Som samoživiteľka, mám zdravé deti, ale nemáme peniaze na dovolenku
Caute, pozeram na okolo -vsetci idu na rodinne dovolenky letecky, kazdy ma paradne auto, pekne oblečenie.
A ja?
Ucet v minuse, od vyplaty k vyplate zijem, tri deti sportujuce čo je moc narocne, deti sa ucia na jednotky. len ziadne mory a ani dovolenka na slovensku nehrozi, auto pomaly tiez konči.
Ako to ludia davaju. S vysokou skoloou zarabam 900 eur a jednoducho ako samozivitel nemam sancu zit normalny zivot. Padam dolu hubou a tuzim po oddychu . Co robit, aby bolo lepsie
@malary s tymi dovolenkami mas pravdu. Neviem, kde autorka zije, ale napriklad je naozaj veelmi vela lokalit na Slovensku, kde sa zije proste skromnejsie. Napriklad cele Horehronie, Nizke Tatry, Vysoke Tatry. Tam to poznam a vobec, tam ked ide rodina k moru 1x za zivot, tak to uz je akoze co povedat. Akoze tieto kraje ako Bratislavsky, Trnavsky, Nitriansky... tu je praca a ludia chodia k moru, ale proste nie kazdy. A ine kraje, tak tam je to fakt vynimocne. A tie deti to inac vobec netrapi.
Na dovolenku aktualne nemas ale vyzera, ze si velmi starostliva a mas tak sikovne deti, ze na tu dovolenku neskor oni vezmu teba.
Neostava ine, len zmenit pracu.. ja nemam vysoku.. No prijem mam skoro dvojnasobny.. A to nerobim nejaku fyzicku pracu alebo nieco take, prave naopak, vacsina zamestnancov u nas su zeny, takze tak
Klobuk dole, chvala. Si sikovna mas sikovne deti. Aj moj plat je ako tvoj, my sme dvaja na rodinny rozpocet. A teds poviem ti rozumiem ti. A to mam mesacne vacsi obnos penazi k dispoziicii my sicr dorabame aj dom ale nic extra si tiez nemozrme dovolit. Verim ti ze si unavena a potrebovala by si relax. Aj ty si zasluzis
Obcas aj ja ss samej pytam cim som horsia?...ze si nemozem dovolit dovolenku alebo len obcas ist na kavu, ku kadernicke...ked sa vsak okolo seba obzries ,mozno si ovela stastnejsia 🙂.
Napíšte mi súkromnú správu, odkiaľ ste, aké odvetie vás baví, v akom by ste chceli pracovať. Ak budem vedieť, veľmi rada Vám pomôžem
@filipsvk123 zlatokopky chcu dovolenky v dubaji, chanel kabelky, louboutin lodicky, drahe sperky, jest v nobl restauraciach. Nie aby mali vedla seba chlapa s ktorym by sa sem tam podelili na nakup, skocili na lacnu dovolenku kdesi do bulharska a sem tam ju vzal s deckami na hot dog do mesta a zoo 😅😅😅
1. Skus vymenit pracu, naozaj je to nizka mzda na sk pomery
2. Skus si privyrobit brigadne po veceroch z domu na pocitaci, ked su deti u otca, akokolvek ako mas priestor
3. Neviem ci pracujes v odbore, ktory mas aj vystudovany, ale aj tak rozne VS ma velmi vela ludi a tym aj platy klesaju v priemere
4. Ak nemas blizke rodinne vazby tam kde byvas, prestahuj sa do lepsie plateneho regionu
@filipsvk123 teda akoze na zoznamkach su muzi, ktori nie su fyzicky velmi pritazlivy. Maju problem si najst zenu a deti uz vobec plodit nemaju moznost. A ked sa zamiluju do roztomilej mamicky, urcite su ochotni do toho vztahu casom investovat a pomahat jej.
Zlatokopky su nieco uplne ine. Ale zase si zober, keby som chcela byt zlatokopka, musim denne cvicit aspon 2 hodiny, meditovat hodinu denne (koli dobrej aure), naucit sa diplomatickemu a laskavemu spravaniu, vrazit polovicu mojej vyplaty do svojho vzhladu, jest zdravo... Zlatokopkou byt nie je vobec take lahke. Dokonca by som povedala, ze zena zlatokopka vrazi tolko energie do seba, akoby proste dala do vrcholovej kariery... Takze pozor na to...
@filipsvk123 zlatokopky chcu dovolenky v dubaji, chanel kabelky, louboutin lodicky, drahe sperky, jest v nobl restauraciach. Nie aby mali vedla seba chlapa s ktorym by sa sem tam podelili na nakup, skocili na lacnu dovolenku kdesi do bulharska a sem tam ju vzal s deckami na hot dog do mesta a zoo 😅😅😅
@evcagabi Dnesne zlatokopky si uz nepytaju take debiliny... Pytaju si prispevky na vlastny business, platenie drahych seba-vzdelavacich kurzov a nehnutelnosti... Lebo dovolenka a kabelky su cisto pominutelne veci. Dnes uz inac rozmyslaju zlatokopky ako v stredoveku.
