Dá sa žiť s malými deťmi bez pomoci rodiny?
Potrebujem počut skúsenosti starších.
Dá sa žiť rodinný život s malými detmi bez akejkoľvek pomoci príbuzných a starých rodičov??? napr. ďaleko odstahovaný
Ked ste na všetko sami s manželom? Tzv .deti ked su choré,alebo ked ste boli tehotnéa čakali druhé dieťa alebo akákoľvek pomoc pri tehotenstve ,porode a strazení detí??
Dá sa to zvládnuť ?
@zuzanockamt Jedna kolegyňa mala aj súkromnú škôlku, kde za príplatok mohlo byť aj choré dieťa. Ležalo separátne od zdravých detí a malo osobitnú starostlivosť.
@zuzanockamt Ani ja nie som doma so soplom. Tu mozu deti chodit do jasli, skolky aj skoly ak maju sopel. Syn ma sopel skoro kazdy mesiac, ale doma som s nim bola len 3x za posledny rok ked mal k tomu soplu aj horucky a kasel.
Jasne ze sa da, ked sa chce 👍 je xy rodin co byvaju na druhom konci slovenska, alebo este dalej v zahranici, a nema im kto pomoct
@andreatytler presne na Slovensku su najvacsi problem sople. Keby sa nepovazoval za "chorobu" (nemyslim tym uz spojení s teplotou, kaslom, zapalom dutín, priedusiek a pod) tak by bolo o polovicu menej OCR. Znama v Luxemburgu hovorila ze tam mozes dat dieta do skolky (bola to sukromna) dokonca s atb. Ucitelky daju dietatu. Ale vseobecne viem ze v zahranici zo sopla nikto nerobi vedu. Tam praveze by na teba pozerali ako na blazna ze nechavas doma dieta so soplom. Ale u nas nepochopitelne.
Da sa všetko.. starsia mala 9 mesiacov ked sme odišli z môjho bydliska kde som vyrastala..sme len 130km od rodin ale nikdy nikde nespali a varovat to fakt asi na jednej ruke zratam.. doktorov obehavam s detmi..maju 7 a 5apol síce stále chcú byt so mnou ale aj o tom je materstvo...robili sme si ich pre seba nie pre inych..ja som to vyriešila tak,že máme teraz aj domácu výučbu u prvacky takže zas sme spolu nonstop..a raz za cas mi oddych na rozum ale len čo ich zoberie môj von tak je mi za nimi hneď smutno takže neviem si bez nich predstaviť uz svoj den.
@veroniq85 Tiez si myslim ze by to bolo lepsie pre tu detsku psychiku. Kedze deti sa citia dobre ked maju pravidelnu rutinu a taketo prerusovane chodenie do skolky koli soplom ju velmi narusa. Dost tu citam prispevky o tom ako sa deti cele mesiace nemozu poriadne adaptovat lebo chodia do skolky s prestavkami.
Bohužiaľ prežívam podobnú situáciu...sme s mužom samí máme 2deti jedno na ceste...a jediné koho máme je moja starká ktorá mi je ako mama a moje deti ju milujú...len má už dosť rokov a určite by nám už s vecami okolo detí nepomohla. Som šťastná že aspoň ju majú...lebo aj moja mama aj mužova mama si doprajú k životu alkohol a viac k životu nepotrebujú...takže ani nemajú záujem o nás. Otcov už nemáme ale ten môj sa tiež veľmi nezaujímal. Takže sme úplne na všetko sami. Najviac nám je ľúto keď vidíme starých rodičov ako pestujú svoje vnúčence.... mrzí nás že naše deti také nezažijú:(

@veroniq85 nasla som si agenturu a tam som zavolala. Ale je to uz par rokov, starsia dcera je uz dospela, pri mladsej som nepotrebovala vobec, dalo sa prestriedat s manzelom.