icon

Som na deti sama a bojím sa o prácu

24. aug 2025

Kedy to skončí? Som sama na dieťa, musím pracovať, treba platiť účty. Za týždeň ide do školy a ráno sa zobudí s horúčkou. Skoro každý mesiac musím čerpať očr, bojím sa už o prácu. Neviem sa normálne zabehnúť. Psychika zas ide dole. Stále choroby. U alergológa bola asi pred 2ma rokmi všetko ok. Nič vážne len bežné choroby.

Strana
z2
biglovemom
24. aug 2025

Skúste Broncho vaxom 👍

autor
24. aug 2025
@biglovemom

Skúste Broncho vaxom 👍

@biglovemom kupila som cecko, kozie kolostrum, probiotika. Uziva skoro mesiac. Pravidelne.

nikpa
24. aug 2025

@anonym_autor do ktorej triedy ide? Náš to tak mal ako prvák, prišiel do nového kolektívu, stres...

autor
24. aug 2025
@nikpa

@anonym_autor do ktorej triedy ide? Náš to tak mal ako prvák, prišiel do nového kolektívu, stres...

@nikpa do prvého ročníka. No nastúpila do skolky ked mala 2 roky a 10 mesiacov. A odvtedy? Stale nieco. Mozno som odrobila 2 mesiace vkuse za tie roky. Nevládzem uz naozaj.. mam hypoteku, auto na splátky staré sa pokazilo a nedokážem mat normálnu vyplatum

anonym_75c17a
24. aug 2025

no u nas je to rovnake.. a myslim, ze v mnohych inych rodinach tiez. V praci to chapu, ale snazim sa na OCR nechodit, Ak je dieta moc chore, a musim byt doma beriem si HO mam narok na 2 dni v tyzdni, nevyuzivam ich “zbieram” si ich a ked ochorie vyberiem si ich naraz. Ak je moc chore tak si vezmem dovolenku, mam 35 dni plus dalsie z KZ a KZVŠ. No a ak je chore len kaslik a tak, tak je so mnou v praci. Proste som hladala pracu kde sa to da takto vykryt, bola to pre mna prirorita. Skus si ak ty takto pomoct.

tim23
24. aug 2025

@anonym_autor môj síce ešte nikam nechodí ale minulý rok mal 3 choroby hneď po sebe. Dávali sme 3 mesiace imunoglukan a teraz je prvý krát chorý (sopliky) po vyše roku

autor
24. aug 2025
@anonym_75c17a

no u nas je to rovnake.. a myslim, ze v mnohych inych rodinach tiez. V praci to chapu, ale snazim sa na OCR nechodit, Ak je dieta moc chore, a musim byt doma beriem si HO mam narok na 2 dni v tyzdni, nevyuzivam ich “zbieram” si ich a ked ochorie vyberiem si ich naraz. Ak je moc chore tak si vezmem dovolenku, mam 35 dni plus dalsie z KZ a KZVŠ. No a ak je chore len kaslik a tak, tak je so mnou v praci. Proste som hladala pracu kde sa to da takto vykryt, bola to pre mna prirorita. Skus si ak ty takto pomoct.

@anonym_75c17a ja pracujem vo výrobe musim tam byt fyzicky. .som tam 11 rokov. Nemôžem si hľadať novú prácu. Najst nieco na jednu smenu je skoro nereálne. Musím ju voziť do skoly. Na skrátený úväzok nemôžem ist lebo finančné neprežije. A tym, ze ju nemam kam dat musim byt s nou doma aj pri takýchto chorobách. Len premýšľam do kedy toto sa da zvládať?

lucia13022023
24. aug 2025

To vám imunolog nič nedal keď je už takto dlhodobo stále chorý?
Takto si imunitu nevybuduje keď ide z choroby do choroby.

autor
24. aug 2025
@anonym_75c17a

@anonym_75c17a a co sa týka vzdelania mam len maturitu a pochybujem, ze aj keby videli, ze mam nieco v hlave ze budu strácať so mnou cas aby ma zaucali. Ked mam dieta.

autor
24. aug 2025
@lucia13022023

To vám imunolog nič nedal keď je už takto dlhodobo stále chorý?
Takto si imunitu nevybuduje keď ide z choroby do choroby.

@lucia13022023 isla na alergologiu. Výsledky boli v poriadku. Potom bola 2 mesiace cca zdrava tak nas uz neposlala nikam.

lucia13022023
24. aug 2025
@anonym_autor

@lucia13022023 isla na alergologiu. Výsledky boli v poriadku. Potom bola 2 mesiace cca zdrava tak nas uz neposlala nikam.

