icon

Hľadanie partnera po smrti manžela. Ste na tom podobne?

lienkalenka40
16. máj 2010

ahojte,
zakladam temu, ktorou by som chcela povzbudit tie baby, ktore ostali zrazu same s detmi. manzel odisiel a zrazu sa ako domcek z karat zrutil svet. mate pocit, ze vam niekto zomrel, ze ste na svete same a nikoho nemate. aj ked je tu rodina, par priatelov, tuzite po niekom, kto bude denne pri vas a s kym vam bude dobre.
chcem poprosit tie, ktore maju toto za sebou, aby napisali svoj priíbeh ako hladali, ako DLHO hladali noveho partnera. alebo ci si ich nasiel sam. ci verili, ze este v zivote najdu niekoho, s kym budu chciet vychovavat svoje deti, mozno casom aj spolocne dieta. dakujem

Strana
z3
lindana
20. máj 2010

Prepacte, ze sa miesam, ale Mircalla, coaxil a jemu podobne lieky nezaberu hned, prve ucinky mozes citit po 3, 4 tyzdnoch uzivania, niektori az neskor. Prve tyzdne su kriticke, moze sa ti aj mierne pohorsit... Nikdy tieto lieky nemozes vysadit svojvolne, antidepresiva vyzaduju postupne vysadenie, aby sa nezhorsil stav a nevratili depresie. Ja som za, ze psychiater a psycholog nepomoze, kym to sama nechces. Ta zmena musi prist od teba, psycholog ta moze len naviest. Netreba cakat zazraky, ze po 2 sedeniach budes zrazu ok, bez toho, aby si sa sama pricinila.
Drzim vsetkym babam , ktore maju tazke obdobie, palce a zelam, aby ste z toho vytazili co najviac. Je to smutna zivotna etapa, ale clovek sa pouci, vela o sebe zisti, aj o tych ostatnych a na konci z toho vyjde tak ci tak ako vitaz - mudrejsi, skusenejsi 😉

mircalla
20. máj 2010

ja toto fakt nechcem riesit, ani nemam preco...vsetky svoje zivotne problemy som zvladna aj bez psychologa ci psychiatra.
nemam zaujem byt na trebars rok na tabletkach a napriklad si aj vyrazne nicit pecen. ak to niekomu pomoze, ok, je to jeho vec. ak budem mat pocit, ze to nezvladnem, tak to nevylucujem. ale to je pre mna uplne posledna moznost.

v sucasnosti sa napriek vsetkemu na dalsiu etapu svojho zivota tesim. okrem ineho sa to pocas tehotenstva ci dojcenia brat aj tak nemoze. su zeny, co to beru, je to ich vec. ja by som to neriskovala.

v kzadom pripade nie som zastancom antidepresiv, poznam aj dost ludi, co na tom ficili....je to moj nazor.

lindana
20. máj 2010

Mircalla, ved jasne, je super, ze to zvladas bez akejkolvek pomoci 😉 Ja som reagovala na to, ze si pisala, ze si brala coaxil 3 tyzdne a nezlepsilo sa ti...

mircalla
20. máj 2010

no ja zase verim, ze su velmi tazke situacie v zivote, ked to inak nejde...ale rozchod to pre mna nie je.
co som tu citala pribehy na koniku, tak niekore mamicky si prezili ovela horsie veci ako rozchod.

kazdopadne je to samozrejme kazdeho osobna vec....

lenka3007
20. máj 2010

ahojte, chcela by som len tak skromne napisať všetkým mamičkám, že to ide, ja som tiež ostala sama v 4 mesiaci tehotenstva z vlastnej vole (čo dodnes nelutujem), bola som na maleho sama, ale nikdy som nelutovala, nezaplakala ani nič podobné, lebo som mala pre koho žiť... teraz bude mať malý 5 rokov a už niečo vyše roka mám(e) priatela, ktorý skvelo vychádza so mnou a mám pocit že ešte lepšie s Jurkom, a to som sa zaprisahala že nechcem chlapa už v živote vidieť... Ja len že sa netreba vzdávať, osud je nevyspytateľný a vždy sa najde niekto, kto stojí za to aby ste mu opäť dôverovali... Držím palčeky. Pekný večer

