Syn ide na víkend k otcovi. Mám mu dať odrážadlo?

danulienka321
3. apr 2012

Ako by ste riešili túto situáciu: Malý ide na víkend k otcovi - otec chce aby som mu zabalila aj jeho prvý "bike" - dvojkolesové odrážadlo - malý má už 5 rokov. Bike je naňho už malý, nehovoriac o tom, že malý zničí topánky pri odrážaní - podotýkam , že syn musí nosiť kvalitnú ortopedickú obuv, na odporúčanie lekára. Táto obuv je samozrejme veľmi drahá a on ich za 1x pri odrážaní a brzdení dokáže zničiť. Bike mu kúpil otec a dal ho malému - musím mu ho teda zabaliť k nemu na víkend alebo inak musím mu ho odovzdať, keď malý z neho vyrastie aby ho mohlo používať jeho ďaľšie dieťa? Alebo ak ho raz kúpil synovi je jeho a nemusím mu ho odovzdávať? Vďaka

chavierka
3. apr 2012

Bike by som mu nezbalia...a keď otecko na tom trvá, tak nech mu kúpi nové topánky! A už by som mu ho nevracala, veď ho dal tvojmu synovi. (ja by som ho a predala)

habibi78
3. apr 2012

uplny suhlas s @chavierka 😉

mia551
3. apr 2012

podľa mňa na to neexistujú všeobecné pravidlá... závisí to aj od toho, aké vzťahy máte spolu Vy dvaja... ja by som mu ho zabalila, keď sa chce odrážať, tak ale v iných topánkach (veď sa nebude odrážať celý deň) a myslím si, že ani malého to nebude baviť... a keď vyrastie, tak by som odrážadlo vrátila otcovi, ak o to požiada...

sisaha
3. apr 2012

ak je to raz dar, tak je dar, ale zase na druhej strane, ak ma dalsie dieta, tak ho moze dopouzivat. Ale skor by som to riesila so synom, ci ho chce darovat svojmu dalsiemu "surodencovi" alebo nie.. Ja by som zase do konfrontacii nesla, ved ide iba o bycikel. Neskôr sa ti moze stat, ze otec synovi ziadnu hodnotnejsiu vec uz nekupi..

cmulinko
3. apr 2012

ja v tom nevidim ziadny problem...moj mensi syn tiez dedi vsetko po starsom synovi...i ked povodne to bolo kupovane starsiemu.v tvojom pripade ide vlastne tiez o bratov...aj ked iba z otcovej strany.nehladala by som problem tam,kde ani nie je...ak je tvojmu synovi bike maly,tak preco by bike nemohol posluzit bracekovi?

koniarova
3. apr 2012

Čudné problémy máš. 😒 Kašlala by som zvysoka na jeho bike. Keď ho chce späť, nech ho berie kadeľahšie. Načo zbytočne vyvolávať hádky. A nech to synovi vysvetlí on sám. A keď môže ešte poslúžiť niekomu inému, nech sa páči, to je len dobré.

salma22
3. apr 2012

vsetky hracky sa dedit po surodencoch nedaju ja som za to aby sa nieco kupilo aj dalsiemu dietatu ...ale ked ide o bycikel??? je to aj dost draha hracka to by som uz druhe nekupovala ... no to ze je na maleho uz bike uz maly treba vysvetlit otcovi

lenka311
3. apr 2012

Upozorni ho, že mu je už malý a že ak ho chce pre mladšieho že mu ho dávaš, veď mu ho kúpil on, prečo by nemohol poslúžiť aj jeho bráchovi? Keby si ho kúpila Ty, tak by som mu ho nedávala - teda ak mu je už malý, ale inak by som to neriešila a vrátila mu ho.
Hlavne sa treba rozumne bez emócií porozprávať a napríklad mu navrhnúť kúpiť mu nové topánky, ak by ich tam predsa len zničil...
Vieš mne keď si ex príde pre malú snažím sa mu v jeho požiadavkách vyhovieť, aby aj malej bolo dobre, tak ak si chce požičať nejakú hračku tak mu ju vždy dám.. Môj ex jej z hračiek ani z oblečenia nekupuje nič, takže takéto problémy riešiť nemusím 😉 😉 - to je skôr na zaplakanie, viem... 😠 😠

lili777
4. apr 2012

Ja by som mu ho tiež vrátila. Inak ozaj riskuješ, že mu už nič nekúpi. Veď aj bežne v rodine nekupuješ všetko nové obom, pokiaľ ide o tieto drahšie veci. Ozaj sa v dnešnej dobe nedá dať 150 eur za bicykel každému osobitne. To uznajte aj všetky, že tieto veci si deti podedia. Netreba vyvolať konflikty tam, kde nie sú.

hajanka
4. apr 2012

nic v zlom, ale co je toto za otazku?
ak mu otec raz niecom kupil, tak je to jeho
ci to teraz vsetko co mu od narodenia kupil chces zabalit a vratit, alebo ako? cudne rozmyslanie...
alebo aj alimenty co mu dal mu raz chces vratit?
a bike, ak mu je raz maly, tak by som mu ho nedala 😖 niet o com..

a ze mu uz nic viac nekupi??????? ako absolutne nerozumiem takemu zmyslaniu.... ze ked mu ho nevratis riskujes ze mu uz nic nekupi..... nerozumiem ani tomu vracaniu.... preco, naco? Ak raz niekomu nieco kupim (duplom ak to kupi rodic dietatu), tak ako z akeho dovodu to mam potom brat, vracat???

zazalienka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fantagiro31
4. apr 2012

Chlapi sú divné tvory ☹ naozaj sa môže stať, že mu nič nekupí. Ja som takto balila veci na víkend a vždy sa niečo stratilo. Tiež som mala nervy, že ja niečo pobalím, pokupím a zmizne tielko, ponožky, tričko. Som to normalne už zapisovala. A tiež je divné, že mu niečo kupia topánky a že potom ich má doniesť 😀 Podotýkam topanky na narodky. Ak to mal syn na nejaký sviatok, tak by som povedala, že suseda to chce kupiť a syn si ide za to kupiť napr. hru do PC. Teraz ma nejaké oblečko aj u neho, a nič sa nestane ak aj otecko kupi čosi z činaka pár tričiek.

bv_alexandra
4. apr 2012

Fúha. Nikdy som neriešila tieto veci, môj ex manžel ma tiez dcéru a toto sme brali akosi tak automaticky, ze ked sme vyradovali veci po dcére tak na dve kôpky jedna čo kupil otec išlo naspat k nemu a druhá na bazar to čo som kupila ja. Nikdy som sa nad tým nepozastavovala že by to malo byť inak.
Ak si myslíš že z biku vyrástol, a nie je vhodne aby sa na nom vozil, upozornila by som otca ze tá hračka už je na neho malá a nie je vhodne aby ju použival. že ju len odovzdávaaš pre ich syna.
Resp. navrhnut ze mu môže kupiť väčší 🙂 😉

traktor
4. apr 2012

ako to sama citis?ak je malemu bike uz maly, si ochotna tolerovat, ze by ho zdedil jeho surodenec?..ak ano, tak mu ho daj s tym, ze nechces , aby sa na nom uz tvoj syn vozil..a ak predsa len, nech mu da stare topanky, alebo mu kupi nove....alebo rozumna dohoda..nech si mensi bike vezme a synovi kupi uz väcsi, aj tak to treba riesit, aby sa tvoj syn nemusel vzdat niecoho co ma rad..

irriss
4. apr 2012

Mozna by bylo pekne, kdyby jste VY dva rodice pomohli nejakym zpusobem priblizeni dvou "sourozencu"..
Kolo muze byt dost dobrou pocatecni spojkou mezi nevl.sourozenci...Nema cenu je oddalovat, postupem doby se i tak budou hledat a tomu se neda a nema branit 😉
Ja bych se mu snazila vysvetlit, ze prisel cas se s braskou delit o veci, ktere on sam, uz nepotrebuje...
(melo by se to stat jako automaticke reseni situace - predavani si detskych potreb i obleceni po sourozenci-jako to probiha ve spolecne domacnosti..))
Pokud je schopny uznat, ze je mu uz kolo male a nevaze ho ke kolu prilis velka emoce provazana darkem od tatinka...(v 5ti letech uz je rozumove pripraveny danou situaci zvladnout 😉 )
p.s. Ohledne bot-kdyz na chvili "opusti" ortopedicke boty NIC se nestane..strc do tasky pri kazde navsteve u tatky obycejne tenisky. 😉 ..
Vzdyt takto si nemuze ani kopnout do mice, aby neznicil nove ci drahe boty?

mery.maja
4. apr 2012

No ja absolutne suhlasim so Zazalienka ....tiez som "vyzenila"chlapca ...a podobne k nam chodí a v batohu ma ponozky a slipy a vsetko mu kupujeme tiez pretoze chodi k nam len v teplakoch a tak je to od malicka....moje dalsie dieta je tiez ukratene nakolko manzel plati aj vyzivne ˇplus vsetko toto ostatne....ked ideme na vylet,dovolenku vsade ide s nami...snazime sa to tak vzdy si zariadit aby tobolo mozne....nakolko uz ma 7 rokov uz ma u nas 3 bicykel ale ma ich u nas a teraz ich bude dedit nas druhy syn....takze ja by som to pokial sa medzi vami komunikovat da vyriesila tak ze by ste sa o tom mali porozpravat....a nepises o tom ze otec ti povedal ze chce aby si mu ho vratila,len sa nas nato pytas ci mu ho mas vratit....a pokial by ti to otec dietata navrhol napr.ze ci by si ho dala jeho mladsiemu synovi s tym ze on by zaobstaral väcsí pre druheho syna tak nechapem naco robit prieky a urcite by som s tym suhlasila a bike mu dala....ved co je natom???? 🙄 🙄 Lenze niektore mamicky obcas robia z komára somára len kvoli vyvolavaniu konfliktov....a tym nechcem nikoho urazit!!! 😕

