Som samoživiteľka, mám zdravé deti, ale nemáme peniaze na dovolenku
Caute, pozeram na okolo -vsetci idu na rodinne dovolenky letecky, kazdy ma paradne auto, pekne oblečenie.
A ja?
Ucet v minuse, od vyplaty k vyplate zijem, tri deti sportujuce čo je moc narocne, deti sa ucia na jednotky. len ziadne mory a ani dovolenka na slovensku nehrozi, auto pomaly tiez konči.
Ako to ludia davaju. S vysokou skoloou zarabam 900 eur a jednoducho ako samozivitel nemam sancu zit normalny zivot. Padam dolu hubou a tuzim po oddychu . Co robit, aby bolo lepsie
@cmuckolog vieš čo, snívanie je dovolené, ale ty radšej už nikdy nikde nesranduj, že máš veľký doktorát, pretože jednak by ťa aj tak mohla brať vážne len tvoja "Ing" sestra a jednak gramatickým a štylistickým prejavom urážaš všetkých, ktorí ho reálne majú 🙄 Mimochodom ten titul má správny zápis Ph.D., aspoň to si si mohol vygoogliť...
@tiezjedna ahoj ;) mimo tému, ja mám tiež PhD. a mám zápis spolu, aj na diplome (obhajoba 2010). Viem, že v CR majú s bodkou Ph.D neviem, či sa niečo u nás menilo ;) len som sa chcela zastať baby, na ktorú reaguješ ;)
Inak super téma, myslím v tom, ako sa odhaľuje nereklamovaná časť dovoleniek, pôžičky, vysoké ceny, špina a len aby bolo vidno na sociálnych sieťach
Ďalšia expertka čo si spraví viacej detí než si môže dovoliť... Nemáme sa jej náhodou poskladať na dovolenku?
@filipsvk123 a ty čo do nej kopeš ked ani nevieš pozadie ? čo ta vedie vypisovat na ženskom fore svoje postrehy ?
@zuzulkamr haha! Tak ty jej radíš požiadať o vyššie alimenty od otca, aby si mohla ísť na dovolenku! Alimenty nie sú na dovolenku k moru, sle pre deti, aby mali čo jesť.
@sleepy_joe a nemáš to jedno ? či ona dá čisto z alimentov prachy na jedlo a šaty , tym padom tuto položku dá menej zo svojej vyplaty a ma priestor na odloženie na dovolenku na ktoru idu aj deti
a keby nahodou dala deti k rodičom alebo k otcovi tiež je len živy tvor čo má narok aspon na 3 dni ist niekam sam .. neviem prečo sa toto nejak vzathuje len mužov
@filipsvk123 a ty čo do nej kopeš ked ani nevieš pozadie ? čo ta vedie vypisovat na ženskom fore svoje postrehy ?
@sara07 aké moje postrehy? Evidentne má viacej detí, než si môže dovoliť... A výživné je na výživu detí nie na dovolenky
@sara07 aké moje postrehy? Evidentne má viacej detí, než si môže dovoliť... A výživné je na výživu detí nie na dovolenky
@filipsvk
skus čitat pomalšie
ked tie deti rodiš ty nevieš čo bude o par rokov či bude sama , či jej niekto pomôže alebo nie ,
deti nemáš preto že si ich vieš dovolit ,nie je vec ,,
ona situaciu zvlada , podla tvojich meritok si ich vie dovolit, len sa musi vzdat iných veci ,,,
ano vyživne je čisto na jedlo a odev ,
mimochodom vieš že na sk bežne dostavaju alimenty matky 34 € mesačne na dieta, to je najnižšia sadzba podla našich zákonov
ty si tiež taky egoista ako sa patrí, deti si nezaslužia dovolenku ani matka
@filipsvk
skus čitat pomalšie
ked tie deti rodiš ty nevieš čo bude o par rokov či bude sama , či jej niekto pomôže alebo nie ,
deti nemáš preto že si ich vieš dovolit ,nie je vec ,,
ona situaciu zvlada , podla tvojich meritok si ich vie dovolit, len sa musi vzdat iných veci ,,,
ano vyživne je čisto na jedlo a odev ,
mimochodom vieš že na sk bežne dostavaju alimenty matky 34 € mesačne na dieta, to je najnižšia sadzba podla našich zákonov
ty si tiež taky egoista ako sa patrí, deti si nezaslužia dovolenku ani matka
@sara07 ale vedia veľmi dobre, vždy idú len po najväčších hajzlíkoch a alkoholikoch a potom sa čudujú... Alebo majú dobrého muža a rozbijú vzťah... 70% rozvodov iniciujú ženy, hmm ☺️ a keď chce dovolenku tak nech si na ňu zarobí... Aj tak neviem ako chce zby dme jdj tu pomohli... Máme sa jej na dovolenku snáď poskladať tu na fóre?