Ja som bola prvý krát pri mori keď som mala 26 rokov a to z vlastného platu. Tiež bolo peňazí málo. Ale, kazdu nedeľu moji rodičia zbalili starý koc, deky a išlo sa do lesa opekať (slanina domáca, chlieb domáci, koláč domáci a 1 balík cukríkov a karty). Keď bolo teplo sme išli autobusom k vode. To naši museli nabaliť 6 deti. Jedlo bolo tiež z domu. Ja som tiež teraz sama ale teda, k moru tiež nejdem. Ale chodíme veľa vlakom. Dokonca sme boli aj v Londýne, keď boli letenky za 14€. Takže da sa. Čo mne ale veľmi chýba je dospelý parťák. Brala by som nejakú mamičku , ktorá má deti podobného veku, aby bolo trochu veselšie.
@evcagabi Dnesne zlatokopky si uz nepytaju take debiliny... Pytaju si prispevky na vlastny business, platenie drahych seba-vzdelavacich kurzov a nehnutelnosti... Lebo dovolenka a kabelky su cisto pominutelne veci. Dnes uz inac rozmyslaju zlatokopky ako v stredoveku.
@greengirl maju majetok AJ v kabelkach, ktore casom stupaju na cene. Samozrejme, aj tebou pisane veci maju cosi do seba. Uz davno nemam cas sledovat co taka zlatokopka potrebuje 😅
Ale prispevok 8.31, uplne ako.rozhovor , co som s jednou pred casom citala - to su zlatokopky, nie ako si slovenski muzi myslia 😅 pozvu na menucko a uz si zlatokopka lebo nechces zaplatit svoju cast
Ahoj, ja ti neviem poradiť, tiež si momentálne nemôžeme dovoliť dovolenku.. Len ti chcem povedať, že ako dieťa som na zahraničnej dovolenke bola 2x, prvý krát som s našimi bola pri mori v trinástich a môžem ti úprimne povedať že oveľa viac sa mi rátalo keď sme chodili na výlety do lesa, na hrad, keď sme cez prázdniny večer hrali spoločenské hry, opekali na ohníku špekačky či zemiačky v pahrebe.... Pár krát sme boli na chate aj s inými známymi čiže to ani toľko nestálo ale bolo to úžasné. Viem že by si svojim deťom chcela dopriať to najlepšie, podľa tvojho príspevku si super mamina. Netráp sa, vieš zabezpečiť deťom zážitky a pekné detstvo aj bez dovolenky
@greengirl maju majetok AJ v kabelkach, ktore casom stupaju na cene. Samozrejme, aj tebou pisane veci maju cosi do seba. Uz davno nemam cas sledovat co taka zlatokopka potrebuje 😅
Ale prispevok 8.31, uplne ako.rozhovor , co som s jednou pred casom citala - to su zlatokopky, nie ako si slovenski muzi myslia 😅 pozvu na menucko a uz si zlatokopka lebo nechces zaplatit svoju cast
@evcagabi tak ja si hladam tento rok aktivne partnera. A zistila som, ze bohuzial budem musiet zacat hladat aj v takych pre mna vyzsich vrstvach. Proste kto je na zoznamkach a ma sympaticke fotky, tomu pisem, bez ohladu na financnu situaciu. Hlavne aby sedel vek, Bratislava-okolie a bol normalny muz. Takze som musela nazriet aj teda, co ocakavaju bohatsi muzi od zien... Ale veru, zlatokopkou byt, co radia na youtube, nooo nie je to take jednoduche veru. Ja hladam od kuriera az po vyzsich manazerov. Hlavne, aby sme si sadli a bolo nam spolu dobre dlhe roky.
A k tym zlatokopkam. V Bratislave je kopec zahranicnych firiem a pracovala som teda aj v takych naozaj lukrativnych IT a stihacky. Ja len na financnom. A zlatokopka je proste uspesna vysoko-inteligentna zena, ktora si vie perfektne zorganizovat den, rodinu, cas a peniaze. Udrziava si cistu mysel, dobru naladu a zdrave telo. A tak ako su ich manzelia uspesni, tak isto su aj oni uspesne. Bud doma so 4 detmi alebo v praci. Nie je to ani zdaleka len o krase.
@1ryba tak to ste napísali veľmi empaticky. My síce k moru chodíme, ale vy sa tym nezmyselne zatazujete...
