Výzvy jednorodiča bez auta počas snehovej kalamity
Idem sa vystažovať
Jednorodic, male dieta, chodi do skolky, ja do prace
Nemam auto, vodicak ano , bohuzial auto si nemozem dovolit
Dnes vecer je tu totalne snehove sialenstvo a kalamita, nemozem spat lebo sa normalne obavam ako zajtra vobec pojdeme do skolky, dieta vozim v kociku, normalne mi je zle pri pomysleni ako to po tych chodnikoch vyslapeme
Skolku mam sice blizko ale aj tak mam obavy
Je mi do placu, hnevam sa, ze som na vsetko sama, stari rodicia daleko, expartner sa zaujima o dieta minimalne, toboz ze by ho napadlo ako sa dostaneme do skolky, jeho zaujima len jeho zadok na vyhrievanom sedadle, proste zvladli sme toho vela aj ja som toho zvladla velmi vela sama, ale niekedy je to uz nad moje sily a zlozim sa..stve ma, ze toto moje dieta musi zazivat, ze si nesadne do auta, do sedacky a v klude sa dostane do skolky , len my sa trepeme peso za kazdeho pocasia kociarom ako trafeni, len na nas pozeraju na ulici kde sa s tym dietatom trepem, keby sme sli peso tak to trva 40min tepom dietata matky chapu, tak to mam za 7min velmi rychlym tempom za priaznivych podmienok, neviem co budeme robit zajtra rano
Uz dnes mi hovorilo dietatko, ze nechce do skolky lebo je zima sneh a velmi fuka, bolo mi do revu..
Ze niesom jedina, co toto zaziva …….. dnes ani oka nezazmurim
A nie nikto nas do auta nevezme lebo tu v meste nikoho nepozname , na taxi je to kratucka cesta a nijaku rodinu ci znamych tu nemame
A este tu citam strasne prispevky o tom ako vsetci pridu do skolky chori lebo chripka, je mi do revu a uz som si musela
Dat magnosolv
Sprav z toho srandu vytiahni sanky alebo boby este sa bude utekat obuvat a nebudes ho musiet z postele tahat. trepat 3 rocne dieta v kociku do skolky mi nepride uplne ok.co napriklad sedacka na bicykel?
@matkahelka my napr tiez nikoho zo skolky nepozname. Syn chodi prvy alebo medzi prvymi a posledny odchadza. V satni sme vacsinou sami, takze to nieje pravidlo ze sa hned spoznas s rodicmi deti. Niekto na to nema ani povahu sa hned zoznamovat alebo riesi ine veci atd.
@selest tak potom netreba lamentovat, ze som v meste sama a nikoho tu nepoznam a nemam. mimochodom, moje dieta je v skolke tiez prve a posledne odchadza.
@anonym_autor ja ťa nesúdim, že si sa posťažovala, bez auta je skrátka dnes ten život problematickejší.. ALE napr. môj syn keď chodil do školky, ja som chodievala vždy pešo a to za každého počasia, lebo zo zásady chodím na krátke vzdialenosti pešo, tak ako napr. zo zásady nepoužívam výťah. Proste sa rada.prejdem, syn mi cestou do škôlky štebotal, rada na to spomínam. Dnes je už školák, chodí s kamošmi, takže aj pre teba to bude raz len spomienka. Možno sa len potrebuješ inak nastaviť. Držím palce
@stormie kopnutie jej pomôže? Ty si nikdy nemala slabú chvíľku kvôli nejakej na pohľad maličkosti? Buď rada. Ja som si x-krát porevala kvôli "banalite", ktorú teraz môžem vyhodnotiť ako totálnu sprostosť, lenže viem, že to nie je vždy o tej jednej veci, ale súhre okolností. Aj autorka sa možno o pár rokov zasmeje, že čo riešila. Akurát že v momente, keď to prezivas, tak to smiešne nie je. A všetkým je jasné, že to zvládne a aj to zvládla. Chcela len podporu, pochopenie. Nie hodnotenie.
