icon

Sama s chorým dieťaťom

8. dec 2022

Bože ženy povedzte mi ako to dávate keď ste samé s chorým dieťaťom.. Single matky alebo keď muž je na dlhšie preč a babky/tetky/kamošky žiadne niesu... Ja som doma s ročnou angínou tretí deň a extrémne mi hrabe, zabúdam, strácam veci, nedá sa mi rozmýšľať, ani von ani do obchodu, len so smetami ze večer vybehnem, to sú asi tak max dve minúty... Ach poradte dačo lebo sa zbláznim

taga
8. dec 2022

🤣 som momentalne sama doma - chora, s 2 chorymi detmi 🤣 uvediem ta do obrazu, na povel si ani nesadnu, nie to aby cely den lezali ( a ano, maju presne 4 a 5.5) a dnes uz nemali teploty, rozumej, ked sa nebili, tak lietali a ked nelietali, tak vymyslali nejake hluposti... to rocne je este aspon ticho, nemudruje, nemrnci, nehada sa s nikym, nebije sa s nikym... a urcite spi cez den viac, ako 5 rocne, ktore uz nespi vobec 😉
Takze, hlavu hore, bude hur

letfenixa
8. dec 2022

@autorka ani 6-ročný mi pri chorobe neleží, pokiaľ nemá vysokú horúčku. Zlaté liečenie doma v porovnaní s hospitalizáciou.

selest
8. dec 2022

Ja ta chapem, tiez prvy syn bol taky zivy ze sa nedalo. Ked nahodou ochorel a my s nim to bola katastrofa. Nahanat grcajuce decko po byte kt sa potom ogrcane ide hrat, skakat behat silou mocou atd. Musel byt velmi zle ked uz pocas choroby dlhsie ako pol hodinu lezal..Nastastie nebyval casto chory. Sklamem ta ma 4 neni to o nic lepsie. Druhy syn neni taky zivy a ked je chory aj sa potulka polezi aj pozre rozpravku aj povystraja. Hovori sa ze vsetky deti su zive ale niektore su ozaj rakety to treba zazit. Ja som tiez nezvladala s nim byt sama, doteraz cakam kym pride muz z roboty ako na spasenie. Drzim palce nech ste cim skor ok

simca06022011
8. dec 2022

@bucko555 ja som tak bola asi 3 roky v kuse, viac chora ako dcera, vzdy ked doniesla nieco, do 2 dni som odpadla aj ja... :D to je o drzku fakt.

marianeta
8. dec 2022

A čo budeš robiť,keď už bude dieťa v škôlke a ty pôjdeš do práce? To je ešte horšie, nemať kam dať dieťa a triasť sa , či neprídeš pre sústavné OCR-ky o prácu.. Ja má už 7 ročného a ani tomu nevysvetlil ,že má ležať keď je chorý. Do postele ho odvali len vysoká teplota, a aj to len dovtedy kým mu po liekoch neklesne..

zuzanockamt
8. dec 2022

Keď musíš, tak zvládneš, ak nie si citlivka.

dominikamacakova
8. dec 2022

@deedol áno presne. Keď som mala kovid tak mali aj deti a tri dni sme spali. Nechceli jesť ani nič a fakt celé dni len spali. Kebyže ho mám iba ja a do toho hyperaktívne deti tak neprežijem 🥴

tulipanicek
8. dec 2022

V 2 rokoch bola chorá dcérka, manžel a nakoniec aj ja.
V 3 rokoch Tetsz v lete sme boli doma samé, ja tehotná v 7. mesiaci. Dcérka horúčky (doslova) 48 hodín, takze zabaly atd aj v noci samozrejme a lieky každé 4 hodiny. Zabudni že niečo v takom stave vysvetlíš tomu dieťaťu. Dcéra po 2 dňoch fit a ochorela som ja - tehotná. Nemala som kam dcéru dať, takze k lekárovi som sla po týždni (nebolo mi strašne zle a malú som po horúčkach medzi chorých brat nechcela). Skončila som s ATB a musela samozrejne ďalej fungovať 🤷‍♀️
Nebrala som to tragicky len som bola dosť hotová 🤷‍♀️
Aktuálny stav, novorodenec so soplami čo má problém dýchať a jest. K tomu staršia chorá tiež hneď prvý deň ako sme ostali bez pomoci 🙈

zuzinka888
8. dec 2022

@smutnamama1981 uprimnu sustrast. Si strasne silna zena. Prajem ti vela sil do najblizsich dni. ( Priat ti stastne a vesele je asi v tvojom pripade bezcitne. Tak prajem pokojne Vianoce.🙏🎄

smutnamama1981
8. dec 2022

@zuzinka888 ďakujem zo srdiečka ❤️

zuzinka888
8. dec 2022

@smutnamama1981ak ti mozem nejako pomoct? Napis spravu🤗

dada318
8. dec 2022

Veru veru, ako píšu žienky, buďte radi že ste doma. Keď som bola tehotná s druhou dcérou, prvú hospitalizovali 2 ročnú so zápalom na obličkách, dali ju na infúzie a mňa nemohli hospitalizovať s ňou, lebo som mala termín pôrodu, ráno o tretej som zháňala niekoho kto by s ňou ostal aby nebola v spoločnej izbe s 10timi cigancatami ktoré tam boli bez rodičov. Mňa na druhý deň z chirurgickej pohotovosti brali na príjem a sekciu, bolo zle. A nakoniec všetko dobre dopadlo, všetky tri moje krásne dievčatá má doma zlostia a ja som tomu rada 💛

mamickalisticka
8. dec 2022

@kytkab5 mam doma rovnaké kombo len dvojičky majú rok a pol a je to masaker, tiež chorí dllllho, zo zubov nonstop sople a tiež si stále hovorím jedno dieťa žiadne dieťa, bože čo by som dala za to liečiť len jedno dieťa..dovolenka 🤪😂

slavomira236
8. dec 2022

Ja som skoro permanentne sama sdetmi ..aktuálne starší kašle tak že ide dušu vykaslat

elizita
8. dec 2022

Že si polezi počas choroby,to si ešte počkás 😀 moja je druhacka a ani náhodou cez deň nelezala ani pod tlakom vyhrážok.. sorry,ale hroooozne to dramatizujes.. 🤦

zemiakovysalat
8. dec 2022

@zuzinka888 ma link v profile

majulino
8. dec 2022

@darius_a ďakujem je to rotavirus. Je preplnené oddelenie deťmi s rotavirusom 🙈

iveta1970
8. dec 2022

No tak že, nazháňaj si veci na odreagovanie. Knihy,...ja milujem archív čt...a rôzne komédie na internete na yutube. Poprípade skoč na azet....len tak s niekým popísať....a dieťaťu pusti rozprávku ....adekvátne veku. Pre mňa sú doteraz najkrajšie chvíle, keď mi dcéra povie ...mami pozrime si spolu.... tajomstvo starej bambitky...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zuzx
8. dec 2022

Že 5 ročne dieťa na povel ľahne 😂😂😂😂 Ďakujem, urobila si mi deň. Mať 1 ročne choré dieťa a nemať iné starosti k tomu (napr práca) tak ťažká pohoda.

jana_eyre_2
8. dec 2022

Je to náročné, ale to dáš, resp.zvtyknes si.. hlavne mysli na to, že máš možnosť byť doma, mozete byť spolu a síce choroba je nepríjemná, ale prejde a to je hlavne.. mám blízku osobu, ktorá je so svojím dieťaťom viac v nemocnici ako doma, vo vážnom stave, stále sama, napríklad teraz je tam viac ako mesiac a nikdy sa to asi nezmeni.. to je niečo čo si neviem predstaviť ako zvláda.. ale zvláda, lebo musí.. čo clovek neurobí pre svoje dieťa, obdivujem každú mamu ktorá sa v takejto situácii drží..

iveta1970
8. dec 2022

smutnamama 1981 ....neboj to horšie už bolo, už to bude len lepšie...drž sa...🍀🍀🌹🌞

leeenka26
8. dec 2022

@darius_a pekne napisane. Presne toto treba autorke napisat. Kazda mame den blbec.
Je mi luto tych mamiciek, co su s detmi v nemocniciach, co maju vazne chore deti a pod. Ale autorka len potrebuje povzbudit. Su take dni a u nas zien je to velmi ovplyvnene hormonmi. A nie kazda ma decko ktore je trpezlive, hrave, poslusne a pod.

