Som sama bez práce a s dieťaťom
Ahojte poprosila by som o radu co mam robit ak som matka mam 5 rocneho syna mal by nastupit do skoly v septembri... Momentalne zijem este s jeho otcom ale tym ze nam to dlhodobo nefunguje nerespektuje ma a ja nadalej nechcem a nemozem takto zotrvavat ... A chcela by som odist no nemam kam nepracujem .. on ma pracu
No ja som doma syna odnesiem do skolky idem domov upratujem varim idem pre maleho... Podstatne je ako sa mam osamostatnit nemam nikoho kto by mi pomohol na nejaky cas mozem ist k sestre ale co skolka kedze chodi tu do skolky kde byvam a sestra byva od nas dalej odost. Ochvilu je zapis.. Ako dalej aj ked odidem ako sa osamostanym ? Zazili ste nieco podobne ? Ako sa stohoto dostat?
Nájdi si prácu, odkladaj peniaze a potom odíď.
V prvom rade si najst pracu. Tak, aby si zvladla dieta zaniest do skoly, skolky, aj dalej, mozno aj cca 30 minut, ak treba, bud blizko bydliska alebo blizko prace. Takusto riesit byvanie, podat ziadost na mestke, pripadne hladat nirco od sukromnika. A potom, ked budes mat toto, dat si dieta zverit do svojej starostlivosti. A poriesit vyzivne.
Preco nepracujes ked mas 5 rocne dieta?
@maminkadeticiek tu na okolo kde byvam je takze najst pracu od 8:00 do 15:00
Nam skolka zacina 6:40 takze kym sa prezuje prezlecie atd. 10minut a praca naokolo nieje ziadna taka ze do 15:00 by som pracovala jemu cas nnevyhovuje aby prenho chodil a ani aby ho rano odniesol
@ivik4 nie nieje spolocny ... Je jeho.. On nema zaujem o maleho starostlivost staram sa vylucne iba ja .. Nie sme zobraty
Bez práce to nepojde, z coho chcete zit, platit ucty? Dvaja.. nie ze sama sa uskromnis nejaký cas
Hladaj aj polovičný uvazok, hocico skusaj aj take co by si nepovedala, ze niekedy skusis . Musis to dat, ak chces lepsi zivot
Aj brigady zhanaj a zacni setrit riadne, mat bokom peniaze
@ivik4 vydrzala som doteraz ale nevladzem niekedy to chcem vzdat strasne bojujem kvoli synovi ... Je to s urazkami podla jeho nalady cele nadavky tak isto aj za nic ked ma zly den...
a keby si išla bývať k rodičom a s nimi sa dohodla na vodení do škôlky? A našla prácu a žiadala o výživné
Kazda normalna skolka je otvorena do 16:30/17tej, 5 rocne dieta v pohode zvladne byt v skolke cely den a nemusi chodi domov o 3tej
Naozaj nerozumiem, preco nechodis do prace, este aj za takychto okonosti, ked nie ste zobrati, z domu ta vykopne zo dna na den a peniazmi sa zda sa neobjadzujete. Zacni si hladat robotu, odkladaj peniaze a zacni riesit skolu a byvanie.
@sasa1310 mama zije zo sestrou byvaju v meste sestra ma deti a nemaju auto odnas je to cca 15km
A tak isto mama aj sestra pracuju takze nemozem sa spoliehat na nikoho
Nepochopím škôlky idú idu od 6:30 do 17:00 zväčša, nechápem prečo si nehladas prácu skôr hľadáš výhovorky ako to nejde všetko prepáč, začnem robit, dieťa má byť dávno v kolektíve a zrazu bude aj na odstahovanie, úplne jednoduchá vec, keď sa chce
Ale mozno sa lepsie prestriedate pri detoch, mozete aj na smeny chodit, pomozete jedna druhej, ak teda je vola na oboch stranach. Vsetky prispejete na ucty, domacnost...
Kym tu sedis na telefone, vytvor si ucet na profesiii, vyklikaj životopis a uvereni si ho tam. Das to aj cez telefon. A kazdy den posielaj CV, sleduj ponuky
Asi nebudes v pozicii, ze si mozes vyberat, tak sa zamysli nad sebou a dnes ten zivotopis uz aj pošli na nejaku ponuku
@sofiia87 unas je skolka do 16:00 aj to o 15:10 ked idem prenho je tam par deti cca 5 ze ked pridem o pol odchazda skoro posledny byvame na dedine
no a? Však sa prestriedate, ide hlavne, aby miesto bolo.