@akvi ano mala som slabu chvilu a pre niekoho to mohla byt banalita. Ja som si ale do autorky nekopla, len som jej napisala ze cesta do skolky nie je problem pokial si ona sama z toho problem nespravi. Z 20cm snehu by sa moje dieta tesilo a ja s nim, rano by som si zariadila tak aby sme odisli skor o par minut a ten sneh si cestou do skolky este uzili. Chodim tak aj v dazdi, vhodne obleciem a stihneme este aj do mlak poskakat.
Mne skor pride ze autorka sa lutuje, aj ked nema dovod - su zdrave, ma kde byvat, ma pracu len nema na auto a chudak dieta musi chodit pesi ….
@anonym_autor sneh je v tomto nevinne, ty sa hneváš sama na seba, že si dopustila sa stať jednorodičom a že sa ti to stalo. Skús pretaviť ten hnev do niečoho pozitívneho, do vďačnosti, že máš zdravé dieťa, prácu, máš strechu nad hlavou a čo jesť. Zober sánky, boby, a hor sa fungovať a žiť to, čo ti život nadelil.
@anonym_35c706 to čo je za hlúpy názor - dopustila, že je jednorodičom? Keď sa tvoj muž jedného dňa rozhodne ísť za inou, ako mu zabrániš? A ak je aj slobodnou mamičkou, bolo lepšie ísť na interupciu, ak sa otec dieťaťa rozhodol, že s ňou nebude, lebo sa ešte na dieťa necíti? A aký je rozdiel medti ňou a ženou, ktorej muž chodí na týždňovky, alebo odchádza do práce o piatej ráno? Ak je u nich 20 cm snehu, tak je to o ničom či autom, lebo ho ráno musíš odhrabať alebo kočíkom.
@drianaa sorry ale v 20cm snehu po neodhrnutych cestach s chodnikoch v silnom vetre a snehu niest 16kg dieta napchate do zimneho overalu
Akoze naozaj? 😱 ty si kulturista ci na niecom inom ficis?
@anonym_autor akože sorry, nie som kulturista - ale cvičím doma a behávam. Ale reálne je to jednorazová aktivita, ktorá by bežne zdravého človeka nemala skoliť. Keby sa vám stal nejaký úraz a potrebovala by si odniesť dieťa na rukách, to by si naozaj nezvládla na 10 minút ho preniesť? Naposledy som tak niesla dieťa zo škôlky s teplotou asi 15-20 minút, na chrbte batoh a v jednej ruke odrážadlo, lebo som proste musela a prežili sme to a nebolo na výber. Keby ti spadlo kilometer od domu a poranilo sa, tiež by si ho odmietla odniesť?
@anonym_35c706 to čo je za hlúpy názor - dopustila, že je jednorodičom? Keď sa tvoj muž jedného dňa rozhodne ísť za inou, ako mu zabrániš? A ak je aj slobodnou mamičkou, bolo lepšie ísť na interupciu, ak sa otec dieťaťa rozhodol, že s ňou nebude, lebo sa ešte na dieťa necíti? A aký je rozdiel medti ňou a ženou, ktorej muž chodí na týždňovky, alebo odchádza do práce o piatej ráno? Ak je u nich 20 cm snehu, tak je to o ničom či autom, lebo ho ráno musíš odhrabať alebo kočíkom.
@anonym_cd17e3 uz tu 100x boli napisane sanky. Sanky pise, ze nema, tak nech si kupi boby, v zime obcas napadne sneh🤷♀️
Stalo sa jej, ze je jednorodicom a hneva sa na to. Pise o expartnerovi velmi nepekne, cize predpokladam, ze jej bol asi uradom prideleny a nevybrala si ho dobrovolne sama, vsak? Ci zas jeden, ktory sa zmenil po narodeni dietata?
Interupcie a tvoje balastne reci okolo toho nejdem komentovat, to je uplne mimo komentar.
@anonym_cd17e3 uz tu 100x boli napisane sanky. Sanky pise, ze nema, tak nech si kupi boby, v zime obcas napadne sneh🤷♀️
Stalo sa jej, ze je jednorodicom a hneva sa na to. Pise o expartnerovi velmi nepekne, cize predpokladam, ze jej bol asi uradom prideleny a nevybrala si ho dobrovolne sama, vsak? Ci zas jeden, ktory sa zmenil po narodeni dietata?