Pani si zaslúži neskutočný obdiv a vy by ste sa trápili rovnako ako ona, pretože aj ona chce dať deťom to, co majú iné deti. Vy svoje deti vezmete, ona nemôže. Som v podobnej situácii, ale mam len jedného, no vysoku hypo na krku. Tiez mi je ľúto, ze nemohol zažiť na dovolenkách to, co iné deti, takže ju úplne rozumiem. Ci lyžovačky, ci letné dovolenky, často ma to trápi a aj sama more potrebujem, pretože sa tam zmiernia moje zdravotne problémy.
More už nie je luxus a mal by si ho dopriať každý. Robím to tak, ze idem do mínusu a potom rok splácam. Šetriť sa mi moc nedarilo. Splácanie je za mňa OK, splacam vsetko, co potrebujem v pohode.
Ahoj, ja ti neviem poradiť, tiež si momentálne nemôžeme dovoliť dovolenku.. Len ti chcem povedať, že ako dieťa som na zahraničnej dovolenke bola 2x, prvý krát som s našimi bola pri mori v trinástich a môžem ti úprimne povedať že oveľa viac sa mi rátalo keď sme chodili na výlety do lesa, na hrad, keď sme cez prázdniny večer hrali spoločenské hry, opekali na ohníku špekačky či zemiačky v pahrebe.... Pár krát sme boli na chate aj s inými známymi čiže to ani toľko nestálo ale bolo to úžasné. Viem že by si svojim deťom chcela dopriať to najlepšie, podľa tvojho príspevku si super mamina. Netráp sa, vieš zabezpečiť deťom zážitky a pekné detstvo aj bez dovolenky
@linda117 s tymto suhlasim. To more je len akasi vizia. Poznam rodiny, ktore boli pri mori, deti sa tam nudili a tak chodia iba do Slovenskych aquaparkov, ze tam maju vacsiu zabavu ako pri mori. A inac moj syn je najradsej, ked ma moze ladovou vodou cely den ostrekovat na zahrade. Lezie mi to na nervy, ale aspon usetrim za more. Horsie, keby som mu zobrala smartphone, kde hra Minecraft a Roblox. To by uz asi utiekol z domu.
Dobrý den zaujala ma váš životný príbeh máte môj obdiv a rešpekt ako takúto situáciu zvládate ak by ste mali záujem vedel by som vám poskytnúť zaujímavú pracovnú ponuku
@linda117 s tymto suhlasim. To more je len akasi vizia. Poznam rodiny, ktore boli pri mori, deti sa tam nudili a tak chodia iba do Slovenskych aquaparkov, ze tam maju vacsiu zabavu ako pri mori. A inac moj syn je najradsej, ked ma moze ladovou vodou cely den ostrekovat na zahrade. Lezie mi to na nervy, ale aspon usetrim za more. Horsie, keby som mu zobrala smartphone, kde hra Minecraft a Roblox. To by uz asi utiekol z domu.
@greengirl Tak taký slovenský aquapark tiež nie je vôbec lacný špás. Dovolenka = pobyt, nie jednodňový výlet.
@evcagabi veď nech ju vezme na dovolenku otec jej detí
@filipsvk123 teda akoze na zoznamkach su muzi, ktori nie su fyzicky velmi pritazlivy. Maju problem si najst zenu a deti uz vobec plodit nemaju moznost. A ked sa zamiluju do roztomilej mamicky, urcite su ochotni do toho vztahu casom investovat a pomahat jej.
Zlatokopky su nieco uplne ine. Ale zase si zober, keby som chcela byt zlatokopka, musim denne cvicit aspon 2 hodiny, meditovat hodinu denne (koli dobrej aure), naucit sa diplomatickemu a laskavemu spravaniu, vrazit polovicu mojej vyplaty do svojho vzhladu, jest zdravo... Zlatokopkou byt nie je vobec take lahke. Dokonca by som povedala, ze zena zlatokopka vrazi tolko energie do seba, akoby proste dala do vrcholovej kariery... Takze pozor na to...
@greengirl že vraj roztomilá mamička haha... Aj tak decko jej bude vždy prvoradé a chlap bude až na neviem koľkom mieste... A ešte aby choval a prispievsl na cudziu DNA... To urobí naozaj iba tupý simp a zúfalec... Mala si lepšie vyberať otca jej detí a nie sa nabúchať hocikým a teraz vyplakávať.
@greengirl Tak taký slovenský aquapark tiež nie je vôbec lacný špás. Dovolenka = pobyt, nie jednodňový výlet.
@veronicka1901 asi tiez nie je, pri 3 detoch, plus stan, cestovne.
@greengirl že vraj roztomilá mamička haha... Aj tak decko jej bude vždy prvoradé a chlap bude až na neviem koľkom mieste... A ešte aby choval a prispievsl na cudziu DNA... To urobí naozaj iba tupý simp a zúfalec... Mala si lepšie vyberať otca jej detí a nie sa nabúchať hocikým a teraz vyplakávať.