@sara07 ale vedia veľmi dobre, vždy idú len po najväčších hajzlíkoch a alkoholikoch a potom sa čudujú... Alebo majú dobrého muža a rozbijú vzťah... 70% rozvodov iniciujú ženy, hmm ☺️ a keď chce dovolenku tak nech si na ňu zarobí... Aj tak neviem ako chce zby dme jdj tu pomohli... Máme sa jej na dovolenku snáď poskladať tu na fóre?
@filipsvk123 bežkaj na mužské forum , ked sme také ako popisuješ tak načo stracaš čas a energiu
nik tu nie je zvedavy na tvoje mudrosti, ked nechápeš ženy, nechápeš prečo to tu napisala autorka tak tu nemáš čo robit,
toto bolo ženské mamičkovské forum, len v poslednej dobe tu maju potrebu také exemplare ako ty sa vyskytovat
zaujímavé že ta nevidno na steny žeby preto lebo tam sa da blokovat 😂
Aby bolo lepšie, treba trochu spomaliť a byť vďačná za to čo máš.
@filipsvk123 bežkaj na mužské forum , ked sme také ako popisuješ tak načo stracaš čas a energiu
nik tu nie je zvedavy na tvoje mudrosti, ked nechápeš ženy, nechápeš prečo to tu napisala autorka tak tu nemáš čo robit,
toto bolo ženské mamičkovské forum, len v poslednej dobe tu maju potrebu také exemplare ako ty sa vyskytovat
zaujímavé že ta nevidno na steny žeby preto lebo tam sa da blokovat 😂
@sara07 hej a vy nebliakate na napr. na priznaniach mužov na fb hmm?
@filipsvk123 len že fb je pre všetkych , nikdy nebolo prezentované ako modry konik ktory je od začiatku prezentovane ako forum pre mamičky , čiže ženy, nikdy tam nebol koncept aj pre oteckov
ja sa divim že vas admini neblokuju pretože v každej diskusii čo sa objavite hned hádka , vyryvanie, zhadzovanie
neviem , či si potrebujete niečo dokazovat alebo sa mstit alebo mate problem s odmietnutim,
Netráp sa. Sú rodiny, ktoré sú komplet,a nechodia na dovolenky. Ani my, hoci by sme naškrabali,ale my sme takí domasedi. Opekať, do lesa prechádzka. A raz sme boli na 3 dni že bazén.
Všetko máš ok. Dovolenka nič nie je.
Kamoš celý rok škrabal na Chorvátsko, prišli tam a dcéra, že ona by bola radšej doma. Nie som proti dovolenke, ale keď nemáš, tak noačo. Sú dôležitejšie veci. Spoločný oddych má veľa variant
Dala by sa nejaká chata za pár peňazí,ale takí na booking nie sú. To len keď jeden druhému povie.
Každý má svoj štýl oddychu. Napríklad mne nevadí mať strechu nad hlavou, sprcha aby bola, príroda. A stačí mi počúvať vtáčiky🙂 a voniat les.
Nepomohla som, žiaľ.
@filipsvk123 len že fb je pre všetkych , nikdy nebolo prezentované ako modry konik ktory je od začiatku prezentovane ako forum pre mamičky , čiže ženy, nikdy tam nebol koncept aj pre oteckov
ja sa divim že vas admini neblokuju pretože v každej diskusii čo sa objavite hned hádka , vyryvanie, zhadzovanie
neviem , či si potrebujete niečo dokazovat alebo sa mstit alebo mate problem s odmietnutim,
@sara07 skupina priznania mužov je len pre mužov takže zase neprekrúcaj ako sa ti to hodí ako typická žena
Nevyjadruješ sa k podstatným veciam tak ti len poviem, že sa umáraš zbytočne, deti majú oveľa viac ako si teraz dokážeš uvedomiť. K moru pôjdete keď sa bude dať nie je to nič nutné.
@januska12323 presne tak ,tato veta vystihuje vsetko . Palec hore mate hodnoty na spravnom mieste . A ked su deti zdrave aj maninka maju vsetko nic netreba . A este modlit sa aby ich Boh nadalej pozehnal zachoval v zdravi .
@tiezjedna ahoj ;) mimo tému, ja mám tiež PhD. a mám zápis spolu, aj na diplome (obhajoba 2010). Viem, že v CR majú s bodkou Ph.D neviem, či sa niečo u nás menilo ;) len som sa chcela zastať baby, na ktorú reaguješ ;)
Inak super téma, myslím v tom, ako sa odhaľuje nereklamovaná časť dovoleniek, pôžičky, vysoké ceny, špina a len aby bolo vidno na sociálnych sieťach
@mykaellle áno, áno, jasné, máte pravdu obe🙏 Už som jej poďakovala za rozšírenie obzorov, myslela som si, že zápis je unifikovaný. Už viem, že nie je👍 Ja som ale nereagovala na ňu, ona mala pravdu. Ja som reagovala primárne na toho pána. Podstata môjho príspevku bola v tom, že jeho báchorke o PhD. neverím ani mäkké f, pretože jeho príspevok je jedna veľká hrubkoidná a štylistická katastrofa. Ten okolo dizertácie ani nebežal.
