icon

Chlap s dvomi deťmi bez pomoci. Čo mám robiť?

samidoma
23. okt 2016

Som 29 rocny chlap a pred 9 mesiacmi som prisiel o zenu, Zostal som sam s dvomi detmi 3 a 5 rokov. Nemam nikoho kto by mi akokolvek pomohol. Vsetko je len na mne, cele dni som len doma, nemozem chodit do prace lebo nemam kam dat deti, Robim co viem, staram sa o ne a nic im nechyba ale uz nevladzem, som vycerpany , poradte mi nejako, ako mam dalej zit. Ked nemam nic, len deti, kopu dlhov, ziadne peniaze a same problemy. Ale nieco konkretne, ziadne primitivne rady, som inteligentnejsi ako vacsina pritomnych dam, len vdaka tomu este zijeme, takze vsetky zakladne riesenia som zvazil a ziadne nie je vhodne

david93
24. okt 2016

nečítala som predchádzajúce príspevky, ale jednoznačne moja rada znie - nájsť niekoho ku deťom, nejakú staršiu pani na dôchodku čo to bude mať ako prilepšenie a ty do práce... alebo nejakú slobodnú mamičku s dieťaťom, čo sa postará o tvoje a sama si prilepší, je tu na MK kopec takých žien, ktoré sú samé a zíde sa im každé Euro
potom riešiť škôlky, ale to vieš aj sám

mimla
24. okt 2016

@samidoma Ahoj, no som síce brzda, ale aj tak skúsim ďalej. Ako osamelý rodič máš prednosť pred inými žiadateľmi o miesto v škôle a tvojej staršej by to naozaj veľmi pomohlo. Nemusíš spať s riaditeľkou. Teda aspoň dúfam, že nie. Ak máš podanú žiadosť a uvoľní sa nejakým zázrakom miesto, budete na rade. Asi robíš maximum. Na tvojom mieste by som sa možno opatrnejšie vyjadrovala o ženskej hlúposti. Máš dcérku. hovoríš aj o nej. Aj napriek tvojej naštvatosti ti skutočne prajem veľa šťastia. Idem sa venovať svojej práci pre retarda (nie som urazená, to je len sarkazmus)

liaka
24. okt 2016

@samidoma Cim skor najdi detom matky. 5 rocne dieta je prednostne prijimane do skolky kedze ma predskolsku vychovu. Vies kde ju potom daju v skole ked nastupi bez toho aby mala skolku za sebou? Medzi socialne romske deti. Aspon u nas to tak je, ze rozdeluju deti ktore maju zaklady zo skolky a deti, ktore nepoznaju ziadne zaklady a nemali predskolsku vychovu. Dalsia vec ked chces deti aby ich prijali do skolky musis ich zahlasit prv aj o rok. Ked nemaju volne miesta tak o rok ich uz vezmu, lebo tu prihlasku tam mas. To je zaklad, ktory musis vyriesit. Tak sup do skolky a vypytat si ziadosti.

liaka
24. okt 2016

Teda matku detom nie matky....

samidoma
autor
24. okt 2016

@moni244 ty si dobre sprosta, ja nenariekam ze sa neviem postarat, vsetko robim urcite lepsie ako ty, Ty si jedna z tych blbych matiek co sedia pol dna na MK a varenie, pranie a upratovanie povazuju za nieco zlozite a narocne. Nie je nic lahsie ako byt doma s detmi, materska alebo rodicovska sa vola dovolenka lebo to aj je dovolenka. Len ty si z tych co nariekaju ze ake to maju tazke, hovno vies tak si svoje rady nechaj

samidoma
autor
24. okt 2016

@alaguema dakujem, cest tvojej vynimke

obsadenemeno
24. okt 2016

@samidoma radu ze ako???? Ako co????
Tak sa vyjadri polopatisticky, lebo my malo inteligentne akosi nechapeme!!!

No neviem, preco by si musel pretahovat riaditelku skolky, aby si dostal miesto. Urcite ona nerobi nic ine, ako sniva o inteligentnych kancoch ako ty, co by ju pretiahli aby dostali deti do skolky. Urcite aj koli tomu sla na tu skolu a jej jedinym kariernym cielom je pretahovat tatkov. 😀
sa spamataj, chlape. Deti mozu ist do skolky aj mladsie ako 3 roky.
A ked si sa stahoval, bolo to tvoje rozhodnutie, najprv kde mensi najom, potom kde praca. Ale ved do tej prace aj tak nechodis, tak co?

