčiku pôjdeš ďalej, vyriešis jedno, potom druhé a život sa dá do poriadku. A hlavne sa nenechaj znechutiť komentármi napr aj od rodiny, že to nedokážeš, nezvládnes sama... Lebo dôležité je, čomu veríš ty, za tým si chod a všetko sa vyrieši. Nie o mesiac, o pol roka, ale ver tomu, že o pár rokov budeš niekde úplne inde a budeš na seba hrdá, že si to zvládla. Každý malý krok vpred ti pridá na sile a sebavedomí. Držím palce ❤️

rejka7
6. máj 2025

To tak býva, po narodení dieťaťa sa ten chlap ukáže, čo je zač. Už je tam ale dieťa a je to celé na matke. Bohužiaľ. Ak vyslovene máš v nálezoch, že nedoporučili lekári škôlku, tak dostaneš predĺžený rodičák.To si nikto na UPSVaR nevezme na zodpovednosť, ísť proti nálezu doktora, doktorov. Najlepšie by bolo aj z neurológie aj z psychiatrie ako píšeš, to ti schvália určite. No aspoň nejaké peniaze z toho rodičovského budeš mať, lebo treba počítať, že keď bude v škôlke, choroby budú na 100 percent a takto máš peniaze isté.

autor
6. máj 2025
@rejka7

To tak býva, po narodení dieťaťa sa ten chlap ukáže, čo je zač. Už je tam ale dieťa a je to celé na matke. Bohužiaľ. Ak vyslovene máš v nálezoch, že nedoporučili lekári škôlku, tak dostaneš predĺžený rodičák.To si nikto na UPSVaR nevezme na zodpovednosť, ísť proti nálezu doktora, doktorov. Najlepšie by bolo aj z neurológie aj z psychiatrie ako píšeš, to ti schvália určite. No aspoň nejaké peniaze z toho rodičovského budeš mať, lebo treba počítať, že keď bude v škôlke, choroby budú na 100 percent a takto máš peniaze isté.

@summer23456 💕dakujem Vam
@rejka7

autor
6. máj 2025
@tairyx

@tairyx dakujem

summer23456
6. máj 2025

Autorka myslí pozitívne. Ja som sa rozvadzala, keď mala dcéra 15 mesiacov, co som sa tiež neplakala, čo idem robiť, ako sa vyhrabať z toho dna. Základ je myslieť pozitívne a veriť si, aj neúspech ťa zas niekam posunie, nakoniec aj to čo mi nevyšlo sa ukázalo ako dobre, zas ma to niekam nasmerovalo... Drž sa

autor
7. máj 2025
@summer23456

Autorka myslí pozitívne. Ja som sa rozvadzala, keď mala dcéra 15 mesiacov, co som sa tiež neplakala, čo idem robiť, ako sa vyhrabať z toho dna. Základ je myslieť pozitívne a veriť si, aj neúspech ťa zas niekam posunie, nakoniec aj to čo mi nevyšlo sa ukázalo ako dobre, zas ma to niekam nasmerovalo... Drž sa

@summer23456 clovek zabuda, ze aj neuspech je fajn.. dakujem🍀

summer23456
7. máj 2025

❤️