lucopeda
8. dec 2022

Asi si len zvyknut, nemysliet negativne, snazit sa spravit si zmysluplny cas pocas dna ajs dietatom. Ved je chvila predvianocami, teste sa 🎄☃️🎁

autor
8. dec 2022

@leeenka26 ďakujem!!!!, ❤️ a ďakujem aj všetkým ženám ktoré mi namiesto pindania napísali par povzbudivych slov. Ja viem ze angína je nič oproti takej DMO a tiež skladám klobúk pred matkami ktorých detičky sú fakt vážne životné choré, a sopeľ je nič a všetko ostatné je nič oproti nim, ale aj ten obyčajný sopeľ ci angínu musíme nejak prežiť a odgrgat si to, nie? Všetko zlé je proste zle, prosim nebagatelizujme nič, co je zle pre naše deti, nech je to akéhokoľvek rozsahu a závažnosti... A ci mame jedno alebo 2+ deti, tak za prvé, ja ostávam len pri jednom lebo poznám svoje fyzické limity, a nemám babky za zadkom ani sesternice, a rozum by aj chcel pre ňu súrodenca, ale hypotéka sa nesplati sama a moje telo nechcem mať jednoducho zhumplovane v 40tke.. Vy co mate viac detí, pardon ale chceli ste ich, oni same ku vám neprišli. Prosím bez urážky, neporovnavajme sa, ze kto to ma horšie a kto ma lazo plazo pri jednom dieťati... Ženy prosím vás, ved sa podporujeme navzájom a pomáhame si už konecne. Áno možno mám deň blbec ale psychika robi mega veľa, tak prosím, všetky sme matky, všetky chceme aby naše deti boli zdravé a spokojne, vsetky mame rovnaký cieľ a rovnaký zmysel svojich životov...

vanilka83
8. dec 2022

Len začať zuby a vydržať ste na to dve to spolu zmaknete,všetko chce len kľud vtedy ide všetko ľahšie a lepsie aj liečba je potom rýchlejšia držte sa a keď sa ti dá,keď spi oddychuj,posielam srdiečko

vanilka83
8. dec 2022

iveta1970
8. dec 2022

Moje dvojičky už majú 17, ale ako malinké keď boli choré ....môj muž k nim nevstal ani raz. Vždy som mala doma Robitusin vykašliavací...a kopec liekov....stále sa tie choroby točili dookola. Pamätám si, ako som moju Natku uspávala na rukách okno otvorené...mokrý uterák na radiátore...hrdlo vo vnútri opuchnuté...šialený kašeľ...a keď začala vykašliavať, bola som najšťastnejšia na svete.Raz som dokonca zháňala čistec a obom mojim babám som vývarom umývala tváričky ....a pomohlo potom už lepšie spávali.Lucka raz ochorela a nevedela som jej pomôcť...iba kyvkala hlavičkou a horúčka stúpala.Mali sme neskutočné šťastie ....na pohotovosti bola lekárka, ktorá mala zo sebou aj prístroj do uška ....pozrela....že zápal stredného uška...ďakovala som Bohu že na to prišla...a hneď ju správne liečili.

fazulka21
8. dec 2022

Od narodenia dcéry som na ňu sama. Keby mi občas rodina nepomohla, tak som na prášky. Nie je chorá chvalabohu, akurát je náročnejšie dieťa, ale povahovo skvelá. Čo robiť? Nič. Snažiť sa každý deň niečím malým si urobiť radosť a žiť zo dňa na deň. Snažiť sa tešiť. Neutapať sa.

zafir01
8. dec 2022

Zdá sa mi to, alebo skutočne sú dnešné ženy pohodlné, lenivé, uplakane....
Samozrejme nie všetky, ale denne tu čítam príspevky, ako je žena sama na upratovanie sama sa musí postarať o dieťa s chrípkou, nezvládajú to, nezvládajú hento. A najradšej by boli, keby im 10 ľudí skáče okolo zadku.

Džízas.... Si kúpte civavu a bývajte v detskej izbe u rodičov. Potom to bude bez starosti.

A potom sú tu ozaj matky. Skutočne ženy, ktoré sa starajú samé o naozaj ťažko choré deti. Alebo samé sú choré. A tie sú ticho. Lebo vedia, že im nepomôže plakať na koňovi. A radšej energiu pre smerujú potrebnejsim smerom.