@anonym_autor aha. Lebo keď u nás v rodine bola neter stále chorá, a tým stále myslím ze týždeň ok a zas chorá, tak išli na imuno a tam jej nastavili terapiu a prešiel cca rok/dva a od vtedy sa drží, že je chorá par krát do roka. Synovec tak isto. Dali im aj niečo na podporu imunity co berú doteraz a sú ok. Ja by som sa určite pýtala k imunologovi.

autor
24. aug 2025
@lucia13022023

@anonym_autor aha. Lebo keď u nás v rodine bola neter stále chorá, a tým stále myslím ze týždeň ok a zas chorá, tak išli na imuno a tam jej nastavili terapiu a prešiel cca rok/dva a od vtedy sa drží, že je chorá par krát do roka. Synovec tak isto. Dali im aj niečo na podporu imunity co berú doteraz a sú ok. Ja by som sa určite pýtala k imunologovi.

@lucia13022023 no mne bola chorá raz mesačne. Dýchacie problémy. Stale chrcala . To prešlo zo dňa na den. 2 mesiace ok a prisli crevne problémy, teplota a takéto veci..

ivik4
24. aug 2025

Snad odchod zo skolky pomoze, hadam ano. Ja som s malym mala to iste v skolke,vkuse sme obaja boli na antibiotikach. Uz mi to fakt neprislo normalne. Akonahle zacala skola tak akoby uťalo a chory byva raz za rok ( klop klop nech to nezakriknem).

anonym_75c17a
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_75c17a ja pracujem vo výrobe musim tam byt fyzicky. .som tam 11 rokov. Nemôžem si hľadať novú prácu. Najst nieco na jednu smenu je skoro nereálne. Musím ju voziť do skoly. Na skrátený úväzok nemôžem ist lebo finančné neprežije. A tym, ze ju nemam kam dat musim byt s nou doma aj pri takýchto chorobách. Len premýšľam do kedy toto sa da zvládať?

@anonym_autor no ale je bezne menit svoje pracovne prostredie tak, aby nam vyhovovalo. Work–life balance.. Proste pracu vykovavas este z obdobia kedy si dieta nemala, ja som mala uplne inu pracu ked som dieta nemala. Ale jednoducho sa mi zmenili priority aj zivotna dynamika..potrebujem proste robit do 15 tej, nie do 17:00..
Jednoducho povedane, na to aby si prisla k dlhodobej spokojnosti sa potrebujes posunut dalej. Kazda zmena vyzaduje usilie, nie je to vsak nemozne.

basska_b
24. aug 2025

Deti v skolskom veku uz maju ovela lepsiu a zrelsiu imunitu ako skolkari. Viem, ze to mas brutalne tazke... si na to sama, zamestnavatel tiez asi nema svatu trpezlivost... Skus neprojektovat do dcerky "zas bude chora, stale nieco...", ved skola sa este ani nezacala

autor
24. aug 2025
@anonym_75c17a

@anonym_autor no ale je bezne menit svoje pracovne prostredie tak, aby nam vyhovovalo. Work–life balance.. Proste pracu vykovavas este z obdobia kedy si dieta nemala, ja som mala uplne inu pracu ked som dieta nemala. Ale jednoducho sa mi zmenili priority aj zivotna dynamika..potrebujem proste robit do 15 tej, nie do 17:00..
Jednoducho povedane, na to aby si prisla k dlhodobej spokojnosti sa potrebujes posunut dalej. Kazda zmena vyzaduje usilie, nie je to vsak nemozne.

@anonym_75c17a chapem co vravíš. Stale nad tym premýšľam ako dopadnem. Po skole som si nevedela nájsť pracu, nikde ma nechceli. Ved nemáte žiadnu prax.. bola som rada, ze som si nieco nasla. Dosť skoro som odišla od rodičov. Vedela som, ze časovo to bude super praca aj pri dieťati. Takze som neskúšala hľadať nieco iné. Keby som nemala dieta uz tam niesom lebo viem ze časovo mozem robit hocijako..
Mozno som hlúpa ale v okolí som nemala ziadne mamičky netušila som, ze bude vkuse chorá. Som si myslela sak raz za cas ochorie bude to ok.

autor
24. aug 2025
@basska_b

Deti v skolskom veku uz maju ovela lepsiu a zrelsiu imunitu ako skolkari. Viem, ze to mas brutalne tazke... si na to sama, zamestnavatel tiez asi nema svatu trpezlivost... Skus neprojektovat do dcerky "zas bude chora, stale nieco...", ved skola sa este ani nezacala

@basska_b práveže ja som bola nastavená ako som jejj dala vitaminy ze bude ok. Odrobim cely mesiac. V skole nebude chorá. Toto som naozaj nečakala.. včera bola úplne v poriadku

anonym_045ce8
24. aug 2025

@anonym_autor na alergo-imunologii nastavila MUDr deťom liečbu, vždy jar- jeseň lieky na imunitu, keď boli chorí tak spreje, atď Mozno z toho výrastli, možno zabrala liečba, ale chorí už nebývajú. Viem ťa pochopiť, mám to za sebou, akurát mne veľmi pomohla mama a prácu som menila pri detoch 3x 🤷

biglovemom
24. aug 2025
@anonym_autor

@biglovemom kupila som cecko, kozie kolostrum, probiotika. Uziva skoro mesiac. Pravidelne.

