Kde nabrať silu?

bellan
19. sep 2016

Kde nabrat silu, aby som dokazala odist od rodicov? Som slobodna mam s dvomi detmi. Mladsieho nezobrali tento rok do skolky, tak do prace nemozem ist. Prijem mam 400€. Co dalej? Matka mi hovorila ze mi deti postrazi nech idem aspon na brigadu, ale to si neviem predstavit, lebo aj ked potrebujem ist k lekarovi na dve hodiny, tak s tym maju problem. Doma maju zo vsetkym problem, no vacsinou nepovedia, co im vadi, len za zavretymi dverami o mne rozpravaju. Pripadne si vymyslia nieco uplne ine, nejaku somarinu a toto mi vykricia. Az na druhy den, len tak medzi recou, sa dozviem, co to vlastne bolo. Pritom ak by komunikovali normalne, vsetko by bolo ine. Vobec neviem, co od nich cakat, som uplne psychicky zdeptana. Toto robia cely moj zivot. Zacnu vrieskat alebo su ku mne hnusni a ja mozem hadat, co im je. Mozno aj vdaka tomu, neviem, sa nedokazem normalne rozpravat s ludmi. Stale mam pocit, ze ma zacne niekto kritizovat ako rodicia. Vobec nevladzem dalej, neviem si predstavit ako v tomto psychickom stave dokazem zit sama s detmi, chodit do prace. Nezvladnem to. Psychicke problemy mam uz od detstva, beriem lieky. Rodicia o tom, samozrejme, vedia a aj napriek tomu su schopni ma vytocit do nepricetnosti a potom sa na mne smeju, ze som sibnuta. Okrem nich nemam nikoho blizkeho, ani kamaratky. ☹

liaka
19. sep 2016

Je rozdiel strazit deti len tak a rozdiel keby ste isli do prace. Rodicia vas maju mozno uz plne zuby. Ked vas samy posielaju do prace tak preco tomu nedate sancu? Aj ja ked chcem ist len tak do mesta na nakup mi mama strazit dieta nechce, ale ked som povedala, ze chcem ist do prace a nieco jej za strazenie dam tak uz nad tym rozmyslala...

bellan
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bellan
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loginexistuje
19. sep 2016

@bellan aktualne si od rodicov zavisla a jedina cesta je ist pracovat aspon na tu brigadu a je super ze ti ponukaju moznost strazenia to nie je samozrejmost ani to ze ta prijali s dvomi detmi tak ju vyuzi chod pracovat a potom ked budes mat prijem sa mozes osamostatnit inej cesty niet

loginexistuje
19. sep 2016

A tie reci jednym uchom dnu druhym von ries teraz priority a nie zabomysie vojny

skajka52
19. sep 2016

@bellan nemozes ich dat do skolky? Kolko maju rokov... Ja by som urcite riesila brigadu ci pracu a skolku

bellan
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bellan
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
skajka52
19. sep 2016

Nezabudni ze ak si sa v detstve necitila ok ty s rodicmi to iste budu ptezivat s nimi tvoje deti preto im v skolke bude lepsie su uz vacsie potrebuju sa aj nieco ucit... Ved to uz ma chodit do predskoly nie? Ta je povinna

skajka52
19. sep 2016

@bellan aha sorry som nevedela ze druhe babo ma 2r

mawka
19. sep 2016

proste odidi a hotovo. najdi si robotu, tolko este zvladnes vydrzat, mesiac, dva do prvej, druhej vyplaty, o rodicak neprides, prilepsis si a nejaka garzonka do prenajmu, najst nejaku milu dochodkynu na strazenie deti, ktora ti moze byt aj babkou a casom prijemnou znamou. hoci by si sla zatial na ciastocny uvazok. sak o rodicak neprides. tak ked mas teraz prijem 400 (zrejme rodicak a vyzivne dokopy) plus keby si si aj minimalku dalsich 400 zarobila, mi nevrav, ze by si nevedela fungovat. proste si to naplanuj a odid.
pretoze ja presne pre toto nebyvam s nasimi. skusila som to mesiac a bolo to utrpenie, inak sa lubime. ale to dusno, co tam bolo a ziadne sukromie de facto, tak to mi za to nestoji. musis byt v pohode ty, aby boli v pohode aj deti.
ked sa odputas, uvolnis sa a aj nove priatelstva pridu. mozno mas v okoli maminu, ktora ma podobny problem, mozete byvat spolu na zaciatok a pomoct si s detmi. je xy moznosti. len treba do toho ist a nebat sa.
drzim palce.

skajka52
19. sep 2016

Ja som po rozvode mala prace 2 ak niekto chce sily naberie len to prekonaj bude samej lepsie urcite by ti vyslo aj na nejaku kocku opatrovanie a ty by si bola s ludmi nasla si kamosku.. Byvat mas kde? Podnajom garzonku a pod.

bellan
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
skajka52
19. sep 2016

