icon

Mám doma lenivca?

20. nov 2019

Ahojte ženy.Chcem subjektívny názor na to,čo sa u nás doma deje..Či ja som náročná finančne,alebo môj muž je naozaj idiot(krajsie to neviem napísať)..Môj manžel je zvyknutý celý život nepracovat..Keď aj niekde zamestnaný bol,tak mesiac,dva maximálne.On za 1000€ robiť nebude a jeho nebude nikto buzerovat..Dokáže spraviť svojimi kseftami cca 2000€ mesačne(bez práce)..Teda dokázal..Boli sme v zahraničí rok,stratil kontakty,už nevie urobiť peniaze,už ťažko..Nalieham naňho,,nech začne normálne pracovať,máme dieťa,ďalšie na ceste..On proste nebude robiť.Taxikára robí,ale aj to iba preto,lebo tam nad ním nikto nemá kontrolu,a robí sám na seba..Ale viac prejazdi ako zarobí..Ja som z neho na nervy!!!Druhé dieťa na ceste,ja doma bez korunyna rizikovom a on debil nebude robiť...Lebo on sa nebude nikomu podriadovat..A kto je on?Furt sme v sebe.Ja mu stále vycitam,že je nezodpovedný,otec dvoch detí,40ročný a on nebude robiť..A.jeho odpoveď je,že ale keď sa darilo.v biznise,tak mi bolo dobré minat....Ach...ale už sa nedarí a má druhé dieťa na ceste..Na jednej strane vyplakava ako taxík nejde a na druhej strane nepôjde robiť..Keby som mala kam,prisaham že idem het,aj keď som tehotná..Bohužiaľ,nemám kam a nemám príjem...Byť finančne odkázaná na človeku,ktorý nemá žiadny záujem sa zamestnať je hrozný pocit..Baby,som debil ja,alebo on??Alebo.ho mam podporiť a čakať na zázrak?

Strana
z2
petkaaa
20. nov 2019

On je debil. Isto nejaký nekompetentný sedlák so "školou života" čo si myslí, že vie všetko najlepšie a je najmúdrejší, tak prečo by mu mal niekto rozkazovať? Pre mňa čo sa týka chlapa ako ochrancu a živiteľa rodiny totálne zlyhal. Nevie sa postarať o rodinu kvôli vlastnému pomýlenému egu.
Každému sa dobre míňa, ak je z čoho, ale nebudem sa stále vracať do minulosti a hovoriť, čo bolo vtedy... z peňazí čo ste mali kedysi dieťa teraz nezabezpečíš, treba riešiť aktuálnu situáciu.
Ach, normálne som sa vytočila. Kus neschopného hlúpeho chlapa.
😈

sissy27
20. nov 2019

no jeden zázrak už máš doma, na ďalší by som nečakala. Nech ostane doma starať sa o deti a ty do práce. Ale to mu zas nebude vyhovovať, lebo on predsa nebude robiť ženskú robotu, že?
Ja sa úprimne čudujem, že si sa vydala za takého nemakačenka s prehnane vysokým egom, no ale čo už. Iné ako postarať sa sama o seba ti neostáva, len budeš mať na krku tri deti. Kým bude plná chladnička a nevyhodia vás z bytu za dlh na nájomnom, tak bude spokojný a nebude mať potrebu nič meniť. Ale ty si nemôžeš dovoliť nechať deti hladné a ísť s nimi na ulicu, takže sa o to postaráš a on sa zvezie...

stela01
20. nov 2019

Snáď našetrené niečo máte ?
Tak keď človek má deti ide robiť aby bolo na jedlo a je jedno akú prácu . Aspoň aby nešiel do - .
Je nezodpovedne sedieť a sťažovať sa a čakať

adkat13
20. nov 2019

jednej veci nerozumiem... keď ste si zariaďovali druhé dieťa, nebol taký?

autor
20. nov 2019

@adkat13 bol taký celý život..preto sme odišli do zahraničia,tam pracoval,nemal na výber,bol to úplne iný človek,plánovali sme sa tam usadiť ostať,ozaj bol ten rok na nepoznanie,tam som aj otehotnela..Ale ochorela mu mama,museli sme sa bohužiaľ vrátiť a sme tam,kde sme boli 😣

wena
20. nov 2019

No ja hlavne nechápem načo ste si robili druhé dieťa.

petkaaa
20. nov 2019

A na čo ste si robili druhé dieťa? Len nehovor, že náhoda. Keď viem v akej som situácií, tak sa budem chrániť akokoľvek. Ty si asi tiež veľa zodpovednosti nepobrala

autor
20. nov 2019

@wena
@petkaaa treba čítať koment vyššie

petkaaa
20. nov 2019

Bol taký celý život a potom zrazu na rok sa zmenil a ty hrrrr ďalšie dieťa? Hovorím, zodpovednosť level nekonečno 🙄

jana2679
20. nov 2019

Ťažká situácia, chyba je na oboch stranách. On je taký odjakživa, nezodpovedný a ty si si ho takého zobrala. Viem keď boli peniaze, bola ruka hore - šej haj nič sa nedeje, no kšefty sú pofidérny príjem. Takže si asi vedela do čoho ideš, tým nesúdim.Tak ja by som si spisala pekne výdavky na bežný chod domácnosti a dala mu to do ruky, že toto každý mesiac potrebujete. Postav ho pred zrkadlo, že nie je "pupek" sveta, že už má aj vek na to aby zabudol na mladicke gerojstvo a nech sa zodpovedne postaví k realite. Macher bude vtedy keď si prizná že v mladosti to bola paráda, no prišla rodina a macher je ten kto sa o ňu zodpovedne postará a zarobí peniažky aj chodením do práce. To nie je hanba, hanba je že Vás nechá takto, a to si budú o ňom myslieť všetci a chytať sa za hlavu čo dokazuje.

