Slobodné maminy, ako vyzerá váš vzťah s novým partnerom?
Ahojte mam skoro rocny vztah s novym partnerom a 8 rocne dieta.. je to take zvlastne..este spolu nebyvame prespava u nas parkrat do tyzdna..kedze ja som a dietatom zvyknuta spat na manzelskej ppsteli spi na gauci co sa mu nepaci..byt mam len dvojizbovy a neviem ci odsuvat dieta aj ked je dost stare uz.. pomaha mi ale nestara sa tak ako keby to bol otec mojho dietata..v praci konci skor a potom travi cas v posilke alebo s kamaratmi, dieta vyzdvihne iba ked ho o to poziadam aj ked vie ze ja moc nestiham.. neviem ale ci mozem od neho take ziadat? Neviem ci si ho sama dostatocne pripustam k telu..Rozmyslam ci by nepomohlo spolocne byvanie.. citim sa tak oddelene..ja s dietatom a on sa rozhodne ci sa k nam prida alebo neprida napr cez vikendy..v lete s nim mam ist na jednu chatu kde bude vela jeho kamaratov aj s detmi - pochopila som ze je ok ze by som sla aj s dietatom..ale ked som sa na to pytala dnes tak bol taky ze tam budu len mladsie deti a by sa tam nudil a ideme na turu ktora by pren nebola vhodna (mensie detiv kocikoch nosicoch atd..)..keby mal svoje dieta takto by sa nespraval..boli sme roky kamosi snazil sa o mna dieta mal rad ale nodkedy sme spolu mam pocit ze ho len toleruje toleruje lebo chce mna..ale mozno mam vysoke naroky neviem..
Ja som autorka. Aby som uviedla veci na pravu mieru partner sa o mna snazil asi 3 roky travili sme cas minimalne raz do tyzdna aj s mojim dietatom. Vacsinou na vyletoch alebo sme sli na kavu a tak..Bez dietata som sa s nim nestretavala alebo len minimalne. Rozhodla som sa ist s nin do vztahu najma na zaklade tohto. V lete som dieta mala na prazdninach tak to bolo super, zamilovala som sa..Ked zacala skola a zivot potreboval fungovat troskuinac nastali nejake problemy.. kedze on nespravil ustupky ja tiez nie.. vedela by som napr dat castejsie maleho spat k ex (ma ho kazdy druhy vikend klasicky zobral by si ho aj cez tyzden ale maly je radsej so mnou) alebo kupit postel ale ked som nevidela kompromis z jeho strany tak nevidela som.dovod preco ja mam.. a tam je asi pes zakopany.. samozrejme si uvedomujem ze to ze s malym spolu spime je divne ale som s nim sama cca od roku a pol a kedze mam.ten dvpjizbovy bytnejako som to neriesila a vyhovovalo nam to.. samozrejme ked je u nas partner tak som s nim do dakej 4 na gauci a ked maly sa zpbudi lebo ma tam neni presuniem sa za nim..napr som od partnera chcela aby raz do tyzdna strazil maleho ked pojdem cvicit nemal sa k tomu tak ho strazi ex a su u mna (koncim neskor a kym by som si ho vyzdvihla trvalo by to dlho isiel by neskoro spat a takto sme boli zvyknuti aj pred mojim vztahom) co je podla mna divne.. alebo keby maleho raz do ttzdna zaviezol na trening ja by som sla zatial na nakup a mohli by sme byt viac spolu.. inac to zariadene mam len teda som vecer dost vyflusnuta.. partner vztah vazny nemal este nemal stastie inac je to super chlap.. taktiez pozorujem ze ked sme neboli par spravil vsetko preto aby sme spolu travili cas maly mu absolutne nevadil a teraz vyhladava hlavne cas len so mnou..maleho niekedy aj dva ttzdne nevidi.. tiez sa ponukal ho strazit (nevyuzivala som to)..ja si uvedomujem ze chyba je aj velmi na mojej strane..preto rozmyslam co spravit.. lebo rozmyslam aj nad rozchodom, kedze ma v niecon sklamal vtedy som ochladla ale zas nechcem sa vzdat rychlo je to clovek co je v mojom zivte dlho.. keby nahodou mame v buducnosti dieta si to uplne neviem predstavit.. nase dieta na chatu ppjde a moje nie? 😃 co sa tyka chaty praveze hovoril ze by sme museli vsetci na manzelskej spat ze tam neni ppstel nemyslim ze sa boji vysmechu..taktiez on zboznuje deti a bude ma boliet ze ostatnym detom sa bude venovat a moje bude doma..pred dvoma rokmi som sa chvilu stretavala s o 10 rokov mladsim muzom a teda ten maleho bral paradne..naucil ho bicyklovat bravali sme ho spolu na grilovacky a tak.. chcela by som pre tento vztah spravit vsetko co sa da a nevztavat sa rychlo a tiez sa pozriet na svoje chyby..
