Slobodné maminky, ako to zvládate?
Slobodné mamičky s malými deťmi ako to všetko zvládate? Myslím hlavne finančne. Skôr ma zaujíma maminky, ktoré bývajú samé s deťmi nie u rodičov. Myslím, že ak to takto pôjde ďalej budem aj ja slobodná maminka. Našťastie mám byt ale nájom spolu so všetkým je do 300,- Eur mesačne.
@sissy27 on si v robote nemôže zmeniť len tak výplatu, je to firma čo má cez 200 zamestnancov a neverím že by mu to tam niekto odobril a viem akú sú reálne jeho príjmy, chodí aj na fušky a tam si dosť privyrobí ale to je na čierno to môže poprieť, no uvidíme čo bude ďalej, zatiaľ sme "spolu" ale ružovo to nevidím, už som z neho unavená a občas ozaj len klbko nervov a tieto Vianoce to už prehnal
@danadany za čas bola s mojou maminou, nosila som ju tam, lebo bola bez práce, a za čas bola s au pair, a našťastie bola veľmi šikovná , tak mi ju vzali v cca 2 rôčkoch do škôlky...a veru spávala vo svojej postielke od malička som ju tak učila...ale potom mi začala bývať chorá ,tak v noci som jej soplík fúkala atd, tak som si ju pár krát dala do postele, a ostalo jej to v podstate doteraz /aj ked uz 4tytyzden ju ucim na vlastnu izbu/ ..keby sme uz nezacali byt traja, urcite so mnou spi dodnes :D ale tak ja si myslim,ze by si maly zvykol, ja co poznam aj kolegynky co mam v praci, vela z nich dali deticky do jasliciek, a bolo to ok...dokonca v jasliach nabrali aj imunitu, a neboli potom v škôlke take chore...ale to je tiez individualne...
@danadany a ešte k tomu výživnému...moj ex sa topi v dlhoch, a priznanie mal tiez uplne chuja,ale sudkyna mi aj tak priznala 100e mesacne a este aj doplatok odkedy som s nim nezila, takze to je tiez individualne..keby si chytila Jombikovu,si myslim,ze to mas vyhrate 🙂 ak by teda doslo k tomu,ze ozaj pojdete sudnou cestou...a je to tak vlastne aj najlepsie, pretoze to plati VZDY a VSADE, ze sa rata len to, co je na PAPIERI...
@danadany inak co sa tyka este takych rad, neviem kolko ma maly rokov...ale segra to zvladala aj tak,ze robila dve prace - bohuzial inak sa neda plus aj nejaka ta pomoc rodicov...a nenaletiet podobnemu🙂slobodne maminy su pre mna hrdinky, same casto nevieme ako to zvladame aj s partnermi, nieto este same
@amouramour malý má 10,5 mesiaca
@danadany a nemoze ti pomoc aspon mamina, ze by ti ju strazila?ja pracujem tiez a mam rovnako staru dcerku, ostala mi s nou mamina ktorej davam 350 eur a aspon aj ona ma prilepsenie k dochodku
@amouramour no nemôže lebo ja som robila s maminou v takej rodinnej firmičke a ona ostala s jednou babou a chýbam jej, chodím aj ja robiť ale iba jeden deň do týždňa aby som mala niečo navyše, vtedy mi stráži malého teta ale ona normálne robí v škôlke takže sa jej dá tiež len cez víkend
ahojte maminy ja som tiez zostala sama , aj ked otec sa o maleho zaujima, no o mna uz nie, som z Bratislavy a nemam ziadnu kamosku v mojej situacii nakolko som bola 5 rokov vo vztahu a kamosky som nejako stratila a tie co maju partnerov tie sedia vacsinou doma, mam rocneho synceka a 17 rocnu dceru no ta studuje v Kosiciach a rada sa yoznamim s maminou na materskej co je sama
@danadany ahoj, je mi ľúto čím prechadzas ☹ mam kamarátku v rovnakej situácii. Pracuje v potravinách za minimálnu mzdu, k tomu ma rodicak a z tohto zvláda platiť nájom v 3izbovom byte, stravu a aj opatrovateľku - našla si pani na dôchodku, ktorej dáva mesačne myslím 150€. Ale žije v menšom meste, takze tam sú ceny nižšie... Rodina jej nepomáha (matka je alkoholicka), snazime sa jej pomáhat my kamarátky (finančne - ked žila len z rodicaku alebo ked prišla o prácu; strazenim- pretože robí na smeny a opatrovatelka večer nestrazi...).
