Som sama skoro na všetko
ahojte dievcence. rada by som mala temu kde by sme sa mohli postazovat a podporit navzajom.
sledujem, ze je nas tu dost osamelych, vytazenych, unavenych, vystresovynych alebo len obcas smutnych mamiciek, ktore tisko zavidia mamickam co maju okolo seba rodinu alebo priatelov, co radi pomozu, postrazia ked treba aj ked netreba🙂. alebo aj mamiciek, ktore to zvladaju s usmevom.
mat tak mamu nablizku, kamaratku alebo susedku...aby som mohla to a ono.
som najstastnejsia, ze som maminka- ale ludia okolo chybaju:(
zlepsovaky alebo prihody ako ste to zvladli s drobcami osamote v roznych situaciach su vitane🙂
prosim ak existuje podobna tema, (nenasla som), rada sa pridam.
@monikli Zahorska Ves...je to kusok za Stupavou...kde ste sa prestahovali?
no ta ja som mala s manzelom vcera vymenu nazorou a asi si to vzal k srdcu lebo dnes napriklad si nesadol ze pocitac ked prisiel domou ale sa venoval malej tak uvidim dokedy mu to vydrzi
do pezinka
ja som slobodna mama sama na vsetko. je to tazke. teraz potrebujem ist do nemocnice na 2 tyzdne a neviem kde dat syna. Minule ked som bola u lekarky tak sestricka na mna vrieskala preco tam vlacim decko, ja ze som slobodna matka a ona, ze to ju nezaujima 😝 je to tazke vo vsetkych smeroch aj financne, aj ze ma nema kto podporit, objat, pomoct, ale zvladame ako sa da, len tych lekarov akosi neviem riesit. keby som mala viac penazi najdem si opatrovatelku, teraz pojde maly do skolky, tak hadam absolvujem vzdy urady, lekarov ze sa vypytam z prace a maly bude v skolke, len tu nemocnicu 2 tyzdne vkuse to neviem ako riesit 😝
@wilsonka ahoj, zaujala ma tvoja veta - nečakala si, že bude ťažké nadviazať vzťah s novými mamičkami - presne takto to cítim aj ja, bývam v ZA už tri roky pomaly a chodíme na ihriská no doteraz som nenašla žiadnu spriaznenú dušu 😒 ako je to možné? Nikdy som s nadvazovaním kontaktov nemala problémy.
@mimkaa10 ahoj,ja myslim ze je to mestom a kto nie je doslova extrovert moze mat problem. ale napr. vcera som na namesti videla dve mamicky ktore si hodnotili kociky🙂))) mile. na marianskom su terasy a detske domceky a preliezky pri nich...tam podla mna niekoho isto stretnes a treba len zacat kecat...nikdy nevies na koho natrafis.
ja uz mam rezim taky ze do obeda sme doma s malou a ked pride muz z roboty ide sa von....ale ak chces pridam ta do sukromnej temy...poslem ip. tam si dohadujeme stretka. papa
@alenka600 ahoj, odpisujem az teraz, prepac.. no zvladam.. ako kedy. niekedy vie byt den s malym strasne dlhy, ked som nanho sama. obcas pride svokra nachvilku, obcas idem s nejakou kamaratkou co ma tiez deti von... tak je to trochu spestrene.. a chodievam aj k svojim rodicom na predlzene vikendy alebo oni ku mne na cely den. teraz som mala prave manzela doma na dva tyzdne , vcera odisiel a musime si s malym zase zvykat na samotu. aj ty si vacsinu casu sama ?
@epelino No ja som sa odstahovala do zahranicia za manzelom, takze rodinu mam 1600km odtailto. Ani manzel nema rodinu tuto, ale zase v uplne inej krajine, aj ked nie az tak daleko, ale zase nema s nimi dobre vztahy. Takze sme tu uplne sami. Manzelova pracivna doba je od 6.30 do 20.00, teda samozrejme kratsia, ale dochadza za pracou kazdy den, takze to ako keby som bola cez tyzden uplne sama. Kamosky tu nemam, lebo sa to tu cez den fakt skoro komplet vyludnuje, vsetci dochadzaju za pracou, v dedine nemame jediny obchod, takze ak cokolvek potrebujem, musim nalozit dceru do auta a do mesta.Dcerka ma teraz 7 mesiacov a ja uz som znova v tom ako som medzi casom zistila (15 tyzden🙂 Takze som veeelmi zvedava ako to bude.
