icon

Som sama skoro na všetko

wilsonka
25. okt 2011

ahojte dievcence. rada by som mala temu kde by sme sa mohli postazovat a podporit navzajom.
sledujem, ze je nas tu dost osamelych, vytazenych, unavenych, vystresovynych alebo len obcas smutnych mamiciek, ktore tisko zavidia mamickam co maju okolo seba rodinu alebo priatelov, co radi pomozu, postrazia ked treba aj ked netreba🙂. alebo aj mamiciek, ktore to zvladaju s usmevom.
mat tak mamu nablizku, kamaratku alebo susedku...aby som mohla to a ono.
som najstastnejsia, ze som maminka- ale ludia okolo chybaju:(

zlepsovaky alebo prihody ako ste to zvladli s drobcami osamote v roznych situaciach su vitane🙂

prosim ak existuje podobna tema, (nenasla som), rada sa pridam.

Strana
z3
janka3a
3. aug 2012

@alenka600 ideme sa momentalne stahovat do mesta, kde nikoho nepoznam. Momentalne som u rodicov, a ti pomahaju ako sa da.Len, ked budeme sami, fakt neviem, ako to bude...

miska2311
10. aug 2012

@diana_81 ja to mam pododbne...som teraz sama na 2 deti,mam 6rocneho syna a 5mesacneho.zopar kamosiek v okoli..ked som bola tehotna tak ze budeeme chodit spolu von a kocikovat ..ze uz sa tesia a teraz ani raz nezavola ,alebo nepride..to ked ja sa neozvem tak mne uz s anikto neozve.ja nechapem.rodinu mam poblizku ...k tej mozem ist ,no sem tam treba zmneu a byt so seberovnimi no vidim ze tu uz dokopy nemam ist s kym von .uz mi je trapne im vyvolavat...ked s aozvem tak jaaj ta vies mam vela prace,deti ,domacnost...ved aj ja mam to iste..ale stale mam cas ist von s detmi..ta ja uz nechapem...ci je to lenivost alebo az taka zaneprazdnenost.mame s aradi ako kamosky...nikdy sme si neublizili no chyba mi aspon keby jednu osobu som tu mala teraz pocas materskej na ktoru sa da spolahnut.

diana_81
10. aug 2012

@miska2311

Tu sa maminy strasne skoro vracaju spat do prace, vela z nich da dieta do jasli v 3-4 mesiacoch, takze prva cast mamin zmizla z obehu uz po par mesiacoch, potom su take co je im tu smutno a tak su vlastne furt doma (teda v SR, alebo CZ a tak) a manzel je sam tu, no a potom su take co zahadne furt maju nieco na robote... Jaj a posledna skupina je ta so zazracnymi detmi, co spia cely den 🙂 bo moja mala potrebuje zabavu, spolocnost, ja nenavidim dni ked som len doma s nou... A to v Belgicku furt prsi, cize ist von s dietatom co sa uci lozit a nechce byt v kociku ani za svet je za trest 🙂 Nevzdavam sa ale, stale skusam, vzdy sa v parku ci u lekarky prihovorim a hadam jedneho dna bude i niekto kto ako kamoska zostane i po par uvodnych stretnutiach... Aj pre malu byt som to chcela, aby poznala ked uz sme daleko od rodiny tetu Zuzku ci Katku co k nam chodi, ktorej doveruje, obcas si na ruky sadne... Takto len vie, ze existuju pokladnicky, casnicky a ludia co vencia psov, ale okrem mamy a tatu nepozna pomaly nikoho...

No jo, predstavovala som si to jednoduchsie....

susika
9. okt 2012

tiež som na deti sama. tatino robí v zahraničí, a ko asi nejeden "živitel" a chodí domov naozaj poriedko. po 6-7 týždnoch. a to malá si už celkom dobre zvykla, ale malý začína všetko tak riadne vnímať a tato m začína chýbať. rpedsa, konečne chlap v dome, ked príde. rodičov mam na opačnej strane okresu, surodenci zamenstnaní, stré mamy už nemám a tiež ani susedy, ktoré by prípadne povarovali deti, ked niekam potrebujem, tak ich všade trepemm zo sebou, celom som si za tie roky zvykla, len tie detksé nalady pri nákupe alebo len tak ked sme vonku a ked ma jeden bicykel a druhý odražadlo a odrazu sa ani jeden nechce voziť a sme tký pekný kus od domu.to je potom zábava a ja slzy na krajíčku.@miska2311-uplne suhlasím, mam ten istý probém, že iba ja musim vyvolavať a ked ja nezavolam,t ak nič a každý ma stale vela prace a upratuje a varí pre manžela, ktorý pride večer z prace....ja som taká, že robota neutečie, aj ked sa samo nespraví, ked je navarenéa upratané, ostatné ma čas. som sa tešial že an materskej bude sranda, že s novými maminami budeme kadečo podnikať, ale maminy su akési zlenivené, spohodlnené..tak si to užívam aspon s deťmi, ved jedného dna mi vyrastu a potom mi to bude aj chýbať🙂)