lenocka23
4. apr 2012

no myslim ze je na vasej dohode, ci bicykel nechas pre dalsie dieta tvojho ex pripadne pre tvoje dalsie dieta... co sa tyka momentalneho pouzivania tvojim synom, treba ockovi rozumne a bez zbytocnych emocii vysvetlit ze je nan chlapec uz velky.. myslim ze ak mu povies aj o specialnych topankach. mohol by pochopit... drzim palce 😉
co sa tyka drahsich darcekov (napr aj ten bicykel) asi by sa na nich mali podielat obaja rodicia, resp.ak si to moze dovolit len jeden, nech zabezpeci ten... ale asi vzdy bude nejake dieta "ukratene"... ☹ (myslela som babenky,ktore tu spominaju ze vyzenili deti a pod... )

andreaka11
4. apr 2012

tvoj syn je pripraveny na poriadny bike s pedalmi. co tak sa dohodnut s muzom, ze mu odrazdlo vratis a kupite svjomu synovi na polovicku prvy bicykel?

vroni
5. apr 2012

Co je tu na riesenie? Bicykel je uz maly a syn na nom jazdit nemoze. Presne to poviem aj exovi a je vyriesene. Ak chce odrazadlo pre svoje mensie dieta, moze ta on poziadat, ty mu ho mozes dat ale nie je to tvoja povinnost. Ja zase nechapem, naco je dobre susit doma vec, ktora mi je nanic, ale budiz...

zuzulienka007
7. máj 2012

mery.maja ty si hotovy pravnik 😀 čo tu čitam tie tvoje mudrosti a rady človeku sa až zastavuje myslenie pri tom čo tu čita a čo sa deje v skutočnom živote ale tak každy ma pravo porozpravat si svoje ... som velmi rada že kamoška ma taku ochotnu .... nebyt teba tak ozaj neviem ako by ten ,,chudačik,, chlapček dopadol ach jaj bože uchran nas od takychto ludi !!!

anjelicek26
7. máj 2012

Tiez by som manzelovi povedala, ze je mu uz bicykel maly, ale pre mladsie dieta si ho kludne moze zobrat (na co by ti aj bol primaly bicykel, ze ano). Ak znici maly topanky (co asi neznici, kedze na nom jazdit nebude - je mu maly ze ano), tak nech kupi nove.

Moje deti maju 14 a 16 rocne sestry s prveho manzelstva, veci moji po nich dedia bezne - minule im dovliekli doslova tony lega, ony to beru normalne, ved su surodenci a uz sa s tym nehraju.. komu inemu by tie veci dali? Mame vsetci korektne vztahy, nikdy by ma nenapadlo riesit taketo volaco...

tami_tami
7. máj 2012

vsetko zalezi od toho, aky mate vztah vy dvaja, aky vztah maju chlapci medzi sebou... od toho by sa odvijal uhol pohladu... ak vychadzate v ramci normy dobre, a ide o to, ze ma mladsie dieta, ktoremu by sa to tiez zislo, tak ziadny problem by som v tom osobne nevidela... ine by to bolo, ak by dieta nemal a chcel to naspat - to by bol dovod na tuto otazku si myslim - ci vratit, lebo kupil on, alebo nechat, lebo to bol dar... 😉

ivett1
9. máj 2012

ahoj, už to síce nie je aktuálne, lebo ten víkend je dávno za nami😉...ale celkom ma to zaujalo...názory jednej strany-mama so synom versus bývalý manžel, aj druhej strany-mama versus vyženené dieťa ...a chcem k tomu len poznamenať, že ak niečo-hračku, vec, kúpi otec svojmu dieťaťu z prvého manželstva a dá mu ju domov (teda k mame, s ktorou to dieťa býva a žije), tak patrí len tomu dieťaťu, teda je jeho...ale, čo sa týka využitia veci...ak ju už doma nemáte komu "posunúť"...tak by som ju "požičala" (napr. drahú hračku, aj to odrážadlo, keď už bolo malé...a možno aj oblečko...) jeho otcovi, ak má už dieťa vo veku, keď ho využije...ale mal by ho vrátiť späť, ak na tom budete trvať ...(určite dohodnúť sa o tomto problém nebude...🙂)
a čo sa týka kupovania vecí pre "vyženené" deti, tak toto až tak posúdiť neviem, ale možno tiež záleží na dohode...na frekvencii návštev u otca a jeho druhej rodiny...lebo, ak tam chodí len na víkend, aj to každý tretí...štvrtý a nepravidelne, nechodia spolu na výlety, tak načo dávať nové oblečko, ak sa ide hrať...stačí obliecť do domáceho, tak ako sa obliekajú deti doma a ak ho v takomto oblečení už pošle jeho mamina, nič sa predsa nedeje...iné je, ak sa vyberiete niekam na "rodinný" výlet...vtedy sa treba prispôsobiť situácii, ale na tom sa dá dohodnúť...či mu to nové oblečenie bude dávať jeho mama, alebo ho kúpi jeho otec) ...inak, ja by som bola za, aby veci, čo kúpi otec (napr. oblečenie), boli odložené, uložené u otca...ale, všetko vlastne záleží od vzťahov medzi bývalými partnermi...a samozrejme aj s ich terajšími😉...(či sa vôbec vedia a chcú dohodnúť 😅)