Mala som dost paniku z toho, ked si manzel 2mesiace pred porodom nasiel novu pracu a oni ho vyslali na 4mesiace do inej krajiny na skolenie....ja sama v dome v dedine bez lekara, bez pomoci. No chodil na vikendy, ale aj tak. A potom este 2 mesiace po porode. Sama v zime v dome kde sa kuri drevom - ale nakoniec som mala sestonedelie plne kludu a pokoja - nikoho a nic som neriesila, ziadne mudre rady, nic, ked vecer mala spala, ja som si sedela pri krbe a bolo to uzasne obdobie.
Teraz tym, ze som znova tehotna, tak to mam komplikovane, lebo som dceru nosila v satke, ale uz sa mi neda, tak stale musim do auta nabalit aj kocik a to ma tak nebavi ho stale ksladat a rozkladat 😝 Ale uz som ovela kludnejsia. Clovek ked je odkazany sam na seba, tak zisti, ze veci krasne idu aj same, len si treba verit 😎
ahojte baby, mozem sa pridat? 😀
aj ja sa hlasim do klubu 🙂
Ahojte baby, tie co ste v zahranici nie ste niekto nahodou v Bruseli?
Presne poznam o com vravite, mala ma 8 mesiacov a ako z nej nema byt mamkin cecok ked sme stale len 2? Nasla som kopec kamosiek ale i tak nikto nikdy nema cas, stale mam pocit ze ja im pisem a skusam nieco dohodnut, ony sa neozvu... Teraz v lete su prec, tu stale prsi a mala zacina lozit, objavovat... Boli ma mat ju doma zavretu ale kocik ju nebavi....
Ja zijem v krajine, z ktorej pochadza manzel, ale jeho rodina je taka nijaka a vacsina jeho rodiny tu aj tak nezije. Sme uplne sami dvaja na vsetko. K tomu obaja pracujeme, ale mame to tak podelene, ze on vacsinou vikendy a ja normalne cez tyzden. Po 6 mesiacoch som musela ist spat do prace a tak sme mali au-pair a potom prisla aj moja mamka za Slovenska. Ale ostala len na par tyzdnov, kedze sa musela vratit.. Sme na to sami, ale nejako to zvladame. Uz som si akosi zvykla. Teraz momentalne je tu moj otec na 3 tyzdne a je to neuveritelna pomoc. Ja casto citam prispevka mamiciek na mk, ze deti su u babky a hento a tamto... Ticho im zavidim 🙂 Ale akosi som si nasla kamosky a aj tie pomozu, aj v praci su ustretovi - proste som si zvykla a je mi tu dobre🙂 Na Slovensko chodime na dovolenky a to je dost 🙂
Preto stale vyhladavam nove mamicky na stretnutia a tak 🙂)
Ahojte.
my mame jednu malu slecnu 16 mesiacov a onedlho pride dalsie mimi.Cele dni som doma s malou, a to velke brucho momentalne skor zavadzia ( nie, zeby som sa netesila novemu prirastku) ale je to tazke.
Manzel odide skoro rano prec, teda, odchadza po tme a prichadza za sera, a je rad, ze je rad. Na vsetko som sama.Ani dieta pomaly neprebali.Len aby bolo navarene, ozehlene, poprate, upratane a nedaj, aby dieta plakalo od bolesti, ci preto, ze sa mu cosi nepaci.Este mam aj vynadane za to, ze dieta place, lebo ON je ten, co robi a ja, zena na MD nic nerobim.Kopnut ho niekam je malo....
Ked chcem dakam ist, musim dieta brat zo sebou, som zvedava, ako budem chodit s dvoma - obchody, lekar a pod., Ked ani k lekarovi so mnou manzel nechodi, ani na nakupy, tak sa vleciem ako kocovnik s nakupani, kocikom a kadecim...
Predstava mojho manzela : chcela si deti, tak sa staraj!
nie som mobilna - nemam este vodicak, som si ho musela koli porodu odlozit, ale to auto by bodlo...len neviem, ci by som ho aj niekedy dostala pod ruky.
@diana_81
@lenka_b Ako ste si nasli v zahranici kamosky? Mozno znie ta otazka uplne trapne, ale ja vazne neviem ako na to. Ako som spominala - u nas v dedine sanca nula bodov, cez den vsetci prec vecer je kazdy rad, ze je doma. Mame aspon fajn susedov a s tymi pokecam, ale ti su tiez cez den prec. Manzel co ma znamych - kazdy si akoby zije svoj zivot, asi je to tym, ze sme v prihranicnej oblasti a naozaj strasne vela ludi dochadza za pracou a je pochopitelne a asi aj spravne, ze cez vikend sa venuju vsetic rodine. Sem tam nejake spolocne BBQ ale zriedka.
