Koľko platíte kamarátke za stráženie detí?
Ahojte, ostala som sama na nasho 15 mesacneho syna a hladam niekoho kto by sa nam o neho staral. ponukla sa nam kamaratka (sama to navrhla), ale jej cena sa mi zda vysoka... preto by som poprosila Vase skusenosti - kolko platite kamaratkam, znamym, organizaciam za strazenie Vasich ratolesti? poprosila by som cenu+okres+ako stare su vase deti. aby som si to vedela porovnat. a tiez mozno - nosite im potom jest? platite i za cas kedy spia? vopred dakujem za kazdy jeden postreh! moc mi to pomoze, vdaka!
strážila som dieťatko v Bratislave za 3,5 Eur na hodinu a každú začatú. Ked sa to v globále zoberie 40 Eur za den cca11 hodín. Unavená som bola večer velmi. Ale určite by som nedávala dieťa mamke s dalšími dvomi detmi. Ked si totiž platíš a nie málo, tak vyžaduješ, aby sa dotyčná tvojmu dieťatku aj venovala. Pri dvoch svojich sa mu totiž velmi nenavenuje. To radšej niekoho, kto ju bude mať iba samotnú. A k tomu spánku. Ja som počas spánku mamine požehlila a podla možností povysávala dom. Kuchynu nechali ráno ako po bombe. Ale ja som to robila rada. Som taký akčný typ. A som rada, že ma prijali do rodiny a sú mi vdační za to, že sme to s malou zvládli bez úrazu a komplikácií.
@ericap Ja by som sa skúsila s kamarátkou dohodnúť nie na hodinu,ale na deň,keďže malého bude opatrovať popri svojich deťoch,nebude sa plno venovať len malému,tak 10 eur na deň by malo stačiť a na strave by som sa dohodla,buď by som jej zaplatila,alebo niečo kúpila.
Mne opatrovali vždy študenti,väčšinou z rodiny a to som dávala pri dcére 100 sk a pri synovi 5 eur na deň,plus mali u nás stravu a okrem bavenia,mi aj upratali,občas aj navarili,dnes je trošku drahšie,ale určite viac ako 7 eur na deň by som nedala,ale tak som s Kysúc,takže tu sa to celkom dá.
@tykat ste mali asi fakt stastie na tu pani. mne to pride s tou kamaratkou take zvlastne. sama mi to navrhla, ze preco nad takym niecim neuvazujem, sama sa ponukla, stanovila cenu, uz mi aj oznamila, ze len v utorok a stvrtok, inak nie, a pod... sa citim taka trochu "vtiahnuta" do deja. ona si to uz cele premyslela, naplanovala a mna predto postavila a este mi to hovorila sposobom akoby som nemala ani pravo nieco chciet inak a pocas toho ako jej syn krical na toho mojho... som sa tam citila ako mravcek ....
@sisaha velmi dobre ste to napisala... mna kamoska tiez zaskocila... nechcela som to od nej zadarmo ale aby si pytala to, co sa plati v normalnych jasliach? a este mi presne na tej navsteve, kde mi to povedala hovorila o tom, ako synovi kupila botasky za 28 eur a bundu za 32 eur... a ja som jej hovorila, ze tolko si nemozem dovolit dat celu rodinu a ze som svojmu synovi prave kupila botasky za 1 euro a bundu za 2 eura tu z MK. a v tom chodi drobacik moj a mne sa to zda uplne super.. nemyslim si, ze deti potrebuju az take drahe veci... a aj keby ten nas chce, nemozem si to dovolit takto ho obliekat...
@2712sasenka hej, nad tym som tiez uz uvazovala... ze sa mu v podstate moze narusit i cely harmonogram, ked sa budu navzajom rusit.
@anetkaadamko ja som to od nej tiez nechcela zadarmo.. len ma prekvapila, ze chce to, co sa plati v jaslickach...
@ericap je doma... ale ona ti asi nebude vediet presne vychazat v ustrety ako si predstavujes (myslim tym aby si sa nemusela ponahlat z roboty..). my sme to mali vzdy na dohovore a davala som ho tam len vtedy ked jej to vyhovovalo. za tu ciastku som bola rada ze niekoho mam. ja som tam mala maleho od 8 do 15, vozili sme jej ho. ona ma 2 svoje deti, jedno teraz chodi do skolky a druhe do skoly, takze sa musi prisposobovat aj im, vyzdvihnut ich, zaniest, predtym mala toho mensieho este doma... poviem jej, a ked bude mat zaujem napise ti, je na koniku registrovana.
@fidka79 ja som v zahranici🙂,tu je to minimum.
na Slovensko mi to pride trosku vysoka cena, navyse ked je doma so svojimi detmi, tak tvoje bude len do poctu. Ja som v Irsku platila znamej 4 eura na hodinu, co je tu super cena. Mala viac deti, tak sa spolu vyhrali a mala bola v kolektive, ale od septembra uz chodi do skolky, za tu istu cenu (skolka dotovana statom), pretoze z mojho pohladu je lepsie, aby bola v anglicky hovoriacom kolektive. Keby mala ist do sukromnej skolky, tak tam necham celu vyplatu :(
@ericap Dobrý den mam agentúru na opatrovanie deti a poskytujeme opatrovanie priamo doma u rodičov alebo v minikolektíve nedaleko polusu v rodinnom domčeku my berieme od rodičov 5 eur na hodinu ak je dieta doma a chodí opatrovatelka alebo 300 eur na mesiac ak je v minikolektíve plus má prispevok od štátu avšak dá sa zohnať aj inde na bazare a inzerátoch za menej len rodičia sa boja o svoje deti a nezveria len tak hocikomu svoje deti, my mame skúsene opatrovatelky študentky pedagogických vysokých škôl vyššich ročníkov, ktoré majú bohaté skúsenosti s opatrovaním detí od 4 mesiacov.
