icon

Môžem druhé dieťa vychovávať sama?

9. nov 2025

Ahojte damy, potrebujem si vypocut nazory od skusenejsich. Vzdy som chcela dve deti a situacia sa ma tak, ze mam uz jedno ale moj byvaly je totalny despota, vyfarbil sa tak naplno az tesne pred rozchodom a od vtedy coraz horsie. Detaily snad nemusim opisovat ale verte ze horsieho cloveka ste asi nikdy nestretli. Sme s dietatkom odstahovani, mam svoj dom v dobrej casti BA, byt a peniaze, ktore som zdedila a ktore by mohli vystacit na niekolko rokov. Toto by bolo vybavene ale tym, ze sa ma byvali partner pokusil nahovorit aby som polku bytu prepisala na neho aby to bolo jeho aj ked sme manzelmi neboli, co sa mu nepodarilo, este mi aj z nehnutelnosti poodnasal veci, na ktore akoze prispel aj on, co si uz ani nepamatam ci je pravda ale budiz ak mu skrinka za 40 eur chyba ku stastiu nech s nou ide do certa a este aj o dietatko chce bojovat do striedavku uz nikdy nechcem ziadnemu muzovi naletiet. Proste ked vidim co sa z nich moze vyklut tak som rozhodnuta uz nikdy nikomu nedat moc nad mojim zivotom. Preto rozmyslam si druhe dieta v buducnosti spravit sama za pomoci rodiny ktoru mam. Pripadne rozmyslam, ze s nejakym starsim solventnym pankom, keby si rozumieme. A ked na to pride neskor stretnem partnera, ktory nas prijme a budeme sa lubit alebo nebude moct s mojim zivotom takto tocit. Co si o tomto myslite?

Strana
z2
anonym_5ffe27
9. nov 2025

A co Ti pomoze moj osobny nazor ak si rozhodnuta pre taketo nieco? Myslim si o tom ze je to kravina a asi si to lahucko predstavujes, lebo ved "si safe, si podedila". Ale takto sa fakt deti nerobia. Za mna chore. Za niekoho mozno ok 🙃

deti95060810
9. nov 2025

naivné.
to ako by si napísala že čakáš princa na bielom koni.
predstavuješ si to ako Hurvínek válku

betulinka1
9. nov 2025

@anonym_autor nebola by si prva a ani posledna. Ale radsej si rovno najdi muza, ktory vas bude lubit a budes s nim mat dieta. Bude to lahsie ako hladat potom s dvoma detmi.

anonym_620a32
9. nov 2025

@anonym_autor Hmm, to nie je dobrý nápad so solventným pánkom. Ani mu neoznámiš že bude otcom? Nezapíšeš do rodného listu? Lebo, ak oznámiš môže si zase nárokovať na dieťa🥴. Dve deti od dvoch otcov? To si budeš ťažko potom zháňať partnera, ktorý ich bude brať ako vlastné. A aj na financie treba pri deťoch brať ohľad. No neviem, zostala by som pri jednom.

autor
9. nov 2025
@betulinka1

@anonym_autor nebola by si prva a ani posledna. Ale radsej si rovno najdi muza, ktory vas bude lubit a budes s nim mat dieta. Bude to lahsie ako hladat potom s dvoma detmi.

@betulinka1 No len ja uz asi ziadnemu muzovi nebudem verit ze mi nebude robit takyto cirkus ako s prvym dietatom. keby napisem detaily tak pochopite

autor
9. nov 2025
@anonym_620a32

@anonym_autor Hmm, to nie je dobrý nápad so solventným pánkom. Ani mu neoznámiš že bude otcom? Nezapíšeš do rodného listu? Lebo, ak oznámiš môže si zase nárokovať na dieťa🥴. Dve deti od dvoch otcov? To si budeš ťažko potom zháňať partnera, ktorý ich bude brať ako vlastné. A aj na financie treba pri deťoch brať ohľad. No neviem, zostala by som pri jednom.