Takze zvládnuť sa to zrejme dá, ale s pomocou blízkych. Máš niekoho kto ti pomôže? Mamu, kamarátku?
Držím ti veľmi palce, aby toto zle obdobie rýchlo prešlo a mala si sa lepsie.
@bettynka222 finančne mi mama pomôže koľko bude môcť, ale nechcem od nej pýtať peniaze má dosť toho aj sama a kamošky majú deti takže ťažko mi pomôžu
@bettynka222 ale dáko bude, ja sa nemienim ľutovať, všetko sa deje pre nejakú príčinu
no BINGOOOO bejbyyy 🙂))) chichi
@danadany ved aj my mame vsetky deti, tak ale snazime sa spon trochu pomoct. tie co byvaju v rovnakom meste strazia a ja skor pomaham inak, lebo by to ku mne mala daleko...
to je super, ze mama moze pomoct. chapem, ze ju nechces vyuzovat, ale ty si jej dieta. ak by v rovnakej situacii boli tvoje deti, tiez by si sa im snazila co najviac pomoct...
a nechapem co je na tom, ze sa clovek v takejto situacii trosku polutuje (niektore prispevky v tejto teme boli trochu drsne)...taketo nieco fakt nastve 🙄 je ine, ked bezdetna zena ostane sama a ine ked sa musi sa postarat o babatko... drzim palce
@bettynka222 ďakujem dáko sa to vyrieši, ja som to ani všetko nečítala tie ich bludy tu, lebo rozoberali úplne niečo iné ako na čo som sa pýtala, ale to už tu tak býva 😉
sissy27 ale nie kazdy ma to stastie, ze mu dieta postrazia rodicia kym je v praci ako tebe
@danadany ja som nastupila do prace ked mala 10 mesiacov a na plny uvazok nakolko som samozivitelka nemala som na vyber. Ja som si nasla opatrovatelku ale ak by som nesla touto volbou tak miesto rodicaku mozes ziadat preplatenie jasiel do sumy 230 Eur mesacne a urad prace ti to zaplati, staci doklad o zaplateni a zmluva a ides. Moja segra to robila a syna mala v jasliach od 11tich mesiacov. Ak mas 4iz byt tak si zober niekoho do podnajmu mozno nejaku maminu s dietatom a mozno ti postrazi aj dieta. Viem ake je to tazke byt sama, rodicov mam 230km od nas tak som na vsetko sama, ako sa mala narodila tak otec na nu nedal ani euro ale ja nemam chut sa s nim tahat po sudoch, este zatial nie som na to tak zle a ja si myslim ak niekto nechce dat dobrovolne tak potom iba cez sudy a ja na to nemam energiu. Denne uspavanie, mne dcera spavala iba vonku v kociku snezilo, prsalo ale bola vonku a ziaden stres a aj opatrovatelka musela nabehnut na nas rezim az ked isla na jeden spanok, tak spavala iba v postielke, kocik uz nebol pohodlny. Drzim palce
Tak ja som sama na 3 deti.Na prve dve nic nedostavam,lebo je to vo veci konania a na malu mam 50.Ked to zratam,vsetko co dostanem dam na najomne.Nezostane mi ani euro.Moj otec mi pomaha 40 eu mesacne,sem tam ak sa zadari si idem zarobit-co je asi 2 x do roka.A nepytajte sa ma ako to zvladam,lebo sama netusim.Niekedy predam veci po detoch.No ale co vam poviem.Maso kupim kilo a to musim rozdelit na 3 casti.S toho varim,tak aby bolo aspon na 2 dni.Aspon ze deti maju obedy zaplatene,ale co je to.Aj tak pridu domov a su hladne.Pribuzny mi pomahaju ako mozu,ale tiez to nic nie je.Kolko krat placem,ze nemam na lieky,alebo na co deti potrebuju.Chcela som odist prec byvat za pracou,no sud vyzaduje(kedze moj byvaly s tym nesuhlasi)aby som mala najprv byt a pracu.Logicke,ale ako to mam spravit,ked nemam peniaze?Teraz mam moznost ist pracovat na tyzdnovky do Ba,ale nema mi byt kto s detmi.Tu u nas nemam sancu si nieco najst a hlavne,ked som sama s detmi
