icon

Musím dať v momentálnej situácii syna jeho otcovi na víkend?

zdenka51
18. mar 2020

Otec môjho syna ho má zvereného do starostlivosti každý párny víkend, práve tento piatok by som mu syna mala odovzdať, avšak situácia je taká aká je, ja s ním vôbec nie som v kontakte a netuším, s kým každým bol v kontakte a kde so synom cez víkend pôjde. Neviem, či som povinná mu ho dať alebo v tejto výnimočnej situácii nemusím...
Chcem byť krytá, lebo ináč ma on šikanuje policajnými hliadkami, slovne ma napáda a zastrašuje ma.

Strana
z2
sofia1
29. mar 2020

@alexandra0000 presne sa čudujem ,ze súd nemyslí na takýto problém,ktory môže nastať.davno to malo byť písané v rozsudkoch.

sbear
24. apr 2020

Ahoj, ja mam podobny pripad. Mam striedanie po tyzdnoch a chcela som po 11 dnoch, aby sa o syna staral moj otec, kym budem mat home office. V inom okrese. Ex s tym samozremne nesuhlasil, musi to byt podla dohody po tyzdnoch a ked to nedodrzim, povedal, ze poda navrh na sud za nedodrziavanie sudu urcenej dohody. Socialna pracovnicka mi napisala po mojich xy emailoch, ze to musim dodrziavat ako to teraz je. Inac hrozi financna sankcia (byva to aj cez 1000 EUR a odobratie dietata matke). Jediny ustupok s ktorym vynimocne suhlasil ako mega super vec je, ze mi syna dovezie autom o 3 hodiny skorej, aby sme stihli vlak. Spat vsak musi prist uplne nacas, inac ma zazaluje. My ten vlak spat totizto nikdy nestihame. Takze to mam u neho uz riadne nahnute. Zalezi teda na vas, ako sa dohodnete. Vsetko mimo sudnej dohody treba to mat emailom a najlepsie ak date na kopiu vasu socialnu pracovnicku, ktora ma na starosti vase dieta. U nas to funguje tak, ze ex ma svoj zivot a svoju vychovu a ja zase svoju. Chudak nas syn, som taka rada, ze mam len jedno dieta so znicenym zivotom.

Strana
z2