icon

Kto je podľa vás skutočná samoživiteľka?

7. jan 2026

Milé ženy, matky, kto je podľa vás samoživiteľka?

Vyberte jednu odpoveď, ktora je podľa vás správna, nakoľko zjavne mnohé v tom máte chaos a prezentujete ten výraz ako vám vyhovuje.

A ) Žena, ktorá je rozvedená, ale otec dieťaťa platí výživné a aktívne sa podieľa na starostlivosti.
B) Každá žena, ktorá vychováva dieťa bez partnera, aj keď má pravidelnú finančnú pomoc od rodiny.
C) Matka, ktorá je slobodná, no žije s novým partnerom v spoločnej domácnosti.
D) Žena, ktorá poberá rodičovský príspevok, bez ohľadu na to, či má partnera.
E ) Matka, ktorá má dieťa zverené do starostlivosti, ale o dieťa sa striedavo stará aj otec.
F) Žena, ktorá je oficiálne bez partnera, no má stabilný príjem a výživné od otca dieťaťa.
G) Každá matka, ktorá sa cíti na výchovu dieťaťa sama.
H ) Žena, ktorá je evidovaná ako slobodná matka na úradoch, aj keď žije s partnerom.
I) Matka, ktorej partner často pracuje mimo domova, alebo v zahraničí.
J ) Žena, ktorá sama zabezpečuje výchovu dieťaťa aj jeho finančné potreby, bez aktívnej účasti druhého rodiča.

Strana
z3
anonym_ef5869
8. jan 2026
@viestta

@anonym_ef5869 lebo si do tej nezmyselnej ankety prispela

@viestta ty tiež

viestta
8. jan 2026
@anonym_ef5869

@viestta ty tiež

@anonym_ef5869 ale ja som nepisala, ze je to nezmyselna anketa

tiezjedna
8. jan 2026

@anonym_autor J. Žiadna iná žena pre mňa samoživiteľku nepredstavuje. Proste žije s dieťaťom sama, poberá materskú/rodičák/pracuje, a to je všetko. Žiaden otec ani v rodnom liste. A keby bol, tak bez alimentov. To je samoživiteľka v pravom zmysle slova.

dadis
Včera o 05:45
@tiezjedna

@anonym_autor J. Žiadna iná žena pre mňa samoživiteľku nepredstavuje. Proste žije s dieťaťom sama, poberá materskú/rodičák/pracuje, a to je všetko. Žiaden otec ani v rodnom liste. A keby bol, tak bez alimentov. To je samoživiteľka v pravom zmysle slova.

@tiezjedna Keby bol otec - tak ta zena ma narok na vyzivne, ci nahradne vyzivne... takze jediny pripad samozivitély by bol iba otec neznamy? 😁 To vyzivne je vacsinou taka kozmeticka almuzna, ze sa mi chce smiat, ako tu vsetci zeny, co poberaju na deti vyzivne, povazujete za nesamozivitelky. Mmch moj syn ma 18, vyzivne na neho uz nedostavam ja.. coskoro aj s dcerou to bude tak.. az potom sa stanem samozivitelkou ?? 😁😁

tiezjedna
Včera o 11:32
@dadis

@tiezjedna Keby bol otec - tak ta zena ma narok na vyzivne, ci nahradne vyzivne... takze jediny pripad samozivitély by bol iba otec neznamy? 😁 To vyzivne je vacsinou taka kozmeticka almuzna, ze sa mi chce smiat, ako tu vsetci zeny, co poberaju na deti vyzivne, povazujete za nesamozivitelky. Mmch moj syn ma 18, vyzivne na neho uz nedostavam ja.. coskoro aj s dcerou to bude tak.. az potom sa stanem samozivitelkou ?? 😁😁

@dadis je mi jasné, že to nie je čierno-biele. Ale akonáhle poberá žena príspevok - akýkoľvek - nie je samoživiteľka. Môžeš ju nazvať primárnou živiteľkou, ale nie samoživiteľkou.

dadis
Včera o 14:19
@tiezjedna

@dadis je mi jasné, že to nie je čierno-biele. Ale akonáhle poberá žena príspevok - akýkoľvek - nie je samoživiteľka. Môžeš ju nazvať primárnou živiteľkou, ale nie samoživiteľkou.

@tiezjedna Uz to tu je spominane niekolkokrat - samozivitelka nie je oficialne pomenovanie - to je akoby sme si isli dat pravidlo, koho mozeme volat pantafir. 🤡Oficilany nazov je jednorodic.

Strana
z3