Tak teraz ta rada, ze ako!!! Zatnut zuby a brat to den po dni. Najst opatrovatelku/dochodkynu k detom. Najst skolku/prestahovat sa tam, kde deti vezmu. Najst pracu a ORESTAT FNUKAT A NAVAZAT SA A VYVYSOVAT SA NAD ZENY, KTORE TO ZVLADAJU, LEBO MUSIA!!!!

puklica13
24. okt 2016

@samidoma ked je to take jednoduche tak potom v com potrebujes poradit?

salfusco
24. okt 2016

maš važne ppci vyjadrovanie,len tak dalej,tymto sposobom komunikuj aj s organmi,ktore by ti vedeli pomoct..byt vynervovany neznamena spravat sa a komunikovat ako magor.Pekny den

samidoma
autor
24. okt 2016

@liaka oficialne nie som socialny pripad, nie som ani cigan a dcera este nie je v predskolskom veku, takze s tou skolkou to nie je jednoduche, a aj keby ju vzali tak mam este syna ktory mal ledva 3 a toho tiez musim nielam dat

simca06022011
24. okt 2016

@samidoma viem citata, necakam na manzela doma, pracovala som uz aj v porodnici.. co ze mal syn 3??? Moja dcera je v jasliach od 1,5roka... druhy 5 rocny mohol byt v skolke uz davno. Zaujimave, ze nam sa miesta nasli aj bez pretahovania riaditelok.. si trapny, zakomplexovany a depresivny. Pre svoje deti najlepsie spravis ak si najdes psychologa co s tebou tuto situaciu prejde. Nikto ti nepise ze sa o deti nevies postarat, isto vies, ale do beznadejnej situacie sa stavias sam... Neverim ze nemas rodinu, manzelka/partnerka rodinu nemala... do skolok si nahadz prihlasky aj hned, beru deti aj pocas roka, uz si ich tam mal mat davno podane a ked sa uvolni si dalsi v rade (prave preto v akej si situacii...)... urcite, ked si odpustis arogantne spravanie, prihliadnu aj na to ze si samozivitel s dvomi malymi detmi, preto sa to do prihlasky aj pise kto sa o deti stara a ci pracuje...

matula211
24. okt 2016

A teda prečo keď to je všetko také ľahké a svet gombicka, tak už si na pokraji svojich síl? Veď pre teba by mala byť starostlivosť o deti proste malina, či sa mýlim? A neviem, akým právom tu nazyvas matky sprostymi, ani jedna s tebou husy nepasla...by si sa čudoval, koľké z nich sú tu viac studovane a inteligentnejšie ako ty...minimálne podľa slovníka sudim...a nehnevaj sa, ale ak sa takto spravas aj k svojim príbuzným a priateľom, ani sa nečudujem, že ti dvere zatvárajú...niekedy by to chcelo trocha pokory...a išlo by to aj bez trtkania riaditeľky MS.

moni244
24. okt 2016

@samidoma moj zlaty, ja pracujem od 2 rokov malej, teraz ju mam v skolke, dokonca v statnej, kde je od necelych 3 rokov a to som ani riaditelku pretahovat nemusela. To, co vyzarujes, to dostavas, jediny, kto na to doplaca, su chudatka deti

samidoma
autor
24. okt 2016

@salfusco ty si sam dobry organ :D

liaka
24. okt 2016

@samidoma moj syn ma 2,5 roka a do skolky chodi. Ja som pisala, ze dceru daju medzi socialne pripady a nie ze ty si socialny pripad. Citaj poriadne. Zanes ziadosti do skolky, od septembra vezmu dceru aj syna. A z coho teraz zijete? Nepoberas davku v hmotnej nudzi? Deti sitotske, ty vdovske, prispevok na byvanie vybaveny mas?

danielahamar
24. okt 2016

Píšeš, že si prišiel o ženu, vdovec, alebo okašlaný a našla si druhého? Lebo ani sa nečudujem, ak to druhé, čítam čítam a nič iné mi z toho nevychádza, len chceš ľutovať a pritom vôbec nič nerobíš, možno sa mýlim, ale väčšinou nie. deti 3-5 mali byť už dávno v škôlke, robiť sa dá aj na 4-6hodín 😉 A ak si tak drzí a arogantný ..... aj k svojim blízkym, tak sa nečudujem, že Ti nemá ani kto pomôcť, tak ťa radšej nik nepozná 😅

mimla
24. okt 2016

@samidoma Ešte ma napadlo, podľa profilu si z Levíc. V Leviciach je materské centrum. V rámci neho je herňa. Keďže si doma s deťmi, asi sa ti dá ísť s nimi aj tam. Tam by si mohol nadviazať kontakt s iným rodičom, matkou, či otcom, ktorý by dočasne mohol poskytnúť stráženie pre obe deti, alebo len pre to mladšie. Alebo naopak, pomôcť ty im a tak si privirobiť. Verím tomu, že naživo nepôsobíš tak odstrašujúco, ako vo virtuálnom priestore.

