Problémy s nájmom pre rozvedenú ženu s deťmi
Prečo keď žena nájde odvahu rozísť sa manželom (dôvody tu nejdem rozoberať), tak to nemá ako zrealizovať, pokiaľ nemá vlastný byt alebo nejde k rodičom a pod. Prečo všetci čo ponúkajú byty na nájom nechcú ubytovať ženu s deťmi? Teda chápem, že sa boja o svoj majetok, ale je to smutné. Nie každé dieťa maľuje po stenách a pod. Čo má potom robiť zodpovedná, pracujúca žena s deťmi (6 a 4), ako sa vymaniť s nevyhovujúceho manželstva a začať "nový život"? Podotýkam, že deti by sme mali s veľkou pravdepodobnosťou na striedačku, takže by v byte neboli stále.
@anonym_autor problem nie su pomalovane steny, problem je, ze zakon chrani neplaticov a neplaticov s detmi 2x. Je celkom velky problem najomcu s detmi dostat z vlastnej nehnutelnosti v pripade potreby.
Je to krute ale zena co si dokaze urobit decka s nejakym blbeckom ma automaticky na cele napisane ze nedokaze odhadnut dolezite fakty a je schopna urobit obrovske rozhodnutia zle a iba na zaklade emocii . Takemu cloveku byt prenajat je proste riziko ktore iny neprinasaju
Áno, to všetko viem. Ja sa pýtam čo má žena v takomto prípade robiť? Ostať navždy v problémovom a nešťastnom manželstve?
Je to tazsie prave kvoli hore spomenutym dovodom. Ale nie nemozne, ja som tiez odisla od muza s dietatom do najmu. Bola som tam 3 roky, pri odchode mi vraveli, ze lepsieho najomnika nikdy nemali. Teraz som prvy rok vo svojom.
Áno, to všetko viem. Ja sa pýtam čo má žena v takomto prípade robiť? Ostať navždy v problémovom a nešťastnom manželstve?
@anonym_autor ja som prenajala novostavbu rodinneho domu rodine s troma malymi detmi. Takze nie kazdy je nastaveny rovnako a urcite nieco najdes. Drzim palce.
Proste hľadaj ďalej
Treba hľadať. Trebárs aj po známosti, či niekto nevie o niekom kto by s tým nemal problém.
Ano 8 z 10 neprenajme ale najdu sa ty dvaja co ano, ja tych prenajimatelov chapem, aj ciastocne chapem, na druhej strane v kazdej druhej teme tu radia zenam odist od muza...a potom realita, kam 🤷♀️ najidealnejsie najst cez znamych, uplne inak to clovek vnima, ked ta niekto odporuci.
Ano 8 z 10 neprenajme ale najdu sa ty dvaja co ano, ja tych prenajimatelov chapem, aj ciastocne chapem, na druhej strane v kazdej druhej teme tu radia zenam odist od muza...a potom realita, kam 🤷♀️ najidealnejsie najst cez znamych, uplne inak to clovek vnima, ked ta niekto odporuci.
@petamich v každej druhej téme tu radia žene odísť od muža, lebo to zriedkakady píšu ženy, že sa chcú rozvádzať, lebo muž chce sedačku inej farby. Dôvody sú v drvivej väčšine veľmi vážne - nevera, alkoholik, gambler...A v každej druhej téme tu radia ženám zabezpečiť si vlastné bývanie ešte pred vstupom do manželstva, aspoň garsónku, práve pre tieto prípady. Len každá druhá sa vidí v bielych šatách a s kočíkom, ale ďalej nerozmýšľa
@anonym_autor Musíš len hľadať, ja som tiež bola v zúfalej situácii, obvolávala som veľa prenájmov, nechceli nás tam z rovnakých dôvodov a potom prišiel jeden, ktorý bol úplne OK a zobral nás tam, keď sme sa odtiaľ sťahovali, tak aj referencie mi dal pre nového prenajímateľa. Verím, že niekto sa nájde, len musíš vydržať a hľadať ďalej.
@petamich Áno, to je pravda. Skúsim aj takú možnosť. Budem hľadať.
Určite hľadaj ďalej, verím, že sa nájde. Čo zatiaľ krízové centrum pre matky s deťmi? Nepíšeš, z akého si mesta.
Ahoj, ja si tym práve prechádzam. Prvy 2i byt mi nedali, lebo ze s dieťaťom nie. Druhy byt majiteľka uplne bez problémov, dokonca 3i. Nájdeš 🍀 drz sa
Preco zase zakladas novu temu? Tocis sa v kruhu.
Preco zase zakladas novu temu? Tocis sa v kruhu.
@martinkatinka Prosím? Toto je asi 3.téma za x rokov, čo som na MK.
Ja milujem tie rady, ze zena ma mat pred alebo pocas manzelstva “aspon” garsonku. Akoby ta garsonka bola za zanedbatelnu cenu.😀 Ved nech si teda po rozvode kupia “aspon” tu garsonku.