denimi
11. okt 2012

@epelino ahoj, asi sem fakt vela nechodi, ja som to az teraz zbadala 🙂 tak ale podla datumu sa ti uz muz za chvilu vrati 😵
Ja mam sice priatela, ale mam doma tri deticky, z toho jedneho skoro pubertiaka s nemoznou povahou samozrejme po otcovi 🙂, ktory stale robi zle jeho pomaly 8 rocnej sestre a do toho vsetkeho mam skoro 17mesacneho Oliverka s priatelom, ktroy s nami nebyva lebo koli praci bvyva inde takze niekedy sa nevidime cely tyzden iba cez vikendy a ked cas a praca dovoli tak pride aj cez tyzden, skratka uplna paradicka...))) Ale zvladame lebo inak sa neda a dufam, ze sa raz dockam toho ze budeme fungovat trocha normalnejsie, ale ked ja sa stahovat nechcem lebo decka tu maju zazemie cely zivot a skolu a kamaratov a tiez sa im nikam nechce tak sa tu tlacime ako sardinky 🙂

epelino
11. okt 2012

@denimi Ahoj, no veru ostavaju nam dva mesiace, kym sa manzel vrati. boli obdobia, kedsom to zvladala velmi dobre, ale su aj obdobia, najma ovplyvnene malym, kedy je cely den umrncany, vzdorovity a ja som stale nanho sama, tak mam pocit, ze sa raz zlozim 😒 aj tie dva mesiace mi pripadaju ako cela vecnost momentalne, ale asi je to aj tym, ze studujem posledny rok na vs, po veceroch potrebujem robit diplomovku, maly mi prestal cez obed spavat.. jedno sa to sype na druhe.. a vy teda nerozmyslate o stahovani? a nie je praca blizsie pre priatela,ze by vammohol pomahat a kazdy den prist domov?

denimi
11. okt 2012

@epelino ale to uz zvladnes, inak s tou vyskou klobuk dole, obdivujem baby co pri detoch studuju. Ja som vecer KO, nenaucila by som sa ani ciarku a cez den uz vobec nie. Dnes som do 9 skusala synatora Turcana Ponicana 🙂)) a v duchu som ho lutovala lebo sa to pol dna ucil 🙂 a ste aspon v kontakte cez skype nie? Aj bol za ten cas doma, ci vobec? Vies mne sa to stahovanie moc nerata lebo deti nechcu ist prec, maju tu zazemie, kamaratov a hlavne syn znasa strasne zle akekolvek zmeny :( a priatel ma taku pracu ze vela cestuje a odtialto by to mal vsade o hodinu dlhsie..aj tak v tom aute uz travi vela casu. A take miesto len tak hocikde nenajde, takze kym tam je budme radi, ze tam je 🙂 ale tiez toho mam obcas plne bryle, mam ich troch a hlavne mala je strasne ziva, ma vela kruzkov a zaujmov a vsetko musim stihat lebo ich otec pracuje a nema cas. Som rozvedena, aby si bola v obraze a toho tretieho prcka mame s priatelom. 🙂 Ako to prosim ta zvladas s tou diplomovkou ked ti ani maly cez den nespi? Len po nociach??

epelino
11. okt 2012

@denimi Ja zase skladam klobuk dole pred tebou, ked mas tri deti a zvladas to. aspon rodinu mas niekde nablizku? Ma ti kto pomoct? No maly zacina strajkovat s tym spankom, takze obcas spi, obcas nie.. a niekedy zaspi sam od seba az o 15-16 h a potom ho nemozem do 22 h dostat do postele. diplomovku som zacala pisat len teraz posledne dni a vacsinou po veceroch, ale aj to este varim, upratujem, zehlim a niekedy sa zabudnem na pc 😠 takze cas ma zatial netlaci, mozem ju pisat pomaly v klude. nastastie ked budem mat statnice, tak mm uz bude doma.teda uz v decembri a statnice budu v maji. a muz chodi, hej, bol doma uz trikrat,chodi tak na 1-2 tyzdne a teraz pride o dva tyzdne na tri dni.. a vy inak ako? priatel aspon cele vikendy s vami travi? pomaha?

