icon

Sama s chorým dieťaťom

8. dec 2022

Bože ženy povedzte mi ako to dávate keď ste samé s chorým dieťaťom.. Single matky alebo keď muž je na dlhšie preč a babky/tetky/kamošky žiadne niesu... Ja som doma s ročnou angínou tretí deň a extrémne mi hrabe, zabúdam, strácam veci, nedá sa mi rozmýšľať, ani von ani do obchodu, len so smetami ze večer vybehnem, to sú asi tak max dve minúty... Ach poradte dačo lebo sa zbláznim

Strana
z3
kallanchoe
8. dec 2022

Nooo nechcem ti nakladať,lebo ti nakládli dost...ale v bytiku toho až tak toho veľa na pratania a pripravovania vianoc nieje...ozaj toto s jedným dieťaťom aj s anginou s prstom v zadku...
Priprav sa na to, že bude aj horšie,toto naozaj nieje nič...nechcem ti brať ilúzie ale tak to proste je...a nie 5 ročné dieťa ti pri chorobe ležať nebude🤣🤣🤣keď je strela bude strela aj v 5tich...deti ináč zvládajú choroby ako mi....nieje to pes že počúva na slovo...deti sa proste chcú hrať...a keď niesu vonku tak behajú v dome...či s teplotou alebo bez nej...😉
Neboj hlavu hore...každá z nás si tým prešla,že mala naozaj dosť a doľahlo to na ňu,prezivala to presne ako ty....Potom,keď budeš riešiť iné a zložitejšie veci ...sa obzrieš a zistíš že toto bola ešte malina...
Ostatné matky mávajú tiež choré deti, alebo aj dve tri...a riešili pri tom...stavby domu,oslavy,svadbu, sťahovanie, rodinné problémy,pohreby.....a to všetko s ,,deťmi na rukách"....tak nekaz si Vianoce....čo stihneš to bude...čo nie tak nie a svet sa nezrúti...nikoho to vlastne netrápi,len Teba.... Hlavné teraz je,zdravie dieťaťa 😉

alzbetka1783
8. dec 2022

Uplne vypni , kašli na neporiadok,na Vianoce , daj tomu úplne offfff.
Ja to tak troška poznám,no fakt len troška. Presťahovali sme sa z bytu do 5 izbového domu a ja som pre poriadok išla šalieť, vsetko na mna doliehalo. Mala som zle dni. No mám skvelého manžela,a ten ma naučil vypnúť.
A áno niektoré matky maju 1000x ťažší život ako ty teraz,ale ty si pytala radu, lebo sa ti všetko na čom ti záleží točilo dokola v hlave.
Takze nohy do tepla a klud....#mamapotrebujevino 😉

zuzanalila20
8. dec 2022

Som rada, že si sa nenechala znechutiť. Máš úplné právo cítiť sa zle, vyhorene, vypľuto aj s "len" jedným ročným dieťaťom. Mame vážne chorého dieťaťa tiež (dúfam) ľudia nehovoria, že sa vlastne nemá na čo sťažovať, keďže kopec žien nemôže mať vôbec žiadne dieťa, alebo im zomrelo.

Nejaké rady si tu už dostala, moja je asi len dokola si opakovať, že to nemôže už dlho trvať a plánovať, čo budete robiť, až dcérka vyzdravie 🙂 držte sa 💛

lunademonica
8. dec 2022

@syslik81 ako ma s rocnym dietatom vyrabat ozdoby?? Mam pocit ze niektore matky tu zabudli, ze rocne dieta nie je 5-rocne...s takym malym sa ani film neda kukat, co stale oprudzuje a chce zjest ovladac...och

monca1310
Autor odpoveď zmazal
natalka81
9. dec 2022

Ja neviem, skus sa s koncentrovať kým dieťa spí, urob si relax na 15 minút, na papier si naplánuj veci co musíš spraviť.
Ja som sama s 2 deťmi, 2 ročnou a tretiačkou na ZŠ, tiež to nedávam, hlavne večer som už vyzmykana totálne. Je to o dobrom plánovaní v mojom prípade

radolina
9. dec 2022

Tak je to len treti den to je si myslim, este teda dost skoro na taketo zufale pocity. No treba to len vydrzat

selest
9. dec 2022

@monca1310 ako to mozes takto vediet. Nevies ako to maju doma. Mam 2 deti z toho jedno hyperaktivne a druhe iba zive urevane. A mat len to druhe tak si tiez myslim ze pani prehana. Ale kedze viem co som prezivala s prvym a tiez som pocuvala hlupe reci typu no mamicka co si cakala ze je dieta atd. Pritom ti isty ludia s mohim deckom nevydrzia hodinu a uz maju dost. Vykechlit sa a ist von ked mal rok??🤣pekna predstava..