No podľa mňa toto dlho nevydrží. Ak on ešte nejaky dlhy a vážny vztah nemal a pri tebe je na druhej koľaji, tak očividne nevie o čo vo vzťahu prichádza. Keď raz stretne niekoho, kto mu dá pocítiť aký je ňu dôležitý, že žije len pre neho tak váhať nebude. S tebou ocividne šťastný nie je, preto sa aj správa tak ako sa správa. Ja mu absolútne rozumiem. Nemôžeš od neho čakať, ze do vášho vztahu vloží 100%, keď nedostáva nič. Ak by to bolo naopak, tiež by sa ti to nepáčilo.
@grulka85 a co bol ten problém, koli ktorému to z tvojej strany na čas ochladilo? Je to podľa mňa kľúčové ako aj u teba, možno aj u neho
@mondolina ak si citala tak som tiez pisala ze tohto pozna 3 roky ale ako mojho kamarata..tiez poznal toho ako kamarata.. okrem sucasneho partnera u nas napr nikto nikdy nespal nevidel ma drzat sa s niekym za ruku a tak.. naozaj som neni typ co by kazdu chvilu prisiel s niekym inym.. ked sme s partnerom sami je to ok, ale akonahle mam aj maleho neviem to nejak zosuladit..a nevyhovuje mi ako to je a asi ani jemu..
Myslim, ze tvojmu partnerovi nevadi tvoj syn, ale opicia laska, ktorou ho zahrnas. 8-rocne dieta potrebuje vlastnu izbu, kde bude spat sam a mat svoje sukromie na hry a ucenie. Ty potrebujes svoje sukromie tiez, nemozes zit len zivot matky. Kym toto neporiesite, bude lepsie, ak si domov nebudes vodit partnera. Netlac ma pilu a nenut kazdeho partnera, aby lubil tvojho syna ako vlastneho. Namiesto toho posilnuj synov vztah s jeho vlastnym otcom, davaj mu ho castejsie, aj cez tyzden, nech s nim robi aj skolske povinnosti, vyzdvihuje ho, ked ty nestihas. Ty zatial pracuj na svojom partnerskom zivote, venuj sa zalubam.
@grulka85 v niečom mi ten tvoj pripomína jedného môjho bývalého. Tiež sa zo začiatku točil okolo syna, brával nás na výlety, učil sa s ním (sam od seba, kým som ja napríklad navarila)...v podstate si ma cez syna získal, ale akonáhle si bol mnou istý, dosť viditeľne poľavil, a to nie len čo sa týkalo syna, ale vzťahu celkovo a ja som to veru zabalila. Ale zas na druhej strane, syn mal vlastnú izbu, vlastnú posteľ..toto by si si mala poriešiť, veď ak máš dvojizbový byt, nech má syn svoju izbu a ty spavaj v obývačke. 8 ročný chalan je už veľký, potrebuje aj svoje súkromie a ty tiež. Lebo ak ti to aj s týmto priateľom nevyjde, toto bude vadiť podľa mňa každému chlapovi. Aj mne ako žene by to vadilo.
Zaujímalo by ma, čo by všetky, ktoré tu obhajujú autorku napísali, keby tu písala žena, že si našla slobodného otecka s 8 ročnou dcérou, poznajú sa 3 roky, chodia spolu rok a dotyčný spí s 8 ročnou dcérou na manželskej posteli a ju nechá spať na gauči. To by mali všetky úplne reči. Nie je normálne mať v posteli 8 ročného syna a chlapa, ktorého pozná 3 roky nechá spať na gauči. Úprimne, ja sa mu čudujem, že nespáva už dávno v inej posteli, s nejakou ktorá nezabudla byť okrem matky aj ženou.
@katarinka89 nic take strasne ale travi velmi vela casu so svojimi rodicmi (navstevy cca 5 x do tyzdna) , 1 vikednovy den je tam cely den a ked mam maleho chodi k nim cez vikend spavat na 1 noc (byvaju cca 15 min od nasho mesta) ..ale teda rpzhodla som sa to akceptovat ale tiez sa mi nechcu robit zmeny ked ich on nerobi..