denimi
11. okt 2012

@epelino no teraz chodime na vikendy my k nemu lebo ma rodinny dom a my dvojizbak 🙂 , takze v piatok prideme s futbalistkou s treningu alebo zapasu, o pol 7, zbalim seba a tri deti, kociar, cestovnu postielku a valime vecer za nim 🙂
Ale on pomaha ked moze, my sme mali v lete havariu takze ja som cele prazdniny lezala v nemocnici a potom u nasich bo som nemohla chodit a on vysiel z toho lepsie tak si braval maleho aspon na vikendy k sebe lebo moja mama musela sa hodit pn, aby sa mal o decka kto postarat, tak aby si aj ona trochu oddychla. Mam aj sestru aj rodicov, ale vsetci pracuju tak to je take na nic, nechcem prilis otravovat stale, stacilo to leto...kazdy ma svojho dost. Ja som si zvykla na taky zivot, zijeme tak uz celkom dlho, ale myslim ze je najvyssi cas to zmenit lebo toto sa dlho vydrzat neda, aspon ja na to nemam povahu a stve ma, ze takto zijeme ako cigami stale s taskami, bud my lebo on..tak asi v kocke 🙂
Tak to uz budete mat lepsie ked budes mat doma v niekom oporu aj pri studiu a statniciach ti urcite s malym pomoze. Ako je vlastne stary? Urcite je to narocne aj s jednym dietkom, ked ma svoje dni 🙂

ewisam
3. feb 2013

Ahojte, idem sa pridat do temy a chcem poprosit maminky co maju dve a viac deti, aby poradili ako zvladaju samy deturence na ihrisku,v pripade, ze starsie vymysla a samozrejme chce vyliest aj za plot a male je este v kocari...Da sa to vobec ustrazit bez toho, aby ani jedno nezostalo bez dozoru?

irriss
3. feb 2013

@ewisam
Ahojky! Zalezi jestli jsi na hristi a povidas si s jinyma maminkama 😉 a nebo jsi schopna s kocarkem
sledovat horolezecky vystup na plot..
S poctem 2 deti by nemel byt problem...
kdysi jsem byla ve tve situaci(ale 4 deti)..holcicka 4 roky..rocni dvojcatka a 11ti lety horolezec.....je na Tobe, ktery smer jim urcis a kam das hranice... MUSI umet poslechnout, pripadne na zavolani se vratit..a nepokracovat v opacnem "zakazanem" smeru 😉

ewisam
3. feb 2013

@irriss to mi je jasne, ze musia mat hranice, len deti nie su roboti a nikdy nevieme co sa zrodi v hlavickach...Predpokladajme ze sa nepoznam s nikym. Priznam, ze zatial o druhom len uvazujem a naozaj sa bojim ako zvladnem cca 3r a male babatko hlavne v situaciach vonku.... nedavno ma s dietatom v kociku prepadli a kedze fantazia pracuje, hned ma napada unos a podobne...

irriss
3. feb 2013

@ewisam Evi..ale v tomto pripade, podle toho, co popisujes jde o uuuplne jiny zdroj strachu..toto neni strach ze sve neschopnosti uhlidat-neuhlidat

!!!ale jde o strach z okoli..mela by sis s nekym kompetentnim o tom promluvit, dokud je cas a strach se neprohloubi v patologicky .. 😉
..Ted mne napada, jsou ruzne kruhy bezpeci..zdarma..kam se obrati clovek v "nouzi"..jedna se o situaci, kdy se stane obeti psychologickeho natlaku..
Mrkni se, zda existuje i u vas toto sdruzeni..jmenuje se tusim BILY KRUH BEZPECI a je venovana bezplatna pomoc obetem VSECH druhu nasili..

ewisam
3. feb 2013

@irriss dakujem si zlata, ale so strachom s okolia sa pomaly a isto vyrovnavam... naucilo ma to nedoverovat ludom, preto mozno mi po rozume beha prave unos (uviedla som ako priklad) naozaj sa to tyka ustrazenia deti...neviem si dost dobre predstavit ako sklbit fotbal so starsim a kojenie mladsieho v jednom... ist do budovy so starsim na zachod a s mladsim co,ked sa tam kocarom nedostanem....? Mozno to naozaj chce len cvik a zamyslam sa nad tym popredu

irriss
3. feb 2013

@ewisam Uvidis, ze az bude situace aktiualni, ze si poradis..a nebudes mit tolik casu premyslet a filmovat..tezko se mi radi..i ja jsem velky filmar i scenarista.. ☹