Ja som napriklad teraz hodila inzerat na 2-izbak v BA a tiez mi zopar zien s detmi pisalo. Vsetky odmietam, ja osobne napriklad ani nie tak kvoli moznemu neplateniu, verim ze su to stale slusni zodpovedni ludia, ale jednoducho byt nie je vobec zariadeny pre deti, je tam manzelska postel a roztahovaci gauc, ktory nie je vhodny na denne spanie. Deti niektore pomaly okolo 10 rokov, no s mamou asi do 18tky v posteli spavat nebudu. Potom co? Mam vyhodit novy nabytok ktory tam je, aby si tam mohli dat dve postele? A ked odidu, zase to menit naopak?
Byty, ktore sa prenajimaju zvacsa proste nie su prisposobene pre rodiny s detmi. A co ma zena v takej situacii robit? Fakt neviem. Je to hrozna situacia, ja som na nu myslela pred manzelstvom a preto som sa zobstarala tak, aby som sa do takej situacie nedostala a to budem ucit aj svoje deti. S detmi budes zial vzdy na konci rebricka vhodnych najomcov 😕 Idealne by bolo asi spojit sa s inou zenou v takej sitacii a skusit si spolocne prenajat vacsi byt, kde je vacsia sanca, ze budu aj "detske izby"
Skus firemné nájomné bývanie. Napr dostupnebyvanie.sk im je jedno, či si matka a máš zvieratá. Ak si z Košíc, tak napr lomena.sk
Súkromná osoba ti neprenajme, ale firmy s tým nemajú problém, keďže majú svojich právnikov a firmy, čo pre nich vymahaju pohľadávky.
Väčšinou majú novostavby, celé bytovky takto nájomné.
Len rátaj s tým, že budí chcieť minimálne dva mesiace zábezpeku
Ja milujem tie rady, ze zena ma mat pred alebo pocas manzelstva “aspon” garsonku. Akoby ta garsonka bola za zanedbatelnu cenu.😀 Ved nech si teda po rozvode kupia “aspon” tu garsonku.
@belllinka no môžeš tie rady milovať, ale potom by sa ženy nedostávali do takýchto problémov. Áno, garsónka nie je zdarma, ale žena predsa nemusí rodiť v 22 rokoch, môže pár rokov počkať, našetriť si niečo, zobrať hypo a splácať. ako mladá plná sily bez záväzkov môže mať popri práci ešte brigádu, aby mala aj na výlety, dovolenky, kde je problém? V garsónke nemusí bývať, môže ju hneď prenajímať a bývať ešte u rodičov, čiže sa spláca sama. Ak bude mať partnera, budú bývať spolu, grasónka sa zase spláca sama, ak je aj on rovnako zodpovedný a tiež si niečo zadovážil, alebo si zadovážia spolu. Takto tá garsónka ani neodčerpáva financie z rodinného rozpočtu. Čo radíš ty, aby sa ženy nedostávali do neriešiteľných situácií? Lebo ten podnájom tiež nie je terno platiť pri dnešných cenách. A po rozvode si garsónku môžu kúpiť jedine vtedy, ak niečo s manželom vlastnia a hypo už majú takmer splatenú. Lenže je veľa žien, ktoré sa nasťahujú k mužovi do jeho nehnuteľnosti, v horšom prípade k jeho rodičom a odchádzajú s dvomi igelitkami
@martinkatinka Prosím? Toto je asi 3.téma za x rokov, čo som na MK.
@anonym_autor hľadaj ďalej, určite niečo nájdeš, prenajímali sme rodine s dieťaťom, boli to najlepší nájomníci, paradoxne najhorší bol bezdetný manželský pár, pani učiteľka na strednejš škole, kebyže nezažijem, neuverím, skončilo to až súdne
@anonym_autor môžeš predlozit pracovnu zmluvu...pripadne preukázať peňažné prostriedky , ze nie si bez peňazí.....my ako prenajímateľa sme mali vzdy problém s matkami s detmi. 3x to boli pary, .nielen ze deti zničia, ale ale to potom tak vyzera
Ako čítam tieto diskusie, je to začarovaný kruh.
Prenajímame v práci niekoľko bytov a nerobíme rozdiely. Aj teraz u nás bývajú rodiny, aj matky s deťmi.
Za päť rokov bol najväčší problém, bordel po otcovi s deťmi, ktorý sa vyparil ani osobné veci si nezobral a pôsobil značnú škodu v zariadení, potom single chlapi, az potom matka s deťmi v puberte, ktorá sa ani za svet nechcela vysťahovať hoc nemala.platnú zmluvu a našli sme jej náhradné ubytovanie.
