icon

Slobodné maminy, ako vyzerá váš vzťah s novým partnerom?

25. feb 2023

Ahojte mam skoro rocny vztah s novym partnerom a 8 rocne dieta.. je to take zvlastne..este spolu nebyvame prespava u nas parkrat do tyzdna..kedze ja som a dietatom zvyknuta spat na manzelskej ppsteli spi na gauci co sa mu nepaci..byt mam len dvojizbovy a neviem ci odsuvat dieta aj ked je dost stare uz.. pomaha mi ale nestara sa tak ako keby to bol otec mojho dietata..v praci konci skor a potom travi cas v posilke alebo s kamaratmi, dieta vyzdvihne iba ked ho o to poziadam aj ked vie ze ja moc nestiham.. neviem ale ci mozem od neho take ziadat? Neviem ci si ho sama dostatocne pripustam k telu..Rozmyslam ci by nepomohlo spolocne byvanie.. citim sa tak oddelene..ja s dietatom a on sa rozhodne ci sa k nam prida alebo neprida napr cez vikendy..v lete s nim mam ist na jednu chatu kde bude vela jeho kamaratov aj s detmi - pochopila som ze je ok ze by som sla aj s dietatom..ale ked som sa na to pytala dnes tak bol taky ze tam budu len mladsie deti a by sa tam nudil a ideme na turu ktora by pren nebola vhodna (mensie detiv kocikoch nosicoch atd..)..keby mal svoje dieta takto by sa nespraval..boli sme roky kamosi snazil sa o mna dieta mal rad ale nodkedy sme spolu mam pocit ze ho len toleruje toleruje lebo chce mna..ale mozno mam vysoke naroky neviem..

Strana
z3
lucmirka124
26. feb 2023

Ja neviem ale pises ze sa stretavate ako kamarati uz dlho, robili ste vylety aj s malym synom, to mal vtedy kolko? 4-5r teraz ma 8r,, to si za ten cas ten chlap nevytvoril daky vztah ku tvojmu synovi?kamaratsky? Srdecny? Lebo keby ste mali vsetci traja srdecny vztah ku sebe tak toto neriesis🤷‍♀️len rozmyslam,,, hravaju sa spolu so synom, smeju? Pochabia? Lebo toto co prises mi pride take suche,,, nato ze ho syn pozna zo 3 roky
@grulka85

kp7333
26. feb 2023

@grulka85 A nie, nemas robit vsetko sama. Presun cast povinnosti na otca dietata, ale nie na noveho partnera, s ktorym si zatial len na zaciatku budovania vztahu.

grulka85
26. feb 2023

@lucmirka124 praveze predtym mali podla mna lepsi vztah..teda maly ho ma rad bola tam chvila faza ziarlenia ale uz je to ok..ale partner predtym ako keby bol vdacny ze moze byt so mnou a bolo mu jedno ci je tam maly hlavne ze mohol so mnou trv it cas..a teraz mu ide hlavne o mna a chce byt co najviac so mnou sam a vidim ze mu maly lezie na nervy obcas.. ako napr zahrame sa spolocensku hru, pozrieme rozpravku ale ze by sa mu sam venoval to mi chyba..jeho brat ma rovnako stare dieta a o to sa priatel dost stara brava ho na zapasy uci sa s nim hra.

grulka85
26. feb 2023

@kp7333 otec ho nemoze vybrat zo skoly a na trening zaviest lebo dlhsie pracuje.. je s nim dvakrat do tyzdna hodinu a pol az dve po treni gu..za ten cas ja idem nakupit, zacvicit si, upratat..napr dnes si ho vypytal otec a mne by sa viac hodilo si ist nakupit a upratat ale zas bezim za priatelom sa mu povenovat lebo som bola tri dni s malym prec..a dako to cele neviem zosuladot..