Nejaky matersky klub u nas nie je, deti su s aupairkami a nie s matkami.
Take nieco ako jasle pre deti - ale len na 2hodky denne kde sa deti idu pohrat - su az od 2 rokov, takze ani tade cesta nevedie.
Co som nasla napr. plavanie pre deti, boli sme tam len raz a bolo to otrasne, blbe podmienky a aj tak to nebol kurz ale iba bazen spristupneny pre malinke deti, takze ti ludia sa tam obmienali.
Manzel mi navrhol, ze si mam najst niekoho, komu dceru dam na jedno poobedie v tyzdni ja si mozem vyrazit "za zabavou", ale uznavam, to je moja chyba, nejak sa do toho nehrniem, lebo na jednej strane neviem ako by som dceru nechala cudzej osobe (ok, ok, vsetko je raz prvy raz 🙂 a na druhe strane, teraz tym, ze som tehotna, tak som tak unavena, ze ked dcer psi, spim aj ja. Teda to volno by som vyuzila asi zase na oddych.
Nakontaktovala som sa na baby z MK co su v "blizkosti" ale najblizsia z nich byva asi tak hodinu a pol cesty odtial. Aj sme sa uz raz stretli a mala soom ist potom navstivit ja ju, ale zase ten probolem s mojou unavou - 3hodiny cesty.....no
Ale ani to nie je o tom, ze vyst si spolu na kavu, proste aj ona je velmi daleko.
Takze ja neviem, to mam chodit po meste kde je viac ludi a pytat sa ich ci sa so mnou nechu kamaratit ? 😀 😀 😀
@alenka600 Ja ti presne rozumiem, ako sa citis a normalne sa viem vzit do toho, co pises. Tu na zapade je to tak, ze kazdy je k tebe mily, ale co sa tyka kamaratstva, tak vacsina ludi uz svojich kamaratov ma a taktiez su taky ''utiahnuty'' do vlastnej rodiny. Ja som to zazila tiez.. Akoze radi sa stretnu ale nerobia to casto, lebo im proste nechybaju nove kamaratky .
Ja zijem v Dubline, cize ludi je tu dost a nasla som ich cez MK (niektore zienky) a taktiez som si vyhladala skupiny pre mamicky s detmi a nasla som aj slovensku a cesku skupinu - tam som nasla vela super ludi.
Taktiez manzelovi kamarati a ich manzelky - stretavam sa s viacerymi z nich a s jednou som uz super kamoska musim povedat...
A ty kde byvas?
@lenka_b Byvam vo Francuzsku, ale manzel je Svajciar a pracuje tak isto vo Svajci. Byvame cca 10-15km od hranice, cca 25km od velkeho mesta Zenevy. Co sa zda byt "na skok", ale dopravna situacia je tak zl, ze za menej ako hodinu a pol sa do Zenevy autom nedostanem a parkovacie miesto v nej nenajdem, iba ak v nejakom obchodnom centre, z ktoreho sa ale nedostanem peso "do mesta"...
@alenka600 Tak ja neviem a skus si najst, ci nie su nejake skupiny Slovakov vo Francuzsku alebo vo Svajciarsku.. Uvidis, mozno nieco najdes... Ja som to takto skusala. A taktiez by som s malou isla na detske ihrisko - tam najdes mamicky, ktore sa rady porozpravaju 🙂 Raz len o pocasi, druhy krat uz o viac veciach a treti krat ich mozes pozvat na kavu, caj, veceru a ono to sa nejako rozbehne... Ja som to takto robila... A nemas nejaku susedu, co tiez ma doma deti? Alebo aj tie au pair - mozno s nimi sa mozes skamaratit..
Juj, inac ti neviem poradit mmoja... Ja by som to takto skusala..
Mate tam nejake detske ihrisko?