@fidka79 samozrejme platim aj zdravotku aj odvadzam dame..na Slovensku som cez agenturu pracovala za 5e/hod.ako studentka.Takze zase velky rozdiel v tom nie je.
@fidka79 ja som pracovala ako aupair rok a pol v zahranici,mala som prax,v Presove popri Bakalarovi to v agenture Noslus bola normalna tarifa pre opatrovatelky aj doucovanie.Je na kazdom ci tolko zaplati alebo nie.
@fidka79 prepac, ale mohla by si to prestat riesit? tato tema bola o inom a @sarlota1986 mi len pomohla ziskat obraz o tom, ze i takto to chodi. kazdy mame svoju pracu za kt. dostavame plat a nasi zamestnavatelia sa rozhodnu, ci nam budu davat tolko kolko davaju. jej sa podarilo najst si fajn pracu a je to jej vec. a napr. niekedy su "nekvalifikovani" ludia ovela lepsi "odbornici" ako kvalifikovanani - niekedy je proste papier zbytocny... takze dakujem ze to respektujes 🙂 pekny den,
@ericap Dakujem🙂 ja uz som sa radsej prestala vyjadrovat🙂
ono fakt musis mat k tomu vztah,ja deticky zboznujem,preto som sla aj na pedagogicky smer na vyske ,ale poznam aj tie baby,ktore maju opatrovatelsky kurz a svoje deti by som im nedala.Niekedy sa energicka a mila nevystudovana🙂 opatrovatelka vyrovna vsetkym tym papierovym a ked to robi so srdcom nie je o com🙂
drzim palce,nech najdes tu svoju zazracnu,lebo to je najdolezitejsie..spokojne dietatko,spokojna mamina🙂
@ericap 18E /Hod privat (sukromne), centrum do 3 rokov 3e/hod .Ceny v rakusku.
Mne kamaratka zaplatila za 4 hodiny 60$,nie je uzasna? 😉
Ja som kamoške dala toľko, čo ju vyšla cesta ku mne. Teda trochu zaokrúhlené, takže jej to vyšlo možno na čistý zisk cca 1-2 eura. ☹ Aj mi to bolo ľúto, ale aj ona vedela, že nemám veľmi z čoho. A zas je to recipročné - ani ona mne neplatila za pomoc pri upratovaní, jej staršiu samostatnú dcéru som mala so sebou na prázdninách.
A so susedou máme výmenný systém: nie celkom hodina za hodinu, ale približne jedno poobedie za druhé (jej dcéra u mňa a moja u nich sa striedajú).
@ericap u nas na sidlisku za to brala mamina 2 eura na hodinu, ze popri svojom dietati sa starala aj o dalsie.. samozrejme, nielen volna zabava, ale aktivity ako v skolke. Viac ani brat nemohla, ked je tu sukromna skolka, kde sa da dat dieta za 3 eura na hodinu, a ma to s aktivitami, este k tomu bilingvalnymi, tak sa nan cosi nachyta aj z angilictiny... samozrejme, plati sa aj za cas, ked spi. Ja by som od kamosky urcite za toto nepytala viac ako 2 eura na hodinu, a to mam pedagogicke vzdelanie. Ak by to bolo opatrovanie trvaleho charakteru, tak by som zvazila sukromnu skolku, ono to zas nevyjde tak vela, ked si platis mesiac dopredu a nielen, ked tam obcas prides..
Baby vsetkym vam velmi pekne dakujem za reakcie a postrehy. pomohlo mi to utvorit obraz. a tiez som mala stastie, nakolko sa mi ozvala ina mamicka, kt. nam je ochotna pomoct + aj byvala kolegyna, čo je na dôchodku nam podala pomocnu ruku - no nie su uzasne? :D.
kamaratke som uz povedala, ze som sa rozhodla inak a nebudem jej maleho vodit kazdy utorok a stvrtok ako chcela ona, z dovodou ako som uviedla vyssie. ale nechcela som aby bola urazena a chcela som, ze jej este mozno pomozem a do toho konca roka jej mozno maleho dam na 1-2-3 dni, ak nam to bude financne vychadzat.. prekvapila ma vsak jej reakcia - ze jej sa to neoplati, ak to bude len na tak malo dni... a ze mozno prave nebude mat cas...
tak som pochopila, ako tu pisala 1 mamicka, ze to nie je skutocna kamaratka, kt. by chcela pomoct nam v tazkej situacii, ked som na maleho sama, ale tu islo len o to, aby si pomohla ona. :( co uz. a smutne je, ze prave ja som ta, ktoru to trapy.. :( skoda. ale vam dakujem

moja sestra ma chlapca od roka u opatrovatelky, dochodkyna vedla z bloku , je to v Kosiciach a platila tusim 2 eura na hodinu ale ked bolo dieta na cely den tak uz len 1.5 eur na hod, ked bol maly na 6 hodin denne, dala za mesiac na to cely rodicak, teraz je na cely den az do 16.30 a neviem cca tych 260 eur ju to vyjde.
pani ma tam na opatrovanie dalsie 2-3 deti, takze je maly akoze v "kolektive" ale nebyva chory ako by bol v jasliach kde je viac deti.