icon

Čo som povinná pri striedavej starostlivosti baliť deťom, keď idú k otcovi?

hipuska
15. júl 2019

Tie co mate deti vo svojej statostlivosti a balite ich k otcovi ako ja - dva tyzdne, vzdialenost 300 km. Ake oblecenie vsetko davate? Moj ex sa vyjadril, ze on mi plati vyzivne, ze (3 deti, prvy stupen ZS, 200e) tak mam vsetky veci davat ja. Balim aj zubne kefky, papuce, autosedacky, uplne komplet. Ide o to, ze moment.ma dal na sud, riesila som to s koliznou, a ta sa otca zastava, ze som povinna vsetko nabalit.

Strana
z2
11mirka22
15. júl 2019

@nikaeli som rovnako "hrdá" asi ako ty 😀, tiež som na rodičovskom s dcérkou, mám partnera co sa postará. Mne platí 100 na 14 ročného syna, takže som na tom oveľa "lepšie" ako ty, aj keď teda môj bývalý rozhodne nesmrdi korunou... Ale nekomunikujeme spolu, lebo som pre neho len...., teda sa podľa toho aj riadim. Nech si peniaze svoje prelieva krkom aj naďalej. Ale tiež synovi nebránim stretávať sa s otcom, lebo nech ho len pozná a užije si ho. Aj tak by sa to raz iba obrátilo voči mne, ak by som mu bránila. No co, veď ja som mu takého skvelého tatu vybrala...

nikaeli
15. júl 2019

@11mirka22 presne tak.. presne to iste hovorim aj ja.. len nech su spolu a nech sa ukaze sam.. nech ona sama vidi, kto je z nas aky a ako sa stara a pomaha a snazi sa o jej dobro a stastie.. uz nastavaju situacie, kedy mi sama povie, ze mami ja viem, ze on klame.. no napriek tomu este stale dufa a veri.. ako som dufala a verila ja, kym sme spolu zili.. ked sa ma niekedy niekto pyta, ci nelutujem, ze som si ho vzala, poviem len, ze lutujem, ze som mojej dcere nevybrala lepsieho otca.. verim, ze jej volba zivotneho partnera bude lepsia ako bola ta moja.. ale to sme uz mimo zakladnu temu.. aj ked som tym v podstate chcela autorke temy povedat, ze ja jej radsej pobalim vsetko, nech je v pohode, ako by mala byt nervozna z toho, ze nema pyzamo, ci kefku a mala by pocuvat jeho nasr..e komenty typu "mama ti nevie zbalit papuce??" ved tie nase detuchy za to nemozu 😖

11mirka22
15. júl 2019

@nikaeli presne tak, nemôžu. A môj už má 14,teda veľa vecí chápe. A preto mu nebránim byť u otca kedy chce, ale ani sa nejdem zblázniť z toho, že mu nenabalim ešte aj jedlo. Jeho otec s nim žil v jednej domácnosti do jeho 10 rokov, je zamestnanani, má dobrý plat, má dom, ktorý sme postavili spolu, má tam už aj priateľku s deťmi nastahovanu, tak hádam vie, čo také dieťa potrebuje a vie mu to zabezpečiť. Môj syn už vníma čo všetko robím ja pre to aby mu nič nechýbalo a aby sa cítil pohodlne doma. Tak podobné očakáva aj u otca.

matabb73
15. júl 2019

My nemáme určené pravidelne stretávanie, tak dcéra chodi k ex vtedy, keď sa dohodnú. Spala u neho asi dva krát a aj som sa zabudla spýtať v čom a či si zistila zuby. My sme rozvedení len rok a pol a odsťahovany je od novembra. Len asi dva krát s ním bola na pár dni a to som ju pobalila tak, ako keď sa ide na návštevu. Jeho ešte asi ani nenapadlo kúpiť jej niečo k nemu. Vzdy som sa o deti starala ja, tak to ani neriešim. Pobalila som ju, aby jej nič nechýbalo. Minule sa na chalupu zbalila sama. Ma 11 rokov. Syn, 20 rokov, nikdy u otca nespal. Asi mu vadí jeho frajerka. V pravnej poradni pisali, ze matka je povinná dieťa pripraviť. Čo to presne obnáša neviem.