Interupcie a tvoje balastne reci okolo toho nejdem komentovat, to je uplne mimo komentar.
@anonym_35c706 áno, vybrala si ho sama, tak, ako tisíce tých, ktorým muž odišiel za inou po rokoch vzťahu. Nemusel sa zmeniť po narodení dieťaťa, mohol sa zmeniť ešte pred narodením. Nepochopiteľné, ale deje sa. Dcéra mojej kamarátky chodila s mužom tri roky, zobrali sa, postavili dom, dieťa sa nedarilo, išli do centra, kde sa konečne podarilo, keď bola v piatom mesiaci, hrablo mu a povedal jej, že ju už nemá rád. Inými slovami, kolegyňa bola zaujímavejšia. Mohla si si tú poznámlku o tom, že to dopustila, odpustiť. Nie, nedotýka sa ma to osobne, ale dokážem sa vcítiť do jej pocitov
Dobre, posťažovala si sa, ale to ti situáciu nevyrieši. Do tej škôlky pôjdete či sa budeš z toho rúcať, alebo nie. Tak si vyber, čo je pre teba lepšie. Všetky sme to mali nejaké, nemusíme sa tu predbiehať ktorá to mala viac na hovno. Skús prestať nenávidieť chlapa, že ťa prestal mať rád, bohužiaľ stáva sa. Na druhej strane máš to šťastie, že ste zdraví, máš kde bývať, dieťa má miesto v škôlke, máš prácu a žijete v rámci možností slušne. To nemá hocikto.
@anonym_35c706 áno, vybrala si ho sama, tak, ako tisíce tých, ktorým muž odišiel za inou po rokoch vzťahu. Nemusel sa zmeniť po narodení dieťaťa, mohol sa zmeniť ešte pred narodením. Nepochopiteľné, ale deje sa. Dcéra mojej kamarátky chodila s mužom tri roky, zobrali sa, postavili dom, dieťa sa nedarilo, išli do centra, kde sa konečne podarilo, keď bola v piatom mesiaci, hrablo mu a povedal jej, že ju už nemá rád. Inými slovami, kolegyňa bola zaujímavejšia. Mohla si si tú poznámlku o tom, že to dopustila, odpustiť. Nie, nedotýka sa ma to osobne, ale dokážem sa vcítiť do jej pocitov
@anonym_cd17e3 ano, stava sa vselico. Ale reci typu: "expartner sa zaujima o dieta minimalne, toboz ze by ho napadlo ako sa dostaneme do skolky, jeho zaujima len jeho zadok na vyhrievanom sedadle" nikomu nepomozu. Treba racionalne riesit co zivot prinesie. Postazovat sa postazovala, zivot ide dalej.
@anonym_cd17e3 ano, stava sa vselico. Ale reci typu: "expartner sa zaujima o dieta minimalne, toboz ze by ho napadlo ako sa dostaneme do skolky, jeho zaujima len jeho zadok na vyhrievanom sedadle" nikomu nepomozu. Treba racionalne riesit co zivot prinesie. Postazovat sa postazovala, zivot ide dalej.
@anonym_35c706 s tým súhlasím
@sissy27 och snad ti padlo vhod si kopnut
💚 maj krasny den
@anonym_autor nikde som do teba nekopla, len som racionalne zhrnula tvoju situaciu. 20cm snehu a 20min prechadzky naozaj nie je pre dospeleho cloveka taka drama, aku z toho robis ty. Tak ale peso nie, sanky nie, tak sed doma kym sa to neroztopi a lutuj sa, no…
@anonym_autor ale veď keď máš dieťa v kočíku, tak idete tvojim tempom, nie detským. Máš problém si tie sánky kúpiť?