filipal
20. máj 2010

Lenka, to je pekneeee!!! 😵

saskovie
7. máj 2011

@lienkalenka40 zalozila si tuto temu pred rokom,pre mna najaktualnejsiu v tomto obdobi.
@bonparuska
@juliap
@monaart
@dajna11 aj ostatne,ktore som zabudla menovat.pozdravujem vas.patrim taktiez medzi vas.aj ked vy ste tym uz presli a mate to uz za sebou.to vam zo srdca zavidim.
prezivam to vsetko cerstvo.mam tyzden po rozvode,2,5 r.dcerku,3-roc-manzelstvo,ktore nesplnilo ex....ovi,to co ocakaval.mal krasnu rodinku,pracu,rozostav.domcurik,do ktoreho sme sa mali o nejake 4 mesiace stahovat,chodili na vylety,lyzovacky....,ale bohuzial manzelku prestal lubit,lebo si ho vraj prestala vsimat,nerozpravala sa s nim a podob. vyhovorky,ci dovody.poviem vam,milovala som ho a absolut. som nemala pocit ze by som ho ocividne prestala lubit a tym prejavovala nezaujem.ale ked sa preukazala na jesen minul.roku prva nevera(vraj to ale obojstranne stopli a nestihlo to prejst do intim.zivota/,na to vsetko som ho neodkopla a stala pri nom,nakolko mal z toho samotny psychic.problemy.lenze,prislo to znova po nejakych 4 mesiacoch,to uz ale vztah bol.....znova problemy...........tahanice za nos.....teraz si uvedomujem a spatne kalkulujem ako dlho to bolo,ako ma klamal,ako sa divne spraval,hovoriac mi,on uz iny nebude,necakaj odo mna taku romantiku ako predtym.nehovorim o doslova slovnych utokoch,ze si mam najst svoje chyby,ze sa mam ja snazit.viete kolko som sa vtedy naplakala?navycitala,kde robim chyby?ja som sa nezmenila,len som nemala pri sebe cloveka ktoreho som si myslela ze poznam do kosti.ja som bola velmi stastna,aj pocas nasho 3 roc.chodenia,aj pocas manzelstva.jasne vyskytli sa aj nejake drobne nedorozumenia.aspon ja som mala ten pocit,a tie chyby na druhom ,ktore mal,som tak to vyzera cez tu zalubenost nechela pripustit a potom som to uz brala tak,ze taky bude a to uz nezmenim.ale on sa totalne zmenil,totalny obrat nastal ci v nazoroch,chovani,nevravim o citoch.jasne dokazoval a daval to teraz dost najavo,ze uz ma nelubi,ze mi nemoze dat to co predtym....debil,ja uz iny titul nanho nemam. vedel a poznal ma,ja som sa nezmenila.doposledku som ho lubila,ale tie jeho frajerske slova:som teraz spokojny,stastny,nepotrebujem pit atd. mi same naznacovali postupne dochadzanie pravdy.a preslo to az do uplnej nenavisti. teraz sa pasujem s tymi hnusnymi pocitmi ,myslienkami,ze preco sa to stalo mne?za co som dostala takyto trest,ktory velmi tazko znasam. najradsej by som vsetko vymazala. hovorim,ze mozno keby som aj ja v tej jeho situacii-byt zalubena,zvladala by som to bravurne. boze,je mi hrozne. ja potrebujem mat pri sebe niekoho,kto ma drzi pevne za ruku a doda mi silu.su pri mne-rodina,kamarati,ale toto je ine.

dajna11
8. máj 2011

@saskovie ahoj moja....najhoršie je hladať vinu v sebe a utápať sa otázkami prečo práve mne,čo som robila a urobil zle...ani ja som nič nerobila zle,nemyslím že by som zadávala dovod ex na to,aby slopal až do odpadnutia. mal nejaké problémy,nevedel sa s tým vyrovnať a tak to riešil alkoholom....myslela som si že ako partnerka mu pomožem,že u mna bude hladať opporu....ale nie....mne sa nezdoveril,nič nenaznačil....najhrošie je,že ste stavali dom....mali ste sa dbre a nijaké problémy sa nevyskytovali,potomje to naozaj ako hrom z jasneho neba a človeka to zarazí. ja som to roky prežívala takže som sa na tu myšlienku rozvodu nejako pripravovala.....aj ked šnací o nápravu som dala vela,ale zmena nenastala. jeho správanie bolo preto také,že mal niekoho,bol zalubený a vtedy neberie ohlad na ineho...možno práve chcel aby si ho znenávidela,vtedy by ťa lahšie opúšťal. je to ,ak ste si to nevyrozprávali,všetkolen na tvojich uvahách.....ale máš dieťatko,to si opakuj....rodinu,kamošov....je to iné viem,ale keby si ostala sama a bez detí....nemala by si nič. ja si stále opakujem aj po rokoch že mne ostalo dieťa...a jemu?priatelka može byť dočasne...a ked to nevyjde,čo bude mať?teba bude deiťa milovať,budeš sa z neho tešiť....a on ho bude vídať občas...a raz strestneš spriaznenu dušu,ale to až ked ťa to všetko prejde,ked budš tomu prípustná....ačneš odznova ako mnohé....je to o hubu,aj ja v mojom veku začínať znovu....ale tak som spokojná,sme zdraví a to je hlavné.držím palce aby sa ti to všetko dalo do poriadku,aby si rychlo zabudla a znovu sa smiala....a hlavne pred dcerkou bud šťastná,deti su vnímave.....