luciab19
20. nov 2019

Ako si na neho finančne odkázaná keď hovoríš že nezarobí? Ďalšia vec načo druhé dieťa keď si vedela, aký je? A áno je to debil. Korunovaný. Mne keby muž doma povie že on za 1000 euro robiť nebude tak mu asi dám po papuli. Sú chlapi ktorí sa starajú bez manželky ( napr im zomrela) o deti a robia aj za 600 euro a ešte sú vďační že majú robotu! Na druhej strane áno je to bohužiaľ Slovenska realita že ľudia makaju ako otroci veľa krát za par korún ale to je iná duskusia. V skratke - Tvoj muž bol a aj je debil. A aj ním ostane. Prepáč. Zarábať kšeftami nie je zarábanie. Ma dosť rokov, mohol sa začať snažiť skôr zarábať nejako inak a nie kšeftáriť. To môže tak nejaký stredo- alebo vysokoškolák. Aj ti už zarábajú dnes inak, vedia sa uchytiť alebo makaju kde sa dá. Ach Jaj. Takéhoto mat doma 🤦🏻‍♀️

autor
20. nov 2019

@petkaaa nikdy nerobil,ale vždy sme mali,lebo peniaze urobiť vedel..Teraz po roku mimo stratil kontakty a už to proste nejde a on to nevie pochopiť a nechce ísť pracovať..To či je druhé dieťa na ceste a či som ja alebo niesom zodpovedná mi veru už nepomôže 😉

autor
20. nov 2019

@luciab19
@jana2679 úplná pravda...Nemám na to čo povedať...On sa asi zastavil dva roky dozadu a tam je doteraz...Keby môžem,tak ho zabijem,také mám už nervy..Ale nemôžem....A ja už neviem ako naňho,nič nezaberá..Debil

petkaaa
20. nov 2019

Rozumiem, ale do budúcna radšej dvakrát premysli veci. Postav ho teraz pred reálnu situáciu, z čoho zaplatíte nájom, plienky... nech ti povie konkrétne kde na to vezmete peniaze.

autor
20. nov 2019

@petkaaa už sa stalo..Že nech ho ešte aj ja stresujem,že on nieco vymyslí..Že teraz sa určite nemôže zamestnať a čakať 1,5mesiaca na výplatu pred Vianocami..Proste stále je to nejaká výhovorka...Začínam ho nenávidieť

petkaaa
20. nov 2019

Nemáš rodičov? Súrodencov, ktorí by pomohli? U ktorých by si mohla načas bývať? Toto nemá zmysel, je to úplný blbec

dopolbokaodrata
20. nov 2019

Nikdy nerobil, ale peniaze urobiť vedel? A tie kšefty boli aspoň legálne? Lebo mi to príde že robil niekde pašeráka alebo dílera 🙄 a čo ťa pri ňom držalo, jeho dobré srdiečko, alebo skôr nejaká pekná audina a prachy (kým boli)?

amienne
20. nov 2019

Je to hrozne a ked to citam, normalne so sa zlakla, ze to pise jedna moja kamaratka. No tazko sa radi ked uz sa clovek ocitol v takejto situacii. Aj jej sme furt tlacili do hlavy, ze to nie je spravanie uplne s kostolnym poriadkom ale laska bola slepa. Pokial to tak mal vzdy asi tazko sa da ocakavat, ze sa to smahom prutika zmeni. Ja by som sa asi snazila obratit na rodinu ( chapem ze sa clovek moze citit zahanbene ale pycha musi ist bokom) a poprosila o pomoc, ci uz financnu alebo bytovu. Proste odisla od neho aj s detmi. Bud sa zobudi alebo nie. Nemozete byt v neustalom strese, ci vam nevypnu vodu alebo elektriku ked nebude na seky.

jana2679
20. nov 2019

A ako si to reálne predstavuje?

