icon

Sama s tromi deťmi. Ako zvládnuť finančnú a emocionálnu záťaž?

1. apr 2025

Asi by som potrebovala len radu alebo povzbudenie od niekoho kto si prešiel niečím podobným. .. Manžel už pred rokom odišiel k milenke. Mne nechal na starost tri malé deti. Zatiaľ ešte stále nie sme rozvedení. Budúci mesiac mi končí rodičovská dovolenka a do práce ma naspäť nevezmu... Rodičov už nemám a sestra býva ďaleko. Manžel navrhol 200 eur na všetky deti. Deti si k milenke samozrejme nebrava. Naschvál zmenil prácu, kde teraz zarobí len 1000 eur. Znaha si posudky lekárov, aký je chorý aj keď doteraz mu nič nebolo... Ja si ani nemôžem hľadat prácu, lebo nemam kde nechať deti cez prázdniny. A na súkromné škôlky a tábory pre tri deti naozaj peniaze nemám... Strašne ma ubíja myšlienka, že to s deťmi sama nezvládnem. Ani finančne ani fyzicky 😔 a potom vidím ako si ich otec užíva voľnosť a bezstarostný život s milenkou... Je mi zo všetkého doplaču 😔 prosím vás, reči typy na čo máš tri deti s debilom nepotrebujem počuť... V živote by som na neho nepovedala, že sa takto zmeni a zachová k deťom ako úplný kreten...

Strana
z8
samasima
14. apr 2025

Držím ti palce, nie si ani prvá ani posledná,tak hlavu hore a neboj sa! Nenechaj sa zastrašiť jeho nezmyslami o chorobách, slabo platenej práci, všetko si zapisuj, niečo ako denník, koľko krát si mu deti chcela dať aspoň na víkend a odmietol to, čo všetko si deťom kúpila , školu, lieky, všetko. Poslúži ti to na súde ako dôkazy, aj pre prípad že sa konanie natiahne pri odvolaniach. Podaj neodkladne opatrenie aspoň ohľadom výživného, to prebehne skôr ako normálne pojednávanie. Hľadaj si prácu v školstve, nečítala som príspevky, neviem aké máš vzdelanie, ale možno sa ti podarí dostať miesto pedagogickej asistentky, je ich málo a všade ich potrebujú. Budeš mať dovolenky cez prázdniny, keď majú deti. Je to obrovská výhoda aj k malému dieťaťu, keď si po materskej. V škôlke bude často choré a v školstve ťa vždy niekto zastúpi. Hlavne sa neboj. Pokojne vyhľadaj aj psychológa, minimálne ti nastaví zrkadlo a pomenuje veci pravými menami, čo v prípade vysokej emočnej záťaže, akou si teraz ideš, pomôže. Myslí na to, že raz bude dobre, myslí pozitívne.

kristina0909
Autor odpoveď zmazal
autor
14. apr 2025

@zuzuz287 ďakujem za rady aj povzbudzovanie 🙏

autor
14. apr 2025

@samasima neodkladne opatrenie ohľadom výživného mi zamietli. Vraj to do riadneho riadneho určenia výživného deťom stačí. Nemám pedagogické vzdelanie. Viem, že školstvo ma veľa benefitov, ale týmto smerom ma to nikdy netahalo 😔mám vysoku školu technického zamerania. Ďakujem za povzbudenie 🙏

Strana
z8