@letfenixa ano bohuzial, tu nemam moznost ist do takeho obchodu a jedne sanky mame u starych rodicov
Nemam oeniaze na rozhadzovanie
@anonym_35c706 to bolo pre tych co by pindali, kde ma otca a preco sa nezaujima, no lebo
@anonym_cd17e3 odisiel lebo chcel zit ako predtym ale bohuzial dieta do tasky nezbalis len tak a nepostara sa samo o seba
@anonym_35c706 ano zmenil
@akvi ano mala som slabu chvilu a pre niekoho to mohla byt banalita. Ja som si ale do autorky nekopla, len som jej napisala ze cesta do skolky nie je problem pokial si ona sama z toho problem nespravi. Z 20cm snehu by sa moje dieta tesilo a ja s nim, rano by som si zariadila tak aby sme odisli skor o par minut a ten sneh si cestou do skolky este uzili. Chodim tak aj v dazdi, vhodne obleciem a stihneme este aj do mlak poskakat.
Mne skor pride ze autorka sa lutuje, aj ked nema dovod - su zdrave, ma kde byvat, ma pracu len nema na auto a chudak dieta musi chodit pesi ….
@stormie no niekto musi hodit do prace na cas
Vstavam kazde rano o 5:00 dieta o 6:00
Hold pre mna je to problem
Pre teba nie
Kazda sme ina
Ženy, tu ide o takú poslednú kvapku, niekedy je to práve maličkosť.
Ja tiež chodím všade peso, a dnes som musela ísť s kočíkom a už som dávno toľko nenadavala (ale neviem, kde máme lopatu, čiže auto by som ani nemala šancu vyhrabať zo snehu). V KE nie sú cesty upravené, okrem hlavných, všetky ostatné, vedľajšie čistý des. Chodníky detto. Proste musíš prejsť a neodhrnuteho chodníka cez neupravenú cestu, sneh som mala po členky a doslova sa kočíkom zaseknes.
V našom bytovom dome je presne 78 bytov, ale okrem mojho manžela nikdy nikto nechytí lopatu do ruky, že aspoň pre nás, okolie, upraceme. Chodníky sú v katastrofálnom stave, cesty detto, často som kočík musela dvíhať na ruky a proste niesť. Ešte aj taká Hlavná bol horor. Desím sa, že zajtra to musím riešiť tiež, keď idem po syna a malú mám v kočíku (9 mesačná ešte nechodí ani nesedí na saniach tak, aby som ju v tempe ťahala a čiastočne to musíme i tak absolvovať MHD).
Čiže ti rozumiem.
Hlavu hore, my to dáme. Musíme. Ale my to dáme. A pred tebou klobúk dole, že si na to ešte aj sama.
@oblecenie99 dakujem
Ano kosice boli dnes strasne 😂 a zase snezi
Na obed som dalsej mamicke pomahala preniest kocik s malickym babatkom v kociari ani nie sportovom ale vo vanicke a proste sa zasekla mali sme co dve rpbit aby sme ten kociar odtial vytiahli prisiel na pomoc este dalsi pan, bolo to strasne
@anonym_autor ja som v turistickom nosiči vyniesla dieťa do výšky 1500mnm
Dieťa napchate do overalu a sneh po členky. Neviem, netreba sa opúšťať kvôli 10 min ceste do škôlky. A kočík zruš. Veď koľko má dieťa? Ja som ešte nevidela že by niekto v kočíku nosil dieťa do škôlky. Kúp bobi, to nestojí skoro nič a užijete si cestu do škôlky aj z nej.
@tim23 tak vidis ja som ina matka
Kocik rusit nebudem zatial
Mozno ked sa otepli
@anonym_autor Joj, bezsenné noci kvôli snehu poznám, ale u mňa je to naopak. Robím v Tatrách a keď sneží celú noc, je mi až fyzicky zle, keď si predstavím, že tých 12km musím odšoférovať, lebo chodím v čase, keď nejde iná doprava. Na tvojom mieste by som si pozháňala boby, tie sú oproti sánkam lacné. Ak máš škôlkara, tak ich využijete ešte dlho. Naši sa ešte v jedenástich bobovali. Ja som napr. taká, že veľmi nerada prosím o pomoc. Neviem, mám v sebe taký blok. Asi by som tiež neoslovovala žiadnu susedu ani paniu zo škôlky, ale skúsiť to môžeš. Možno niekoho takého v okolí máš. A klobúk dolu, že to takto zvládaš. Sneh, nesneh, snažíš sa robiť maximum, takže si super mama.