saskovie
8. máj 2011

@dajna11 dakujem ti moc.pises podobny pribeh prezivania-ta moja ochota pomoct,ktoru ale on nevnimal,a pravdepod.ako vravis robil to vsetko preto aby som mu to ulahcila a znenavidela.Presvedcila som,ze na seba nic predsa nehodi.No a presne ako tvoj,bol teda este je zalubeny do druhej,takze asolutne nic odo mna nevnimal,iba opakoval,ze ja sa s nim nechcem rozpravat,ja sa stranim,nepriznal si svoju chybu.Bol stale na koni a vedome vedel ze mna to trapi,pritom mi opakoval,ja ti nechcem ublizit,nechcem aby si sa trapila,a ako mi psychologicka povedala,zneuzival vasu citlivost doposledku. mne je za tym hrozne luto. docerta s nim.najradsej by som mu malu vobec nedaval aby som ho nikdy nevidela.bohuzial je to opak. a ked tak,rada by som ho videla ako tu niektora z vas pisala,vidiet ho prist s prosikom,osparavedlnenim ze sa chce vratit,ze je psychicky na dne,ze nema nikoho...aby vedel a naozaj pocitil,co som ja prezivala a prezivam. pred rozvodom taketo nieco podobne naznacoval a doslova sa opeknieval recami ze ho velmi mrzi,co urobil,ze znicil jednu rodinu a mozno aj druhu.debil pubertiacky.ma po 35-ke.ja par rokov po 30-ke,takze clovek uz rozmysla inak.a nezacali sme si spolu ako fakt pubertiaci,ale daco pred tridsiatkou.
teraz este prezivat vsetko okolo majetku. na dom su uz kupci,to by bolo jedno odfajknute,ale este dalsie ....

@dajna11 pisem ti IP

juliap
9. máj 2011

@saskovie drzim palceky, aby si to vsetko ustala so vztycenou hlavou, lebo tak sa na to treba pozerat ... zodvihnut hlavu a kazdy den, ked sa zobudis si povedat, ze mas preco zit a preco byt stastna a s usmevom na tvari ... casom si to vsimne niekto /ten tvoj usmev/, kto bude stat za to, aby si otvorila svoje a aj Adelkine srdiecko pre niekoho vynimocneho, kto Vas spravi stastnymi ... nehladaj dovody preco sa to stalo, proste sa to stalo a hotovo, bol to chlap, ktory si ta nezasluzil a bodka ... a este na 1 vec sa musis pripravit, ze ked budes prezivat stastne chvile /najdes si priatela, budes cakat miminko s inym/, tak prave vtedy si ex spomenie, ze ta treba poriadne potrapit, aby si to nemala az take krasne, lebo prave vtedy si uvedomi, aku skvelu, uzasnu a super manzelku mal a o co vsetko prisiel ... cmuk, cmuk, cmuk 😉 😉 😉

janus32
9. máj 2011

Babulky vsetkym vam drzim palceky,aby ste svoje stastie nasli 😵 Presla som si peklom,ale asi vsetko zle je na nieco dobre.Stretla som muza,s ktorym je moj zivot iny,aky som predtym zila.Ale to je strasne dlhy pribeh.Chcem len tolko povedat,ze nebojte znovu zalubit,otvorte si srdiecka a rozhliadnite sa okolo seba-mozno ten koho hladate je celkom blizko 🙂 Prajem vsetko dobre!