p.s. Unos ditete se stal v mnohych zemich velkou psychickou zatezi a realitou, protoze je na Svete (nebo dokonce jen na uzemi Italie) tusim 1 dite unesene - ztracene za 1 den..proto si ze Tveho strachu nedovolim delat srandu ani Ti neradim podcenovat ostrazitost..
I ja mam spatnou zkusenost...ale o te pomlcim 😉 ..v nasem meste..je u vellkeho obchodniho domu taboriste cikanu...a byla doba, kdy kradli deti a strihali deti na WC ..vetsinou holcicky na chlapecky.. 🤐 🤐 🤐
ted je nekolik let uz klid..ale strach pretrvava..ale mozna lepe tak..budeme pripravene a silnejsi.. 😉 ber to jako pozitivitu..zlo, ktere dopadlo dobre a tudiz posililo.. 😉

bubelko
3. feb 2013

@ewisam vzhladom na tvoju skusenost by som ti odporucila nosic a maly ruksak na plienky a vodu. mensie mas stale pri sebe, starsie v podstate tiez. ak by si kojila, starsie moze vtedy sediet pri tebe a olovrantovat. na ihrisko nemusis brat bateriu zasob - staci 1-2 plienky (podla toho, na ako dlho idete), voda a nejake ovocie na olovrant. 😉
pripadne skusit zapojit babku-dedka do navstevy ihriska, kamaratku s detmi/dietatom...

ewisam
3. feb 2013

@irriss som rada, ze ma chapes...nikdy nevies co sa stane a preto sa snazim byt ostrazita, hoci na z)azitok clovek nezabudne nikdy a "podozrievat" budem uz asi do smrti, ale co uz stalo sa, treba ist dalej...

@bubelko aj nad tym uvazujem, pripadne opatrovatelku na vypomoc. Priznam sa zvazujem vselico mozno az priliz...co sa tyka rodiny mama, daleko, svokra sa nevyjadrila ani, ze pomoze, ani ze nepomoze, ale kedze k vnucatu pride na navstevu cca raz mesacne, spoliehat sa velmi nemozem- Zostanem s detmi sama (v case ked je MM v robote) A zavrta s malymi detmi ostat nemozem, iste poznas... Kamaratky, nuz som pristahovalec, takze zatial ich vela nie je.... asi tak v skratke

monichessa
14. feb 2013

@langkofel a kde byvas ked pises ze si 1000km daleko od rodiny? Aj ja som 1000km daleko od rodiny a slovenska, som tiez sama, bez deti, ale o meisac a pol uz budeme dvaja, som 33tt a "priatel" si odcvalal...

martinka254
22. feb 2013

Dobrý deň, veľmi sa ospravedlňujem, že Vás otravujem, ale mám na Vás obrovskú prosbu s takým malým srdiečkom, že mi pomôžete. Som študentkou na vysokej škole Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v odbore sociálna práca. Som v poslednom ročníku, takže pracujem na svojej diplomovej práci (dotaznik je určený pre rozvedených). Viem, že Vás s tým pravdepodobne obťažujem, no ak by ste boli ochotní mi vyplniť dotazník veľmi by ste mi tým pomohli. Dotazník je anonymný. https://docs.google.com/forms/d/1zBtxoq4BzrrnOu...

pemasinika
24. feb 2013

Zdravím žienky, ktoré sú samé s detičkami. Ja som na tom podobne, so štyrmi deťmi. Keďže okrem výchovy ich musím aj živiť, chodiť po lekároch, školách, škôlkách, úradoch, obchodoch..., tak musím povedať, že nestihám ani udržiavať intenzívne kamarátske vzťahy. Aj keď "kavíčkovanie" nestihám, musím povedať, že okruh mojich priateľov sa obmedzil na kvalitných ľudí, ktorých si veľmi vážim. Môj život sú moje deti, pre tie žijem a pre tie chcem spraviť v živote maximum. To si vyžaduje moje dobré zdravie, preto som vyhodila zo svojho života nepodstatné veci, malé problémy... a sústredila som sa na cieľ - vychovať svoje deti najlepšie ako len budem vedieť, dať im všetko, čo bude v mojej moci a hlavne, dať im veľa lásky a pokoja. Ten nám veľmi chýbal, teraz si to vychutnávam, aj keď v rodine so štyrmi deťmi sa vyskytnú rôzne situácie 🙂

zdenocka
24. apr 2013

Ahojte,
chcela by som sa opytat, ci nahodou neviete o rovnakej, alebo podobnej teme, ale sukromnej? Dakujem 🙂 .

Strana
z3