@oblecenie99 dakujem
Ano kosice boli dnes strasne 😂 a zase snezi
Na obed som dalsej mamicke pomahala preniest kocik s malickym babatkom v kociari ani nie sportovom ale vo vanicke a proste sa zasekla mali sme co dve rpbit aby sme ten kociar odtial vytiahli prisiel na pomoc este dalsi pan, bolo to strasne
@anonym_autor Mne pomohol jeden pán, ja som mala už športový a strašne, strašne som nadávala, ale veľmi a nahlas, na všetky ich adoptované chodníky, a ostatné super napady 😂 a to som ešte včera, v Tom menšom snehu chválila seba, že dobre, že som si kúpila väčší kočík na zimu, že dobre ide, ale dnešné chodníky už nedal, to by som fakt musela mať tie najväčšie kolesá.
Ja som ináč syna nosila kedysi do jasliciek tiež kočíkom, a sranda, že v rámci centra do centra a máme tu dostupné MHD, ale jasle boli akurát na našom mieste, že som sa tam nijak nevedela dostať, len peso, alebo by som musela obchádzkou autom. Ale MHD tam akurát nechodila, resp. elektricka, ale k tej kým sa prejdem, už by som mala za sebou polku cesty, ešte na ňu čakať, vozenie sa a opäť ešte aspoň 10 minút od zastávky k jasliam. Tak za ten čas som to už peso dala späť z jasiel do práce 🙈. Čiže chápem aj to, že sa niekedy ináč nedá, aj keď je to väčšie mesto.
Sane, klasické drevené máme, zostali u starých rodičov, keď sme sa sťahovali a museli sme ich preniesť k svokre, lebo do nového bytu sme to nemali kam dať, máme menšiu pivnicu, a za 6 rokov sme ich použili presne 3 krát 🫣 ale neviem si na nich ešte malú predstaviť, sedieť už sedí, ale ešte by sa neudržala, aj tam vzadu by sa len šmýkala, ma overal, fusak, no a nosič nenávidí, skúsila som, predala som 😀
Ja som to pochopila, že si to len proste potrebovala dať zo seba von 😉
@anonym_autor Joj, bezsenné noci kvôli snehu poznám, ale u mňa je to naopak. Robím v Tatrách a keď sneží celú noc, je mi až fyzicky zle, keď si predstavím, že tých 12km musím odšoférovať, lebo chodím v čase, keď nejde iná doprava. Na tvojom mieste by som si pozháňala boby, tie sú oproti sánkam lacné. Ak máš škôlkara, tak ich využijete ešte dlho. Naši sa ešte v jedenástich bobovali. Ja som napr. taká, že veľmi nerada prosím o pomoc. Neviem, mám v sebe taký blok. Asi by som tiež neoslovovala žiadnu susedu ani paniu zo škôlky, ale skúsiť to môžeš. Možno niekoho takého v okolí máš. A klobúk dolu, že to takto zvládaš. Sneh, nesneh, snažíš sa robiť maximum, takže si super mama.
@vlucifuk dakujem
Vies co vo fujavici a snehu tlacit dieta , bude z neho snehuliak kym dojdeme do skolky, kocisr ho este ako tak chrani aj plastenka , aj nanoznik
@vlucifuk ale dakujem
Aj tak 🙂
@anonym_autor Mne pomohol jeden pán, ja som mala už športový a strašne, strašne som nadávala, ale veľmi a nahlas, na všetky ich adoptované chodníky, a ostatné super napady 😂 a to som ešte včera, v Tom menšom snehu chválila seba, že dobre, že som si kúpila väčší kočík na zimu, že dobre ide, ale dnešné chodníky už nedal, to by som fakt musela mať tie najväčšie kolesá.