@sara07 skupina priznania mužov je len pre mužov takže zase neprekrúcaj ako sa ti to hodí ako typická žena
@filipsvk123 stale si neodpovedal prečo máš potrebu sa spravat na tomto fore ako blb čo len kope , zhadzuje a je pasivne agresivny
@filipsvk123 ty máš k tomu "hmm" nejaký intelektuálny vzťah, alebo čo tým vyjadruješ? 🙄 Petože toto je obľúbené citoslovce cca 7 ročných kamarátov mojej dcéry, keď chcú akože machrovať...
@filipsvk123 stale si neodpovedal prečo máš potrebu sa spravat na tomto fore ako blb čo len kope , zhadzuje a je pasivne agresivny
@sara07 ...chvíľku potrvá než si vygoogli, čo znamená "pasívne agresívny" a možno ho zdrží aj pojem "intelektuálny" z môjho komentára😉
Chod robiť do lidla tam zarobíš viac
...no veď nemusíte ísť letecky. Ja chodím ( tiež som sama s troma deťmi) s nimi často, na tu letnú dovolenku sme si už zvykli aj sa tešíme aj spolu vzdy vyberáme krajinu kt. precestujeme. Nebyvame v hoteloch, ani strava v reštike, ... . Dá sa aj za málo peňazí, vieme si to spolu dobre užiť,cestovanie nás baví, už je to tak niekoľko rokov. Ale chodime aj na predĺžené víkendy v rámci sk a do okolitých štátov. Autobus/vlak to nie je taká palka, zvlášť keď deti majú niečo zadarmo niečo za polovicu. Ten čas strávený mimo domu tak inak je veľmi pekný a taký iný. To sú všetko dní na ktoré sa veľmi teším a aj decká. Ale tak vieme si užiť čas aj na jednodňových výletoch a aj doma.
Daj si danovy bonus vyplácať raz ročne naraz a z toho choďte na dovolenku..
@hylary a z čoho bude žiť,keď vychovava 3 deti,ved ho potrebuje kazdy mesiac ten daňovy bonus
Poradila by som ti rozhodne zmeniť prácu. Neoplatí sa ti robiť na živnosť keď máš taký nízky príjem.
@zuzulkamr haha! Tak ty jej radíš požiadať o vyššie alimenty od otca, aby si mohla ísť na dovolenku! Alimenty nie sú na dovolenku k moru, sle pre deti, aby mali čo jesť.
@sleepy_joe Nikde som nepísala, že keď požiada o zvýšenie alimentov, že má ísť na dovolenku za ne.... tak sa uvedom
Písala som v kontexte na to že deti športujú, všetko ide hore....
@zuzulkamr Pri troch deťoch ako matka samoživiteľka má ako stíhať dve zamestnania?
@123_monika Dá sa. Mám kolegyňu a pri štyroch to zvláda, vždy mi povie že musí, všetko ide hore, ....má môj obdiv a to na štyri deti dostáva 200 Eur
3 deti, samozivitelka, 900€ klobuk dole
Ex sa asi nepretrhne o vyzivne vsak..
Vies co, ja by som vo vypredaji alebo od niekoho kupila bazen a cvachtala sa na dvore alebo v detskom bazene nohy na balkone, neporovnavala svoj zivot so zivotom inych , nikdy nevies ako v skutocnosti ziju a ver, ze ani tie drahe dovolenky a drahe auta a vysmiate ksichty na fotkach z dovolenky nezarucuju, ze maju doma pohodu, klud, respekt a lasku jojooooj takych uz bolo a potom si ani na meno nevedeli prist a sudili sa o kazdy cent a deti aj roky..niekedy staci zmierit sa so zivotom aky mas, skus nejaku druhu pracu alebo nejaku brigadu a asi by som sa zamerala na to aby som detom nemusela brat to co ich bavi
A neznamena, ze si to teraz nemozete dovolit tak si to nebudete moct dovolit neskor o rok o dva o tri nevies co sa zmeni
Bud na seba hrda, ze to takto davas a nezavid inym..

@autorka bud rada, že máš zdravé dieťa, to je v prvom rade. Lebo keby si mala dieta s diagnózou, tak nie ze nemáš na tie dovolenky, ale pomaly ani na život. A to ti teraz nepíšem v zlom.