icon

Problémy v raji so zahraničným partnerom s dcérou

neznama1801
6. dec 2015

Ahojte, som tu nová! Mam problém s partnerom s ktorým mám 4 ročnú dcéru on je Nemec ja Slovenka malá sa narodila na Slovensku uz sme mali krízu ( dôvod bol po 4 mesiacoch po narodení sme prisli za nim no nieco s nim vybaviť bývanie a všeobecne bol problem ... Začal sa hrávať na PC aj po nociach a bola som na vsetko sama potom začal zanedbávať aj mna a aj na chorej aj my sme boli choré cele dni prespal a vecer sa hral ... Ked som sa s nim chcela rozpravat nebol cas a tak to bolo rok našli sme aj novy byt vecsi predtym boli problémy s bytom a zdalo sa byt vsetko OK ale potom nas začal úplne zanedbávať ze vraj stale nieco musi ) bola som na 3 mesiace doma kde som aj napriek malej pracovala potom som sa rozhodla hlavne koli malej dat tomu ďalšiu šancu vela veci sa zmenilo co bolo príčinou odlúčenia ale po roku sa veci zase zacinaju dostavať do starých koľaji vtedy mi bolo vyčítané ze som odišla od rodinných príslušníkov s jeho strany a dost hekticky vsetko bola moja vina nezastal sa ma ani vtedy ani svojich chýb. Mala tu ma zázemie finančne nam nic nechýba okrem toho ze uz vyše 3 rokov riešime moje poistenie co este stale nemam a ked sa bavíme o praci kedze mala je len na pol dna v skolke tak vela možnosti nemam a on pracuje stale viac a viac az to zacina byt vorkoholik. Po robote stale ma cas na seba kolko len chce a my ste čakáme stale chodí casto aj 1-2 hod neskôr malej velmi chyba aj ked je konecne doma vidím ako stale by radsej cas strávil len pre seba a pričasto si ho aj bere ja nemam cas ani na zachod sama ist stale je tam dcérka snažím sa jej vynahradit cas aj za neho. S výchovou my vobec nepomáha a stale je unavený! V partnerskom spolužití je to tiez nie v poriadku stale bud je unavený alebo musi ist spat ked konecne raz za 2 tyzdne za mesiac mame cas tak po 10 min je aj koniec. Stale sa vyhovára ze mala ide neskoro spat max 22 je v posteli a ked ju uklada aj to raz za cas ked sa uz nahnevam a aby sa nemusel rozpravat tak ju uloží a stale pri nej zaspi ma zemi a treba ho budiť nech ide do postele. Nemam tu žiadnych známych stale som len doma a s malou a on sa so mnou malo co rozprava. Radsej je na tel a číta noviny( predtym to boli hry - ale ja to beriem rovnako neviem ci je to správne?) a ked mu poviem ze ja nemam cas ani na zachod tak vybuchne s tam ze prepac nevedel som ze nemozem ani noviny citat ale ze mala sa s nim s Snazi hrat rozpravat to si nevšimne. Čakal by som viac podpory ci to si len namýšľajú skúste mi poradiť ja uz neviem ako dalej ked sa o to bavím s mamkou ona ma stale to iste riešenie vráť sa sem ale ja viem ze ona ma chce chrániť ako by som aj ja moju dcérku chránila ale ja nechceme malu od otca odlucit predsa je to riadna diaľka a malej by aj chýbal a nechcem ze by žila bez otca ale musim aj na seba myslieť uz som bola na operácii raz na ženské problémy a ani vtedy ma nepodržal ani pri pôrode robota bola prednejšia ... A teraz zacinam mat viac a viac zdravotných problémov ktore stale chce riešiť lekárňou! Poraďte mi prosim vy co dalej ja som uz zufala