Ja som ináč syna nosila kedysi do jasliciek tiež kočíkom, a sranda, že v rámci centra do centra a máme tu dostupné MHD, ale jasle boli akurát na našom mieste, že som sa tam nijak nevedela dostať, len peso, alebo by som musela obchádzkou autom. Ale MHD tam akurát nechodila, resp. elektricka, ale k tej kým sa prejdem, už by som mala za sebou polku cesty, ešte na ňu čakať, vozenie sa a opäť ešte aspoň 10 minút od zastávky k jasliam. Tak za ten čas som to už peso dala späť z jasiel do práce 🙈. Čiže chápem aj to, že sa niekedy ináč nedá, aj keď je to väčšie mesto.
Sane, klasické drevené máme, zostali u starých rodičov, keď sme sa sťahovali a museli sme ich preniesť k svokre, lebo do nového bytu sme to nemali kam dať, máme menšiu pivnicu, a za 6 rokov sme ich použili presne 3 krát 🫣 ale neviem si na nich ešte malú predstaviť, sedieť už sedí, ale ešte by sa neudržala, aj tam vzadu by sa len šmýkala, ma overal, fusak, no a nosič nenávidí, skúsila som, predala som 😀
Ja som to pochopila, že si to len proste potrebovala dať zo seba von 😉
@oblecenie99 dakujem, ze sa tu nasli aj zeny co to
Pochopili
Naozaj to bola taka mala kvapka pre niekoho banalita no ja som naozaj mala z toho strach aj hnev aj vsetko
Pritom som vedela ze poobede ked pojdeme domov uz to bude ako tak lepsie ale teda kluckovala som aj tak a tlacila ako sa dalo
na sankach rano vezmi ❤️
@anonym_autor ak to ty máš 7min vezmi sane a ťahaj, lepšie ako kocik.
@anonym_autor ak to ty máš 7min vezmi sane a ťahaj, lepšie ako kocik.
@jvasenka sanky nemame
Kalamita, fuka, snezi, z dietata mi bude snehuliak
Vidiet tak matku tahat dieta rano o 7:00 v polotme, fujavici snehovej, tak mi je dietata luto
Kociar ho ako tak chrani aj plastenka aj nanoznik
@anonym_autor keby nemám prácu ďaleko, tak všade chodíme pešo. To je detstvo, nie voziť sa v aute. Aj zdraviu prospeje troška sa otuziť. Keď je takto zlé počasie tak si kľudne zavolaj taxi aj na krátky úsek, každý to pochopí že kočík nebudeš trepať po zasnežených cestách. Ja zas každé ráno tŕpnem či vôbec naštartujem auto, či nezmrzla nafta, či stihneme do škôlky. Lenže ja nemám ako ty, prácu blízko a pešo by som došla o hodinu a pol - dve. Tiež som jednorodič. Vieš aké máš obrovské štastie že máš škôlku, prácu v dosahu pešej chôdze a nie si odkázaná na auto? Veď to je taký luxus, že by som s tebou kľudne menila. Zimy sú krátke a za tých pár hrozných dní ti to stojí.

Ženy, tu ide o takú poslednú kvapku, niekedy je to práve maličkosť.
Ja tiež chodím všade peso, a dnes som musela ísť s kočíkom a už som dávno toľko nenadavala (ale neviem, kde máme lopatu, čiže auto by som ani nemala šancu vyhrabať zo snehu). V KE nie sú cesty upravené, okrem hlavných, všetky ostatné, vedľajšie čistý des. Chodníky detto. Proste musíš prejsť a neodhrnuteho chodníka cez neupravenú cestu, sneh som mala po členky a doslova sa kočíkom zaseknes.
V našom bytovom dome je presne 78 bytov, ale okrem mojho manžela nikdy nikto nechytí lopatu do ruky, že aspoň pre nás, okolie, upraceme. Chodníky sú v katastrofálnom stave, cesty detto, často som kočík musela dvíhať na ruky a proste niesť. Ešte aj taká Hlavná bol horor. Desím sa, že zajtra to musím riešiť tiež, keď idem po syna a malú mám v kočíku (9 mesačná ešte nechodí ani nesedí na saniach tak, aby som ju v tempe ťahala a čiastočne to musíme i tak absolvovať MHD).
Čiže ti rozumiem.
Hlavu hore, my to dáme. Musíme. Ale my to dáme. A pred tebou klobúk dole, že si na to ešte aj sama.