Všetko zvládnem sama

28. sep 2022

Ahojte. Je tu nejaká mamička co bola sama s deťmi, nemal jej ich kto "varovat" a na všetko bola sama no napriek tomu to zvládla?
Chcem si raz povedať, ze všetko som si vybudovala sama, úplne sama a chcem aby boli na mňa moje deti hrdé keď vyrastú...ich otec ich vidí raz za pol roka takže chcem byť ja ich vzorom aj keď viem, ze ľahká cesta to nebude no cítim, že to nieje nic nemožné a ja to dokážem ... ďakujem za každý koment 😊

sirka9
28. sep 2022

Ja síce v tej situácii nie som, ale určite to zvládneš. Aj keď to nebude jednoduché, ty to dáš.

zuzanka.zuzu
28. sep 2022

takmer všetky slobodné mamičky.... a načo to? načo zbytočne trpieť iba pre tento pocit? myslíš si, že deti by na teba neboli inak hrdé? zvládneš to, čoby nie, ale ďakujem pekne za taký ťažký život a ja každú jednu slobodnú mamičku neobdivujem ale skôr ľutujem ☹ má to bohovsky ťažké. tak načo to chceš takto absolvovať dobrovoľne? 🙈

sirka9
28. sep 2022

@zuzanka.zuzu neviem ci to chce absolvovať tak úplne dobrovoľne keď píše, že otec sa nestará.

elizabet173
28. sep 2022

ja by som to nehrotila, ak to pôjde, ak to budeš zvládať aj sama, budeš, ak príde situácia, že budeš potrebovať pomoc, tak by som sa o ňu nerozpakovala požiadať. Rodičov, súrodencov, kamarátky, susedky. To nie je žiadne hrdinstvo, ani niečo, za čo by ti raz mali deti skladať poklony, že ty budeš uštvanou ženou, v 50 budeš vyzerať na 70. Mysli aj na seba, ak ty budeš spokojná a šťastná, odrazí sa to aj na tvojich deťoch a na vzťahu medzi tebou a nimi, Mysli aj na svoj život, deti raz vyletia z hniezda a budú mať svoje životy. Vôbec tým nemyslím zháňanie ďalšieho chlapa, na ktorého nemáš zrejme teraz ani pomyslenie, ale do budúcnosti by som to nevylučovala. Držím ti palce, aby si raz bola spokojná a šťastná

zuzanka.zuzu
28. sep 2022

@sirka9 okrem pár prípadov dobrovoľných mamičiek 35+ sú takmer všetky ostatné prípady tiež nedobrovoľné.... hovorím skôr o tom, že autorka to CHCE zvládnuť sama. ja osobne by som múr hlavou neprerážala a partnerovi by som sa nebránila. deti na ňu budú hrdé či ho mať bude alebo nie, nepotrebuje im nič dokazovať, budú ju ľúbiť tak či tak

amelie2017
28. sep 2022

Ak to musis zvladnut sama, tak to zvladnes. Lebo nic ine sa neda. Ale ak nemusis, ak sa mas na koho obratit, nebud hrdinka, popros o pomoc. Vyuziju, zneuziju ju..detom bude o 15 rokov jedno, ze si ich vypiplala sama, aj tak budes ta blba mama, ktora im nerozumie..no a o 25 ti povedia, ze si bola sprosta, ze si nepoziadala o pomoc.

simca06022011
28. sep 2022

Tym ze budes na ne sama budes vzorom? Ale teda ak sklbis pracu a deti atd tak samozrjeme zvládneš to. Ale kludne sa to o par rokov ukaze na tvojom zdravi.

marianarem
29. sep 2022

Tak pre ppcit sebavedomia je naozaj dolezite, aby si clovek nieco odmakal aj sam, prekonal nieco tazke a spoznal tak, co dokaze a kde su jeho silne stranky. Ale silou mocou chciet dat vsetko bez pomoci je podla mna zbytocny extrem, aj deti mozu ziskat pocit, ze v ziviote je kazdy sam, ze o pomoc sa neziada alebo sa ponuknuta pomoc neprijima.
Ja som mala par velmi tazkych obdobi, kedy som samozrejme musela bojovat hlavne ja, ale mala som vzdy svoju podpornu siet, za co som nesmierne vdacna. Vobec ma to nepripravilo o pocit, ze som nieco vybojovala pouzitim vlastnych sil. Naopak, pomohlo mi to spoznat, ze sa mi podarilo v zivote vytvorit kvalitne medziludske vztahy,, co je tiez nieco, co si moze clovek na sebe cenit.

syslik81
29. sep 2022

ja som sama na malu od jej narodenia .. kedze som v zahranici tak aj bez starych rodicov etc a zvladla som nto-ale byt hrdinka sa neoplati-musis mysliet aj na seba a nepretazovat sa .. bezne veci zvladnes to je jasne aj beh okolo deti skolku skolu .. ale sme len ludia a aj tebe bude chybat chlap..porozpravat sa a aj ako priklad pre deti ... deti ta nebudu vnimat ako hrdinku-bude to pre ne bezne kedze nic ine nepocitia... ja som pravidelne dostavala kartu na den matiek a aj den otcov -ako mala povedala ja som all in one .. ked sa jej kamosom daco pokazilo nosili to ku mne-ved ja viem opravit vsetko 😀 ale odstupom casu vidim ako jej otec -alebo aspon priklad toho aku rolu ma otec chybal .. aj ked sa na to nikdy nepytala... takze pokial nemas na vyber-das to..ale nezatrpni a hladaj si partnera -daj sancu druhym-nie kazdy je zly

marca12
29. sep 2022

Zvladnes,ale urcite nerob zo seba superhrdinku. Nie je hanba poziadat o pomoc. Naco silou mocou sa snazit byt dokonala a potom sa vystatovat ako si vsetko zvladla. Ludom naokolo to je jedno,nikto ta nebude tlapkat po pleci a deckam to bude tiez ukradnute,oni si budu pamatat hlavne,aka bola mama,ci bola usmiata,vesela alebo strhana kopa nervov.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lennaa
29. sep 2022

Zvladnes to, okolnosti ta donutili postavit sa tomu celom a podla mna to zvladnes, mam kamaratku, co tiez zostala sama a zvlada to, niekedy sice je uz unavena, aj ked sa rozpravame, ale konecne po rokoch pochopila, ze sa nemusi bat aj mne zavolat aby som jej s niecim pomohla. Netreba proste mat vysoke ego.

clovek123
2. okt 2022

Ahoj ja som si tým prešla . Je to ťažké ale dá sa to .

janamodra
3. okt 2022

Ahoj, no ja mam takuto situaciu. Zostala som sama so 4 mesacnym chlapcekom. S ex byvame spolu, lebo naozaj nemam kam ist, ak by som mala uz by som tu nebola. Neviem vobec ako to bude, raz povie ze on sa o vsetko postara aby som bola s malym 3 roky na materskej raz mi pivie ze vraciach sa do prace. Takze vobec neviem, nechce riesit situaciu ani sa o tom rozpravat, lebo stale mi len vyhadzuje na oci ze chodi do prace. Pritom si ale nasiel inu zenu za ktorou kazdy vecer odchadza prespavat k nej. Takze neviem ako to bude lebo sa ho aj bojim spytat lebo mi povie ze som vypocitava a len na peniaze mi je dobry. Pritom sme spolu od mojich 19 rokov jeho 20 kde ani jeden z nas nic nemal.