Manžel pracuje v Nemecku a sme málo spolu
Isto sa nas tu najde viac takych co zvladaju vychovu deti same pretoze manzelia pracuju v zahranici.Moj pracuje v Nemecku a sme spolu velmi malo.Teraz vo februari bol rok co tam pracuje.Ked nastupoval,vo firme mu povedalize po odrobeni 3-4 tyzdnov moze odcestovat na par dni domov,nakolko teda pracuje aj 10-12 hod.Za cele obdobie co tam pracuje sa vsak domov dostal 6 krat z toho vzdy na 4-5 dni ,akurat pocas leta cerpal dovolenku tyzden.Ako to je u vas-prestavam to uz zvladat.Mal prist domov teraz v januara a vo firme mu prelozili volno az na marec,z maju vela roboty-pracuje v masokombinate-a to si bude cerpat 20 starej dovolenky.Mrzi ma to havne kvoli detom.
@miruska320 no ako uz kocky pisali, vela moznosti nie je. bud alebo.
moja polovicka sice robi v sk firme, ale chodi na kamine nemecko francuzsko , je prec 4-6 dni a potom je 1-3 dni doma ak kedy, pracoval aj v danskua to sme sa nevideli dva mesiace, ale to sm nemali este drobca... je to tazke, najma nepritomnost druheho rodica pri udalostiach ako su narodeniny, meniny, udalosti v skole.....byvaly pracoval V De v masokombinate a chodil dmov na 2-4 dni kazde dva tyzdne, takze to sa este dalo.....
tvoj nema vikendy ? ved nemecko je len tu za rohom.. ved ked si odpracuje urcity tyzden napriklad 6 dni tak musi mat narok na dva dni volna. preco vtedy nepricestuje za vami ? kde pracuje vo Frankrurte ?
vela rieseni nemas, nakolko si urcite chcete udrzat ako taky standard rodiny, a ak by tvoj manzel robil tu na sk, tak je to bieda.. preto je aj moj vonku... doteraz obdivujem tych chlapov, ktorí maju manzelky doma na rodicaku , deti , a zarobia pod tisicku mesacne a v pohode z toho vyziju.
@lucka1987 tiež robí v masokombinaté a je vo freiburgu-kúsok od hraníc z Francúzskom je to dosť ďaleko,presne preto že si nevedel nájsť platovo výhodnu ponuku riešili sme to takto-vždy sa jednalo o prácu do 500 € a teda dve deti a ja na rodičáku takže bohužiaľ
@miruska320 aha.. takze je to dalej trosku.. no ale aj tak. odtial je to 10 hod cesty. tak to by sa este dalo aby chodil na vikend domov aspon obcas ci nie ? akurat to kukam na mape a to je mm stala kazdotyzdenna trasa. ide cez numberg k nancy vacsinou .. on chodi az na sruhy konec francuzska blizko k Boreaux
ano mohol by-a teda vždy keď sa dá príde,len on nemá tam svoje auto a niekedy to zle vychádza s prepravou
@lucka1987
@miruska320 aha, tak uz chapem. lebo poznam viac chlapov co beha takto domov a v piatok poobede skoncia v sobotu nad ranom pridu domov a vpondelok odchadzaju zavcasu rano. preto som sa pytala.. skoda, ze to s tou prepravou nevychadza, keby aspon idu viacery chlapi, lebo ved inak by sa mu ta cesta ani nevyplatila.. zeby 4 chlapi chodili takto domov by ste to mali lepsie....
ahojte dievčatá. môj manžel odišiel pracovať do Nemecka keď mal mladší syn 3 mesiace. keď odchádzal, bol to len malý ležiaci uzlíček. keď prišiel prvý krát, začínal sedieť, potom prišiel keď začínal loziť, predpokladám, že keď príde najbližšie, tak už bude chodiť. je to zlé. ten starší má občas obdobie, keď mi povie, že vie, že ocko sa už nevráti. mladší ho nepozná. keď príde, tak plače, bojí sa ho a kým si na neho zvykne tak je zase preč.
najhoršie to začalo byť pred 3 mesiacmi keď som išla do práce. prvý deň keď som nastúpila do práce mi volali zo škôlky, že starší vracia. musela som ísť po neho a ostať s ním doma. našťastie bol víkend.
ďalší víkend dostal otec infarkt, takže namiesto toho, aby mi rodičia pomohli som tu musela byť pre nich ja.
zlé, zlé, veľmi zlé obdobie. teraz sa to už trošku utriaslo, ale je to ťažké.
@arieska zlé, zlé a horšie ako zlé. Takýto život zanechá následky na celej rodine a hlavne na deťoch.
