Som na manžela skutočne náročná?

8. okt 2021

Ahojte. Potrebujem poradit, mozno otvorit oci, alebo riadne preplieskat. Mame 8 mesacne babatko, s ktorym som samozrejme doma. Manzel chodi do prace. Domov sa vracia neskoro v noci ked uz spime. Niekedy sa minieme, ked idem ja do postele, ale zvycajne vzdy pride neskoro. Poobede ma prestavku, kedy je doma. Aj to ho malokedy vidime, lebo sme vonku s malym. Ked sme nahodou doma tak s malym stravi max 1hodinu, lebo maly ma cas spanku o takom case. Od kedy sa maly narodil, stale sa hadame. Ja ked sa ho nespytam aby nieco urobil sam od seba nespravi nic. Potom to berie odo mna tak, ze mu len rozkazujem. Vie aky ma maly rezim, v noci k nemu nevstane ked ho bolia zuby a nie je to o tom kojeni, rano vzdy ja vstavam prva k malemu. Sam od seba ho neprebali, neda spat, neda mu jest, nevezme ho von. Az sa musime riadne pohadat a potom ano vie sa o neho postarat, a moze byt za prikladneho otca. Stale sa vyhovara, ze on je unaveny z roboty a ja si nevazim co pre nas robi, ze som narocna a vzdy chcem viac od neho. Kupili sme si ramy na fotky, 2 mesiace boli na policke a az teraz to navrtal, samozrejme po hadke. Policu na knihy mal navrtat k stene aby ju maly nezhodil na seba. Bavili sme sa o tom, este bol maly len v bruchu, polica navrata az dnes, samozrejme po hadke! Predtym sme si domace prace delili, kto mal cas urobil, teraz to ja od neho nechcem lebo som doma. Urobim si. Ja som dlho ticho aby sme sa nehadali tak si urobim sama a potom vybuchnem. Naposledy som na neho vysla s tym, ze nikdy nie je doma ked ho potrebujeme. Stale je len v robote a nevie si vybavit ani tie dva dni volna na ktore ma narok (to je uz ina tema), ano nalieham na neho nech nerobi viac ako ma a je radsej viacej s nami. Potom si chce vsetko sklbit do 2 dni, ktore nie vzdy ma a to sa neda! Dnes povedal, ze bude s malym poobede, samozrejme nestihol lebo robil posratu policku ktora mala byt urobena minuly rok! Som sa ho opytala ktore poobedie myslel, toto alebo buduci tyzden. Ja viem, ze je unaveny z roboty, ale to sa nemoze premoct? To naozaj cez dni volna aby som od neho nic nechcela, ked sa neopytam neurobi, ked si popytam rozkazujem a planujem mu dni! Tyzden je zduty na mna s vysvetlenim, ze som nevdacna. Naozaj som? A este ktomu narocna?

autor
8. okt 2021

Trapi ma to, lebo predtym sme sa skoro vobec nehadali. A teraz skoro kazdy den. Mrzi ma, ze sa dho nerozpravame a nevieme stravit cas spolu ako rodina.

loginexistuje
8. okt 2021

cize on robil tu policku co si chcela a ty si mu aj tak vynadala ? a ako ma pracovnu dobu ? on je szco alebonzamestnanec ? ma cez vikend volno ?
vies ist ty spat do prace a on by siel na matersku ?

zmrzlinka2021
8. okt 2021

prosim ta, co ma za povolanie, ze tomu obetuje svoj zivot a vztah so zenou, budovanie vztahu s dietatom?
Donesie domov aspon 4 tis Eur v cistom?

autor
8. okt 2021

@loginexistuje ja som mu nevynadala, len som mu povedala, nech neslubuje nabuduce. Zacina od 10.00, poobede ma 2,5h prestavku, a konci o 23.00 zial nie vzdy na cas. Nie vikendy nemava, mava volno v tyzdni. On doma s malym? Ja neviem co sa s nim porobilo ale bola som 3 tyzdne u nasich doma, byvame v zahranici a maleho vidiet nemohli prist. A nebol schopny ani podlahu umyt, ani kupelku. Vsetko to cakalo na mna. Predtym nemal problem, ako som pisala domace prace sme si delili, kto mal viacej casu urobil doma. Teraz? Ja vraj chcem vela, aj ked mne sa zda, ze nie.

