Život po rozvode
ahojte. ideme sa s muzom rozvadzat a chcem sa spytat ake mate skusenosti so zivotom po rozvode bez pomoci rodiny. mame malolete deti (pravdepodobne bude striedavka). ako ste to zvladli? hlavne starostlivost o deti a financie. da sa to aj ked vam nema kto pomoct? myslim rodina a tak. na mna sa vykaslala cela rodina
@anonym_autor proti striedavke bojuj
@anonym_autor bude zalezat na tom, aku mas pracu, ci bude mat kto vyzdvyhnut deti zo skoly, skolky, ci sa s muzom dohodnete ak by si potrebovala aby sa o deti postaral v pripade potreby.
@anonym_200668 ako sa da bojovat proti striedavke?
Žila som najlepšie ako som vedela. Sama s dcérou, otec pre ňu takmer vôbec nechodil. V tom čase bola prváčka. Lietala som ako špinavé prádlo len aby som všetko stihla. Napriek tomu som tento krok nikdy neoľutovala. Ak ti nemá kto pomôcť, pomôžeš si sama. Nájdeš si systém, neboj. Inej cesty niet.
Akokolvek to mam tazsie, stale to mam lepsie..
Moja rodina je daleko a nikdy mi nepomáhala (a nikdy som to necakala ani neziadala). O deti sa maju primárne starat rodičia.
Máme s ex striedavku, striedame sa u nás v byte, ktory stále spoločne platíme, vratane hypotéky. Neplatíme si vzajomne nič, ex má lepší prijem, tak platí dražšie veci (bicykel) a berie deti k moru či na lyže. Ja si na týzden, ked nie som a detmi, platím podnájom - poschodie domu jednej dochodkyne, co žije sama
Vychdzam primerane, mohlo by to byt aj lepšie. Ale moja osobna rezia je velmi nízká, som nenáročná na oblečenie, kozmetiku a také tie ženské prkotiny.
@anonym_200668 prečo by som mala?. Deti s ním majú dobrý vzťah a v podstate súhlasíme obaja

Rodina nie sú len pokrvní pribuzni.
My sme mali susedu, ktorá nám vždy prišla sympatická, no nevedeli sme, prečo sa nám vyhýba. Nase deti si rozumeli a ona ich k nám ani nepúšťala. Až kým jej manžel neodišiel za inou. To on ju držal “nakrátko”. Uplne ju izoloval a potom odišiel. Rodinu mala ďaleko. Začali sme jej pomáhať s deťmi, stroedali sme sa na krúžkoch, vymieňali hracky a oblečenie, spolu na dovolenku.
Dnes už stojí na vlastných, ma nového partnera s maloletými deťmi. Začínajú od 0 spolu.
Chcem tým povedať, že pomoc budeš potrebovať, no možno ju nájdeš tam, kde by si nečakala.