jana_eyre_2
9. dec 2022

@monca1310 nevrav, ty si jej suseda nebodaj.. 🤔

zuzimami88
9. dec 2022

@majulino
@smutnamama1981 ženy, posielam vám objatie a modlím sa za vás

sticker
autor
9. dec 2022

@monca1310 ty kokso úplne si mimo, a klameš, vôbec to nieje pravda co si napísala ze sa nestarám a ze buchenm dverami, ty si myslíš ze si veštica alebo ze na poznáš? Od narodenia som logicky automaticky s nou, v 600nedeli som si nestihla ani vložky meniť co mala kolíky a plač a furt niečo, aj navariť trebalo mužovi do roboty aj kus upratať aby nebol chlieb.. manžel bol somnou doma len prvých cca 9dni, inak som sama, nechodím na nechty absolutne, vlasy mi strihali naposledy pred 2 rokmi, nemalú jem sa odkedy som mimo prace, handry nosím dookola tie isté, nestarám sa o seba, priorita je dieťa. A nemám ani babky za ritou, ani susedy, ani opatrovateľky, to dieťa je len somnou a s mužom. Babky prišli zahratulovat k prvému roku, doniesli hračky a šli domov 400km obe na svoje strany... Nikto mi nepomáhal ani nepomáha, nemam kamosky na telefónoch, proste všetci sa mi vzdialili a zrazu niet nikoho, len toho muža... Práveže ano, uz viem ze som vyhorena lebo nemam čas pre seba a nemám ani nejaké hobby ci malé radosti,jej choroba namna doľahla lebo lemozeme ani len to poondiate malo, ze ísť von, do obchodu, aspoň kúpiť dačo, vidieť ľudské tváre, zmeniť vzduch...aj keď všade sú všetci teraz chori, co nieje bohviečo.. Ty si asi zlý človek, ale želám ti krásne šťastné a veselé vianoce ❤️

zooeynka
9. dec 2022

@monca1310 kks ty kde si nabrala taku odveci analyzu?

alzbetka1783
9. dec 2022

@zooeynka že!? Normalne Vedma 🤦🤦

letfenixa
9. dec 2022

@autorka myslím, že všetky matky sme si takýmito pocitmi prešli. Ale keďže mám za sebou aj hospitalizácie so synom, z toho jedna "len" pozorovanie, tak pobyt doma s chorým dieťaťom je proste mnohonásobne zvládnuteľný v porovnaní so zavretim v izolácii v nemocnici.

zuzanalila20
9. dec 2022

Aj keby si chodila na nechty a ku kaderníčke dvakrát mesačne, stále máš nárok považovať svoje materstvo za náročné. Nikomu sa nemusíš ospravedlňovať, ja už si neprečítam, čo pani múdra napísala, keďže to už aj hrdinsky zmazala, ale vypovedá to len o nej a jej nie veľmi peknom živote. O tebe vôbec nič 💛 Ja ti úplne rozumiem, možno aj preto, že máme podobnú situáciu. Ale môj chlapček bol trošičku chorý len raz a aj to až ako dvojročný, inak nikdy. Si super mama a zaslúžiš si obdiv, neviem ako by som ja zvládala, keby moje dieťatko vracalo kade-tade. Dcérke je už lepšie?

zuzanalila20
9. dec 2022

@letfenixa Ale veď iste, že doma s chorým dieťaťom lepšie ako v nemocnici. A v slovenskej nemocnici asi lepšie ako v Demokratickej republike Kongo. A lepšie v Kongu ako v Yemene. A všetko lepšie ako tá ukrajinská mama, čo jej dvojdňové bábätko zabila ruská strela.

Proste tieto porovnávačky k ničomu nevedú. Angelina Jolie to tiež mohla mať ťažké ako mama, aj keď má asi každé privilégium, aké si vieme predstaviť.

heryteri
9. dec 2022

To si si ako dovolila mat zly den a byt psych .a fyzicky vysťavena ked mas len jedno dieta???!!! Sa hanbi🙈🙈🙈
Boze niektore ste tu vazne hrozne. Jedno, dve, tri deti....to je uplne jedno. Su horsie a su lepsie dni. A vobec nie je padavka ani rozmaznana. Skratka su dni kedy to clovek dava lepsie a kedy horsie . Chcela len povzbudit, nie kritizovat. Kurnik to uz co je ked matka/ zena nepochopi zenu/matku a este jej tu nalozi, namiesto podpory/povzbudenia.

michaelkanr
9. dec 2022

Hovori sa, ze v pekle je speci miesto pre zeny, ktore nepodporuju ine zeny. Myslim, ze polka prispievajucich tam skonci😅

Autorka, ja ta chapem a myslim, ze kazda jedna z nas si tym presla. Byt niekomu k dispozicii 24h denne kazdy jeden den vyse roka (a potom este dlhsie) je sakra narocne a ziadne zlahcovanie neobstoji. Samozrejme, ze su aj matky, ktore maju dvojicky ci trojicky, maju k tomu 5poschodovy dom a 10arovu zahradu😀 ale materstvo nie su preteky, vzdy sa najde niekto, kto je na tom horsie ako ja, to ale neznamena, ze sa matka v nejakej chvili nemoze citit vycerpane a vyhorene.