Strana
z2
slnecnica174
9. dec 2015

@neznama1801 Snaz sa aj nadalej si najst pracu. Ako som napisala niekde do obchodu na pol dna, alebo len na dve hodky za den ta zoberu vzdy. Auto je zaklad, aj ked len male prditko 😉 rychlejsie vyzdvyhnes dceru, mas viacej moznosti najst si pracu a ovela viacej toho cez den stihnes😉

henikav
9. dec 2015

@neznama1801 Nebude sa ti to pacit, ale ja si tiez myslim ze je problem v tebe. V prvom rade, take velke dieta moze chodit do skolky cele dni a ty mozes pracovat ci mat ine aktivity, dalej, si tam minimalne 5 rokov (ked ma mala 4) ako je mozne, ze nie si vobec v systeme, nic nerobis, nikam nechodis? Ak ste manzelia, si automaticky pripoistena na manzelovu poistku, ak nie ste manzelia, potom ma k tebe len moralne povinnosti, moze a nemusi, ale v takom pripade hyb zadkom a staraj sa. Nemocensku si vybav, necudujem sa mu ze chce vsetko liecit lekarnou, vies co stoji liecenie bez poistenia? To mozu byt tisice eur. Preco nejdes do prace? Praca nie je len o zarabani penazi, ale aj o nejakych pracovnych navykoch a o tom ze si medzi ludmi. Nenariekaj nad tym co je, ale rozmyslaj ako to zmenit. Tiez sme v zahranici, ale aby som visela partnerovi na krku, alebo on mne to nehrozi, toto nemyslim po financnej stranke, lebo manzel bol dlhsi cas doma bez prace, skor po tej spolocenskej stranke. Ale aj vtedy, ked nepracoval, aspon chodil na nejaky kurz, alebo pokecal s nejakym kamosom ci susedom. Ja mam kamosiek viac nez kopec a paradoxne nie slovenky, s tymi mam vacsinou iba zle skusenosti. Ked som nieco organizovala, nakupila a cakala, vsetky sa slubili, ani jedna neprisla, kazdej do toho nieco prislo na poslednu chvilu, toto mi urobili niekolkrat a odvtedy ich necakam. Ozvu sa ked nieco potrebuju a potom si nespomenu cely rok, alebo sa vytesuju skodoradostou ked mas problemy, naopak ak sa ti dari, zavidia a su tak "mudre" ze ti to este aj povedia, zato vsetci ostatni, ci uz belgicania, taliani, poliaci, francuzi.... ti stale nieco organizuju, opekacky, bazen u niekoho na zahrade, posedenie v restike, bowling....... ked sa chce tak sa da vsetko. Urob si vlastny okruh ludi, s ktorymi si rozumies. Manzel je prvy, ok, ale na tom zivot nestoji, ze konecne je z prace doma, tak nech sa mi venuje a robi mi program. Preto ti to pisem aby si vedela ze zivot teraz nezastal tym ze si v zahranici, nepisem ze si nemozes najst slovensku kamosku, ale ak nie, najdes si inu, mozno aj inu maminu zo skolky. Nikdy nic neorganizujete? U nas sme sa vsetci navzajom poznali, bolo nas 5-6 co sa nase deti velmi kamaratili, ten kto prvy skoncil v praci vzal deti do parku, rozlozil deky, jedlo sa pilo sa, deti behali a rodicia postupne prichadzali z prace, kazdy nieco dalsie doniesol, travili sme takto cele popoludnia v lete, v zime sankovacka, na jesen gumaky a sli sme skakat po mlakach v parku. ..............

katarinamarkova
9. dec 2015

@neznama1801
vychadzam z toho co si pisala v uvode, ze financne zazemie mate fajn, nic vam v tomto smere nechyba.
preto nechapem preco stale nemas vyriesene tie odvody, resp. preco nedas par € na cestu na SK, do roboty nechodis, tak nie je problem spravit si pekny predlzeny vikend.
- preco hladas pracu len od 8-12? to je jasne ze normalnu pracu v tomto case nenajdes nikdy ziadnu 🙂 malu ti nezoberu do skolky na cely den? skusala si aj inu skolku? skusala si zohnat nieco co mozes robit doma? napr. opatrovat ine deti?
- autom nechodis......kupit na splatky? starsie? hodis malu do skolky a ked teda aj by nebola cely den, viem ze nie je problem riesit nejaku tu brigaddu - upratovanie, strazenie, vypomoc - pocas toho ako je v skolke
ano, ja som sa zamyslela....hlavne nad tym ,preco clovek zije niekde tak dlho bez prace, bez priatelov....preco ti mala chodi do skolky len na pol dna, ked realne chces najst pracu....preco zufas, ze nic nestihas, ked mas len 1dieta, aj to pol dna v skolke, pracu a ine speci povinnosti ziadne.
chapem zeny, ktorym uloha zeny matky, pani v domacnosti 100% vyhovuje a su s nou zzite, chapem aj zeny co pracuju, maju profi ciele.....ale fakt nikdy nepochopim ludi, ktori na svoj zivot nekonecne nadavaju, ale nikdy nespravia nic realne preto, aby ten zivot fungoval inak.

