Pracujúce matky dieťaťa do 2 rokov
Zaujimali by ma vase skusenosti, postrehy, tipy...
Chystam sa do prace, dieta nema este ani 2 roky, samozrejme, doteraz sme boli stale iba spolu, kazdy den, sme na seba navzajom velmi naviazani, stale kojim, budeme mat opatrovatelku.
Na jednu stranu chcem ist pracovat (nie som nicim nutena), na druhu mam vycitky.
Presli ste si niecim podobnym? Budem pracovat vacsinou z domu.
neviem preco mi niekto zaradil temu do "som na deti sama" nie, nie som, pisem, ze nie som nicim nutena ist pracovat... iba chcem
@ckatka a kvoli comu teda vnimas ako chybu, ze si s prvym nezostala dlhsie? kolko mas rozdiel medzi detmi? ako dlho si pracovala, kym si odisla na matersku s druhym dietatom?
obidve deti isli do jasli ked boli 14 measacne, doobeda. A ja do roboty. Teraz maju 10 a 7. Uplne v poriadku, spokojna mama, spokojne babo-by som popisala to obdobie. Vycitky som vtedy mala, po case videla ze baby su uplne v poriadku, socialne citenie, empatia, samostatnost sa u nich vyvinuli velmi skoro, myslim aj vdaka jasliam.
Nevnímam to ako chybu...proste okolnosti boli také a bolo to pre všetkých okej. S druhým to tak neplánujem, ktovie aká však bude situácia. Rozdiel mam 4 roky. Čiže rok aj niečo som robila, a potom odkedy začala korona som bola pn a potom materská.
Každopádne rozhodnutie je na tebe a tvojom mužovi. Môj starší vôbec nebýva chorý, takže z prace som nevymeskavala... Svagrina je na OCR pomaly každý mesiac aspoň týždeň. A závisí aj ako budete tráviť čas s dieťaťom keď prídete z práce, či z vás niečo bude mať, alebo to bude "okúpať, večera a spať".
Išla som späť do práce po skončení materskej, teda presne po 6 mesiacoch, dcéra mala 5, na full time. Žiadne výčitky som nemala, vo svete je to bežné, to len u nás sa berie rodičovská ako povinnosť.
Daj dieta do jasli, ale nenastup este do prace. Pozoruj ako sa mu bude darit a ako to budes znasat a ak pojde vsetko dobre, tak zacni pracovat. Ak nie, zostan este s nim doma.
Ja som dala syna do jasli ked mal 18 mesiacov. Velmi som sa bala ale zvladol to ukazkovo. Teda nie uplne bez placu, ale uz po 3 tyzdnoch neplakal a badatelne zlepsienie som videla uz po prvom tyzdni. Niekolko ludi mi povedalo ze mensie deticky sa lepsie adaptuju ako 3 rocne a mozno je to pravda.

Môj mal 2r a mesiac keď nastúpil do jaslí na full time a ja som šla do prace. Pri druhom to už zrejme neurobím...(Starší pôjde do 1 triedy a radšej sa im budem aspoň ten jeden rok ešte venovať).
Nie ze by mu to uskodilo, naopak...je spoločenský, nemal problém so škôlkou a naučil sa kopec veci, na ktoré ja doma nemám nápady ani kapacitu. Vtedy to tak vyšlo a bolo to najlepšie pre všetkých...
Pri druhom uvidíme, či nám to bude finančne vychádzať.