icon

Na aké otázky sa pripraviť, keď sa dieťa začne pýtať na otca?

29. apr 2025

Zienky prosim kym vyhladam detskeho psychologa, mam dietatko, biologicky otec nad opustil ( dovod? Chce mat viac casu pre seba a rodicovstvo si predstavoval jednoduchsie- takze si urobte nazor na takeho cloveka same) cize opustil nas z dna na den ked malo dieta asi 7mesiacov, stretavanie minimalne, 1x za 3mesiace na 2-3hodinky a dovidenia dalsie 3 mesiace klud, medzitym ziadny kontakt s dietatom
Dieta bude mat teraz za par dni 3 roky, vnima skrz knizky slovo oco, tato a to je vsetko, neda sa nejako vysvetlit dietatu a ani nevysvetlujem, riadim sa heslom co si nemal ti chybat nebude, sme kompletni v takom zlozeni v akom sme a rodina su ludia, ktori sa o staraju o nas a my sa starame o nich resp tak by som to dietatu chcela vysvetlovat, taktiez to, ze sice zije so mnou to vsak neznamena, ze otec dieta nema rad len sa rozhodol nezit s nami a to sa niekedy stava vo svete dospelych a ludia sa schadzaju a rozchadzaju, v danej chvili sme dietatko chceli a dlho a dockali sme sa
Ako este odpovedat na zvedave otazky , ako dietatku vysvetlit celu situaciu tak aby to pochopilo vzhladom na vek aj na detsku dusicku a tak aby sa to co najmenej podpisalo na psychike
( ani rodima biologickeho otca o dieta nejavi ziadny zaujem) , sme rodina ktora drzi pokope, bohuzial som jedina cierna ovca - slobodna matka takze nemam sa koho opytat
Nemam partnera a ziadneho si zatial nehladam, do buducna nevylucujem avsak vyberiem si uz doslednejsie a lepsie
Prosim poradte

marsmykkok
29. apr 2025

Povedať proste že ocko žije a pracuje inde a preto nie je s Vami. Je to aj pravda.

autor
29. apr 2025
@marsmykkok

Povedať proste že ocko žije a pracuje inde a preto nie je s Vami. Je to aj pravda.

@marsmykkok dakujem

margitaf
30. apr 2025

Hlavne mu vždy hovoriť pravdu ale na otca hlavne nikdy nenadavat ,on si ho nevybral
Mám susedu má 8rocnu dcéru a je adoptovana,vie všetko ,odkiaľ pochádza ,ako sa predtým volala ,kto bola jej matka ,čo to vlastne je tá adopcia...

kiki68
2. máj 2025

Su aj nejake knizky myslim, nie vsak v slovencine. Ja by som povedala tiez, ze zije a pracuje inde a nevies preco sa tak rozhodol.

autor
2. máj 2025

Dakujem

anonym_dc94d9
12. aug 2025

Ahojte,mam 40 rokov,vlastne byvanie,zamestnanie na TPP,zijem sama a asi 4 roky som bez partnera.Velmi tuzim po dietatku.Je v mojom pripade ozajstna realna sanca ze by som si mohla nejake adoptovat alebo podmienkou adopcie je ze musim mat partnera?dakujem za kazdu odpoved

anonym_fbb1db
12. aug 2025
@anonym_dc94d9

Ahojte,mam 40 rokov,vlastne byvanie,zamestnanie na TPP,zijem sama a asi 4 roky som bez partnera.Velmi tuzim po dietatku.Je v mojom pripade ozajstna realna sanca ze by som si mohla nejake adoptovat alebo podmienkou adopcie je ze musim mat partnera?dakujem za kazdu odpoved

@anonym_dc94d9 na túto tvoju otázku je kopec iných skupin. Autorka ma iny problém ako ty . Ďalšia vec nie nedajú ti ako slobodnej dieťa. Však nájdi niekoho s kým budeš mať sex len kvôli otehotneniu a máš vybavené

anonym_fbb1db
12. aug 2025

Autorka tak ako bolo spomenuté vyššie povedat že otec nežije s vami lebo pracuje a žije inde. Na otca hlavne nenadavať atď lebo sa to môže obrátiť na opak . Ešte môže prísť k tomu že otec sa začne neskor o dieťa zaujímať viac ked bude sebestatnejšie. Chlapi radi menia názory zrazu bum ako by si ich prepla a to čo bolo dohodnuté neplatí