"Som hrdá na to, že som sa narodila v štáte, ktorý podlamuje kolená mladým rodinám a robia z otcov a matiek detí štvrancov, ktorý musia behať po celom svete, aby sa ich deti mali dobre"
Vôbec Vám to dievčatá nezávidím, náš tatino bol síce s nami doma, ale robil dvanástky a nadčasy, práve keď boli dievčatá maličké. To čo bol doma , za týždeň jeden deň, tak spal. Dodnes na to spomína ťažko, že si nepamätá mnohé chvíle /tak dôležité pre rodiča/ keď začínali chodiť, rozprávať. Nedalo sa ináč, boli sme mladí a mali úvery a bolo treba prežiť. Dnes máme tesne pred štyridsiatkou, 19 a 14 ročné baby a rozhodli sme sa užiť si naplno ešte jedno rodičovstvo, bolo to na podnet manžela, neviem, či výčitky, alebo dobehnutie zameškaného, ale sme to tak cítili, tak v máji nás čaká naša tretia princezná, a veľmi sa tešíme, že na ňu budeme dvaja, teda štyria. 😉 😉
Ale moja najlepšia kamarátka, mala muža kamionistu, doma raz za dva mesiace, prestal jazdiť keď mali deti 9 a 13 rokov, všetko je zlé, ostal doma a nevie si v rodine nájsť svoje miesto, deti a ona mali zabehnutý systém, zrazu sa všetko narušilo, on sa nevie prispôsobiť rodinnému životu, akoby z toho kola vypadol a ona sa trápi, deti v puberte si s ním veľmi ťažko majú čo povedať. Sú po 5 rokoch čo nejazdí tesne pred rozvodom a pritom keď chodil domov občas, nebol problém , ale bohužial na úkor tých denných radostí a starostí. ☹
@harmancek77 aj kolegyňa hovorila, že si veľmi dlho zvykala, keď jej muž ostal doma a predtým dlhé roky v zahraničí. tiež sa toho bojím :(. máme už s deťmi systém (presne ako hovoríš) a keď manžel na týždeň príde domov tak to všetko nabúra.
@harmancek77 z tohto mam aj ja take obavy lebo je to presne tak-staci rok aby bola rodina takto oddelene a uz to robi riadme trhlinky-na jednej strane radost ze sa vidite po tolkych tyzdnoch no ked opadne ta najvacsia euforia tak citit ze to neni ono-hrozna doba,kto neskusi neveri
@miruska320 presne kôli tomu sme sa presťahovali s manželom do rakúska 😀 sme tu ešte len týždeň ...uvidíme ako bude
@jasmika drzim palce aby to fungovalo,aby ste nenatrafili na nejake velke prekazky a nech ste stastny-my sa stale nevieme akosi odhodlat
@miruska320 ďakujem.. ja som to riskla 😀 neviem po nemecky ani ň... ale rodina má byť pokope..a ostatné nám Pán Božko pomôže... 😉
@jasmika to suhlasim,my sme to ale spociatku brali tak ze manzel odroibi maximalne 2 roky a vrati sa naspat-len akesi prilepsenie do rodinneho rozpoctu.Ale po roku vidime ze na Slovensku to ide dole vodou-takze uz si len vybrat-a kedze som tiez za to aby rodina bola spolu-a manzel tiez chce aby sme skusili zivot v Nemecku -proste uvidime co bude do konca roka... 🙂
@miruska320 tak vám držím palce nech sa správne rozhodnete aby vám bolo dobre 😉 my ešte len začíname..a najdôležitejšie je ako to bude zvládať dcérka..kedže je sama....a nemá súrodencov ešte
@miruska320 ahoj ja som sama uz skoro 3 roky manzel pracuje v nemecku ..domov chodieva na 1 tyz. a v nemecku je 4-5 tyz. mam dve deti syn ma 8 rokov a dcera bude mat 3 roky...preberalo sa aj to ze pojdeme byvat do nemecka...manzel vzal aj syna na par dni cez prazdniny...ale je tam stale to ale manzel pracuje od 6 hod. do 20.00hod. a to aj v sobotu volno ma len v nedelu tak ci tak by som bola sama a deti by ho mali len v nedelu...tu maju aspon rodinu a babky...stale sa rozhodujeme