Jasne beriem ze je moja chyba ze som si maleho takto naucila..len teda neviem nakolko je ten vztah oerspektivny aby som maleho "vyhnala"..keby mal vlastnu izbu je to ine ale na 3 izbovy byt nemam..taktiez rozmyslam ze mozno kvoli niekomu inemu by som to spravila hned..len teda nevidim ani z jeho strany nejaky posun tak ani mne sa az tak nechce.. chyba je ze uz som dlho sama a som tak zvyknuta..taktiez on je sam prakticky cely zivot a je nan zvyknuty.. kazdopadne dakujem za vhlady skusim s tym este nieco spravit..
@grulka85 a keby zahodis to svoje ego a urobíš posun ty? Ak si takto obaja tvrdo stojíte za svojim tak to skôr či neskôr aj tak skončí. Nakoniec si zistila že vlastne on už nejaký posun urobil, bohvie koľko jeho posunov si takto prehliadla
ty si riadne divná, aby si takýmto štýlom neostala sama už navždy, teda len s tvojim synom v posteli…
syna bolo treba presunúť na vlastnú posteľ keď ešte žiadny chlap vo vašom živote nebol.
aspoň by nemal pocit že ho vyháňaš.
tiež po rozvode spával moj syn so mnou, ale mal aj vlastnú posteľ
@grulka85 Preco vyhnala? Tym, ze synovi zriadis vlastnu izbu, kde bude spat sam vo svojej posteli, kam si bude moct vodit kamaratov a hrat sa s nimi, tym mu spravis sluzbu. To nie je vyhananie. Skor ci neskor tvoj syn zisti, ze jeho spoluziaci nespavaju s rodicmi, ze maju vlastne izby, ktore zdielaju max so surodencami a sam si bude pytat vlastnu izbu. Nemusis kvoli tomu zatial kupovat vacsi byt, prenechaj mu spalnu a ty si zariat svoj kutik v obyvacke. A to bez ohladu na to, ci tam budes spat sama, ci s partnerom.
Syn sa v noci boji dobre vie ze nie vsetci kamosi spavaju s rodicmi (ale mame aj takych a pritom fungujuce manzelstva) aj sa za to hanbi ale boji sa velmi a je taky ze sa chce tulit.. takisto spi s babkami a s otcom nie je to iba o mne..ale mame v spalni este miesto kupim tam pre neho postel.. viem ze je moja chyba ze som to nespravila pred partnerom.. co sa mi vsak nepaci a nie je to o egu ze priatel pride kedy sa mu chce ked bude chciet byt sam prespi u seba ked u rodicov tak u rodicov..ja by som to asi chcela bud poriadne alebo vobec nie ked si on zmysli len.. keby som to videla od zaciatku spravila by som to postupne len takto mi to pripada ze som v nevyhodnej pozicii a cakam ako sa partnerovi chce..
..
Ak chceš budovať partnersky vzťah, tak do postele patrí partner, nie dieťa
Takisto sa pytam..je normalne ze mam byt na vsetko sama a vecer este vysmiata sa venovat partnerovi? Ked som bola sama som bola unavena a o 21 s malym lahla a spala.. ja viem ze to nie je jeho povinnost ale tym.padom o to menej casu budem mat na neho.. takisto keby mame spolu dieta tak ja vsetko okolo maleho mam robit sama? Ved kolko je zien co sa potom stazuju v temach ze v novom vztahu sa partner potom nezaujima o prve dieta a je nan zly.. tak ako to teda je? Ale samozrejme ja uvitam vhlady co robim zle...napr urcite idem popracovat na tom spani..
@grulka85 Kazde dieta sa zo zaciatku boji, ked ma spat same vo svojej izbe. 3-rocnej dcere sme z toho dovodu nechavali zaznute nocne svetlo. 8-rocnemu mozes zapnut telku pred spanim. To ze mu das extra postel do spalne a nadalej tam budes spavat s nim, nie je riesenie. On potrebuje vlastnu izbu, svoje kralovstvo, v ktorom bude moct prespat max s kamaratom, nie s mamou. Na ktorej zariadovani sa bude podielat. Myslim, ze syn s tym nebude mat problem, to skor ty sa obavas a on to citi.

Chuda dieťa