kristiii
26. feb 2023

@grulka85 áno, chlap by ti mal život uľahčiť a nie komplikovať. S tým súhlasím. Mne to príde, že ste obidvaja očakávali od toho vzťahu respektíve od toho druhého niečo iné, než ste schopní alebo ochotní si navzájom dať. Inak jeho rodičia sú chorí či už veľmi starí, či prečo je tam 5 dní v týždni? Mali by ste si sadnúť a poriadne si vyjasniť, čo vlastne chcete a či vlastne chcete spolu niečo budovať. Takto sa len motate ako dve malé deti, ty mi nevyjdeš v ústrety, tak ani ja tebe a takto dokola. Akože tebe veľmi nerozumiem, ani s tou izbou napríklad, prečo by mal byť problém, aby mal syn svoju izbu, ale ten tvoj mi príde tiež divný. Kedy ste vôbec spolu, keď je skoro každý deň u rodičov, po robote v posilke ci s kamošmi? A na tu chatu by som tiež nepristala, nešla by som bez syna, ak tam ostatní deti berú

kp7333
26. feb 2023

@grulka85 a rozpravala so sa s nim o tom? mozno len citi rivalitu, ze s nim musi bojovat o tvoju pozornost. aj z toho dovodu by bolo dobre, keby ste sa docasne stretavali sami, bez syna. Aby ste mali cas jeden pre druheho a mohli sa otvorene rozpravat. Potom neskor pridat spolocne vylety so synom a az nakoniec, ked v tom budete mat jasno budovat spolocnu domacnost. So synom si sa rozpravala? Co k nemu citi, ci je rad v jeho pritomnosti? Mozno by bolo dobre, keby ho priatel zobral na zapasy spolu so synovcom (bez teba), nech si buduju chlapsky vztah.

kp7333
26. feb 2023

@grulka85 boj s casom je problem kazdej zamestnanej matky, nielen slobodnej, ci rozvedenej. Kym my zvacsa pracujeme na skrateny uvazok, aby sme stihli deti vyzdvihnut zo skoly/skolky, odviezt na kruzky, nakupit, uvarit veceru a popri tom skontrolovat detom ulohy, muzi pridu domov vecer k hotovemu. Preco nenechas chlapca 2x tyzdenne po treningu prespat u otca?

julish
26. feb 2023

@grulka85 ja ta úplne chápem, keď chce byt vo vzťahu, nech sa tak správa. Je úplne jedno, či je biologicky alebo nie. O tomto to nie je

grulka85
26. feb 2023

@kp7333 no presne len ja som tu aj na zarabanie penazi aj na toto vsetko sama (nelutujem sa je mi jasne ze nas je drviva vacsina kolkokrat aj v manzelstve) Malemu by som izbu spravila ale v tom dvpjizbovom byte sa neda aj ked rozmyslam ho preorbit na trojizbovy.. k otcovi nechodi prespat dvakrat do tyzdna lebo je zvereny mne, chce by thlavne u mna, nie je taky velky..a aby dieta kazdy druhy den niekde inde spalo nic moc..uz aj tak mam vycitky ze tam.chodi kazdy druhy vikend ze som neudrzala rodinu..ked sam bude chciet je to ine.. a keby je aj tam dvakrat do tyzdna maly tak partner by bol vtedy so mnou a o to radsej by siel na vikend k rodicom a s malym zas ziaden vztah..asi je pravda ze kazdy mame od vztahu ibe nie uplne zlucitelne ocakavania..

grulka85
26. feb 2023

@kp7333 podla mna mame priestor..ked idem z roboty sa raz za tyzden u neho zastavim maly je zatial u mamy alebo pride ked maly zaspi.. vacsinou kazdy druhy vikend.. moj syn ho ma rad ked ma k nam prist vzdy sa pytam a je s tym ok..ale rozhovor dat urcite musime o tomto vsetkom..

mondolina
26. feb 2023

@julish
takže bio otec by spal na gauči a mládenec v manželskej posteli, či ako?

grulka85
26. feb 2023

@mondolina ja mam aj take kamosky ale napriklad ..z dovodu ze manzel chrape alebo chodi na tyzdnovky a su tak zvyknuti..