@miruska320 Bolo to tazke rozhodnutie, ale 8 rokov som sa takto stahovala a cestovala s manzelom, tam, kde mal pracu,. vacsinou som si nasla aj ja, potom som bola na materskej, uz to nebolo take vyhodne a tak sme sa vsetci vratili... Vela som ziskala, ale starsia dcerka do 2r skoro nepoznala babku, dedka, rodinu... Dcerka so stahovanim nemala problem, ale deti po urcitom veku, okolo 4r tieto zalezitosti horsie zvladaju. Niekedy je pre nich odlucenie horsie ako prestahovat sa. Ak uz chodia do skoly, tak sa radsej nestahovat (mimo SR), pokial tam nebudete mat dobre zazemie, istotu a vopred tam par krat nepojdu, lebo inak vznikaju zbytocne psych,traumy :( mame znamych, co su aj takto od seba, skoro nevidia, ako im rastu deti, mamicky sa trapia, placu... Ja som plakala, aj ked som bola s manzelom, chybala mi zase rodina, ale zit tu napr. bez manzela si neviem predstavit, sama s 2 detmi, rozbehnuty biznis... Treba zvazit za a proti, vsetky priority, ako vam to funguje. Nasi znami mali najvacsi problem, ked po takom odluceni (3r) zacali zit opat spolu, otecko to nezvladol, kedze si deti takmer nepoznal... ☹
@natahli To je skoro ako u nás-mám syna ktorý má 7 a pol roka a dcérka bude mať tento týždeň 3-aj manžel ťahá často nadčasy-s tým rozdielom že soboty ,nedeľe má voľno.Neviem sa ani ja rozhodnúť-teraz teda ani nie,starám sa aj o babičku-ktorú by som isto nenechala teraz samú a neviem teda čo prinesie budúcnosť.Nebránim sa tomu žeby sme skúsili život v Nemecku,ale neviem si to predstaviť -začínať celkom odznova niekde
mam kamaratku ktora sla do nemecka za manzelom jej syn mal 9 rokov ucil sa po nemecky a prisiel tam do skoly a nezvladal to po 2 rokoch zbalila veci a prisla na slovensko....kazde dieta to preziva inak....neni to lahucke sama doma ale ak chce clovek zit a nie len prezivat tak nema inu moznost...
@miruska320 ahojki viem presne ako to máš máme 3 detičky , v novembri budeme spolu 10 rokov a ztoho j 9 rokov už preč ... deti máme 4, 8 a 9 ročné dcérky ... ani sama neviem ako to zvládam ... velmi som chcela ísť býva´t do nemecka aby sme boli viac spolu ale mm nechcel ... že má nemecka plné zuby ,,, že zarobí na chalupu a že ostane doma už ... no tak všetko zvládam sama .... a teraz ako sa má stavať dom tak mám pocit že budeme spolu ešte menej ... až sa toho bojím ....
ahojte, mne manžel teraz odchádza do Nemecka na 5 mesiacov. Nevie či bude mať nejaké voľno, vzhľadom na to, že je to len na sezónu. Veľmi ťažko to znášame, aj on aj ja. Máme 5 mesačného synčeka. Táto robota mu prišla čírou náhodou, práve v období keď to potrebujeme. Nie som zaťažená na prachy, zarobí o dosť viacej ako tu na SR, ale nechceme to takto riešiť navždy. Najradšej by sme boli keby som mohla s malým ísť za ním, ale to bohužiaľ nie je možné. Neviem ako to zvládneme ☹ ☹ . Takto dlho sme nikdy od seba neboli ☹ . Ako to zvládate dievčatá?
@sunflower87 preco nemozes ist za nim?
@linda81 no lebo by som tam nemala kde s malým bývať :(
@sunflower87 a tvoj manzel kde byva?
@linda81 no on priamo tak kde bude robiť, oni mu poskytnú ubytko. A nebude tam sám bývať.
@sunflower87 nuz ako pisem , my sme tu uz dlho, je tu par ludi, co tiez robia pre slovenksu firmu( tie okolnosti su komplikovane), a byvaju na firemnom...ale kde je napisane, ze si nemozte prenajat maly byt pre vas? a mozno sa poobzerat po robote na stalo....tvoj manzel je tu na nemecku ci slovensku zmluvu?
@linda81 no tak to je trochu komplikovanejšie...tam kde bude robiť tak sa dá dostať iba loďou....a nie je tam nič okrem kultúrnej pamiatky a reštaurácie.To je nejaké turistické miesto, kde denne príde vyše 1000 turistov. Takže aj tak by sme s ním neboli :( pokiaľ by sme bývali v najbližšom mestečku. On si chce popri tomto hľadať niečo trvalé, keď tam skončí. Buď v Rakúsku alebo Nemecku. A to už tým štýlom, že buď by robil na nejaké turnusy alebo by sme sa tam presťahovali.

@miruska320 Ja Ti úplne rozumiem, s takým názorom som sa stretla viac krát, že vždy je niaka brzda nepohnúť sa. Akceptujem tvoj názor, len u nás to funguje tak, že ja sa starám o deti, takže ja rozhodnem kde budeme bývať, a ked budú chovať deti mňa tak môžu diktovať podmienky. A nezabúdaj, že vždy je treba sa o niekoho starať.