icon

Kde nájsť lacné bývanie?

dvanastka
17. sep 2022

Dobrý večer. Potrebovala by som radu, kde sa mám obrátiť v mojej situácii. Som vydatá 17 rokov. Z toho 7 rokov s mužom nežijem. Je alkoholik. Býva u svojich rodičov. Bývali sme u mojich rodičov, ale potom môjho muža kvôli pitiu vyhodili a o rok vyhodili aj mňa s dvomi deťmi kvôli môjmu ochoreniu.(schizofrénia). Skončila som s deťmi v krízovom centre. Momentálne bývam sama s deťmi na ubytovni, kde však môžeme byť maximálne 5 rokov. 3 a pol roka tu už máme odbývane. Čiže nám zostáva len rok a pol. Ja som na invalidnom dôchodku. O nájomný byt mám podané už 7 rokov, ale nič sa nedeje. Staré bytu sú plné a nové sa nestavajú. Kam sa mám podieť, aby mi nezobrali deti? Nájomné je veľmi drahé. Neviem už čo robiť. Prosím poraďte mi nejako.

pribinak
17. sep 2022

@dvanastka ak nevidíš že rozvodom by sa veľa veci zmenilo, tak ti už fakt poradiť neviem

Predtým si nedala info že aj tvoja mama má psych. dgn.
Nenapisala si kde byvas, ale v Ba je viacero ubytovni: napr Fortuna, Kocany, Garden City, Budisinska, Ohnik, …

Skús sa nakontaktovať

luccija
17. sep 2022

@pribinak vies kolko stoji ubytovna?nie su to take male peniaze
@dvanastka kolko Ti muz plati na deti?

pribinak
17. sep 2022

@luccija áno viem, žijem v Ba. Určite sú to menšie peniaze ako štandardne bývanie alebo komerčný podnájom. Určite neplatí viac ako 200 eur

luccija
17. sep 2022

@dvanastka ked chodis do kostola skus sa spytat farara na nejaku pomoc.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dvanastka
autor
17. sep 2022

@luccija nájsť niekoho kto potrebuje opateru? To snáď nemyslíš vážne. Ja som rada, že dýcham. Že nejak prežijem a ráno sa zobudím. Tento rok mi schválili asistenta. Tak ako môžem ja niekoho opatrovať? Ledva zvládam z posledných síl tu brigádu a potom ma čaká ďalšia šichta doma do pol noci

pribinak
17. sep 2022

@luccija okrem toho, má invalidný, výživné na deti, ak bola v krizaku určite jej poradili výživné aj pre ňu, prídavky, chodí na brigádu

Vie si požiadať o potravinovú pomoc, pomoc s oblečením, školskými pomôckami, …. V BA je napr sklad solidarity, swap s oblečením, ….

ninusa221
17. sep 2022

Kto chce hlada možnosti. Kto nechce hlada dôvody.
Asi tak by som to skonštatovala v tvojom prípade 🙂

dvanastka
autor
17. sep 2022

@zoro9836 ja už výživné mám.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@pribinak ja potrebujem pomôcť s bývaním, nie s oblečením a jedlom.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@ninusa221 a aké sú tie možnosti? Žiadne nevidím. Preto som sem dala otázku. Kam sa mám podieť. Ty vidíš nejakú možnosť bývania?

pribinak
17. sep 2022

@dvanastka písala som ti vyššie mozne ubytovne a navyše príspevok s oblečením som nepísala ani tebe, ale pre lucija

Ak takto bežne komunikujes, tak je to možný dôvod prečo tá rodičia vyhodili

ninusa221
17. sep 2022

@dvanastka v prvom rade si daj dokopy manželstvo, v druhom rade si daj dokopy vztahy s rodičmi, a v 3 rade nerob zo svojich deti ako keby mali 5 mesiacov, keby tak velmi chceš a niesi leniva tak si na tom úrade každy den a nenechas sa odbiť poprípade zobrat lepsie platenú pracu plus pracu na doma. Všetko sa da len treba chiet a neľutoval sa na modrom koniku…

dvanastka
autor
17. sep 2022

@luccija s farárom som sa už s dvomi stretla a nijako mi nepomohli. Povedali, že sa mám za muža veľa modliť, že motlitba je liek. A mám chodiť na spovede a na prijímanie.

svetlonos
17. sep 2022

@ninusa221
ze ti nie je samej zo seba zle. Ty si kompletna ?? Staci pozriet tvoj profil a skupiny v ktorych si, a nie je o com. Leniva?? Ty truba, opytaj sa psychiatra ako sa zije s diagnozou schizofrenia a potom tu mudruj ako ostatne tiez. Mne fakt ostava niekedy rozum stat z tej vasej ,,mudrosti,, a neludskosti.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@zoro9836 ja som mala veľmi dobrú psychiatričku ale odišla do dôchodku. Vďaka nej mám aj druhého syna.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@pribinak nevidela som, že si dala príspevok s ubytovaním. Vďaka. Idem to pozrieť. A niesu to náhodou len krízové centrá? Lebo tam môžu byť iba tri mesiace.