@bellan ak by si isla robit na tpp mala by si aj bonusy na deti okrem rodinnich skoro 50e ja mam tak skoro 100e na2deti bonusy a rodinne

bellan
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
skajka52
19. sep 2016

@bellan malu nie do skolky za200 nie do sukromnej najdi si starsiu pani rada ti lacno postrazi alebo nejaku maminku na materskej rada si priviroby strazenim musis len zhanat a pytat sa

bellan
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
skajka52
19. sep 2016

Mudis skusat ja mam deti 4 mala som to tazke z toho mam dvojicky a sama som s nimi bola od 1.5r a to som cvicila rok vojtovku tazke obdobie... Bol cas ked som nemala co na chlib no ked niekto si povie zvladnem vsetko pre deti... Ide to drzim palce

mawka
19. sep 2016

@bellan netreba sukromnu skolku. ako ti radi skajka, ina maminka alebo dochodkyna ti postrazia aj za menej a nezruinuje ta to. len naozja treba byt aktivna. kde byvas? preco garzonka 300? ako toto ja nechapem. som v prenajme v 3izbovom byte a nie som ani v hladovej doline, ale v normlanom regione, kde aj robotu najdes a platim zan 350 aj s elektrinou, tv, netom. tak mi nehovor, ze garzonka stoji 300 e.
mobil vies uskrtit tiez. mne staci nabit sa za 8 e a v pohode mesiac vyzijem aj s netom v mobile. niekedy, ked treba vybavovat dobijem navyse, ale teda za 20 e som dlho nevolala. ze kazdy mesiac.

loginexistuje
19. sep 2016

@bellan a aky problem ked sa vracaju o stvrtej tak chod robit na nocne do tesca vykladat aspon si nasetris nejaky zaklad a doobeda nez budu v robote sa vyspis a poobede upraces navaris a vecer nech su s detmi oni a najma ak sa ti samy ponukaju

skajka52
19. sep 2016

@bellan ak nebudes ludom verit nedosiahnes super ciel!to co das do mysle to si pritiahnes... Ak sa budes bat ze si pritiahnes psychopatku tak aj pritiahnes! Zmen myslenie zmen postoj k sebe a k okoliu a vsetko sa ti otoci k lepsiemu ine ti neporadim... Papa

bellan
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mawka
19. sep 2016

@bellan neznamena, ze ked je niekto kvalifikovany, tak ma aj uzasny pristup k detom. niekedy mlada mamina s velkym srdcom alebo stara pani, ktora cely zivot robila s detmi daju tvojmu dietatu viac ako certifikovane zariadenie.
mam pocit, ze chce nieco, na co nemas, ale zacat od podlahy sa ti tiez nechce. chcela by si mat vsetko tip top a na urovni, ale nic pre to nerobis.
je ti xy mamin, ktore nemali ani polovicu z toho, co uz teraz mas ty a dokazali sa prebit. tak nehovor, ze nieco nejde, ked to proste ide. staci len hladat sposoby a nie dovody.

mawka
19. sep 2016

@bellan hmmm tak tiez ked som bola na tom lepsie, byvala som v krajskom meste a ked som padla skaredo na hubu, sla som do maleho mestecka a?
byvam na zapadnom slovensku. a robota je vsade. preco sa neprestahovat? sak podla toho, co pises, tak vlastne nemas nikoho, nic ta tam nedrzi, vasi vnucata nechceli ako si pisala, tak si zbal par svestiek, deti a prestahuj sa uplne niekde inde, kde v pohode najdes robotu, opatrovatelku a aj byvanie za slusny peniaz. sak treba urobit vsetko, co je v tvojich silach. ved to robis pre deti.

bellan
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
naniatko172217
19. sep 2016

@bellan neviem, co potom od nas ziadas. Cokolvek ti tu niekto nieco poradi, tak hned to zavrhnes. Ujasni si v hlave, co vlastne chces.

bellan
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klya
19. sep 2016

@bellan nuž, z toho, co si napísala sa obávam, že budeš musieť ešte rok vydržať, kým bude škôlka/škola pre obidve deti. Ale baby ti dobre radia, že potrebuješ brigádu. Nemusí byť každý deň nočná, tak povedzme 2-3x do týždňa, to zvládneš aj dospat v tie voľné dni. Keď pôjdeš o rok do nájmu, budeš totiž potrebovať mať nasetrene. Treba počítať tak 2-3 nájmy zaplatiť naraz a aj do bytu bude určite čo -to treba.

mawka
19. sep 2016

@bellan ty hladas dovody, preco nieco nejde. tym padom nemam dalej co poradit. lebo za vsetkym vidis nieco, co nejde. pochybujes a neveris , ale zaroven nieco chces. na zlatom podnose? ale to takto nefunguje. je kopec zien, co su na tom horsie ako ty a bojuju ako levice. nuz, komu niet rady, tomu niet pomoci.

bellan
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz