icon

Keď manžel nepomáha

lucyls
16. jún 2016

Dobrý deň,
veľmi by ma zaujímali názory a skúsenosti ostatných mamičiek, kedže mam prvé dieťa a s manželom sme svoji iba rok a pol. V podstate som zistila, že odkedy sa mi narodila malá nič nestíham,pretože ju vychovávam a starám sa o nu prakticky sama. Manžel mi s nou nepomáha. Naša malá bude mať už rok ale do dnesného dňa ju nevie okupať, nenakŕmi ju, neprebalí (zvlášť ked je pokakaná lebo to sa mu hnusí), keď plače v postielke nevšíma si ju,podla neho je normálne že vreští, vraj každé dieťa vreští (pritom vo väčšine týchto prípadov ide o hlad alebo prečúranu plienku). zistila som že už rok odkedy sa narodila malá moj deň vyzerá úplne rovnako, proste každý deň ten istý ritual. Nemám vobec čas na veci ktoré som mala predtým rada, to je pochopitelné ked sa žena stane matkou, ale je normálne aby ste nemali aspon dve hodiny týždenne pre seba? Pomáha Vám manžel s detmi? Môžete si aspon odbehnuť kaderníkovi na 15 minutove podstrihnutie vlasov alebo nebodaj s kamarátkou na kávu? Som už skutočne zúfala, cítim sa ako slobodna mamička, vždy som si myslela že ked su rodičia dvaja tak by sa mali pri staraní o dieťa striedať,ale toto je ako nočná mora. Som psychicky zničená a vyčerpaná, nevládzem už absolútne nič spraviť a ráno sa mi nechce ani vstávať z postele...ved načo...zase to isté dokola..Rozmýšlam nad rozvodom, pretože toto "spolužitie nikam nevedie, my ako manželia ani nežijeme, nehovoriac o tom že on sa vobec nechova ako otec...Keď mu poviem že nemám vobec cas na nič tak mi odvrkne že ani on...neviem čo robiť, je to normálne že sa jeden otec takto chová? Myslím že to dieťa si takúto ignoráciu a nezáujem z jeho strany nezaslúži, nechcem sa dožiť dňa kedy si začne uvedomovať veci a opýta sa ma prečo hu jej otec nemá rád.

matazirafa
16. jún 2016

Vsetko tu uz asi bolo povedane, bohuzial ked si si ho naucila ze nemusi nic, teraz sa ti to bude menit velmi tazko.. ale aby vybavu a vsetko pre dieta si mas kupovat zo svojho? Oddelovat to este na spolocnom nakupe a to ste manzelia? A ty na take daco v pohode pristupis.. nestara sa p nu, resp. sa mu nechce.. ved to dieta je aj jeho.. WTF a OMFG.
Inak este jedna vec ma napadla, vela chlapov sa nevie po narodeni dievcata stotoznit s tym ze sa im nenarodil syn a potom to takto obvykle dopada.. nebude cast problemu aj v tomto?

bubinko1506
16. jún 2016

@charlie1980 ani nehovor, zatial si to sama neviem predstavit, ako to zvladneme 😀

marcelatje
16. jún 2016

@bubinko1506 neboj chlapi vedia prekvapit aj pozitivne. Kamoska mala dvojicky a jedno bolo o viac ako kilo mensie ako to druhe. O to sa staral vyhradne jej muz. Prave distal vypoved v praci. A od neho taku starostlivost absolutne nikto necakal.

bubinko1506
16. jún 2016

@marcelatje wow, tak to bolo teda fakt prekvapenie. moj ma zatial fakt obavy, ako ich bude ci uz drzat na rukach alebo kupat, ale myslim, ze to zvladne v pohode - len bude musiet ziskat istotu, ze ich nerozpuci

charlie1980
16. jún 2016

@bubinko1506 Ja som syna v ruke vo vanicke do 6.mesiacov neokupala ani raz. Mal bud sitko, potom ten kyblik. Vo vani napustenej bol prvykrat az ked sedel sam 😀 A to som zena-matka😀 Najdete sposob pre muza vyhovujuci. Mozno ked budu v perinke, bude istejsi....moj maly nebyval v perinke, ale tiez ho okrem mna nikto nebral na ruky ako novorodenca.

marcelatje
16. jún 2016

@bubinko1506 zadovazil si satku a stale ho nosil :- D

bubinko1506
16. jún 2016

@marcelatje @charlie1980 zo zaciatku budu v zavinovackach, tak to by malo pomoct. mna ako babo kupal do roka iba ocino, mama sa bala, ze sa jej vysmyknem 🙂

petkashop
16. jún 2016

@lucyls Zlatko, veď on sa o malú ABSOLÚTNE nestará. OK, ak by sme aj brali do úvahy fakt, že muži sa malých bábätiek boja (aj môj bol do istého okamihu taký, ale odkedy už začala aspoň sedieť, a hlavne neskôr bežkať, zmenilo sa to - diametrálne), no on ju ani nefinancuje... To čo je, ty kokos? Ja hlavne nechápem, ako si mu to mohla dovoliť. Aj ja som sebestačná samostatná žena, ale odkedy som na materskej, všetky záležitosti spojené s financiami sú na manželových pleciach a vôbec sa kvôli tomu necítim zle. Chlap sa má o ženu starať, bodka. Hlavne ak mu porodila deti a doma sa o ne stará.
Bez srandy sa prikláňam k názoru poslať ho kade ľahšie. Takýto chlap je vyslovene k ničomu, úplný idiot. A vieš čo? Som presvedčená o tom, že časom k tebe a maličkej pribudne nový "ocinko" a malá bude mať nakoniec oveľa lepšieho otca, ako je (resp. v ideálnom prípade "by bol") tento chuj. Všetko zlé (v tomto prípade myslím rozvod a chvíľkovú samotu) je na niečo dobré. Treba sa len rozhodnúť a vykonať prvý krok k novému životu.

cichlida
16. jún 2016

@marcelatje inak tak to mam aj ja, s jednym ma islo trafit, co som si ani zuby neumyla a s dvomi uplna pohoda, 😅az tak ze ma to zacalo strasne nudit- myslim na rodicovskej, tak mansie sup do jasli a ja do roboty az sa nezblaznim😊

cichlida
16. jún 2016

@lucyls tak takehoto muza si nedokazem predstavit, poradit neviem, lebo ocividne uz si skusala vsetko. Moj muz mi pomaha, ale sam mi povie, ze mi musim povedat co od neho chcem, lebo jeho to sameho netrkne- myslim skor upratovanie, o decka je to u neho automaticke. Ved tvoj s tou malou nebude mat ziadny vztah, to ozaj by som bola radsej sama. Drzim palce, aby sa to vyriesilo k tvojej spokojnosti😞

cichlida
16. jún 2016

Sorry za preklepy

marina24
16. jún 2016

@lucyls otrasné....len toľko k tomu poviem.
to bol taký aj pred svadbou? taký,že s ničím nepomohol a že všetko nechával na teba ?lebo toto-je mi divné.že by ho svadba tak zmenila,resp. dieťa malé ?
prečo sa on vôbec nestará ? ty si ho nasilu nejak donútila mať malé dieťa, či ?lebo mi to také pripadá,ked on vôbec nejaví záujem.a že sa mu hnusí okakaná plienka ?no ..tak a tebe sa nemá hnusiť ?! to čo je za pánko preboha. však bol pri tom,ked sa plodilo dieťa, či ?
to je iný ignorant :D ty kkks..a sebec..takýchto chlapov milujem...
poznám v mojej rodine takého, čo je takýto istý,a jeho žena sa už lieči na psychiatrii,lebo deti jej spravil dve,a nevie doteraz ako sa umývajú,po 5 rokoch.a s ničm jej nikdy nepomohol,len peniaze domov doniesol.inak domácnosť aj všetko je na nej. sa ti nedivím, že sa ideš obesiť z toho a zblázniť,ja už by som sa.
a rozhovor klasicky asi nepomáha,ako s každým chlapom.otrasné..otrasné.éé
čo á on za prácu ?sa ho spýtaj,či vôbec ešte o vás stojí ?ked sa takto chová. mne pripadá,akoby bol nejaký vysokopostavený človek v spoločenskom rebríčku, ked sa takto chová,nejaký pán podnikateľ,alebo čo,lebo toto neni normálne.

siska53
16. jún 2016

@lucyls myslim,ze by ste si mali v klude sadnut,ty mu povies,co ta trapi a ako to vnimas.. A debata,akp to riesit,prip.este ako to cele vnima on..

Moj sice malo,ale aspon trochu pomaha,ma vela roboty a chodi neskoro. Teraz je to sice tazsie aj pre mna,kedze robim a nic sa nezmenilo,ale co uz.
No raz za cas som chodila niekam,kadernictvo urcite i obcas kozmetika ci stetavka zo skoly. Mne to nejak nevadilo,mala som vonku dost kamosiek na pokec,takze som s anejak necitila mimo,ale nie kazdemu to moze vyhovovat.
No a chodila som aj cvicit,ale to az neskor,cxa rok po narodeni 2.dietata (ak nepocitam gravidjogu v tehu),no ti mi chodili strazit deti rodicia,chodila som doobeda a to ma nabili energiou. Rovnako ako cvicenia ci plavanie s detickami..
Ako jasne,obcas aj na mna vsetko padalo,ale teda..po nastupe do prace je to ovela horsie.. A vlastne..tiez stereotypne..mozno ale tebe by praca (na skrateny uvazok-par hodin? Pomohla)..

Hlavne..je to o komunikacii..mozno aj jeho nieco trapi,no muzi to viac dusia v sebe..

alex49
16. jún 2016

obaja ste chceli dieťa, ale ty sa staráš, ty mu všetko kupuješ, ty si mu matkou a otcom, doma je navarené, upratané, chlap len príde na hotové, nič nemusí robiť, dobre si to zariadil 😕

alicka850
16. jún 2016

@natalym k tomu cesaniu-moj nevedel,az ked sa ucitelky v skolke ponukli,ze nech si donesie gumicmy a ony ju rano ocesu /ked ju vodil on/ sa nastval a zrazu to aj vedel ☺

sense
16. jún 2016

@lucyls k vybavicke a vydelovaniuu co mas platit z materskej manzelia nemanzelia, isla by osm poziadat o vyzivne,...

a po dalsie ak nepomoze rozhovor ze dieta je aj jeho a chcel ho tak, by som prestala varit ,prat zehlit atd...a ak by ani to nezabralo asi by som ozaj uvazovala o rozvode...

janickacrazy
16. jún 2016

@lucyls no najskor som si myslela, že by sa to dalo zachrániť, ale po tvojich príspevkoch o tých financiách to vidím dosť bledo, tebe by hádam bolo lepšie, keby sa zbalíš a odsťahuješ k rodičom, ak teda máš túto možnosť, ved aj tak sa on nestará a ešte k tomu ani finančne na dieťa neprispieva, takže takto by ti ostal celý rodičák plus výživné na dieťa a výživné na teba, kedže nechodíš do práce, možno by sa chlapec zobudil, ach naozaj si si zle vybrala

miriam11
16. jún 2016

@lucyls je dobre, ze sa to snazis riesit, podla mna sa vacsina muzov po narodeni deti zmeni, zial skor v negativnom zmysle. Skús mu dat este sancu a postaviť ho pred hotovu vec, t.j. okúpať malu, uspat, postrazit, lebo musis ist tam a tam.... povedz mu co citis, ved keby sa nedajboze tebe nieco stalo, on sa musi postarať, tak nech sa nechova ako decko. Ked sa nepreberie z tejto jeho egoistickej letargie vies fungovat aj sama, za ten rok si uz " vycvicena", nemusíš sa bat🙂

sam2
16. jún 2016

@lucyls nie je to normalne. Rodicia ste dvaja. A obdivujem ta ze si to vydrzala skoro rok. Moj sice nie manzel mi bezne ked nie je v praci vezme maleho aj na 4 hodiny prec. Pridu dam ho spat (ak sa tl teda podari, lebp moje dieta zevraj na spanok nema cas ked je vonku pekne 😂😂😂😁). Ked sa maly zobudi a priatel ma volno zasa bud idu sami alebo ideme spolu. Kadernicku navstevujem raz mesacne a ta navsteva trva pol dna 😂😂😂😂😂 Raz do tyzdna chodim cvicit... Pozri, musis si buchnut po stole... Nie je normalne jeho spravanie, ak nepomoze rozhovor, zbal sa a odid. Lebo aj ked mne priatel nepomaha typom ze utrie prach, povysava a pozehli (vari a riad bez problemov umyje) tak mi pomaha tym ze je OTEC a ja mam na bezne cinnosti cas a tym padom ked som s malym sama mam cas vyhradne na neho, lebo nemusim popri tom behat s prachovkou a metlou...

sam2
16. jún 2016

A co sa tyka tych financii a oddelovanie nakupu: tak tu mi dosli slova, prepac. My manzelia nie sme, ale nic nie je moje a tvoje a co sa tyka NASHO syna uz duplom. Raz kupim ja, raz priatel. Proste ako to vyjde.... Neviem si uz predstavit riesit taketo veci (ano aj ja som to zo zaciatku mala take vselijake s nim) Teraz sa Vzdy sa pyta, ci nieco maly nepotrebuje.... Ty si naozaj slobodna mamicka

meusicka
16. jún 2016

@bubinko1506 mozem ti presne opisat ako ich budete kupat, obliekat, prebalovat, davat im papat... AKO NA BEZIACOM PASE. jedno vo vani, kupe mamina, druhe ocko vyzlieka, potom sa vystriedaju, kupe ocino, mama oblieka (je v tom totoiz sikovnjesia 😀 ), potom ide na obliekanie druhe, zatial prve reve, lebo ocinuo uz miesa v kuchyni kasu na veceru 😀 😀 . potom ich hodite do lehatok a ty ani nevies kotrej otvorenej pusinke mas skor dat lyzicku, kasa bude vsade ale nevaaa 😎 😎 😎 odrgavaju naraz, jedno ogrcka teba, druhe ocka. este mam pokracovat???
nase dvojicky uz maju 4,5 roka a su uzasne, aj vase budu take. drzim palce 😉

mijo53
16. jún 2016

@worker_falcon budem reagovať na Teba, máš pravdu, s jedným dieťaťom si nevie rady? Veľa dnešných žien sú rozmaznané? či neschopné? neviem to pomenovať. Veď žena na rodičovskej s jedným dieťaťom musí mať toľko času, že nevie čo s ním. Tak manžel príde z práce a má kúpať dieťa, variť, prať, vysávať, žehliť a čo ešte. Bola som u dcéra týždeň a pol, v meste kde býva sa dosť stáva, aj bytoviek aj rodinných domov na kľúč. Celý čas čo som tam bola sa na stavbách pracovalo, sviatok-piatok-nedeľa bez prestania. Až som sa zamyslela, kedy si tí chlapi oddýchnu. Muži, čo robia v IT, manažéri ap. to tiež nemajú ľahké, od vidím do nevidím, snáď štátna a verejná služba to má voľnejšie vaj v dnešnej dobe. Autorka píše, že 15 minút potrebuje do kaderníctva podstrihnúť vlasy a nemá kto byť s ročným dieťaťom. Nech ho zoberie so sebou keď spí a a kaderníčka za tých 15 minút podstrihne. Hrať sa s ročným dieťaťom nedokáže každý chlap, muži sa vedia zahrať so staršími deťmi. Ale dnešné ženy, hneď rozvod, nestarať sa o chlapa, nevariť, nežehliť, neprať, nakopať a bodka. To je vraj dnešná doba, do kelu s takou dobou