@filipsvk123 ja som pol roka teraz uplne aktivne na zoznamkach. Poznam uz kopec muzov a ich zivotne pribehy. Vedela by si najst muza. Poznam vela pribehov aj mamiciek aj oteckov. V 40+ uz ludia preziju tolko rozlicnych situacii v zivote. Nie je to ako 25 po vysokej skole s planom, raz budem mat manzela a deti a pracu, ktora bude vsetkych zivit. Je to uuuplne vsetko inaaac. Tato mamicka je sikovna a milujuca. Ja verim, ze si vsetko vyriesi raz.
@evcagabi veď nech ju vezme na dovolenku otec jej detí
@filipsvk123 co ta nejake slobodna mamicka nechcela ked tu teraz na ne kydas? 😅 poznam 2 take šupy slobodne mamicky, ze by si si poplakal, ze ta nechcu. A obe si nasli chlapov. Mladych. Peknych. Sikovnych. A oni si veselo - ti chlapi - postuju fotky s tymi zenami a ich detmi.
@filipsvk123 úžasné ...mať navrch. Tak k tomu sa nedá nič len pogratulovať. Úprimne pri Tom ako sa o ženách vyjadrujes, pevne dúfam, už len pre dobro tej ženy, že si ani žiadnu nenájdeš. Z tvojich príspevkov srší nevraživosť, nízke sebavedomie a zášť. Kiež by si sa cez to jedného pekného dňa preniesol a začal uvažovať trošku inak
@filipsvk123 ja tie zeny realne poznam ty inteligent 😅 teba musela jedna dobre obabrat ked ide zast z kazdej tvojej jednej vety
@filipsvk123 kazdy mame svoje filtre samozrejme. Ja by som nechcela fajciara, narcistu, manipulatora, obezneho, alkoholika, gamblera, znamenia lev, baran a strelec a este pachnuceho.

Ja mam 44 rokov. Jedno dieta a som sama 10 rokov. Peniaze mam, lebo byvam v BA a tu sa da proste zarobit viacej a dieta nesportuje, nechce sa mu na kruzky. Ja som nebola pri mori 8 rokov. Ani ma to nelaka, nemozem dobre spat. Auto nemam vobec, co som extremne rada. Chodim proste na dovolenky len v lete so synom na Slovensku. Nemam problem cestovat niekde 8 hodin vlakom-autobusom a krizom krazom. A v BA auto absolutne nepotrebujem. Cize fakt vela usetrim na tom, ze nemam auto. Za to si ale kupujem zdravu stravu - obchody, e-shopy.
1.Ked mas taku velku rodinu, odporucam si objednavat potraviny cez e-shopy. Ja kupujem proste mega balenia a vyjde to ovela lacnejsie.
2.Potom dalsia vec je, kaslat na more, mna to tam taha, ale nakoniec vzdy ostavam len v Bratislave a na chatke, lebo nemam ani chut ist do tych preplnenych regionov v lete a deti to proste preziju. Kopec ludi na Slovensku pri mori ani nebolo, nikdy v zivote. Tak ja si pozeram sice tie destinacie, ale vyvalit tolko penazi...tak som rada, ze to miniem na nieco ine.
3.zacni setrit po 3 tisice EUR a daj to na dlhopisy. J&T ma dobre dlhopisy. Asi aj Penta. Z dlhopisov mas najviac urokov a Penta a J&T este ani raz nemali, ze by nevyplatili dividendy. A to mas hned naviac prijem. Postupom casu sa to da.
4.kupujem v sekacoch a swap-och oblecko, kamoska mi vela dava. Sportujuce deti, to ti verim, to zozerie vsetky peniaze. Este, ze moj syn je lenivec v tomto.
5. Ak sa chces mat financne naozaj lepsie, odporucam ti teda najst si partnera. Ja sa citim finance bohata... aj ked tak nevyzeram a netvarim sa tak... cize hladam skorej lasku ako peniaze u muza. Ale ked sa prihlasis na partneri.sk alebo elitedate zoznamky (tam som to skusala), vies tam najst muza. Je tam naozaj velmi vela takych, ktori hladaju vztah. A naozaj niektori maju 3 male deti, vela ma 2 male deti a proste urcite by si sa vedela s niekym zladit rodinne. Ja teda som si dala vekovu hranicu od 1 roka starsi az do 12 rokov starsi. A napriklad taky o 12 rokov starsi, uz maju velke deti, hladaju len lasku a dlhodoby vztah, maju peniaze, urcite by ti prispeli. 5 mesiacov som na tych zoznamkach a z tych 150 muzov si urcite nejakeho vyberies.