sense
26. feb 2023

@grulka85 nuž možno ten tvoj partner ani nevie žeby si chcela aby ste spolu žili. Ty si mu to ne navrhla keďže zrejme by ste bývali spolu asi u teba a on asi ma pocit ze potom bude spávať stále na gauči. A on sa nechce vnucovať a žiadať ta aby sa mohol k tebe nasťahovať. A mozno jemu taky vzťah ne vzťah vyhovuje.
Ja osobne by som v takom vzťahu byt nemohla.
A áno tiež mam partnera kt nejaký extra vážny dlhodobý vzťah nemal a nemá ani vlastne deti.
Ja mam dcéru z prvého manželstva.

mondolina
26. feb 2023

@grulka85
ale u vás je to iné, to musíš sama uznať.
uvidíš ako sa to vyvŕbi, nie je to jednoduché.

lucmirka124
26. feb 2023

@grulka85 neviem ale ja co som chodila s chlapom 5r, mal maleho syna4r , vylety, zoznamenie, ja som zenaje to ine,ale ked bol chlapcek u nas venovala som sa mu.aj starala onho,Kamarat s kamaratkou kt ma 10 r dcerku sa dali dokopy, ja neviem su skveli a on sa kvoli tej malej ide rozdat a pritom zena ma 40, on 28r, su spolu 4roky asi,vozi malu na kruzok, stara sa o obe baby.vobec nesuhlasim s nazorom ze ti frajer nema s tvojim dietatom pomoct.. nahradzat otca nie, byt pre neho kamarat, partak na kt sa moze spolahnut tvoj syn by mal byt. Neviem si predstavit chciet s niekym fungovat, a pritom by bol nervozny z toho ze som mamou a nevytvoril si ku dietatu vztah..za mna je to na rozhovor, ze co od seba ocakavate,,lebo sama pises ze on kvoli vam dake kompromisi robit nechce, ale verim aj tomu chlapovi zas ze spavat na gauci ked je u vas..sa musi citit odstrceny

julish
26. feb 2023

@mondolina on nie je mládenec, ale šesťročné dieťa, ktoré ešte pravdepodobne spracováva oddelenych rodičov a príchod nového partnera. Tiež by som nechcela, aby chlapca nadobudlo pocit, že odchádza od mamy kvôli partnerovi.

mondolina
26. feb 2023

@julish
8 ročné dieťa, a rozchod rodičov bol cca. pred 6 rokmi.
ale ináč v pohode.

katarinka89
26. feb 2023

@grulka85 no tak potom z toho vycuvaj. Ešte spolu ani nebyvate a už sú tam takéto nezhody.....ja som mala takéto iste ,,problémy,, ale opačne, svokra a švagriná nonstop u nás, rano, obed, večer aj okolo 9tej dokvitli, toľko hádok bolo....

katarinka89
26. feb 2023

@grulka85 a ešte som zabudla- v prvom rade je dôležité, aby si ty ako žena spoznala prvá toho s kým sa stretavas. Neviem si predstaviť rande v 3ke- on ty a syn. Ja keď som sa začala stretávať s mojim mužom, syna som nebrsvala- mal 4,5 r. Lebo najskôr som ja potrebovala zistit- aký je to človek a to nejaký čas potrvá. Až potom cca po roku som ho začala sem tam brat s nami, resp išli sme do zoo, dinoparku koli synovi. Tak aby sa aj on zabavil. Netlačí som na muža. Nechala som to volne plynúť. Až mi jedného pekného dňa muž povedal- že zostaňte u mňa späť a malý sa potešil...a už sme neodišli

julish
27. feb 2023

@mondolina šesťročné dieťa v predškolskej alebo v prvej triede dostáva tému maminky a ocinka takmer na dennej báze... a musí sa s tým konfrontovať. Takze tak

veronikaszabova
27. feb 2023

@julish dieta ma 8 rokov

Strana
z3