@liz_lemon ja som urobila všetko čo tu je popísane a ex mi aj tak neplatí 😀 😀 😀 milujem tie rady,, šak ho daj na sud na čo čakaš,,.. a to si fakt ludia myslia,že ked neplati tak je problem v tom,že mamička to zrejme nerieši ? trestne oznamenie padlo,, exekucia kdesi stoji na komíne v hrašnom,,,, asi a náhradne výživne mi zatial neuznali tak už podctivo som tri roky sme bez centa a to som ešt požiadala o zmenu priezviska,, takže už vediem s ex tretie sudne konanie,, on ani na tie sudy nechodi,, a policajti to len posuvaju došuplíka,,,niekde pekne na spodok pivnice,, možem ist akurat tak nalamparen,, alebo asi šlapat chodniček 😀
Baby, ja len tolko, ze vas ako slobodne matky obdivujem, nakolko je nieco ine mat plnohodnotnu rodinu, kde sa mozes spolahnut aj financne aj s inou pomocou na partnera a ine byt sama s dietatom 😖 Z rodicaku vyzit, platit si najom, oblecenie, lieky, nejaku zabavu, to jednoducho nejde, takze u mna osobne mate obrovsky obdiv!
ani sama neviem,čo presne sem napísať,určite niečo typu,,žeby som nikdy nepovedala,že skončím ak slobodná mamina,ale asi to tak proste malo byť.9rokov ,mojich najkrajších rokov som obetovala bývalému,5rokov sme dreli vzahraničí na byt a ked som otehotnela,nezvládol to,mesiac pred pôrodom som zitistila,že prehral byt,úspory,proste..no zachránila som polku bytu,teda tie moje peniaze,začas som bývala u rodičov,čo beriem ako za najvačšie štastie čo som mohla mať,lebo neviem,kde by som smalou išla,,hned mi zobrali aj príspevky,lebo ex si otvoril živnost,nezáujem,že sním nežijem..tak mám výživné stanovené súdom,pol roka nikoho nezaujímalo,zčoho živím malú a vlastne aj seba,neskutočné,ako to tu funguje,a teraz už dva mes.žiadne výživné..vraj ked 3mesiace nič nedá,potom mám príst a to tahám sama teraz byt a všetko,už od jedného roka malej chodím na 4hod.pracovat a výkendy,odnáša si to dieta,to ma najviac mrzí,to asi jediné nikdy neodpustím bývalému,že som si naozaj nemohla vychutnat to,že som matkou a ked bola malá bábetkom,lebo to tak rýchlo letí...je to tažké,ale to skutočne môžu zvládnut len matky,íst na maximum..kvôli deťom...sú ako hnacie motory,len keby tento náš štát mal iný systém...pravda je,že RD je 3roky...ale aká smiešna suma...viných krajinách je mininálna RD ale zase matky majú podporu vo všetkom,,vbývaní,zlacnené škôly,stravu,vážia si deti a pomáhajú ak sa dá.tu na Slovensku je matka diskriminovaná,hlavne vpráci,nechápem,ako môžu matky pracovat na 3zmeny,prečo nato neni zákon,,!? ale asi je zbytočné toto všetko rozpisovat,patrím medzi vás žienky a verte,tí chlapi stratili ovela viac!

@baklik sú to náklady na byt so všetkým aj s internetom aj s káblovkou, inkaso a nájom ... však je to dosť ale aspoň mám strechu nad hlavou a nemusím sa báť že nemám kam ísť