pribinak
17. sep 2022

@dvanastka nie, nie sú to krizaky, sú to ubytovne.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@ninusa221 dať dokopy. To musí chcieť aj tá druhá strana.

marca12
17. sep 2022

@dvanastka Normalne som sa nasra.....la. mas sa modlit? A co ti to modlenie vycaruje byvanie? Cirkev by sa mala starat o svoje ovecky a pomoct im a nie odkazat ich na modlitby. Prepac,to len moj vylev. Musia existovat nejake ubytovne,ktore zastresuje cirkev. Kam sa ludia maju podiet v situacii ako si ty. A nie odobrat deti a matka sup na ulicu. Skus sa obratit na organizaciu ludia ludom a podobne. Mohli by ti pomoct zorganizovat zbierku alebo ti pomoct najst ubytovanie pripadne poradit a nasmerovat ta

mandarinka555
17. sep 2022

@dvanastka Keď sa rozvedieš, tak skončíš v pekle ?????? Ty nemáš len schyzofréniu, ale zrejme aj "inú" diagnózu....

dvanastka
autor
17. sep 2022

@ninusa221 ty vieš vôbec čo všetko obnáša moja diagnóza? Asi vôbec nič! Ja som veľmi vďačná Bohu, že vôbec žijem a že za 5 rokov som sa dostala z úplneho pekla aspoň do takého stavu v akom som. Na úrade sa nenechať odbiť? Čo by si tu múdra povedala pani ja úrade, keby ti po jazde povedala, že nič sa neuvoľnilo? Nové byty sa nestavajú? Ja sa neľutujem. Ja prosím o radu. A máš smolu, tak ako aj moja rodina, a môj ožratý muž, ktorý bez kúska súcitu tvrdia, že som lenivá. Nikdy som lenivá nebola, niesom, ani nebude. A každému takému človeku by som prišla, aby si si činí len deň zažil s touto diagnózou a potom by sme sa pozreli, či by vôbec dokázal vstať z postele.

svetlonos
17. sep 2022

Ahojte baby,
prosim vas, zamyslite sa podaktore nad tym ako sa k tej autorke chovate. Ved ona to ma s tou schizofreniu hrozne narocne a klobuk dole, ze sa o deti stara najlepsie ako vie a nechce aby jej ich vzali. Mam znamu s touto diagnozou, ma jedno dieta a manzela, ktory sa o nu stara. Berie lieky a nehrozi aby robila. Nerealne pre nu.
Nie kazdy ma take stastie v nestasti. Tak jej tu nenakladajte a neurazajte ju. To ze chodi na brigadu je super v jej stave. To ze berie lieky je super ale oni neriesia vsetky jej problemy. A dieta s ADHD je masaker mnohokrat aj pre zdraveho rodica, nieto este pre nu. Ja teda nepisem tiez vdy mile super komentare a viem byt kolkokrat aj protivna v niektorych temach, ale toto je uz moc.
Zamyslite sa nad tym ako sa k nej chovate, alebo nemate ani stipky empatie ? Ci v dnesnej dobe neviete, co je schirofrenia a zit s tymto ochorenim ? Ved buddte trochu ludskejsie prosim vas.

svetlonos
17. sep 2022

@mandarinka555
Hovori sa tomu viera a vobec nevadi, ze pre vacsinu ludi je toto presvedcenie utopiou. Ona tak bola vychovana a tazko sa z toho dostava

dvanastka
autor
17. sep 2022

@marca12 na ľudia ľuďom som písala. Žiaľbohu mi odpisali, že tak veľký obnos peňazí to byť nemôže. Lebo som žiadala peniaze na byt. Žiadajú tam väčšinou do 6000€ čo by mi nijako nepomohlo.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@marca12 okrem toho moja matka mi stále hovorila, že skončím na ulici a deti pôjdu do domova. Im to omiekali celý ich život aj 5x denne.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@mandarinka555 nie ja mám iba schizofréniu a nechcela by si zažiť tie bludy a halucinácie ohľadom Boha a Satana ktoré som mala ja. Bolo to čisté peklo a do takého sa už dostať nikdy nechcem. Preto rozvod neprichádza do úvahy

lenkit
17. sep 2022

A prečo nemôžeš zostať v ubytovni, nie je možné tam predĺžiť zmluvu?

dvanastka
autor
17. sep 2022

@svetlonos vďaka za pochopenie. Celý život hľadám človeka, čo by ma chápal. No bezúspešne. Ľudia sú ako supi. Keď vám je najhoršie, aj srdce z vás vyrvú.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@lenkit nieje to možné. Maximálna doba je 5 rokov.