icon

Sú deti, ktoré sú vychovávané iba matkou agresívne?

evulienka22
21. feb 2014

ked su deti väcsie su urcite papulnatejsie ako k otcom lebo pri otcovi si viac mozu dovolit, nie?

Strana
z2
evulienka22
autor
21. feb 2014

a este otazka, ak by Vam dcera oznamila, ze dostala facku od priatela matky, to by som sa mala pytat otcov...akoby otec dietata zareagoval? potrebujem poradit priatelovi, ex mu robi problemy, stara sa o dieta on sa nechce hadat, ale keby sa to stalo jemu, ak by facku dostala od jeho priatelky hned by utekala na urad pre rodiny a stazovala by sa.

mokon
21. feb 2014

@evulienka22 no tak takto, ženy ako mal tvoj sú potvory!!!! už z toho, čo si napísala, teda pripravte sa na to, že Vás oboch bude očierňovať, využívať, zneužívať atď., pre dieťa je to najnevhodnejšia matka, ale veľa toho nenarobíte, jedine že ho dostanete do výchovy - viem o čom hovorím, zažila som to. Môžete akurát tak tlmiť špinu, ktorú bude na Vás hádzať. Nedajte sa vyprovokovať. K tej facke - ona by na sociálku určite utekala, takže je na Vás, ako to poriešite. 😒

slecnamarplova
21. feb 2014

deti vychovavane slobodnou mamickou nie su v nicom ine ako deti, ktore vychovavaju obaja rodicia. dokonca je medzi detiatom a matkou este lepsi vzah ako ked su obaja rodicia

mokon
21. feb 2014

@slecnamarplova zažité, či naštudované z kníh? Podľa mňa a nielen podľa mňa dieťaťu JEDNOZNAČNE otec chýba!

maria1989
21. feb 2014

@evulienka22 asi ako ktoré, máme v rodine dieťa bez otca a to je ako z divých vajec... ale či za to môže absencia pevnej ruky neviem

slecnamarplova
21. feb 2014

@mokon zazite, mne otec nikdy v nicom nechybal. nema byt normalny- nemusi byt

mokon
21. feb 2014

@slecnamarplova jasné ak je nenormálny, ale myslím, že otázka bola o normálnom otcovi, ktorý sa chce starať a vychovávať svoje dieťa - mimochodom, fakt Ti 😉 otec nikdy v ničom nechýbal, ozaj si nikdy nikomu nezávidela dobrého otecka?

maria1989
21. feb 2014

ešte ma napadlo, že ja som agresivita sama, a pritom som mala výborného otca 😉

cinkatko
21. feb 2014

Ja s bratrem jsme nikdy nemeli otce - a nelituji. Moje maminka nam ho vynahradila a nikdy nam nechybel. Vzdy jsme byly vzorne a poslusne deti - ve skole premianti - a vzor pro ostatni deti (jak nekteri ucitele rikali mamce) 😉
Jenom jedno mi je lito - jak to mela tezke jako samozivitelka. Pro mne to bude vzdy clovek cislo 1. 🙂

evulienka22
autor
21. feb 2014

@mokon tak to si napisala super, ona je potvora, rodicia malej priatelovi hovoria co o nom hovori, dokonca ze ju 2 mesiace nevidel, pritom ju ma kazde 2 tyzdne od piatka tri dni, a mame foto a priatelovi ta stale do tvare milo a rozkazuje mu, pritom ma 40, super plat robi len 20 hodin , stale ide niekam na vylety cez vikendy dostava tiez 550 eur alimenty, a stale chce extra na opateru ked ona ide na sluzobku este extra. a o mne povedala na zaciatku, ze mala nechce mat nic so mnou spolocne, pritom den predtym bola s nami v posteli a kreslila mi na chrbat, takze taky falosny had je.