dajna11
9. máj 2011

doležité je nebyť zatrpknutý a večne smutný.treba sa na to pozrieť že toje etapa života ktorá bola a už je preč a teraz treba začať znovu,ale s usmevom....nerozoberať to dokola prečo práve ja,prečo mne......a ked sa budeš usmeivať,budeš otvorená novému vzťahu,potom stretneš toho ktorý bude za to stáť..možno nie prvý a,ani na druhý pokus....ale raz si ťa nájdde.....aj moj manželko bol do 37 slobodný lebo čakal na mna 😀 😀 😀 😀 😀

awalancha3
9. máj 2011

ahojte, tu máte moj príbeh........... v 20 tke som sa zalubila do najkrajsieho chalana v nasom mestecku a rok sme chodili, potom som otehotnela, ale brali sme sa v podstate z lasky.narodil sa nam syn a manzelstvo pokracovalo.....trvalo 17 rokov a iné dieta sa z neho uz nenarodilo..... musim z odstupom casu povedat, ze pekné spomienky mám len na ten cas čo sme spolu chodili, vtedy som bola na prvom mieste v jeho hierarchii- po svadbe mali prednost kamarati, polovacky, rybacky......bola som stale sama.. ale myslela som ze to tak má byt, ved ma nepodvadzal, nebil, nekrical na mna. nič...ale bolo to doslova nič... iné manželstvá sú raz hore raz dole, hádky a udobrovania- ale nase nic... rovná čiara, stále rovnako, ani nemstné ani neslané.....vonec sme sa nehadali, ale coraz viac som si uvedomovala, ze on mnou pohrda, ze nie som uz taka atraktivna a ním pohrdam, že nedosahuje moj intelekt a nemá vlastný názor.... pred 7 rokmi nastalo odcudzenie uplne a ja som tuzila po laske- tajne, zaplavovali ma vsetky tie tuzby zien mat niekoho o koho sa dá opriet, niekoho kto ma bude lubit a ppovie mi ze ma lubi (ex mi to nepovedal ani raz), nastalo obdobie mojho prebudenia.. zacala som aktivne vyhladávat mužov a na kazdeho sa divat ako na potencialnu lásku... ano bola to nevera, ale nevera zo zufalstva, po kazdom takom krátkom flirte mi bolo čoraz horsie..... vsimla som si že z ex uz ani nespavame a ani mi to nevadilo.....brala som to ze kvoli synovi uz nejako v manzelstve vydrzime.......mala som 38 rokov, ked mi raz, pred dva a pol rokom ex povedal, že sa chce rozviest, ze má inu ženu.... a ja, hoci som dostala šok som zvladla s hrdostou myknut plecom a povedat, dobre, zariad to ty..... a do pol roka sme boli rozvedení a bez hádok....na jednej strane som sa tešila že sa oslobodím, na druhej som pocitovala beznadej a uzkost samoty..... nemám surodencov a ni rodinu na SVK, len mamu a syna.... a zostala som sama.... syna vidava len v nedelu poobede, hoci má neobmedzený styk....hm.....co vám budem hovorit, ako som sa cítila...... tá samota a tuzba mat niekoho.....syn bol uz pomaly dospelý.... a ja som mala 39 rokov, a to nie je najlepsia startovacia pozícia do života.... ale stalo sa niečo zázračné.. zamilovala som sa do cloveka, ktorý ma už 7 rokov lubil... a rozviedol sa kvoli mne tiez po 17 rokoch bezdetneho manzelstva, lebo vlastne so zenou ani nezil..... a po 2 mesiacoch ma požiadal o ruku a mesiac pred dovrsenim mojej 40tky bola velká svadba v bielom..... máme krásny domcek, ktorý si pomaličky prerábame a... a ..hlavne 5 mesacnú okatú princezničku.... ktorú som ako 40 ročná porodila..... viete si predstavit ako sa manzel tesil po tých 17 rokoch bez detí?...
....v tomto mojom už požehnanom veku si viem vážiť lásku a viem lásku oddeliť a rozlíšiť od zamilovanosti......moje štastie ej nekonecné.....začínam odznova žiť s najužasnejsim clovekom na svete..............moj syn, samozrejme zije s nami........A ex? s tou kvoli ktorej sa rozviedol uz nie je, ma nejaku ale zije s nou tak... aby mu to nebolo nepohodlné....viem si to zivo predstavit..........