neznama1801
autor
9. dec 2015

No auto by nebol problem ja nemam vodicak To je problem a malu mi nezoberú az na rok na cely den a ano skúšali sme vsetko aby bola dlhsie ... A vzatý nie sme takze poistenie nemam ...

neznama1801
autor
9. dec 2015

Nie sme
Tu 3 a pol roka v systéme som ale prácu si mam sama zháňať oni mi nie su ochotný pomôct ... A s malou som prišla sem ked mala mala 4 mesiace

vevesh
9. dec 2015

@neznama1801 chod a prihlas sa do jobcentra (zaplatia ti zdravotku + pomozu ti najst pracu, byt resp. a/alebo aj opatrovanie po skolke) a minijob sa da robit aj na 1-2 hodiny denne rano , ked je mala v skolke...

alaguema
9. dec 2015

@neznama1801 tak do autoškoly v čase keď máš dieťa v škôlke.

vevesh
9. dec 2015

@alaguema len ci na ten vodicak peniaze ma... v nemecku je totiz pomaly tak drahy ako nove auto 😖 🙄

alaguema
9. dec 2015

@vevesh nechodí do práce, môže si ho prísť spraviť aj na Slovensko...Veď vodičák je dnes už samozrejmosť. Ušetrí čas, aj prácu by si skôr našla. Len neviem, či tam nie je najväčší problém úplná pasivita.

slnecnica174
9. dec 2015

@neznama1801 Pokial nebyvas v metopolach ako Berlin, Mnichov a pod. tak najprv si sprav ten vodicak. Auto ti velmi ulahci zivot. Ohladne toho poistenia sa popytaj ako to je ak nie ste manzelia, ale urcite si to vybav.

neznama1801
autor
9. dec 2015

@alaguema jasne lebo ja nebývame 1300km od sk tam kde býva mama a malu zo skolky nezoberieme na par mesiacov ...ja si ho chcem robit ale kedze nemame na poistenie na zvýš tak asi ani na vodicak a tuna nie je za par stovák € je drahší takze najprv ta robota

neznama1801
autor
9. dec 2015

@vevesh dakujem skusim ten jobcenter mozno pomoze lebo po úradoch som uz bola min vsade 2 krat a my bývame v menšom mestečku a tu vela robot na 1-2 hod nie je a kedze mam gymnázium tak je to tažšie nájsť nejaku robotu v odbore ja som uz rozmýšľa aj nad ausbildung ale tam musim počkať kym bude mala na cely den v skolke

vevesh
9. dec 2015

@neznama1801 ak mas len gympel, tak sup do jobcentra a rovno pytaj Ausbildung + nejake popoludnajsie opatrovanie ako napr. Tagesmutter atd. - s gymplom nic ine ako upratovanie nezozenies..

neznama1801
autor
9. dec 2015

@vevesh tak ani to by mi nejak nevadilo ale ani to tu nie je ale skusim najblizsie dni tam zbehnut ze co mi povedia

neznama1801
autor
9. dec 2015

@vevesh ako mam 2 roky na výške ale to mi nikde nepomôže lebo to som koli malej prerušila