A v tom meste? Tam by mohol ist do skoly a ty uz podla casu a podla teda mamy, sestry, dohodnut sa a hladat pracu tam.
Ved si nájdi prácu aj podnájom v tom meste. Na dedine nie je praca a nemozes čakať že sa to zmení
Namiesto vyhovoriek hladaj pracu, bez toho to nepojde.
V prvom rade si nájdi prácu .
Akúkoľvek.
Môžeš požiadať o sociálny či mestský byt ak niečo také máte. Podaj si žiadosť .
Len všade potrebuješ doklad, že máš príjem aj keď len minimálnu mzdu. Nič iné Ti nepomôže len práca.
Držím palce .
Naozaj nerozumiem aky bol tvoj zivotny plan, ked rodicak ti skoncil pred takmer 3 rokmi a ty nemas pracu. Ani by ma neprekvapilo, keby to bol jeden z dovodov, preco tvoj muz je k tebe taky aky je, ja by som si tiez nevazila partnera, ktory sedi doma na riti bez prijmu a ja ho mam zivit 🤷♀️ a teda to by si fakt vela chcela, aby ta muz zivil a este sa aj vodil syna do / zo skolky, kym ty sedis doma a pozeras do steny…sorry za uprimnost.
No a budes musiet prestat hladat vyhovorky preco nemozes do prace. Skolky su standardne otvorene do 17, ked nie ta vasa, tak ina. Ak by aj neboli, tak je strasne cudne, ze vsetci maju pracu do 14:30 - 15:00 a stihaju ist pre deti, len ty jedina nie.
Alebo druha moznost - sklopit usi a este par rokov (asi tak 10, kym syn nedostane obciansky) vydrzat s partnerom aj ked je aky je.
Však práca sa dá nájsť aj na skrátený úväzok,keď ti to nevyhovuje kvôli škôlke. A to si doma od jeho troch rokov bez príjmu?
Hľadáš dôvody prečo nie, namiesto aby hľadala spôsob ako áno. Bez práce to nepôjde. Musíš si zrejme najprv spraviť aspoň minimálnu finančnú rezervu ( dieťa je už dosť veľké, v práci si mohla byť už 2 roky). Potom môžeš špekulovať nad odchodom.
Po prve - najdi si pracu.
A vsetko ostatne nema zmysel riesit kym nesplnis prvy bod
Porozpravaj sa aj s mamou a sestrou, ci by ste tam mohli byt na nevyhnutny cas. Zivotopisy posielaj kazdy den, hladaj v tom meste. Aj keby si robila opatrovatelku / osobneho asistenta/ upratovacku/vypomoc v kuchyni. Poobzeraj ponuky v skolach. Maleho daj zapisat v meste, ak chces pockat tak v dedine kde si a potom zmenis skolu. Najprv planuj , odkladaj peniaze a dieta sa prisposobi. Dochadzanie do skoly je nic. Mozes sa dohodnut s inou mamickou, co tam bude chodit, zo susedou, co ma tiez take dieta, ked nebude moct mama a sestra. Nevesaj hlavu, daj sa do toho. Zvladnes to..
@sissy27 dovod preco nechodim do prace je ze on zarobi tolko ze ja nemusim ale je to vsetko jeho .. Niejetaky urcite preto ze pretoze som domaa ja som doma ale robim vsetko uplne vsetko on nepohne ani len prstom dokonca kosim travu ja ...s malym travi maximalne hodinu ked chodi do skolky ani to a ked je vikend ze niekam ideme ok...tak dlhsie ... Sam mi povedal nech nejdem do prace ze neni to treba atd.. Tym ze naozaj unas na okolo praca s takymto casom ako by som potrebovala nieje tak som nepracalovala pracovala som ked mal maly 3roky ako uoratovacka isty cas ale to maly este len zacal chodit do skolky a to bol viac chory doma ako v skolke ...
Amaly navyse nechodil do skolky sem ale do mesta vtedy 10km odnas cca a tam som mala aj pracu
@lion777 mama byva v prenajme 3izbak

Nasla by som si pracu a odkladala peniaze az kym raz odidem. Uz by som vydrzala ked tam niesu bitky ci nadavky a podobne. Ked si vydrzala doteraz . Odist len tak bez nicoho nieje vobec dobre a bohvie ci by dieta nepridelili jemu ked ma pracu aj byvanie. Ci byt je Vas spolocny ?