@anonym_620a32 pankom dobre vyzerajucim co ma tak 58 som myslela. Ten by o dietati vedel

ivik4
9. nov 2025

A to musis mat silene druhe dieta ? Len tak s hoc kym? Teda bud so starym zazobanym alebo ,,sama" ?
Nebolo by lepsie byt teda sama s jednym ale stastna ?

anonym_29b6b6
9. nov 2025

Vieš.. všetko by bolo ok ale dieťa potrebuje aj otca,jeden je blbec a druhý bude....????

autor
9. nov 2025
@ivik4

A to musis mat silene druhe dieta ? Len tak s hoc kym? Teda bud so starym zazobanym alebo ,,sama" ?
Nebolo by lepsie byt teda sama s jednym ale stastna ?

@ivik4 Vzdy som chcela surodenca pre dieta, bol to moj sen odmalicka, a pre nejakeho debila sa o tom nechcem nechat obrat.. A dalsia vec, ze nic mi v tom nebrani

anonym_a21c36
9. nov 2025

stale ta ista pesnicka dookola.. a stejnka si najdes dalsieho blbca. .. kazda jedna po rozchode pise to iste..uz nikdy a uz ziadny a bla bla .... hlavne nebud hlupa a nerozhajdakaj vsetky peniaze ale setri ... aj pracu si najdi etc.. vymen zamku ak je ex blbec aby nenarobil vecsie skody ...

anonym_b511b4
9. nov 2025
@anonym_autor

@ivik4 Vzdy som chcela surodenca pre dieta, bol to moj sen odmalicka, a pre nejakeho debila sa o tom nechcem nechat obrat.. A dalsia vec, ze nic mi v tom nebrani

@anonym_autor Ja, ja, ja, len ja, ake sebecké chciet druhé dieťa za každú cenu do nefunkčnej rodiny. Venuj sa dieťaťu, ktoré už máš a nevymyslaj kraviny. Zdedené peniaze sa rýchlo minú a co budeš potom robiť?

ivik4
9. nov 2025

Ja som mala kedysi velmi davno moznost byt so starym chlapom ktory je zahojeny tak na 5 zivotov a majetky ma o akych sa nesniva ani nasim politikom. Uhanal ma ako psa.Ale teda hnusila by som sa sama sebe kazdy bozi den keby som s nim co i len den ,nie ze si s nim este dieta spravit 🤢. A to pritom nebol ziadny slizak a aj sa s nim velmi dobre dalo porozpravat.
Vies ono sa lahko pise alebo predstavuje ale realita..
Sice , mozno mas hrosiu kozu. Nepoznam Ta

anonym_b661f3
9. nov 2025

Za mňa je to nezdopovedné a nefér voči obom deťom... tomu, ktoré už máš nájsť hocijakého prechodného "ocinka", len aby ty si si splnila sen a tomu druhému vlastne tiež... sebecké, sebecké, sebecké... som jedináčik, mama ma vychovala sama, máš pravdu, že lepšie ako s debilom, dá sa to a dieťa môže mať aj bez otca dostatok lásky a všetkého, ale keď si predstavím, že by nad tým rozmýšľala takto a domov by dovliekla nejakého solventného pána, len aby bolo, tak neviem aký by sme mali vzťah... a teda, hovoríš, že už žiadnemu mužovi nechceš dať moc nad svojím životom, no tým, že si s ním spravíš dieťa mu z veľkej časti tú moc dáš, hlavne ak očakávaš, že vás bude pekne živiť...

jaskolka
9. nov 2025

A to naozaj silou mocou musis mať druhé dieťa? Myslíš,že ľahšie ti bude s dvoma deťmi samej , alebo potom chces si nájsť niekoho, kto bez váhania prijme dve cudzie deti od dvoch rôznych chlapov?😮🙈
Veď počkaj, normálne funguj,a keď stretneš niekoho perspektívneho na vzťah,tam potom uvažuj o ďalšom dieťati. Ty na to ideš z opačného konca,a dôvody sú ako(sorry,ale inak sa nedá)u malého trucoviteho dieťaťa,že "chcem a chcem a chcem"