slecnamarplova
21. feb 2014

@mokon uprimne, nie, nikdy mi nechybal, a ani teraz. mala som neskutocnu maminu a starych rodicov 😉

bajana
21. feb 2014

@evulienka22 nechapem suvis medzi agresivnym dietatom a faktom, ze si k otcovi viac dovoli... 😕 ani nazor, ze k otcovi si dieta dovoli viac, lebo je s nim menej casto....
moja skusenost - sme so synom mm asi raz za mesiac, podla svokry maly nas respektuje viac ako svoju mamu, ja sa teda snazim byt v ramci normy prisna, ruku by som na neho ale nezdvihla...
co sa tyka facky - deti vedia byt neskutocni vymyselnici, neboli ste pri tom, info mate asi len od dietata, ktore si kadeco prikrasli, zataji, atd. ... mnoho krat bude hovorit take veci, ktore su vyhodne pre neho...
takze ja by som taketo problemy neriesila s dietatom, ale s matkou a jej partnerom, napokon to vobec nemusi byt tak, ako to dieta opisalo...

fuska
21. feb 2014

Mam vedla v byte ukazkovy priklad. Decka su kopky nervov a agresivne, no nie preto, ze by si mohli k matke viac dovolit. Ale preto, ze to matka nezvlada, kazdy den na ne niekolkokrat huci, az sa steny trasu. Co z takych deti moze byt?

mokon
21. feb 2014

@evulienka22 písala som, že poznám z vlastnej skúsenosti, takže taký typ žien mám poriadne prečítaný, ale nech sa majú dobre! Každý si musí určiť svoje priority! Viem, že to budete mať ešte mnohokrát ťažké, zostáva len dúfať, že dieťa bude rozumné a časom - možno v dospelosti to pochopí, ale tiež je možné že nikdy, žiaľ. Držím palce a pevné nervy. A naozaj sa nedajte vydierať ani citovo ani finančne.

mokon
21. feb 2014

@slecnamarplova škoda, ale neverím. Zrejme máš mylný názor z dôvodu, že si otca nepoznala - stále hovorím o otcovi s veľkým "O", ktorý sa o svoje deti zaujíma, stará atď. Verím, že budeš chcieť, aby Tvoje deti mali aj skutočného otca. A takisto si myslím, že Ti otec chýbal, keď ostatní s otcom chodili stanovať, hrať futbal, učil ich bicyklovať, tancoval na stužkovej rodičovský tanec, viedol nevestu k oltáru atď, atď. Prajem to každej dcére - ale i synovi.

nivi
21. feb 2014

neda sa pausalizovat. aj slobodne matky (alebo rozvedene) maju skvele poslusne deticky, presne tak isto ako niektore deticky v kompletnej rodine mozu byt agresivne. je to dane jak vychovou tak povahou dietata.

myslim, ze u vas je problem hlavne ex. a za to dieta nemoze :P

evulienka22
autor
21. feb 2014

dakujem vam, ved to pri otcovi je jej dobre, necha ju hore dokedy chce, ved nemusi ist cez vikend do skoly, nenuti ju ist na vylet, ani do parku nechce ist, rada je na pocitaci, a u matky okrem toho, ze ju vodi uz o pol 7 do skoly aby mohla ist uz o1 hod domov a potom ju vlaci na 3 druhy kruzkov, dievca je vycerpane, matka ma okrem toho velke usta, kazdemu dava rady, my s nou mame uz 4roky peklo, zda sa, ze este to neustalo, len on nic nerobi len ustupuje tak sa potrebje poradit..

dana341
21. feb 2014

Ahojte, volám sa Dana a chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o vyplnenie môjho dotazníka - je anonymný. Potrebujem to na diplomovú prácu. Je určený pre rozvedené mamičky. Nájdete ho na tomto linku https://docs.google.com/forms/d/1f8AvENhPQ5UEbF... na konci stačí kliknúť na odoslať ...veľmi pekne Ďakujem

nivi
21. feb 2014

@evulienka22 a to je ako super, ze u otca moze vsetko? mala by mat nejaky rezim. potom jasne, ze u mamy protestuje ale spravne to nieje!
a na tie kruzky mala chodit nechce? nuti ju mama? tam by si to bolo treba vykomunikovat ale zas myslim, si ze dieta by sa malo rozvijat aj takouto aktivitou samozrejme prisposobene jeho zaujmom a casu.