cawes
16. júl 2019

Nebalim nic, dokonca aj kolo, korcule atd mame dvojmo. Nie som otrok aby som bud vsetko nakupila dvojmo, alebo stale balila. A kedze na zaciatku sa mi namiesto novych nabalenych vonavych vypranych veci vracali neake stare dierave tricka. Tak som povedala ze si musi zadovazit sam. Mame vsetko dvojmo.

horalka1986
16. júl 2019

Autosedacku? Kefky? Tak to uz je cez. Ako,keby sli na dovolenku,tak jasne,zabalim co budu potrebovat ale idu k otcovi domov nie? Takze veci na oblecenie,topanky a dovi. Moje deti maju zubne kefky a pasty este aj u babky.

horalka1986
16. júl 2019

Ale na druhej strane, ked je tvoj ex drbo a tu sedacku ci kefku im nekupi, doplatia na to len deti. 😔

ukulela
16. júl 2019

@hipuska no ak je tvoj ex takyto drbo, ze nekupi detom ani kefky a papuce ku sebe a ty im kazde dva tyzdne balis pol skrine, tak by som na tvojom mieste ziadala vyssie vyzivne - aj s tymto odovodnenim. a teda kazdu vyssiu polozku by som si ziadala doplacat - bicykle, nove sedacky, ak by bolo treba, to kolko tvoj ex zaraba, 600 ecok, ked mu sud stanovil take nizke vyzivne? deti chodia na vylety, kruzky, sporty .... no drbo. ja len na strave miniem viac pre 4 ludi (aj ked by som pocitala, ze ex 200 a ty 200, stale mame len na stravu vyssie naklady ... nie to este najom, oblecenie, energie a dalsia rezia ... 200 je strasne malo. )

hipuska
autor
18. júl 2019

Dievcata dakujem, ano je to tak ako pisete. Podala som si ziadost o zvysenie vyzivneho ale poznate to.....praca na cieeno ...takze prijem ma 900 eur. Momentalne ma decka od pondelka, nedviha telefon, na spravy neodpoveda, mal ist k lekarovi s najmladsim....nic neviem. A neviem kde sa s detmi nachadza

hipuska
autor
18. júl 2019

S tymi vecami je to o drzku, lebo stale musim mat nachystane vsetko, pride spinave, kazde dva tyzdne balit a vybalovat....no hroza

stela01
18. júl 2019

@hipuska tak to asi by som dala upraviť trošička kde by sme si na súde vysvetlili ako to je stym balením pranie a zubné kefky .... kkkt !

A keď máš pocit daj námietku proti kolíznej .

11mirka22
18. júl 2019

@hipuska náležite pripraviť deti na stretnutie s otcom neznamená, že im máš zbaliť celú skriňu. Dala by som jedno náhradné oblečenie a topánky a dosť. Nemá práčku ci co?

mirica
19. júl 2019

@hipuska ...ja som toto riešila s políciou aj potom so sudkyňou.
situácia bola taká, že som balila 3 deťom úplne všetko, aj zubné kefky dokonca aj ruksačiky. Ex mi schválne veci nevracal, a zubné kefky vždy prišli späť bez obalov a hodené k topánkam. Raz mi nevrátil ruksaky a deti mali ísť na výlet. Volala som mu, odmietol mi ich dať, a navyše sa mi ešte posmieval. Kedže to nebola prvá a ani piata vec, tak som sa naštvala a išla sa informovať na políciu .Tiež som bola presvedčená, že som povinná baliť všetky veci. Tam mi povedali, že nemôžu nič urobiť, lebo som mu veci dala dobrovoľne. A na najbližšom súde som sa pýtala sudkyne , že ako to je, čo som povinná zbaliť . Bolo mi povedané, že som povinná deti riadne prichystať na stretnutie s otcom,
čo znamená že sú prichystané psychicky a sú oblečené vhodne počasiu (Takže v zime majú čižmy a bundu a nie sandále -napríklad). žiadne iné veci na oblečenie a ani jedlo a pitie na cestu im dávať nemusím. Že otec, keď si ide pre deti, na tieto veci má myslieť , a veci pre deti má mať tiež.
Takže je to o tom , ako sa dá /nedá s otcom dohodnúť .Ak je slušný a veci ti normálne vracia, tak zbaľ , nech nemáte zbytočne duplicitné výdavky.....no a keď robí naprieky a schválne zle - tak si je sám na vine, že nič nedostane a musí si zaobstarať.

Strana
z2