vodnarky
10. máj 2011

@awalancha3 -ako z nejakej romantickej knizky.. 😵 ..zelam vam vela stastia a este viacej lasky.. 🙂

saskovie
11. máj 2011

@awalancha3 no krasa.vsetko zle sa na dobre obratilo.budte len statstní 🙂 .so srdca prajem. ja po tom doslova tuzim,aby som stretle naozaj cloveka s velkym "Č". a nemozem zhurta.som si toho vedoma.to len moje pocity a vlastna skusenost vedia,ze potrebujem sa o niekoho opriet. ja som taky "cecek".nie som osoba,ktora dokaze zvladnut vsetko so vztycenou hlavou.a o to horsie si myslim,ze som narodena v znameni Vah,na mna ako usite,az mi to dakedy prekaza 😠 .hm,aj sa to prejavilo. ale s tym nic nenarobim.
este jedna otazocka,ako ste riesili priezvisko?viem ze pri dietati to nechcem,ale ja mozem.dnes mi prislo rozhodnutie sudu o rozvode,tam je to aj podotknute,ze do 3 mesiacov mozem na matrike oznamit spatne rodne priezvisko.urobili ste tak niektora?je mi jasne,ze niektore uz mate priezvisko po druhom manzelovi. mne ide o ten pocit-kusok po kusku z toho vsetkeho takto odpada.myslim tam zbavovanie sa ex veci....atd,.len neviem ci by som urobila dobre.

katka175
11. máj 2011

@saskovie ahoj, moja sesternica sa rozviedla a priezvisko (svoje rodné) si zobrala naspät. Chcela sa nadobro zbavit vsetkeho co by ju s byvalym manzelom spajalo. Ale poznam v mojom okoli este dva pripady, ked sa zena vratila k svojmu rodnemu priezvisku. Nemyslim si ze je to nieco nezvycajne. 😉

awalancha3
11. máj 2011

@saskovie ....ja som si priezvisko nechala po ex, kvoli synovi......nevedela som ze sa este vydám a aj tak budeme mat napokon rozdielne priezviská....... 🙂

saskovie
11. máj 2011

vsak to je to,zbavit sa co nas spajalo a toto je teda dost. len ci nie su nejake problemy potom s tym ze matka ma svoje rodne a dieta po otcovi?

lienkalenka40
autor
12. máj 2011

ahojte zienky,
pred rokom som zalozila tuto temu a velmi ma potesilo, ze neupadla do zabudnutia 🙂 naozaj sa vzdy velmi potesim, ked citam, ze ste nasli cloveka, ktory vas lubi... som rada, ze napisala awalancha3 a aj ked je uz zrela zena, povzbudila nas 😉 potrebujem to stale aj ja, mam 36 rokov a pred sebou pocit prazdnoty... ked je dcerka u svojho otca, citim sa strasne osamelo...

lienkalenka40
autor
12. máj 2011

ja som si nechala priezvisko po ex - kvoli dcerke. je mala, a nechcem, aby kvoli tomu trpela, ze kazda sa inak volame. keby mala mozno 15, tak nerozmyslam ani sekundu...

juliap
13. máj 2011

@saskovie my sme chceli s 2mm, aby mali deti priezvisko po nom, da sa to teraz bud ak suhlasi byvaly, alebo na suhlas sudu, ale ex nesuhlasil, tak maju jeho, zmenu ked som bola sama som nejako neriesila, proste sme mali rovnake priezvisko ... uvazovala by som tak, ak by som nemala deticky, ale takto to bolo lepsie, teraz, ked mam ja ine priezvisko a ine dievcata, tak sa stretavam aj s reakciami, napr. u dr naposledy sa ma pytali, ked som bola aj s Martinkou aj s Jarkom, ze ci Martinku mame z decaku ...

taram
20. máj 2011

No pekna tema,ja som tiez ostala sama s tristrvrte rocnym babatkom,a zrazu ten pocit ,ze nikde nikto,akoby sa vsetci pod zem vyparili,jasne ze rodina tu vzdy je aj priatelia ,ale TEN niekto prisiel az po vyse roku a mozem byt na seba hrda ,ze som si ho zbalila JA 😀 ,vedel ze mam dieta,no myslel si ze som vydata ,lebo vraj taka mlada,pekna baba nemoze byt sama,no bohuzial moze a stava sa to casto...a tak sme dali dokopy,8 mesiacov tvorime rodinu,pretoze nahradil otca pre mojho syna ,ja som strasne stastna,maly ho zboznuje . cakame iba na jeho rozvod a chceme sa brat a obaja vieme ,ze dalsi rozvod v nasom zivote nikdy nebude... 😵

Strana
z3