nivi
21. feb 2014

a nech si otecko tiez vyskusa co je to mat skolopovinne dieta aj cez tyzden nie len ju mojkat cez vikendy. mozno by mal potom iny nazor

michaelamilan
21. feb 2014

@mokon ja som vyrastala len s matkou ale OTEC alebo kto to vlastne je mi teda NIKDY nechýbal ani NECHÝBA!!!!!
@evulienka22 vyrastala som len s mamou a niesom agresívna.....to je len o výchove.....neznamená že keď dieťa vyrastá v kompletnej rodine že nebude agresívne......ale ak som dobre pochopila, tak ty s priatelom máte problémy s jeho exkou.....
Ja tiež tak žijem, no môžem ti povedať, že keď na druhej strane je vymletá žena, tak sa môžes snažiť a zbytočne......preto ju ignoruj. Moja rada.....

michaelamilan
21. feb 2014

@evulienka22 a ešte jedna vec ma napadla, možno sa malá sťažuje len pred vami a doma je všetko OK, deti vedia byť aj zákerné a vymýšlajú si aby boli stredobodom pozornosti apd....... Ver že to poznám! 4 roky sme sa s priateom o deti starali, potom išli k mame, sú tam teraz už 2 roky a zasa naplákajú že chcú ísť k nám......Je iné sa o dieťa starať a mať ho len na víkendy.......cez víkendy je každý rodič super keď nemá povinnosti.

mokon
21. feb 2014

@michaelamilan dobrý otec dieťaťu vždy chýba a chýbať bude nielen podľa mňa, asi Ti nechýba, lebo si to nikdy žiaľ nezažila 😢 , všetkých takých detí mi je ľúto,lebo jednoznačne boli ochudobnené ☹

michaelamilan
21. feb 2014

@mokon tak to je iné....ak je otec dobrý, snaží sa a deti navštevuje, potom deťom určite chýba......ja som môjho videla len na fotkách, teraz NIEKEDy napíše na FB a aj to len jeho súčastná žena! Ale necítim resp nikdy som sa necítila byť nejako ochudobnená, lebo som nikdy nevedela že o čo....... Teraz ma len mrzí, že som ho xy volala aby sa prišiel kuk na jeho vnúča a on nemá záujem.... A viem, že nemám byť na čím smutná, že on jednoducho záujem nikdy nemal......

mokon
21. feb 2014

@michaelamilan jasné, to je iné, len je smutné, keď otec chce pomáhať pri výchove, starať sa a jeho ex využíva dieťa na vydieranie a vlastné obohacovanie, myslím, že v takom prípade by bolo lepšie, ak by mal dieťa v starostlivosti otec.

kristiii
21. feb 2014

@evulienka22 či je dieťa agresívne podľa mňa závisí fakt od iných okolností ako od toho či ho vychováva slobodná matka. Mňa aj s bratom vychovala mama a teda ani jeden z nás nebol nikdy agresívny, boli sme bezproblémové decká aj pubertu sme prežili bez nejakých konfliktov a pod. Naopak môjho ex vychovali obaja rodičia a odišla som od neho práve kvôli jeho agresivite a nervnej povahe.
A fakt nechápem ako tu niekto môže napísať niekomu že mu neverí že jej otec nechýbal. Mne ten môj veru nechýbal, nikdy som nemala potrebu riešiť že sme len s mamou, aj keď niektoré kamošky mali ukážkových ocov nemala som dôvod im závidieť, skôr ony často závideli mne moju mamu a aký vzťah som s nou mala /a stále mám/.