jaskolka
9. nov 2025

A to naozaj silou mocou musis mať hneď druhé dieťa? Myslíš,že ľahšie ti bude s dvoma deťmi samej , alebo potom chces si nájsť niekoho, kto bez váhania prijme dve cudzie deti od dvoch rôznych chlapov?😮🙈
Veď počkaj, normálne funguj s tým jedným dieťaťom a keď stretneš niekoho perspektívneho na vzťah,tam potom uvažuj o ďalšom dieťati. Ty na to ideš z opačného konca,a dôvody sú ako(sorry,ale inak sa nedá)u malého trucoviteho dieťaťa,že "chcem a chcem a chcem"

anonym_620a32
9. nov 2025
@jaskolka

A to naozaj silou mocou musis mať hneď druhé dieťa? Myslíš,že ľahšie ti bude s dvoma deťmi samej , alebo potom chces si nájsť niekoho, kto bez váhania prijme dve cudzie deti od dvoch rôznych chlapov?😮🙈
Veď počkaj, normálne funguj s tým jedným dieťaťom a keď stretneš niekoho perspektívneho na vzťah,tam potom uvažuj o ďalšom dieťati. Ty na to ideš z opačného konca,a dôvody sú ako(sorry,ale inak sa nedá)u malého trucoviteho dieťaťa,že "chcem a chcem a chcem"

@jaskolka ja by som solventnych pánov nepodceňovala, určite veľa takých múdrych dievčiniek si chce s nimi zatrtkať a mať decko ako svoj " Job". Podľa.mna sa dosť chránia. Ale tak pozri na Kollára, keď mamička neposlúcha, nedostane " podporu" 😳.

sailes
9. nov 2025

môžem sa spýtať koľko máš rokov?

amdornik
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja ťa asi ako jediná podporím. ak máš, naozaj máš dostatok finančných prostriedkov, že nebudeš nikdy "postrádať", odporučila by som ti nájsť si nejakého fešáka, vzdelaného, inteligentného (dobrý genetický materiál). pekne sa ním nechaj oplodniť a keď otehotnieš, oznámiš mu, že končíte, že si si to predstavovala inak, že jednoducho k sebe nepatríte a že ti to je ľúto.... no a potom môžeš porodiť a sama si hospodáriť.... a budeš mať deti dve. rozhodne by som ale dbala o ten genetický materiál...

anonym_29b6b6
9. nov 2025

Máš dieťa
a už to nebude žiť v usporiadanej rodine,co bohuzial nieje naj ale stáva sa
A ty planujes ďalšie dieťa! s planom ,že vieš že aj ono nebude mať usporiadanu rodinu s jeho otcom
Bud si tak extrémne sobecka alebo je to vymyslené
Prepáč,nechcem ťa uraziť ale vadome urobiť toto dieťaťu ....🥺

sailes
9. nov 2025

@viesta pod sem prosím ťa, toto je pre teba diskusia, iná lepšiu radu nedá na MK ako ty

lindous
9. nov 2025

A tá rodina, ktorá ti má poskytnúť pomoc a podporu už o tom vie? Lebo ja mám skvelú rodinu, ale s týmto nápadom by ma poslali kade ľahšie, kto chce kam, pomôžme mu tam... ak vieš, že to zvládneš aj sama, tak ako vravíš, nič ti v tom nebráni a tu ťa nikto nepresvedčí zrejme, ale ak do toho ideš s tým, že sa na niekoho musíš spoliehať, či už rodinu alebo prípadného solventného pána, tak je to nezdopovedná hlúposť

autor
9. nov 2025
@anonym_29b6b6

Máš dieťa
a už to nebude žiť v usporiadanej rodine,co bohuzial nieje naj ale stáva sa
A ty planujes ďalšie dieťa! s planom ,že vieš že aj ono nebude mať usporiadanu rodinu s jeho otcom
Bud si tak extrémne sobecka alebo je to vymyslené
Prepáč,nechcem ťa uraziť ale vadome urobiť toto dieťaťu ....🥺

