Zmierili ste sa s možnosťou byť jednorodičom?
Zmierili ste sa s tym, zeje tam sanca ze si uz partnera nenajdete?
Bojim sa toho, mam rodinu vsetko ano skvele dieta ale bojim sa ze si partnera uz nenajdem
S ex sme od seba par mesiacov este to nieje dobre, niesom v pohode vobec, stale mam v sebe velku zlost a sklamanie z opustenia a znicenia nasej rodiny ale neviem sa odputat od myslienok na buducnost
Ked vidim starsich ludi v pare alebo rodiny s detmi trha mi srdce, ze ja s mojim dietatom toto nenazijeme a ze ostanem sama, ze si ma v zivote uz laska nenajde
Bojim sa, ze zatrpknem………
@lucylaw kosicana neries co citam jeho/jej komentare je to jedna velks bieda, slusnost a empatia neexistuju tu urobili rodicia niekde chybu a potom si to dotycny/dotycna vybija na M k
Ahojte,chcem vas povzbudit,zivot vzdy vsetko zariadi tak ako ma byt. Aj mne sa rychlo rozpadlo manzelstvo,po 5 rokoch,zila som bez lasky,pozornosti,trpela ponizovanim,rozviedla som sa, 5 rokov som bola sama nestastna,tiez som nevidela cestu na konci tunela,ale nakoniec som stretla uzasneho chlapa,ktory zil tiez v manzelstve bez lasky a mileho slova a teraz som stastna,milovana,je taky o akom som cely zivot snivala. Nie model,ale starostlivy,milujuci a obetavy. Vsetko chce cas a na dobre sa caka,aby si to človek vazil. Teraz je cas venovat sa dietatu naplno a vsetko,co ma prist, pride. Viem,ze samota je zla,ale vsetko ma svoje priciny.
@luzv dakujem
Viem ze by som sa v partnerstve trapila
Take pocity ked zijes vo svojej bubline ze je vsetko ok a potom to praskne a ostanes uplne v inej situacii byvaju. Ale ja som sa po takomto mojom prebudeni citila uplne inak. Citila som volny nadych a pokoj v dusi...neskutocny...vtedy som si povedala radsej sama s dcerou ako debilom na krku..... Odisla som k mame nasla novu robotu, skolku...po case povysenie zas vyssi prijem viac moznosti si s dcerou dopriat...a casom prisla aj laska...ale teda po vsetkych tych zlych myslienkach som prijala ze je to tak ako to je a bolo to fajn....postupne som bola otvorena vsetkemu co pride a uzivala si pritomny okamih
Si mladá, ešte určite niekoho stretneš, len musíš zmeniť nastavenie svojej mysle. Keď budeš presvedčená, že už nikoho nenájdeš, tak to tak bude. Ja som si našla muža presne v tvojom veku, tiež som mala už dieťa a ešte k tomu ZTP. A je to muž snov, som s ním šťastná už 15 rokov a nič lepšie sa mi nemohlo stať.
Nebudeme si klamat, ta sanca tam je. Ale rovnako tam je aj sanca, ze noveho partnera najdes.
Ja som na tému rozvod a dieťa písala seminárku🙂cca 2 r trvá po rozvode, kým sa človek psychicky pozviecha zvykne na nový režim.Si mladá ešte len pár mesiacov sama s dieťaťom.Urcite nebudeš sama do konca života.Chlapi rýchlejšie nájdu novú partnerku, založia nové rodiny atď...rýchlejšie sa otrasu...áno je to nespravodlivé žene zostane väčšinou dieťa a menej času na aktivity, niekoho si nájsť.
Ja som ostala sama s 2 detmi v 38r. Tiez som pocitovala velku zradu a sklamanie. Presli 2 roky, kym som sa citila ako tak lepsie a az o rok na to som bola zrela na zoznamku. A nasla som tam lasku. Sme spolu 4,5 roka. A co by ma ani vo sne nenapadlo a nebolo v plane, mame spolocne dietatko. Drzim Ti palce.
Presne rok po odchode od môjho ex s ktorým mám syna som mu vnútorne odpustila. Odpustila som mu to, že ma bil ponižoval. Spadol mi kameň zo srdca. Krátko na to, som sa spoznala z už terajším manželom sme spolu 8rokov a mame spolu tiež syna. U mňa trvalo presne rok, kým som odpustila. Láska si ťa nájde, ver tomu drz sa
Ja ta dufam trosku pozitívne naladim 🙂 ja som mala 25 ked moj ex ma nechal samu ani nie dvojrocnym synom a odisiel do Anglicka....sem tam sa vratil aby sa stretol so synom, ale moc sa nesnazil.....roky mi trvalo dokym som sa mierila s jeho rozhodnutim a bola som roky sama so synom...ale vies co podarilo sa mi osamostatnit, kuoila som byt potom neskor auto a naucila som sa zit sama a robit vela veci sama....a dnes hovorim takto to malo byt, lebo som spoznala seba samu, stala som sa cielavedomou a otvorenou osobou a pred mesiacom som aj niekoho nasla 😊 a on je presne taky clovek na ktoreho som cely zivot cakala a samozrejme prijal aj mojho syna. Takze momentalne som veeelmi stastny clovek 😉
@woooler dakujem prajem vsetko dobre
Držím palce, treba sa dať dokopy, daj si chvíľku čas pre seba, dieťatko máš maličké, keď už začne chodiť do jaslí / škôlky, ty do práce, život sa zas tak nejako sám pohne 🙂 len prosím nehľadaj si hneď ďalšieho pána manžela, dokonalého. My mame v rodine opačný prípad slobodný muž s dieťaťom si stále hľadá dokonalú ženu s ktorou už zostane. Veď len tak s niekym na rande nepojde, no tak je naozaj sám. Treba skúšať - kino, výlet možno aj nejaký bar (keď bude mat byt dieťatko s kým) môžeš vystriedať aj 5tich kým nájdeš toho pravého s kým chceš tvoriť rodinu. Keď sa pri každom vidíš ako budete hneď tvoriť rodinu, každý normálny chlap sa hneď zľakne. Si este STRAŠNE mladá, ja mám kolegyne 30-35+ čo len randia, sú úplne v pohode, žiadne depky. Jasné slobodné, ale aj tak. A nebala by som sa ani ísť do vzťahu s mužom čo má tiež dieťa, budete na tam podobne 🙂)
@iva_ab neviem ci budem vediet prijat ine dieta nad tym som este ani nerozmyslala
Toto bola moja taka fakt velka laska, predtym 2 vztahy ale to nemalo dlhu trvanlivost ako zacalo tak po par nesiacoch skoncilo, teraz to boli roky, planovali sme svadbu, zlomilo ma to
Moja zlatá autorka, tie tvoje pocity si spomínam aj ja, akoby to bolo včera. V rovnakom veku som ostala sama s bábätkom. Masaker fakt, v mojom prípade to bolo ešte oveľa oveľa horšie.