evulienka22
autor
21. feb 2014

tak ten moj je asi vynimka, ale ja poznam muzov, ktori maju naozaj velmi radi deti, a daju vsetko za to aby ich videli, taktiez moj, ved on ju braval 15 dni v mesiaci k sebe pokial sme byvali v rovnakom meste az do veku 8 rokov, taktiez tyzden prazdniny vo februari, tyzden ju ma v juni to teraz ten rok co sme odstahovani v Nemecku, chodi za nou kazde 2 tyzdne, cez prazdniny byvala a aj byva cely mesiac u neho. a casto ju zoberie uz vo stvrtok lebo milostiva je na prac. ceste, toto je naozaj zenska, najradsej by mu ju dala, to sme aj chceli napisal jej, lebo stale mu vycitala ze ju musi vychovavat sama, teraz teda odkedy sme prec, ale to nechcela ani pocut ze by byvala u nas, ved dostava pekne peniaze od neho plus od statu a plus extra peniaze na vylety, a pod vydavky...a volavala mu kazdy den aj 2 krat a davala ulohy co ma robit, az som zakrocila..s tym, kto je tu jeho priatelka ona od ktorej 3 krat odisiel alebo ja. Nic by mi nevadilo mam pochopenie ale tato zenska ho naozaj len z penani mieni cucat, a stale otravovat a nedat nam pokoj, ona mala uz 3 novych muzov s detmi vsetci ju nechali , to sme sa dozvedeli od dcery (9) rocna. Dcera ma tiez drzku ako mater, ale nie je rozmaznana, ze by jacala a vsetko chcela, otec jej nekupuje ziadne extra veci, len k narod., velku noc, vianoce. ale respektuje co si zela to dievca. Povedala, ze otec je milsi ako mama. Jasne, ale ona to aj zneuziva, lebo vidi, ze otec vsetko dovoli aby k nemu chodila a matka ju ma kazdy den, jasne, cez tyzden musi ist spat skor o 8 aby vstala do skoly, a pod. aj u nas papuluje, napr. nic neje co varim, ma 5 jedal hovove co kupime lebo len to pozna a ani neokostuje ked nieco robim.Navrhnem ist do parku mame ho oproti a ona nejde. Alebo nam pride navsteva sme v Zoo a ona otcovi ze chce ist domov, pokazi cely vylet. Ona je tiez herecka. Takze myslim, ze jej mater len robi divadlo s tym, ze ide s nou k psychologovi ci je to dovod ze zije bez otca. Smiesne. Decka su velmi vysibale a vedia co maju robit aby dosiahli svoje. Ale ja ju mam celkom rada,niekedy naozaj robi zle co jej prikaze jej mama. Ale taka zla aby som jej dala facku este nebola. Len viem, co by robila ta osoba, keby som jej ja dala facku, dala by ma na sud. Len ide o to, ze stale mu vycita, ze ju vychovava sama a to nie je pravda, zabudla som dodat, ze polovicu casu co ju ma mat matka ju maju jej rodicia, cize je u starych rodicov.

evulienka22
autor
21. feb 2014

@michaelamilan ved to som mu radila po roku co sme boli spolu, ale on ju respektoval a ona sa len roztahovala..akokeby som nebola

slecnamarplova
21. feb 2014

@mokon dobry otec k dietatu patri. ale ako som ti uz raz napisala, pokial nie je dobry tak k nemu nepatri. a svoje pocity viem opisat, znamena to, ze ked poviem, ze mi otec nikdy nechybal tak je to aj pravda. nemam dovod tu pisat nieco ine

mokon
21. feb 2014

@slecnamarplova no zrejme myslíš, že nechýbal, lebo nevieš aké to je,keď otca máš a o čo si bola vlastne ochudobnená, žiaľ. Deti za chyby svojich rodičov nemôžu.

Strana
z2