@anonym_29b6b6 Akoze kolko je deti ktore vyrastaju v rodinach kde je otec dement, alebo otec nie je, bud nedozil alebo sa nestara... ja im dam vsetku lasku aj zabezpecenie a eventualne si planujem aj najst partnera, cize otcovsky vzor tam bude. kto povedal ze budem navzdy sama? ci musim nejaky vzorec nasledovat?

anonym_29b6b6
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_29b6b6 Akoze kolko je deti ktore vyrastaju v rodinach kde je otec dement, alebo otec nie je, bud nedozil alebo sa nestara... ja im dam vsetku lasku aj zabezpecenie a eventualne si planujem aj najst partnera, cize otcovsky vzor tam bude. kto povedal ze budem navzdy sama? ci musim nejaky vzorec nasledovat?

@anonym_autor otec je otec a tvoj možno potencionálny a to tiež iba možno otec nebude
Nevidíš a necítis žiadnu hlbku v slove otec?

autor
9. nov 2025
@anonym_29b6b6

@anonym_autor otec je otec a tvoj možno potencionálny a to tiež iba možno otec nebude
Nevidíš a necítis žiadnu hlbku v slove otec?

@anonym_29b6b6 ty si muz? preto sa ta to tak dotklo?

anonym_29b6b6
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_29b6b6 ty si muz? preto sa ta to tak dotklo?

Niesom
Ale tiež mi to nevyšlo s ex,no keď vidím ako majú super vzťah i keď pre mna je kkt črak a neviem čo
To by som nemohla vadome zobrať dieťaťu mať taký vzťah s otcom
Alebo dopredu vedieť že s otcom nebude mať žiadny vzťah
K tomu ešte aj ja mala som super otca úžasného a neviem si predstaviť že by ta súčasť mňa chýbala lebo mama sa rozhodla ze otca mať nebudem iba jej nového frajera 🙄

amdornik
9. nov 2025
@anonym_29b6b6

Niesom
Ale tiež mi to nevyšlo s ex,no keď vidím ako majú super vzťah i keď pre mna je kkt črak a neviem čo
To by som nemohla vadome zobrať dieťaťu mať taký vzťah s otcom
Alebo dopredu vedieť že s otcom nebude mať žiadny vzťah
K tomu ešte aj ja mala som super otca úžasného a neviem si predstaviť že by ta súčasť mňa chýbala lebo mama sa rozhodla ze otca mať nebudem iba jej nového frajera 🙄

@anonym_29b6b6 tam je pes zakopaný. ty cítiš krivdu, lebo mama si našla priateľa... no hold... nie všetko sa vždy krúti okolo dieťaťa... aj rodič chce byť spokojný, že?

anonym_29b6b6
9. nov 2025
@amdornik

@anonym_29b6b6 tam je pes zakopaný. ty cítiš krivdu, lebo mama si našla priateľa... no hold... nie všetko sa vždy krúti okolo dieťaťa... aj rodič chce byť spokojný, že?

@amdornik nenašla 🙂to ze si iba neviem predstaviť ze by som kvôli tomu o neho prišla

anonym_29b6b6
9. nov 2025
@amdornik

@amdornik veď nech je to je základ to súhlasím ale dopredu odpísať, že dieťa nebude mat svojho skutočného biologickeho otca už je cez..
Podľa mňa

anonym_b661f3
9. nov 2025
@amdornik

@amdornik to by som povedala, že je dosť iná situácia... samozrejme, že rodič má právo na vlastný život, partnera a spokojnosť aj potom, keď vzťah s druhým rodičom nevýjde... ale tu má autorkinu spokojnosť naplniť nie ten vzťah, ale to dieťa, ktoré si nevyberie kam a ako sa narodí

autor
9. nov 2025

Skoda ze s mojou predstavou nikdo nesuhlasi. Chapem vsetky argumenty, a zoberiem ich do uvahy, ved preto sem aj pisem aby som vsetky plusy a minusy zvazila. Jeden clovek vidi menej ako 20.

Strana
z2