Koľko žiadať výživné po narodení dieťaťa?
Dobry vecer,
Chcela by som sa poradit. Kolko ziadat na dieta ak sa narodi? Zaraba 2000 eur mesacne, vlastny 2 auta, ma byt. Ja som studentka bc.studia momentalne v najme opustil ma.A este jedna otazocka mozem nieco ziadat uz aj pocas tehotenstva mam si podat nieco na sud, alebo ako to riesit? Dakujem
@momoqui už písala predtým jednu diskusiu, aj v tejto na predch.stranách je na ňu link....ja nechcem nikoho odsudzovať, ale naozaj si myslím že časť chyby bola aj na jej strane...jasne partner ju podviedol, ale.....nechať partnera aby ma v 29.rokoch živil a dieťa ktoré nie je jeho...a určite ich živil odkedy nastúpila na denné štúdium....iné je ak žena príde o prácu ale aby ma partner živil skoro v 30-tke lebo študujem, to by som sa cítila že si ma vydržiava ...hovorím ale o svojich pocitoch čo by som mala asi ja v takejto situácii....on si bol vedomí že je od neho uplne finančne závislá preto sa k nej zachoval tak ako sa zachoval....podviedol ju, urobila mu scénu, tak ju nechal vychladnúť a bez prostriedkov aby si aj ona uvedomila že je na ňom závislá....je možné že sa vráti a úprimne bude chcieť aby mu odpustila (vedomí si toho že je na ňom finančne závislá a preto mu odpustí) alebo sa vráti a bude ona bude musieť "držať hubu a krok"lebo síce čaká jeho dieťa, ale dom je jeho,všetko je jeho, ona nemá nič, ešte aj školu jej platí on aj jej dieťa živí on....takže môže to byť normálny chlap ktorý bude kalkulovať s tým že je bez prostriedkov alebo je to "hajzlík" ktorý očakáva že keď ju živí tak ona má držať hubu a krok
tak robotník s 500 e príjmom to nieje a prvé dieťa tiež jej živil, otec výživné neplatí a ani nevie kde ho má , minule písala ,že stavia dom bez príjmu , kdo to platí sme sa nedozvedeli . Tak sa snaží vytrieskať z neho peniaze. Furt študovať ,cudzie dieťa a nech platí , HOLD mladé si vedia zabezpečiť životný štýl, A dúfam ,že každý sudca to zbadá o čo ide.
@momoqui Pisala, ze s pomocou od rodicov nemoze ratat, nemaju dobre vztahy, lebo tvrdia, ze si znicila zivot ked mlada otehotnela. Ma 10 rocne dieta, nevie kde je otec, vyzivne neplati, takze dostava nahradne 30€. Po dietati si dorobila maturitu a teraz studuje bc a dostava stipendium.
Pisala, ze to robi pre buducnost, aby sa mali lepsie.
Vyzera to ale, ze partner financoval uplne vsetko, nema asi narok na PN, na matersku... uspory asi niet z coho mat, ziadne byvanie alebo zabezpecenie :(
Nehnevaj sa na mna, ale žiješ s chlapom 8 rokov, nechas sa živiť aj so svojim prvým dieťatkom a ty popri tom si "plníš sen a študuješ" a otehotnieš a teraz sa pýtaš kolko mas ziadať výživné?? asi ten vaš vzťah nebol súci na to aby ste si urobili dieťa ked už na začiatku tehu zistíš že ťa podvádza....ale si uvedom, že TY nemáš absolútne nič, ani len s rodičmi, ktorí by ti možno vedeli najviac v tejto situacii pomôcť, nevyjdeš....a tvoj bývalý bude tak maximálne hradiť polovicu výdavkov na vaše SPOLOČNE dieťa, a nie na tvoj štandard ktorý si doteraz mala aj s prvým dieťaťom...on nie je povinný ti platiť peniaze, aby si si žila ako doteraz, a ver či never, žiadny súd ti neschváli výživné na novorodenca v nejakých astronomických číslach...trošku sa treba zobudiť, ... poznala si ho, vedela si aký je, aj tak si s nim otehotnela...tak už je neskoro plakať...asi by som sklopila uši a šla za rodičmi, ak sú to normálni ludia tak ťa privítajú aj s detičkami a odpustia lebo vnúčatá vždy obmäkčia starím rodičom srdcia...
A hlavne si uvedom, akým príkladom ideš svojmu dieťatu, ako slobodná matka s dvomi deťmi od dvoch otcov a bez peňazí to budeš mať strašne ťažké....no držím ti palce a zo srdca ti želám aby bolo malé zdravé a aby ti robili deti radosť, ... no v budúcnosti trošku viac rozumu...
Tak dobry vecer nepisala som lebo som hosp.na gyn. A pre tie ktore si myslite ze cely ten cas ma zivil moj priatel ste na omyle.... Ja som este pred rokom pracovala normalne sa starala, zarabala to priatel bol ten ktory ma podporil v tom aby som isla studovat. Nie je to o tom ze ja nepracujem cely cas co sme spolu. Vsetke ste tu take mudre a prd viete o tom co a ako clovek.
@budem_sama no vidíš.. Chcela si len poradiť a už tu máš zostavený kompletný psychologický profil osobnosti a aj tvojho vzťahu....
@budem_sama keď si pred rokom pracovala, tak by si mala spĺňať podmienku 270 dni NP pre udelenie materskej. Stačí ti len obnoviť NP(že tá nejaký kamos “zamestná na dohodu” par dni pred nástupom na MD, aby si splnila podmienku aktívneho NP, alebo sa stíhaš ešte takto fiktívne zamestnať na vyse 90 dni, zaplatit si odvody a budeš mat maximálnu matersku

@momoqui stačí sa pozrieť na jej predchádzajúce témy .