icon

Dopady rozvodej rodiny na psychiku dieťaťa

13. apr 2024

Ahoj. Dlhšie zvažujem odchod od partnera.mame spolu 6r dieťa.vztah zlý..trápi ma ale otázka, aké stopy zanecha na detoch rozvod, odlúčenie od otca,život v rozpadnutej rodine....skôr ma ale zaujma postreh od mamičiek, oteckov, ktoré takto žijú už roky.
Čo poznám pubertiakov ktorí sú z rozvedenej rodiny, veru ani jeden bez problémov, alkohol, drogy, úteky z domu....tiež mám známu ktorá robí psychologicku na základnej škole a podľa toho čo rozpráva má plné ruky práce s deťmi z nekompletnych, rozvedený h rodín...strachy, úzkosti,depresie....a tak sa točím v kolotoči zmätku,že čo bude pre moje dieťa horšie ( áno život v toxickým vzťahu je určite zlý) po odchode by sme ostali naozaj len dvaja, rodičov síce mám ale to je celá rodina ktorú mám na blízku
Ďakujem

Strana
z3
dadis
14. apr 2024

@egonsk chapem, len ma zaujimalo, ze preco mas tento striktny postoj a chcela som ho pochopit, nechcela som zasahovat do tvojho sukromia. som sice z kompletnej rodiny a predsa som v zivote spravila kroky, ktore by skor boli hodne osoby, co si seba nevazi a mala nekompletnu rodinu ci nejaky komplex 🤷‍♀️. Ja len dufam, ze moja dcera taku chybu nespravi a radsej som jej ukazala, ze da sa zit aj inak..

sense
14. apr 2024

@egonsk ľudia pre môj život podstatný to berú rovnako, ti ostatní nie sú podstatni. Nie je povinnosťou žiť život podľa predstáv inych

matapo
27. máj 2024

...podľa mňa problémové deti z rozvedenych rodin sú tie kde ich rodičia nemajú na ne cas a poriadne ani záujem o ne. Budujú si nové vzťahy, čas venujú novému partnerovi viac ako deťom. Alebo sa venujú sebe. Chýba spoločne strávený čas, rozprávanie sa s deťmi,... Ja mám normálne deti, väčšinu času trávia so mnou, aj keď už syn je pubertiak, chodíme spolu aj na bicykle, aj túry, aj výlety, na plaváreň, po večeroch si zahráme spolu nejakú hru, pozrieme film. Sem tam ide syn von s naj kamaratom, dcéra má kamarátky, vacsinou sa stretávajú u nas. Učia na jednotky, myslím že rovnako to pôjde aj škôlkarovi.

lenka1993
27. máj 2024

2 roky po rozvode. Deti šťastne a spokojne. Otec sa stará a zaujíma. Samozrejme si nejaké veci v ktorých si vo výchove nerozumieme ale prevažne sa zhodujeme a dcéra mi často hovorí že som teraz spokojnejšia a je nám takto lepšie.

Strana
z3