samidoma
autor
24. okt 2016

Ok, akoze nevsimliste si ze si z vas robim srandu? Keby tu clovek fakt ziadal o radu tak sa mu dostane len par blbych rad od zatrpknutych zien. Ktore nemaju lepsiu robotu ako MK. Naozaj som sam s detmi, nemam zenu, rodicov a svokrocov uz mam mrtvych, nikto mi nepomaha. Ale vsetko zvladam sam, o deti sa staram tak ze si poriadne ani neuvedomuju ze nemaju mamu. Volaju ma krasny tatinko a kazdy den mi hovoria ze ma lubia. Nikdy sa nevzdavam a ked som obcas na dne tak sa vzdy pozbieram. A sem som si len prisiel dobit baterky, lebo ked tu vidim ze ako sa tu dokazete trhat za par hrubych viet, tak mam hned lepsi pocit ze nie som na tom az tak zle, a cudujem sa sam sebe ze nie som az taky zakomplexovany ako vacsina tu pritomnych aj ked to mate podstatne lahsie

moni244
24. okt 2016

@samidoma ty ze nie si zakomplexovany? Ten bol dobry, daj este nejaky ;
😀

sam2
24. okt 2016

@moni244 kasli na neho uz. Nema to vyznam. Ja sa drzim hesla: nikdy nedebatuj a nehadaj sa s hlupakom, lebo ta stiahne na svoju uroven 😁
Chlapik ma teda riadny komplex, ktory si sem prisiel ventilovat. Ale kedze zlo sa dobrom oplaca, zelam mu do dalsieho zivota vela sil a stastia a posielam pozitivnu energiu.
Ja teda dufam, ze takeho egoisticke hovado z neho spravila strata manzelky a nie je to jeho zakladna povahova vlastnost 😊

marfikchov
24. okt 2016

Prepáč, ale krv mi vrie v žilách!!! neviem, či pristupuješ ku každému tak ako tu k NÁM, neviem či si frustrovaný zo svojej životnej situácie, ale ver mi, s týmto prístupom a vyjadrovaním nepochodíš dobre ani tam, kde by si mohol. Keby som žena na úrade, riaditeľka tej škôlky, kam by si chcel deti zapísať a takto sa tam vyjadruješ, tak vyletíš zavretými dvermi. A len na ozrejmenie, som hodne inteligentná, vyšlo mi to aj v testoch, no nepíšem to nikde, len teraz tebe tu... za ďalšie, áno, mám chlapa, ktorý zarobí viac než dobre, ale nesedím doma na gauči, neťukám do mobilu a nečítam len modrého koňa, ale od druhého dieťa som išla do práce, keď malo 2 roky a 2 mesiace!!! To že tvoje dieťa malo len pred týždňom tri, nie je dôvod, prečo ho do škôlky nemôžeš dať! sú aj súkromné inštitúcie a áno, sú aj osoby, ktoré deti opatria, keďže si v školskom zariadení nepochodil. A keby si ozrejmil svoju situáciu, určite by sa miestečko pre deti našlo, tiež som išla s malou dušičkou sa opýtať, že mám prácu a škôlka naplnená na 150% a predsa mi ho zobrali! čím to tak asi bude!?!! ani s riaditeľom som nespala! Ale podľa toho, čo som si od teba tu prečítala, ani sa nečudujem. A nechcem byť zlá, ale je tu veľmi malé percento šance, že by si tu našiel na počkanie ženu s podobným osudom. Ak tu také sú, tak už určite zarezávajú v robote a deti majú v niektorom zariadení.

moni244
24. okt 2016

@sam2 kaslem 😀 len cakam, co este vypoti 😀 toto je v cloveku od narodenia

samidoma
autor
24. okt 2016

@moni244 trapana, najdi si v slovniku co to znamena byt zakomplexovany, mozno tam bude v zatvorke aj tvoje meno ako priklad

moni244
24. okt 2016

@samidoma vidim tam len tvoje 😀

samidoma
autor
24. okt 2016

Toto je ale zabava, nie je nic lepsie ako kopa zien co maju dovolene pisat co sa im zachce :D

marcelatje
24. okt 2016

@samidoma inteligentny riaditel zemegule bez prace ktory ma pocit ze postarsie damy od neho ocakavaju ze ich bude pretahovat, nasraty na vsetky zeny sveta sa chodi bavit medzi polointeligentne bytosti urcene na obsluhu hrncov a detskych riti aby si dobil baterky.....no do rici to je ja aky pruuuuuuser!

hivanik
24. okt 2016

@samidoma To sa ani neda citat- si asi v tazkej situacii ale tu je kazda rada zbytocna. Trosku pokori by neuskodilo.

samidoma
autor
24. okt 2016

@marcelatje ja sa chodim bavit konkretne na takych osobach ako si ty, clovek co dokaze brat internetove forum na MK vazne je len na smiech :D

mimla
24. okt 2016

@samidoma Ha! Že krásny tatinko! Pics or it didn't happen! Krásny deň ti prajem. Dúfam, že si si tie baterky dobil.

samidoma
autor
24. okt 2016

@mimla jasne, tak som sa uz dlho nezabavil :D