@anonym_autor to zahod do kosa to je zbytočne .
Prečítaj si o Broncho vaxome to nie su vitaminy

anonym_170f55
24. aug 2025

Tak ju daj na adopciu.

autor
24. aug 2025
@anonym_170f55

Tak ju daj na adopciu.

@anonym_170f55 teraz premýšľam ci si v poriadku alebo to myslíš ako vtip.
Vies ľahko sudíme ľudí ked sme nieco nezažili na vlastnej kozi

autor
24. aug 2025
@anonym_045ce8

@anonym_autor na alergo-imunologii nastavila MUDr deťom liečbu, vždy jar- jeseň lieky na imunitu, keď boli chorí tak spreje, atď Mozno z toho výrastli, možno zabrala liečba, ale chorí už nebývajú. Viem ťa pochopiť, mám to za sebou, akurát mne veľmi pomohla mama a prácu som menila pri detoch 3x 🤷

@anonym_045ce8 najnovšie sa na to spýtam. No ja som tolko liekov vyskúšala z lekárni. Mozno naozaj musi len vyrásť z toho. No je to cele tazke. Dnes som mala plány a uz sa mi nic nechce.

iivancova
24. aug 2025

Otec dieťaťa sa na výchove a starostlivosti nepodieľa? Nevieš si skrz nemožnosti pracovať vysúdiť vyššie výživné?

autor
24. aug 2025
@iivancova

Otec dieťaťa sa na výchove a starostlivosti nepodieľa? Nevieš si skrz nemožnosti pracovať vysúdiť vyššie výživné?

@iivancova neplatí súdom. Platí po dohode. Pytala som sa ci moze byt s nou 4 dni. Odpoveď nemôžem. Jeho výplata je dôležitejšia ako moja. On moze robit stale. Ja nie

iivancova
24. aug 2025

Nezvažuješ nechať o tom rozhodnúť súd? Toto nie je spravodlivé a viem, že to asi bude na dlhšie.

autor
24. aug 2025
@iivancova

Nezvažuješ nechať o tom rozhodnúť súd? Toto nie je spravodlivé a viem, že to asi bude na dlhšie.

@iivancova chcela som no to boli len hádky, ze sa mu vyhrazam a podobne. Nebola som na tom dobre a bojím sa znova otvorit tu tému. Chcem mať klud
Pošle 100ku. Berie si ju kedy chce.. no pri chorobách nepomôže, zubar, tabor, leto. Financujem sama. Prosiť ho nebudem.

vladuska20
24. aug 2025

Babka,dedko nepomozu??Ja chapem,ze ako samozivitelky to musia mat sakra tazke v dnesnej dobe ale mas obrovske stastie,ze mozes byt na HO,ze to v praci chapu.Nie vsetky samozivitelky maju take stastie.A neboj,este vydrz,mala podrastie,pride do veku ,ked uz bude moct byt aj sama doma a ulavi sa ti.Len vydrzat tych par rokov.Drzim moc palce.

autor
24. aug 2025
@vladuska20

Babka,dedko nepomozu??Ja chapem,ze ako samozivitelky to musia mat sakra tazke v dnesnej dobe ale mas obrovske stastie,ze mozes byt na HO,ze to v praci chapu.Nie vsetky samozivitelky maju take stastie.A neboj,este vydrz,mala podrastie,pride do veku ,ked uz bude moct byt aj sama doma a ulavi sa ti.Len vydrzat tych par rokov.Drzim moc palce.

@vladuska20 nemôžem byt na HO. Keby ano všetko je ine. Robím vo výrobe musim byt fyzicky prítomná. No mamu uz nemam a otec mal teraz 2 tyzdne dovolenky. No skusim mu asi zavolať.
Všetky kamarátku maju deti. Teraz pred začiatkom skoly si nikto nevystavi riziku svoje dieta. Keby to bolo aspoň každé 3 mesiace ze ochorie nepoviem nic. Ale každý mesiac prist o plat.. a ďakujem

anonym_3d43df
24. aug 2025

Úplne ta chápem. Mám dve deti, minuly rok nastúpilo staršie do skolky a každý tyzden-každý druhý nieoc vždy priniesol. Tento rok nastupujem do prace a tiez mám strach či vôbec zarobím a či ma nevyhodia po dvoch mesiacoch. Bohužiaľ u mna možnosť HO absolutne nie je.
Nie je možnosť zvýšenia výživného? Z dôvodu neustálych OČR a tým krátenia platu? Veď keď už sa ex nepodieľa fyzicky, tak nech aspon nieoc uhradí on.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2