Sama si pisala v poslednom prispevku, ze nemas konicky. A to treba zmenit. Jasne, teraz nie, ked je dieta chore, ale potom. Najst si konicek, sport, kurz jazyka, prechadzky, kava s kamoskou, skratka treba nieco zaradit kazdy jeden tyzden. Najprv raz, zistis, ze to vsetci prezili, tak zaradis castejsie. Je to velmi dolezite pre psychohygienu, pre znovunajdenie vlastneho ja.
Mne sa osvedcilo aj spravit nieco pre seba kazdy den. Napr jedne den sa rozhodnem, ze si spravim manikuru, dalsi pedikuru, dalsi den napr masku na tvar, precitam si nejaku knihu, kupim oblubenu kavu…nieco extra navyse k beznemu dnu, aby to nebolo o tom, ze len davam druhym a sebe nic.
Vyborne je mat aj pravidelnu pletovu starostlivost, je to prejav sebalasky, kto sa o mna postara, ak to ja sam zanedbavam?
Toho casu pre seba bude stale viacej, po roku sa to vacsinou meni k lepsiemu, dieta je trosicku samostatnejsie, uz mu nemusis visiet ocami na zadku.

Drzim ti palce, aby ste boli rychlo fit a uzili ai pekne vianoce🙂

hanaxxx
9. dec 2022

Moj rocny maly je chory od polky oktobra s tyzdnovou prestavkou, od zaciatku tohto tyzdna vysikanske teploty, ktore sa velmi tazko zrazali. Od stredy vecera som chora aj ja, teraz lezim pri nom, mam 38.7 teplitu, citim sa pod psa, muz si odmietol na dnes zobrat volno (to si s nim este vybavim).Maly od rana hrozne podrazdeny, len s nim aby som bola. Okrem toho susedia svojpomocne prerabaju byt, sicen ne kazdy den, ale minimalne kazdy treti buchaju v tom case ked moj maly ma spat, ja som zufala z tohto, lebo neviem kde do pekla s nim mam ist, aby sa poobede vyspal.

kasijopeja
13. dec 2022

Kolko zloby tu v prispevkoch. Jasne, ze je kopec maminiek, ktore to maju/mali narocnejsie v porovnani s tebou, situacie, ktore zazili, ale aj ty s jednym dietatom a "len" anginou mas pravo mat toho dost, ked sa veci nakopia. Si len clovek a nie robot. Neboj sa, ono to prejde a bude lepsie. Oddychni si, ked mozes a venuj sa aspon kusok oblubenej cinnosti. Drzim ti prsty a hlavu hore

sticker
stanislavicenka
13. dec 2022

Najdolezitejsie je to prijat. A nie s tym bojovat. To je najlepsia rada

joannita
13. dec 2022

Autorka, no poviem ti, ze je ovela tazsie byt doma s chorym 5 rocnym ako chorym rocnym 😃 akoze o dost horsie. Pretoze ten 5 rocny je viac vzdorovity a papulnaty a chce sa viac hrat s tebou atd atd.
Ked zacnes chodit do prace a budes mat chore dieta, potom to bude tazke. Alebo led bides musiet robit homeoffice a popritom sa starat o chore dieta, to je masaker. A ked budes mat 2 deti, tak tvoj terajsi problem ti bude pripadat ako prechadzka ruzovou zahradou 😉❤️

joannita
13. dec 2022

Autorka a este doplnim, kedze som si precitala tvoj dalsi koment.... Ono je chyba ze nemas ziadne konicky a nestaras sa aj o svoje zaujmy, konicky, zovnajsok.
Neviem ci mas nejak specificky narocne dieta, ci si non stop nevyspata, ale pokial je dieta narocne tak bezne, tak da sa to krasne zvladnut, aj byt popratat, aj navarit, aj do fitka ist, aj malej sa venovat, len si treba spravne zadelit cas. A nepotrebujes k tomu ani babky na pomoc.
Dieta dat muzovi 1x do tyzdna na par hodin a ty chod do sauny, do fitka, na kozmetiku. Vratis sa ako znovuzrodena.
Podla seba viem, ze kym je dieta male a nema svoj nazor, vychova je lahodka, cim je dieta starsie, tym je to tazsie a tazsie.
Najdi si kamosky s detmi, aj to ti pomoze a velmi.
Uzivaj si matersku, pre mna to bolo najkrajsie obdobie, robila som co som chcela, kedy som chcela. Ked potom prisla praca a starostlivost o dieta, az vtedy to zacalo byt tazke.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3