icon

Odchod slobodnej mamičky s dieťaťom do zahraničia

sophieeee
3. okt 2023

Ahojte.
Mám tu nejakú mamičku, ktorá to riskla a odišla sama s dieťaťom žiť do zahraničia? Poprípade našla si si partnera a odišli ste spolu aj a tvojim dieťaťom?

syslik81
3. okt 2023

ja som sice slobodna mama ale v zahranici som bola uz pred narodenim a oja rada je-pokial tam uz niekoho nemas ostan doma pripadne dieta u rodicov a chod sama ... vies kolko x ti dieta ochorie , budes ho muesit niekde nechat .. v praci ti nedaju volno ked bude treba skoly stale neake volno vratane prazdnin etc .. ja sama mam co robit a otacat sa a to som tu uz roky

lenja123
3. okt 2023

@sophieeee suseda slobodná mamička s 2 ročným synom takto odišla do Nemecka, najprv len upratovala, kým sa naučila jazyk, potom sa vypracovala. Musím však dodať, že to bolo ešte pred rokmi a tu nemala žiadne zázemie, rodičov, príbuzných, blízkych priateľov.

olimuc
4. okt 2023

Ano, My sa presuvame ako ma napadne. Samozrejme, ze uz nejdem do krajiny, kt jazy neviem. Nie partnera nehladam a ani by som ho nemala v umysle brat so sebou. Ak pojdes do DE mas 40 dni na 97-98 % platenej OCR - podla poistovne TKK to ma tak … takze to by som sa nestrachovala. Jedine si musis vediet vsetko vybavit … takze bez jazykovych znalosti je to tazke. Vybrat mesto, pracu, byt atd … v zavislosti od prace mozes poziadat aj o HO, maly si zvykol 🤷🏻‍♀️ a vo firme si zvykli tiez a ked sa nedalo zobrala som ho do prace, mali pochopenie, hracky pod stolom a dvere na kancli zavrete … V ES iba HO … ale za par € zozenies opatrovatelku na cierno