1katus1
8. okt 2021

Podľa mňa má zlú pracovnú dobu. A doobeda čo robí zakial ide do práce. To čo má za pozíciu v práci keď ma takú pracovnú dobu. Ale zase na druhej strane mne tiež manžel nepomáha občas umyje riad a keď malý spi cez obed tak ho postráži a ja si prejdem so staršou do obchodu nakúpiť . Záleží od toho aké má smeny

autor
8. okt 2021

@zmrzlinka2021 peniaze donesie dobre. Robotu nechcem rozoberat, ta ma viacej proti. To je ina tema. To pravdu vie aj ja aj on. Ja dobre viem co jeho pozicia obnasa, preroze som tam bola 5 rokov prednim, este sme sa ani nepoznali. Tam je vela toho co treba zmenit. Len na zmenu treba vydrzat, buduci rok chceme odkupit cast firmy, ale ja neziadam viacej od neho iba tie posrate dva dni volna ktore si zasluzi nech nedava nikomu.

loginexistuje
8. okt 2021

tak ako ak robi tak v noci tazko budes od neho ocakavat ze bude v noci k nemu vstavat
treba si rozmysliet co od neho chces
ci aby mal vztah so synom
alebo domace prace
a samozrejme zivit rodinu
ja by som prisposobila rezim dietata jeho praci tj poobede ked ma volno mu saj dieta a nech ide s nim von ho uspat atd proste v tom case nech sa mu venuje a aj rano ked vstane

deti95060810
8. okt 2021

no manžel má dosť blbú pracovnú dobu...vlastne je v práci celý deň... on je unavený z práce - ty z malého ... radšej chce ostať v práci? tak asi má po krk tvojho sekírovania...😉

deti95060810
8. okt 2021

chlapov ktorí vstávajú v noci k dieťaťu je málo... to si väčšinou odmakajú ženy...😉

katulastraka
8. okt 2021

Kks jasne, ze ty vstavas prva rano k malemu, ked on len o 23:00 pride z prace a rano ide na 10:00. A ze v noci k nemu nevstava? Ani moj nevstava k malemu a ani to od neho nechcem. Chodi do roboty, nosi domov peniaze, potrebuje byt oddychnuty v robote a nie ze bude v noci vstavat k malemu a taky rozbity pojde do prace rano. Ja mozem byt rozbita ak ma maly zlu noc, ked tak sa cez den na vsetko vyprdnem a pospim si s malym aby som to dohnala, ale on? Musi byt v praci, lebo peniaze z neba nepadaju. To ze chlapovi nieco musis povedat 300x je normalne, chlapi su taki. Skus mu to aj na 300x povedat v klude, pretoze ak ma toho vela tak na to proste nemysli. Alebo to urob sama, ja to tak riesim 😄 a ak je furt v robote tak naozaj len nechce podla mna cas travit s tebou, kedze ho sekirujes. Ak on nemoze zmenit pracovnu dobu, tak to proste akceptuj a zariad sa podla toho. A je aj dost mozne, ze nutenim ho do chodenia von s malym ho od toho iba odradzas. Niektori ludia su taki. Mna tiez ked niekto do niecoho nuti, tak just to nechcem robit aj ked za inych okolnosti to mam rada. Cize ano, si narocna.

autor
8. okt 2021

@deti95060810 nie majitel bol na dovolenke, urobil rozpis prace, samozrejme niekomu sa nepacilo v praci ako to bolo rozpisane, tak namiesto toho aby ich pocuval stazovat sa zmenil rozpis, a siel namiesto dotycneho do prace. Aby bol pokoj v robote . To ohladom roboty sa nevyjadrujem, tam je vela veci co treba zmenit. To vsetko sa vzdy prisposobuje praci, az potom si mozeme nieco zariadit.

oli18
8. okt 2021

Budeš to mať v manželstve ťažké. Vôbec nevieš, akí muži sú. Máš doma typického chlapa a bude ťa to stáť veľa námahy ho "prevýchovať".

autor
8. okt 2021

@deti95060810 vies ale zostat sediet po praci pri vinku s kolegami to sa moze, to neni ani unaveny, ani spat nemusi.

stela01
8. okt 2021

Tak nie každé manželstvo a pary idu kupovať o rok firmu . To obnáša kopu prace času a peňazí .

Treba sa zamyslieť aký štandard chcete a ten vyžaduje aj toľko času . 🤷🏼‍♀️

janage
8. okt 2021

A čo tak bez hádky. Chcela by som tú policu do konca mesiaca nech je primontovaná. Stíhaš či volám údržbára?
Bez nervov. S úsmevom. Pripadne po 2 týždňoch, že ako s policou? A potom zavolať službu a zaplatiť.
Upratovanie, uprativacia služba atď.
S vysvetlením, že chápeš, že je vyšťavený. Ty takisto, ale niektoré veci je nutné urobiť. Teda bud vy, alebo si zaplatíte službu. Ak zarobí dobre vybavené.

autor
8. okt 2021

@1katus1 no praca je cela nahovno, to ja viem uz davno. Tak doobeda my vstavame vsetci o 9. Aj maly. A to sa chysta do prace.