Musíš si tu bolesť a bezmocnosť prežiť. Ale myslím ze fakt prežiť a nechať za sebou. Bude ti to trvať dlho, ale ver mi ze jedného krásneho dňa sa zobudíš a všetko zlé bude preč.
Mne to trvalo asi 4 roky kým som bola ako tak v pohode a schopná užiť si chvíle s pekným pozorným mužom. Teraz mam novú rodinu, budeme sa sťahovať do domu, a odvtedy ubehlo už 12 rokov
Moje naj naj naj roky boli keď som bola sama s dcérou bez partnera. Veľmi mi to chýba 🙃
@natalka81 dakujem za vasu odpoved
Prajem vsetko dobre
Podľa mňa keď budeš chcieť tak si partnera nájdeš. Pozri sa u seba v okolí, koľko je rozvedených ľudí a majú nové rodiny alebo nemaju spolocne deti ako pár ale deti vychovavaju nie biologicki otcovia/mamy...
Viem,čo cítiš a ešte máš tu ranu čerstvú. Chce to čas. Ja som tiež sama mama. Ale s tým rozdielom,že som sama so synom od začiatku tehu kedy nás jeho otec opustil.
Nemám novú známosť. Je pravda,ze ani zatial nic nehladam. Syn má 10mes. Ale nemám ani 30 rokov čiže je mala pravdepodobnosť,že by som bola sama do konca života 😀rovnako ako ty. Si ešte mladá.
Čiže len si zahoj zranenia, venuj sa dieťaťu, sebe,užívaj zivot (ľahko sa to píše a ťažšie realizuje) a časom to bude iné 🙂
@blackcat8885 nemienim mu odpustit
Ja som 4 roky rozvedena a mam 9 r dieta, no a som sama, čo som natrafila, to bol úprimne samí …, nič, 0 bodov, sladké reči…teraz som si povedala, že život ide ďalej, a nechcem žiadneho. Sustredim sa na dieťa, na seba, domácnosť, ale ,, niekto vo vnútri chýba aj tak,, v prvom rade si myslim, ze sa treba upokojiť, take to vnutorne vyrovnanie sa je dolezite s touto situaciou, vzdy si kupim malickost do domacnosti, zacat zodpovedne hospodariť bolo pre mňa tiež podstatné, proste aby vsetko fungovalo. A snaď sa aj na mňa raz usmeje niekto normálny. Verim, ze aj ty stretneš niekoho. Ono potom su okrem toho aj ine problemy, napr. ako dieta zvlada tu situaciu, ako zvlada skolu, ako zvladne noveho partnera, je dalsich 100 vecí, kt. mozu vypalitm onak ako clovek chce. Preto sa skus mozno vyrovnať s tym odlucenim a pod. naberieš časom určite silu na nový začiatok 😊 ja som po 4 roky ale chvile sú rozne aj teraz..
"Dala som si zavazok ze pokial budem realne moct budem hladat partnera na rodinu a dalsie dieta ak sa nikto nenajde budem sa venovat dietatu a potom ak budem starsia tak partnera na travenie casu atd ked dieta uz bude vacsie a samostatnejsie
Len momentalne sebavedomie mam 0" - tu som Ťa citovala z tvojej jednej predošlej odpovede.
Daj si radšej záväzok, že sa zamiluješ do seba a do slobody. venuj sa sebe, svojej dcérke, svojmu času pre seba, stretávaj sa s priateľkami. daj si čas, neponáhľaj sa. dovoľ si to poriadne v sebe odsmútiť a neplánuj si rovno dalsieho muža a dalsie dieta... Vylieč si dušu a osloboď sa od rozchodu. to je cesta aj k sebavedomiu, aj cesta k ZDRAVÉMU vzťahu s ďalším mužom. si ešte mladá žena, hlavu hore.
a nakoniec Ťa povzbudím, ja som ostala sama s dvomi deťmi. ostala som slobodná a fakt som si to obdobie, aj napriek tomu, že predtým som samotu nenávidela, strašne obľubila a naučila sa byť sama. a potom si ma našiel ten správny, môj posledný 🙂

@autor áno,presne to som chcela napísať, ale mačka mi prebehla po klávesnici tak som napísala úplne niečo iné. Ďakujem za opravu