tova
10. dec 2015

@neznama1801 ked sa chce vsetko sa da. Ja som mala cerstvych 18r ked som prisla na sk na dovolenku a behom 2 tyzdnov som si spravila rychlokurz a odchadzala som s vodicakom. Co tebe v tom brani? Poznam vela pripadov ked sa nejako slovenka rychle zamilovala alebo otehotnela s cudzincom isla byvat do jeho krajiny a boli len problemy, ocakavala nieco uplne ine, a rozvratilo to rodiny. Varovanie pre ine dievcata, predtym ako si s cudzincom nieco zacnete, zijte v jeho krajine, trva aj par rokov kym sa clovek udomacni a ked je slobodny ide to rychlejsie lebo je viac casu hlavne vecer a vikendy. A ked to nepojde je lepsie vztah ukoncit bez dietata ako potom. Treba pocitat s tym, ze ked mate spoloce dieta dalsich 18r. budete musit zit v jeho krajine. V zahranici sa nemoze hrat taky cikus ako na sk ze zena utecie s detmi k rodicom a muz nech plati , stretavanie pod dozorom atd. Aj kojenca zveria do opatery otca, alebo do striedavky a samozrejme bez dozoru.

neznama1801
autor
10. dec 2015

Ja nechcem malu brat s tadeto to je naozaj posledné riešenie predsa tu ma kamarátky a ja pozerám viac na nu a nie my sme boli dlho spolu a aj ked sme dosli tak prvé roky boli kludne aj po tom ako sa hrával tak sme si to vyriešili ale zase to zacina preto som sa pytala na radu nie na výčitky ... Ja by som nikdy neutiekli tak ze by malu nevydal je to jej otec ma na nu právo tak ako ja

neznama1801
autor
10. dec 2015

A predsa sa lubime stale len to niekde viazne a ja uz neviem kde

worker_falcon
10. dec 2015

@neznama1801 to by som teda chcel vedieť, čo znamená vo vašom prípade tá fráza "ľúbime sa".

mimochodom, raz napíšeš, že po finančnej stránke vám nič nechýba, ale vzápätí, že nemáš poistenie, že nemáte pár stoviek eur na auto, že nemáte na vodičák. Tak si vyber. "finančná stránka" nie je len o jedle a plienkach.

valy
10. dec 2015

@neznama1801 ahoj, skus sa zoznamit aspon s rodicmi zo skolky, pozvi par deti domov na play date trebars v sobotu, budes mat aspon nejaky kontakt so svetom
tiez si myslim, ze rady vratit sa su trochu zbrkle, mas partnera, mas novy zivot, tak buduj ten. rodicia tu tiez nebudu vecne a neda sa spoliehat len na nich. a mozno keby si prisla domov, tak by si zistila, ze ani s tymi kamaratkami to nie je ako volakedy, kazda ma mozno vlastny zivot a rodinu a na nejake stretavanie maju menej casu ako v mladosti. a ak este rodinu nemaju, tak Ty si uz niekde inde s dietatom a zas Vas program by sa tazsie zladoval.

neznama1801
autor
10. dec 2015

@worker_falcon finančne je nam ok na to ze zarába sam preto nám nic nechýba mame stale na to co potrebujeme ale nie nazvyš ... Neviem vo je pre teba finančne zabezpečený ... Nie fráza ale city

worker_falcon
10. dec 2015

@neznama1801 len tých citov veľa neostáva podľa tvojho popisu...

henikav
10. dec 2015

@neznama1801 dala si sa na boj, tak bojuj a nehladaj vyhovorky co sa preco neda, skor hladaj ako to zmenit. Vsetko sa da len sa musis snazit, niekedy to ide lahko, niekedy velmi tazko, to je zivot. Nevzdavaj to, ja viem nie je to lahke, ale rozmyslaj, stanov si ciele a chod si za nimi. Nieco si zacala budovat a potom si zastala a stojis na mieste a cakas kto to zmeni?? Nikto iny iba ty to mozes zmenit. Ked bude priliz vela problemov a ziadne riesenia, aj tie city sa stratia

slnecnica174
10. dec 2015

@neznama1801 Skus sa aj tuto zaregistrovat jobboerse.arbeitsagentur.de.

neznama1801
autor
10. dec 2015

@henikav ano ale začali sme spolu budovať ale problem je ten cítim ze poslednú dobu pokračujem iba ja ale dufam ze teraz cez sviatky sa poriadne porozprávame ( nie výčitky ) o tom co musime a ako doriešiť aby sme sa pohli dalej

Strana
z2