Pravdu má autorka v tom, že jej má dávať peniaze, zaujímať sa o ňu, cez víkend sa venovať dieťaťu

bubinko1506
16. jún 2016

@meusicka tak to bude teda pestre, este ked si k tomu priratam chlpaca, ktory bude zufalo kukat, co to tu tak strasne kvili, narieka, a zacne s nimi do rytmu zavyjat 😀 budeme urcite najoblubenejsi susedia v celom vchode 😀
ale tesim sa na to 🙂

adka2011
16. jún 2016

Ja neviem, kam na tychto tlkov chodite. A po druhe, absolutne nechapem, ako sa moze jeden "vztah" dostat az do takehoto extremu (myslim tym vy dvaja a tiez ten otcovsky). Riesit veci bolo treba uz vtedy, ked si po nom zbierala tie obaly z cokoladok. Cokolvek teraz urobis, napravat sa to bude velmi pomaly, pretoze za taky dlhy cas sa toto stalo pre neho normou. Mozno najlepsie by bolo nieco sokujuce, velke city tam jaksi nie som schopna vidiet voci tebe ani voci dcerke, tak mozno zaberie vyhrazka, ze pride o ten kompletny domaci servis (varenie, upratovanie, zehlenie....), co mu poskytujes. Proste zavel, co a ako bude a hotovo.

meusicka
16. jún 2016

@bubinko1506 bude to casto na zaplakanie ale casto aj na smiech. ja som muzovi povedala... Boh na nas kukol a povedal : nech je sranda, nech maju dvojicky. podotykam, ja som mala doma este k tomu takmer 3 rocne a este kocura. takze asi tak, dnes sa na mnohom uz smejeme. napr. ako fungovali v rovnakom rezime, jedenie, spanok a samozrejme aj do plienok nakladali naraz 😀

emilia25
16. jún 2016

Mne muz vzdy napusti vanicku ma v nej teplomer takze vidi usmievave dieta.ja ju okupem podam muzovi on drzi uteracik a poda mi ju zabambusenu.potom ja ju olejcekujem a muz zatial okupe dalsich 3 synov ja nachystam pyzama po obliekam.takto fungujeme vo vsetkom.vsetko spolocne.

marcelatje
16. jún 2016

@mijo53 😀

evittam
16. jún 2016

@lucyls Nečítala som komenty, ale poviem ti to takto - môj chlap mi pomáha ak je doma - zabaví, uprace, navarí, prebalí a podobne. Ale nie všetko sa točí len okolo detí a chlapov - ako si zariadiš tak máš. Môj chlap je preč v zahraničí (pracuje tam) 5 týždňov a týždeň je doma. Máme dve deti - 8,5 ročného syna a 2,5 ročnú dcérku - ja sa o nich vlastne starám tých 5 týždňov sama - ja už nemám rodičov a muž má len mamu a brata....ktorí mi pomôžu len ak požiadam tak možno raz za mesiac postrážiť malú alebo tak - a po pravde ani to nejak nevyužívam...Stíham upratať, navariť, chodiť cvičiť, na pedikúru, ku kozmetičke, ku kaderníčke a užívam si momentálne rodičovskú dovolenku. Proste a jednoducho- všetko sa dá ak sa chce a ako som už napísala - ako si zariadiš tak máš.....A to naozaj skoro všade chodím aj s malou , ak je to poobede tak aj so starším. Treba len chcieť a nie sa zamýšlať nad tým ako sa to nedá a prečo sa to nedá..... 😉

alby2014
16. jún 2016

@mijo53 tebe asi chyba doba ked zenu definovala, kostol, kuchyna, spalna.. Prepac, ale sanovat muza budem odtial potial, lebo mna tiez nikto nesanuje..inak dufam, ze tvoj pripevok je cisty trolling.

bubinko1506
16. jún 2016

@meusicka to iste si musel niekto hore povedat aj o nas dvoch - najprv nas nechal cakat, a potom nam poslal rovno dve, nech je sranda 😀