majkeel
20. nov 2019

No zistit pri druhom dietati v 40tke, ze partner nie je moc na pracu a viac na spekulovanie, pricom v casoch, ked sa dari, si nevie(te) odlozit, nie je ziadna vyhra. Tito taxikari a spol. nie su nauceni stat pri pase a chyba im inteligencia a vydrz na inu pracu.
Chlapec sa uz nezmeni, kto nie je od mala nauceny robit, z toho pracant nebude. No a jeho poznamka, ze ked bolo, Ti nevadilo minat, ma tiez nieco do seba.
Crtaju sa 3 riesenia
1) Zatlacit na neho, mozno bude zo psa slanina
2) on na matersku, Ty do prace. Teoria komparativnych vyhod - mozno jemu pojde starost o deti lepsie a tebe praca. Kazdy sa ma specializovat na to, v com je najlepsi.
3) rozchod, pricom budes na tom ako v dvojke, budes sa musiet starat o dve deti
Ak ste boli v zahranici, tak hadam ste tam neboli nadarmo a mate nieco odlozene, aspon splateny byt ci? Ak nie, tak prepac, si dalsia, ze za mlada, ked nie su problemy (deti, materska, choroby, staroba), tak tazky klidek, pohodicka, tabacek a potom mama moja, kam sa podejem. Za problem nikdy nemoze jeden, ste v tom vzdy obaja. Tak nadavat iba na neho, ak si tiez sedela a rovnako nemyslela na zadne vratka, pridaj rovno do nadavok aj seba
Ak je druhy nezodpovedny, tak som zodpovedny ja a odstrihnem ho od financii, ak uz sa teda nechcem odstrihnut uplne. Ak druhy nerobi, mne nic nebrani v praci.
Nic sa nedeje, vzdy sa da zacat veci robit lepsie. Ak nechces byt neustale zavisla od dobrej vole a ochoty inych, jedina cesta je byt financne nezavisla sama. A to je dlha a postupna cesta. Cim neskor s tym clovek zacne, tym bude tazsia.

siska53
20. nov 2019

Ani ja nechapem, naco ste si robili druhe dieta, jed ai vedela, aky je.. si sa nechala ucicikat ktatkodobou zmenou..
No nic, nejak vydrzat a spraviť vsetko pre to, aby si od neho odišla a bola aj finance samostatna.. Nieco z domu sa ti neda robit, ze by si si to odkladala na tie dalsie casy? Vlastny ucet a tam.davat..

siska53
20. nov 2019

A on bol taky aj pred detmi ci?

autor
20. nov 2019

@dopolbokaodrata držala ma pri ňom naša spoločná dcéra,ktorá už.chodí do.školy..Neboj sa,uz som bola aj bez neho,malá však totálna zmena správania a stále iba tato,tato,tato..Ona nechápe chvalabohu,že je debil...Takže ma pri ňom držalo spoločné dieťa...A ja.som pracovala,takže peniaze vždy boli..Ono sa to stalo tak náhle,keď som dostala v tehotenstve pruh a som na rizikovom..Bez práce,bez všetkého..
@dopolbokaodrata áno,bola to moja prvá láska,od puberty (16ročná) a to mi veru imponovali autá a to,že mi kúpil krabicku cigariet na strednú školu(čo sa v tom.veku asi dá pochopiť)...Neskôr prišlo dieťa(otehotnela som.dosť skoro),takže ano,moja chyba a mladicka nerozvaznost..Potom sa to nejako ustalilo,bolo fajn,ale teraz čo stvara,mňa ide rozhodit od jedu....
@majkeel nemám 40,on má,vekový rozdiel je u nás 12rokov,takže mám na nový začiatok celkom dobrý vek ešte 😜😄

siska53
20. nov 2019

A lenivec je este pekne pomenovanie

amienne
20. nov 2019

@siska53 myslim ze je to hlavne egoista a nezodpovedny clovek, ked vystavuje riziku financnych suchot vlastne deti a pritom je zdravy a robit moze. Peniaze nie su vsetko ale uplne bez nich sa dnes zit neda.

sapetka
20. nov 2019

A co take bolo v zahranici ze sa dokazal “zmenit”? Ze sa kvoli tomu dokazal zamestnat a pracovat? Lebo zjavne vy pre neho motivacia nie ste co je smutne. Ale ty si si vybrala tohto chlapa takze asi vies ze to ine nebude🤷‍♀️Ostava ti spoliehat saa na to ze snad nieco zarobi na cierno a snad ho za to nezatknu (ak robi nieco nezakonne) alebo nieco este horsie.

autor
20. nov 2019

@sapetka nemal tam absolutne žiadnu možnosť robiť tie jeho kseftiky,lebo tam nikoho,okrem mňa a dcéry nemal....Takže pracoval..A keď sa ho opytam,prečo tak isto nepracuje aj tu na Slovensku,tak povie,že tu nikde také peniaze nezarobi..Ale tu sú aj tie.naklady o polovicu nižšie preboha,tak nemusí zarobiť tak,ako tam 😑😑 nevysvetlim mu to,nejde to,nedá sa...Mňa už nebaví sa hádať furt...S debilom 😲

amienne
20. nov 2019

A moznost opat odistznova prec tu uz nie je?

autor
20. nov 2019

@amienne nie,vtedy som pracovala(ťažšiu fyzickú prácu),mala som príjem,teraz nemám ako robiť,som na rizikovom..Nedala by som to..Tu v Ba už vôbec nie.Byt,škola,druhé dieťa,bez pomoci..Nemám v podstate nikoho,s mamou žiadny vzťah,otec mŕtvy...Prosteee...Zlé

amienne
20. nov 2019

Myslela som odist znova do zahranicia.

Strana
z2