@belllinka no môžeš tie rady milovať, ale potom by sa ženy nedostávali do takýchto problémov. Áno, garsónka nie je zdarma, ale žena predsa nemusí rodiť v 22 rokoch, môže pár rokov počkať, našetriť si niečo, zobrať hypo a splácať. ako mladá plná sily bez záväzkov môže mať popri práci ešte brigádu, aby mala aj na výlety, dovolenky, kde je problém? V garsónke nemusí bývať, môže ju hneď prenajímať a bývať ešte u rodičov, čiže sa spláca sama. Ak bude mať partnera, budú bývať spolu, grasónka sa zase spláca sama, ak je aj on rovnako zodpovedný a tiež si niečo zadovážil, alebo si zadovážia spolu. Takto tá garsónka ani neodčerpáva financie z rodinného rozpočtu. Čo radíš ty, aby sa ženy nedostávali do neriešiteľných situácií? Lebo ten podnájom tiež nie je terno platiť pri dnešných cenách. A po rozvode si garsónku môžu kúpiť jedine vtedy, ak niečo s manželom vlastnia a hypo už majú takmer splatenú. Lenže je veľa žien, ktoré sa nasťahujú k mužovi do jeho nehnuteľnosti, v horšom prípade k jeho rodičom a odchádzajú s dvomi igelitkami
Ono napr v BA mas develeoperske spolocnosti, ktore prenajmu byt komukolvek, bez nabytku…. niekde problem je cena.
@anonym_e21714 v tomto mas pravdu … ale vela zien je naivnych a na matematike venuju pozornost svojim gelovym drapom miesto pocitania. Je jednoduchsie prilepit sa s jednou igelitkou na prveho somara s chalupou ako rozmyslat a makat… vsak laska
@anonym_autor Každá žena by si mala ešte pred manželstvom zabezpečiť VLASTNÉ bývanie, práve pre takýto prípad, aby potom mala kde odísť. Ale isteže je pre mnohé dámy pohodlnejšie spoliehať sa na muža, natrepať sa k nemu do bytu a potom písať na fórum a fňukať, že "nemá kam" odísť. V podnájme aj tak nemôžeš bývať na veky. To si chceš brať teraz úver a kupovať byt ??
@anonym_autor Každá žena by si mala ešte pred manželstvom zabezpečiť VLASTNÉ bývanie, práve pre takýto prípad, aby potom mala kde odísť. Ale isteže je pre mnohé dámy pohodlnejšie spoliehať sa na muža, natrepať sa k nemu do bytu a potom písať na fórum a fňukať, že "nemá kam" odísť. V podnájme aj tak nemôžeš bývať na veky. To si chceš brať teraz úver a kupovať byt ??
@alizea No neviem, či je v súčasnej dobe také jednoduché mať ešte pred manželstvom VLASTNÉ bývanie a potom ešte počas manželstva nadobúdať ďalšie. Byt je napísaný na oboch, takže na polku z neho si budem nárokovať, ale potrebujem vykryť to prechodné obdobie kým prebehnú všetky súdy.
@alizea No neviem, či je v súčasnej dobe také jednoduché mať ešte pred manželstvom VLASTNÉ bývanie a potom ešte počas manželstva nadobúdať ďalšie. Byt je napísaný na oboch, takže na polku z neho si budem nárokovať, ale potrebujem vykryť to prechodné obdobie kým prebehnú všetky súdy.
@anonym_autor Ale z peňazí za polovicu bytu si celý byt nekúpiš. Takže úver si budeš musieť brať aj tak. Ale chápem, už to bude jednoduchšie, lebo už budeš mať vysokú hotovosť, ktorú by si pred manželstvom nemala. Veď aj to je spôsob, ako prísť k vlastnému bývaniu: manželstvom získať nárok na polovicu bytu a potom sa manžela zbaviť získať prostriedky na kúpu vlastného.
@anonym_autor nájdi si priateľa s bývaním a začni nový život s ním. Je veľa chlapov, čo sú ochotný pomôcť... dokonca sú aj taký, čo nebudú vyžadovať,.aby si sa podieľala na financovaní bytu...🤜. A nie je to vypocitavost, je to možnosť. Držím palce...
@anonym_autor nájdi si priateľa s bývaním a začni nový život s ním. Je veľa chlapov, čo sú ochotný pomôcť... dokonca sú aj taký, čo nebudú vyžadovať,.aby si sa podieľala na financovaní bytu...🤜. A nie je to vypocitavost, je to možnosť. Držím palce...
@telefon00 To je vtip ? No už vidím tú "kopu" chlapov, "ochotných pomôcť", ktorí si k sebe natrepú ženu s dvoma deťmi a nechajú ju u seba zadarmo bývať ... 😀 a budú živiť ju aj cudzie decká 😀

Dôvod, prečo nechcú prenajímať žene s deťmi je hlavne ten, že v prípade neplatenia má prenajímateľ veľký problém. Nemôže ich len tak vyhodiť. Kto by chcel ísť do takého rizika?