marca12
8. okt 2021

A cudujes sa mu? Ked ho doma caka nasrata furia,radsej posedi a odreaguje sa s kolegami. Uvedom si,ze zivot nejde podla linajok ako si ho ty predstavujes. Ze nenavrta policky to je v kazdej domacnosti ja aj dva roky obkracujem veci,ktore treba primontovat. Viem si to spravit sama,ale povedal,ze spravi,tak spravi niekedy. Tvoj ma hroznu pracovnu dobu. Ak to nie je mozne zmenit,musis zatat zuby a vydrzat toto obdobie. Podporit ho a nie robit doma dusno. On chudak uz asi ani nevie,co ma robit. Navrta policky a este aj to je zle.

deti95060810
8. okt 2021

to si nespomínala...😉

ivangeline
8. okt 2021

Podla mna by ste sa len zas mali dohosnut ako si budete delit prace..nic viac a nic menej. Bude to inac ako pred dietatom ale musi to byt..ked on nevie,co ma urobit a co chces..a zjavne nema chut ti robit radost,ked ho o nieco poziadas. Napr raz za tyzden bude mst nastarosti toto a toto a tamto..kedy nech si navrhne on.. a ci suhlasi.. Maleho moze mat vtedy a vtedy..kedy ho chce..nech sa dohodnete..lebo tiez by s nim mal pravidelne travit cas.. ;) a bude po probleme..mozno nezabudnite aj na cas len vy dvaja a cas len pre neho a len pre teba. 🙂

autor
8. okt 2021

Baby, ale vysvetlite mi prosim vas. Co sa v nom takto zlomilo? Predtym nebol problem, aj porobit doma, aj pomoct, robili sme vsetko spolu. Bez opytania. Takto pracuje uz 7 rokov a to az teraz je unaveny? Vtedy nebol? Myslite, ze si mysli, vsak ja som len doma, ale co to obnasa byt s malym dietatom neriesi?

ivangeline
8. okt 2021

Tak zmenila si sa ty...pribudlo dieta..

autor
8. okt 2021

@loginexistuje on sa s malym niekedy poobede pohra. Ale tiez mu ho nemozem dat, a ockavat od neho prechadzky, v praci sa nastoji dost. Ja chcem len od neho aby mal tie dva dni co ma mat, a boli sme spolu.

samanta44
8. okt 2021

Podľa mňa bez urážky to je čistá materská demencia,. Už nevieš čo by si od nudy hľadala na ňom .ty chod do noci do práce a potom povieš ako to je keď ty si celý deň doma.cez obed choďte von keď muž nieje doma veď vieš kedy má prestávku tak isto malému môžeš na obed posunúť spánok aby ste boli spolu večer už ozaj nevládze

marca12
8. okt 2021

Ty si sa zmenila. Orislo dieta mas toho viac nie si panom svojho casu a vidis uz vsetko inak. A ano mozno to aj berie tak,ze si doma,tak spravis. Ale my zeny ked pribudnu deti zrazu nam vadia take veci,ktore sme predtym nevideli,ale boli tam

autor
8. okt 2021

@marca12 tak ja kolegovcov poznam vsetkych a dobre. Mne nevadi, ze zostane s nimi, vzdy sa tak zostavalo, este ja som tam robila. Ale to porovnanie, ze doma ma uz zenu a dieta. Nie sme slobodny ako kedysi, ze sme sedeli aj do 6 rana a potom tahali v praci. Ale uz su aj ine povinnosti doma. Ci? Nemal by sa prisposobit aj on? Ze to vladze, ale doma pomoct sa vyhovori, ze je unaveny. Aj ja som a premozem sa aby sme si aspon film kukli, namiesto toho ze by som najradsej isla spat zarovno malym.

kristiii
8. okt 2021

Áno, podľa mňa preháňaš, tvoj muž má brutál nah..no pracovnú dobu...okrem toho píšeš, že v práci treba veľa vecí zmeniť, na druhej strane sa chystáte časť takej firmy odkúpiť. Máte v pláne tieto zmeny uskutočniť?

autor
8. okt 2021

@ivangeline skusim to navrhnut. Dakujem.

autor
8. okt 2021

@deti95060810 hej ja viem nespominala som.

sterea
8. okt 2021

Uvedomuješ si, že je v práci 13 hodín denne? Musí byť KO a ak musia mať aj rúško (vyčerpáva) .... Robila si tam, bola si schopná po 13 hodinách v práci doma makať a plniť si pravidelne iné záväzky ? Chce to inú prácu. Načo preboha chcete odkupovať firmu, to nechceš mať doma nikdy chlapa? Veď ten pracovný čas je z dlhodobého hľadiska, pri deťoch nezvládnuteľný. Krátkodobo sa to dá. A hlavne záleží na tebe. Aj môj chlap ráno o 7 odišiel a večer o 8 prišiel a všetko bolo na mne a to mám dvojičky. Je to na vašich prioritách, či tie peniaze natoľko potrebujete aby ste obetovali váš vzťah. Nám to vzťah narušilo, neurobte tú istú chybu.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz