Práca na zmeny a 13-ročné dieťa
Hľadam si momentálne novú prácu. Mám jednu 13 ročnú dcéru a psa. Samozrejme prioritne hľadám prácu na jednu smenu, ale budem musieť hľadať aj inú, nakoľko žiť z niečoho treba. Čo by ste robili vy? Máme jeden výrobný podnik, práca na tri smeny. Ak by ma tam vzali, dieťa by muselo byť teda samé doma, keď by som mala poobedne, vtedy by som s ňou nebola doma vôbec. Rannú by som bola poobede doma, nočnu tiež, čiže to by muselo zas samé spať v noci. Alebo radšej voliť napr Kaufland? Ten je od 7-21.00 h. Tiež sa tam robí na nejaké smeny. Teoreticky by som mala možno aj viac poobedných ako v tej výrobe a teda poobede by bývala doma častejšie sama. Ona nemá problém byť sama, len predsa treba trochu dohliadnuť, aby sa aj ucila s nebola celý deň na mobile...Čo by ste mi poradili?
Ešte dodám, že dcéra je introvert, rada číta, píše si, kresli, čiže nehrozí že by niekam chodila s kamarátkami po nociach alebo neskoro večer. Viem, že by bola doma.
Zariad sa podla seba. "Dieta" je pubertiacka. Vobec už nepotrebuje tvoj servis a obsluhu.
ak mas susedku co ju pride skontrolovat .alebo niekoho na koho sa moze obratit ak by sa daco stalo tak ok - nikdy nevies ci vas nevykradnu,ci nezacne horiet,ci nestastne nespadne alebo neochorie etc... vzdy treba mat kontakty v zalohe .. moja byva doma len cez prazdniny ma skoro 11 ale je na kamere,plus jej volam a susedia o nej vedia takze keby daco ide k nim o pomoc etc - mne by trvalo prist z prace
Ja by som skor volila ten Kaufland. Cez den alebo jednorazovo v noci by som sa nebala dieta nechat same. Ale aby dlhodobo byvala v noci sama doma, to by som sa bala. Predsa len, puberta s nou moze este zamavat, ked si zvykne, ze casto v noci nie je pod dohladom.
Radšej Kaufland. Bála by som sa ju nechať v noci samú
Výrobný podnik. 13rocna zvládne a možno sa bude dat dohodnúť s poobednymi. Samozrejme dcéra musí mať telefón a ty tiež.
Bolo by dobre mat niekoho priamo vo vchode na koho by sa dalo obratit v pripade potreby, aspon teda tie prve nocne. Pokial sa dcera neboji ostat doma sama cez noc a je zodpovedna tak by som do toho isla
Nenechala by som také decko ešte v noci samé doma , ale tak zase vy si najlepšie poznáte dcéru aká je či by bola s tým v pohode
Brala by som kaufland. Tie 2 dni v týždni by bola do 21. Ale v noci nie. Moja dcéra sa ako 13r bála v noci sama.
Obe práce sú tak do 15 minút pešo od bytu...je otázne kde by ma vzali, ale tak budem musieť vziať čo príde...
@mirro tak tie poobedne sú také, že by som s ňou nebola vôbec...
Ja by som volila Kaufland. 13 ročné je síce už veľká, ale predsa malá na to byť pravidelne sama doma poobede a aj v noci. Ja keď som mala 13, tak ja by som sa v noci sama doma aj bála. Nikdy nevieš ešte ako s ňou zamáva puberta, keď bude chorá, radšej by som na 13 ročné ešte dohliadla na lieky a pod. A v neposlednom rade, nikdy nevieš či si nejaký debil nevyčíha, že dieťa býva pravidelne vtedy a vtedy samé doma...
Pri poobedných by ste boli spolu ráno pred odchodom do školy. Prípravu do školy a domácnosť môžeš skontrolovať aj bez nej po návrate z poobednej. Je to iné, ale dá sa zvyknúť, keď sa dohodnete na pravidlách.
ja by som volila radšej 12-ky ako smeny. Na smeny môžeš robiť, keď budeš mať dieťa staršie, ešte ťa potrebuje. Radšej kaufland, alebo iné obchody v nákupných centrách

Ja som na smenu robila keď mal syn 12 rokov...robila som 12ku, denne a nočné...tiez bol doma sam...moja mam ho prišla skontrolovať ked som mala nočnú, ale max do 9 a potom išla domov...