icon

Život slobodnej mamičky

9. dec 2022

Ako sa pripraviť na život slobodnej mamičky? Myslim to skor psychicky, ako to zvládnuť? A vlastne aj finančne. Vychadza vám to? Ja mam momentalne nasporených len 2000€ z toho 1400 cca pojde na depozit. Mam strach či to zvladnem. Treba mi hladat novú pracu, ale neviem ako mi to bude vychádzať aby som rano stíhala zaviest do skoly a poobede zo skoly… mam úzkosti. Prosím povedzte mi slobodne mamičky ako to zvládate vy? Momentalne žijem u ex svokrovcov ale nechcem tu už byt. Mam možnosť ist aj do zahraničia na 3 mesiace zarobiť peniažky aby sa mi žilo potom ľahšie so synom v najme. On by zatiaľ ostal tu u svokrovcov. Ma 5 rokov

Strana
z4
denkatn
11. dec 2022

nechod od neho , narusis si s nim vztah, neda sa najst si byvanie blizko svokrovcov ale nie u nich? potrebujes este pomoc. do zahranicia mozes ist so synom, ked bude taky velky, ze ked ochorie bude moct byt sam doma, inac si pracu v zahranici neudrzis s takym malym dietatom. ale potom uz ano, su tam aj socialne byty, aj davky. este par rokov vydrz, mozno 5 rokov budes zit skromne, ale nestratis lasku dietata.

malena
12. dec 2022

Mohla by si ísť opatrovať dieťa napr do AT a zobrať aj malého, takto by si mala dieťa pri sebe a zároveň zarábala ako opatrovateľka....

lenka_da
12. dec 2022

no, ja tu zrejme rozvírim debatu, ale podľa mňa, keď malý je u dedka spokojný... prečo nie...??? čo tak pozrieť sa na vec z pohľadu dieťaťa, hm??? Samozrejme, za predpokladu, že si ho dedko nekupuje darčekmi a rozmaznávaním, ale má ho naozaj rád...

bluka2
12. dec 2022

@lenka_da keď 5r. dieťa povie, že radšej na večeru čokoládu, tiež sa podľa neho zariadis?

silvia2013
15. dec 2022

@luccija chce si zarobit na kauciu v podnajme, ked napise 3 mesiace, tak prečo ju neguješ? To fakt tu neviete citat?

silvia2013
15. dec 2022

@bluka2 miešaš tu jablka s hruškami, pouzivaj rozlišovaciu schopnost, ako dospela zena.

misinka866
15. dec 2022

@malena opatrovateľky detí zarábajú hroznr málo. radšej niekam na chatu do Nórska kde jej dajú lacné ubytovanie stravu v práci a po troch mesiacoch ma zarobené ako opatrovateľka za rok a určite menej nervov, opatrovať cudzie ( väčšinou rozmaznané) decká je psycho

Strana
z4