Ahojte.My žijeme v Irsku.Keď sa nám mal narodiť malý tiež som sa strašne bála ako to budem sama zvládať,pretože priatel chodí z práce až neskoro večer a svokrovci tiež pracujú.Ale nakoniec to celkom zvládam,aj keď tu nemám nikoho kto by mi pomohol.Svokra sa celkom snaží ale kedže pracuje nemá veľa času a pravdupovediac to s deťmi veľmi nevie.Malého prvé týždne nevedela ani prebaliť 😒 A priateľ je úžasný lebo aj ked večer príde strašne unavený vezme malého a hrá sa s ním a cez víkendy ráno si hozobere,idú spolu kukať telku 🙂 a mňa nechajú spať 🙂
@lenka_b Ihrisko nemame... <Tu tie aupair funguju skor tak, ze maju smykalku pieskovisko na zahrade doma, takze nikam prec nechodia. V susedstve ziadna mamicka nie je, najmladsie dieta tu ma 9 rokov :( A tie skupin slovakov - ti vo Francuzsku su stovky km od nas a ti vo Svajci - sice je to blizko, ale je to reativne daleko, lebo tym autom ako som pisala - hrozna zapcha, dlho to trva a ine dopravne spojenie....no ked som sa stretla stou slovenkou co som spominala, tak ona asi 45minut isla autom a potom prestupila na lod, lebo zije tu sice ja neviem 10-15 rokov, ale netrufa si prejst cez Zenevu, tak priserna je ta dopravna situacia. No vazne, poznam muzov, co odmietaju chodit cez Zenevu, lebo je to otras, Zeneva totiz nema dialnicny obchvat a rano sa navali po dvojprudovej ceste 50 000 ludi z Francuzska a poobede naspat A ta dvojprudovka prechdza cez centrum mesta, takze uplne peklo.. K nam sa da dostat len lodou, alebo autom...
Ja sa nechcem vyhovarat, mne len vazne nic ine nenapada 😝
Ahojte, mam syna 8 rokov a dcerku 3 roky a manzela ktorý musi pracovat aby nas uzivil takze som sama...Moji rodicia ziju daleko a su na dôchodku a manzelovho otca som doopatrovala a pochovala pred dvoma rokmi. Dovtedy som mala vlastne tri deti len to jedno malo 60 rokov.... Ani sama neviem ako som to vtedy vsetko zvladala, asi tak zo dna na den. A prezila som, pomalicky sa blizi nastup malej do skolky a syna do skoly a ja sa tesim po x rokoch si zacinam hladat pracu a riesit aj ine problemy ako okolo deticiek. Nechapte to zle, milujem svoje deti ale uz som doma 9 rok a uz mi z toho pomalicky hrabe.... manzel je s detmi malo ale nevycitam mu to, pracuje a ked moze prilozi tiez ruku. Tak sa drzte zienky ..... ked deticky podrastu ide to lepsie 🙂
Ja som sa tesila, chodila som na taku tu gymnastiku pre tehotne kusok od domu a vravim si ake super - mozno i tu najdem kopec ludi a budeme spolu chodit kocikovat, na navstevy, raz navari jedna, inokedy druha, poskusame spolu prikrmy.... Co vam budem hovorit, nic z toho... Ono jasne, obcas sa nieco skvele najde ale to musim bojovat, nahanat... Ja tomu nerozumiem, ci som len ja taka, ze nemam program?
Facebook sa osvedcil aj mne, aj MK, plus tu je taky system krytych ihrisk (cez prazdniny maju aj oni zavrete :-/) kde sa da ist s detmi a stretnut ine maminy, nad cvicenim uvazujem, ideme do parku, snazim sa kolegyne v starej praci vytiahnut aspon na obed s malou a tak postupne.
Byvat na dedine musi byt fakt este tahsie :( nezavidim...
Ahojte kočky.. vďačá téma. Ja zatiaľ bábatko nemám.. ale je už na ceste. 😉 Ja sa však nesmierne teším, bo sa mi narodí parťáčka na tieto dlhé samotárske dni. Teším sa, ako zbalím kočík, naštartujem auto a pôjdem akde ade na prechádzky výlety. Od začiatku tehu som doma... sama doma. Drahý pracuje okrem nedele.. domov chodí niečo po siedmej večer.. unavený. Aj keď podniká a šéfa nemá, nemá to ľahké. Kamošky mám väčšinou slobodné bezdetné tie behajú po žúroch tak tie ma ťažko vyvenčia. Hodnú chvílu mám chuť vybehnúť si na "kaffe" a len tak pokecať.. nuž.. zasa len sama.. Ale ak by sa tu našla nejaká kočka z BA.. tak kľudne sa ozvite 😉
@tinushka13
vies co ani mi nehovor ja byvam pri nitre momentalne ale teraz chodim k rodicom na tyzden do BA a tak 🙂 takze ani ja nemam co robit ked sa to tak zobere :D mam sice rocnu dceru a chodim s nou vsade skoro ale moj muz nema cas z roboty dojde o siedmej vecer tiez unaveny pretoza stavia domy ,ma zivnost alebo hocico opravuje teraz sa bude zase nam dom stavat takze tak no :D

@rainbow0508 uz nebyvame prestahovali sme sa aj to len kvoli tomu ze sme byvali u manzelovej mami a nejak sme si nesadli tak sme sa radsej prestahovali a ty kde byvas ak sa smiem spitat